Как да се справя?

• 15 768
  • 160
  •   1
Отговори
# 105
  • София, център

Е, хайде да не се обиждаме.

Ти пък що се обиждаш  Laughing шегувам се!

# 106
О, Red, повдигаш една друга болна тема-
с цената на какви жертви си заслужава живота в чужбина..

Ето това е въпросът, който непрекъснато напира у мен, докато чета тази тема. По-назад авторката поясни, че единствената причина да се жертва, при положение, че в Бг си има жилище, майка, която да помага и всякакви други екстри като приятели, познанства и т.н. стои само заради възможностите пред детето. А те се изразяват, ако съм разбрала правилно, във възможността да се научат 3 чужди езика.Само заради това ли е цялото упражнение? Заради трите езика, които всъщност могат да се научат и тук? ooooh! ooooh! Какви приоритети!!!! Crazy
Ако те запитам за отговора на въпроса, за който говориш сигурно няма да искаш да отговориш. А ми се иска да чуя нечий отговор....

# 107
О, Red, повдигаш една друга болна тема-
с цената на какви жертви си заслужава живота в чужбина..

Ето това е въпросът, който непрекъснато напира у мен, докато чета тази тема. По-назад авторката поясни, че единствената причина да се жертва, при положение, че в Бг си има жилище, майка, която да помага и всякакви други екстри като приятели, познанства и т.н. стои само заради възможностите пред детето. А те се изразяват, ако съм разбрала правилно, във възможността да се научат 3 чужди езика.Само заради това ли е цялото упражнение? Заради трите езика, които всъщност могат да се научат и тук? ooooh! ooooh! Какви приоритети!!!! Crazy
Ако те запитам за отговора на въпроса, за който говориш сигурно няма да искаш да отговориш. А ми се иска да чуя нечий отговор....

Макар, че не е никак по темата, но...
Ами да, приоритет ми е детето.Не са САМО трите езика, но дори и само те да бяха, пак бих стояла.За мен има разлика да научиш три езика, в страна, в която два от тях са официални и говориш всеки ден на тях, отколкото в езикова школа или частни уроци.Образованието като цяло е по-добро от нашето.Не се ходи в първи клас с раница 20кг, а се учат неща, които после ще можеш практически да приложиш.Отделно, когато завършиш университет, имаш стаж, знаеш, че благодарение на знанията, придобити през четирите години, ще можеш да започнеш работа по специалността си.А не е ли това най-хубавото?Казват, че ако работиш това, което обичаш, работата е удоволствие.Искам детето ми да е щастливо.Искам с гордо вдигната глава да работи това, за което е учил.А не, защото стринката на Пешо е някаква, взимат него и ти оставаш и се чудиш "Е, аз за какво учих 4 години?".И емигрираш.Това е моето мнение и затова стоя.Да, казах, всичко ми липсва, но като сложа от едната страна + и от другата -, стискам зъби и се опитвам по всякакъв начин да се справя.

До тук са 1100 евро без да сме отворили и дума за храната 

Ти живееше в Румъния нали? Май в Букурещ? А колко е средната работна заплата там? Любопитно ми е, защото все ни сочат Румъния за пример, как техните заплати били по-големи,нно гледат само номиналната стойност, а никой не отчита покупателната способност с тази заплата. Ако в София на някое тричленно семейство му трябваха 1100 евро само за основното без храната 90% от населението да е умряло от глад...

Я! Златка  Mr. Green

В Белгия живее момичето. Скъпа държава. Скъъъъпа.

Grinning Тя се е объркала, защото казах, че живея в столицата на Румъния.Явно обаче не е видяла, че това е според  Златкината география.  Hug

Red, както си го написала, даже си го представих и се размечтах  Heart Eyes

# 108
Това изплува на преден план, ако трябва да обяснява пред форум ... всъщност всички знаете парадигмата - там, на Запад, там има перспективи, в България всичко върви на зле. Какво очаквате да ви каже млада майка, която е сама в чужбина отдавна ? Че иска да се прибере в къщи при майка си и помощта, за да се кротне тихо и отгледа детето си без перипети, но и без бъдеще. Там, където самата тя е избрала да не живее преди години.

Хм, сега да не започнете с метлата по главата ми, защото аз съм си изяла моята кофа лайна в имиграция, сега вече се радвам от години на плодовете на труда и упорството ми Sunglasses Ако не сте чували за "черното злато" (човешките изпражнения като биогориво  Joy) Иначе бих казала на това майче, че 3-те езика са мираж (какъв точно език на 7 г. някой говори и знае), ама тя сега и без това само това я държи, да не й отнемаме равновесното положение.

# 109
Добър човек си, I ♥.
Толкова възпитано и добронамерено ни се обясняваш.
От все сърце ти желая, ситуацията ви да се подобри
и да се радвате на по-спокоен живот там, където сте избрали.

# 110
  • северно море
Ясно за Белгия иде реч.
Ако сте с легални документи,спокойно може да кандидтстваш
за субсидии от държавата,като huurtoeslag,kindertoeslag i zorgtoeslag.
Oще повече,че ти си безработна но ти се полагат.
За да плаща хазяина ти толкова малко значи апартамента не е негов
а е на общината(може да си навлечете големи неприятности)
Та мисълта ми беше,че вие също може да вземете подобно жилище(при това,че сте семейство
и имате дете няма да ви бавят много)но това е само ако сте легално превиваващи.
Късмет Peace Hug

# 111
В Румъния не се говорят два официални езика !
А колкото до това какво се полага ,ако има вариант да е бил използван до сега.

# 112
Добър човек си, I ♥.
Толкова възпитано и добронамерено ни се обясняваш.
От все сърце ти желая, ситуацията ви да се подобри
и да се радвате на по-спокоен живот там, където сте избрали.

zlatnata tolumba, благодаря ти за хубавите думи и пожелания  Hug
Ами "обяснявам се", защото пуснах тази тема с молба за помощ.И щеше да е много глупаво от моя страна да се перча и зъбя тука, а в същото време да питам как да кажа на съседа да не яде манджата на детето  hahaha Щеше да говори за комплекси от моя страна-в интернет с непознати много знаеща, а в реалния живот-мишка.А и не, че темата е моя, но ми е изключително приятно, че за 8 страници, никой никого не нагруби, не влязоха потребители само, за да ми кажат колко съм смотана и захлупена и въобще смятам, че ползите за мен бяха много.

А колкото до това какво се полага ,ако има вариант да е бил използван до сега.

Да, така е.Нямаме вариант за помощи, освен детските(които са 80 евро), но и не го искам.Здрава, права съм и се надявам в най-скоро време да започна да работя.

Mari-7 , благодаря за информацията.Може поне да помогна с нея на някой познат.А иначе да, напълно законно и легално сме тук.

# 113
А стига бе...Егати драмата,зарад некъв нагъл пергиш Shocked
Праи му к*р капан,оставяй му демонстративно порции изкушения,с добавка двойна доза лакстив.Гаранция в най-скоро време,сам ще престане да пипа дето не му е работа.

# 114
  • София
Мацко, разреждай му ракията ама яко .....

# 115
Или ще почне и той да и бута л**на в манджите.
С кофти човек не можеш да се разбереш с неговите номера, бие те с опит. Клише, но вярно.

I Love, и аз ти съчувствам, но не мисля, че съквартирантът ще се промени. Човек, дето няма навик за себе си да поддържа чисто, още по-малко ще го прави за всички. Особено когато само ти натискаш. Ще се прави на кравичка някой и друг ден, после пак на стар глас. Това поне показва моят ограничен опит.

Дръж фронта, който ти е по-важен, за храната. Няма как да успееш на всички, особено ако се бориш сама.

# 116
А сега сериозно!Колко струва един малък хладилник?От най-малките и най-простите...200,300,400 евро?А от колко месеца си в това положение,и кое ти е икономически по-изгодно?

# 117
eksipnos, ти не прочете ли, че вече говорих с него?И, ако няма трайна оправия, пак ще си отворя устата  Laughing Вече не ми пука дали ще се сърди, или не.В разговора, който проведохме, толкова неща ми се изясниха, че е било безсмислено да хабя нервите си толкова време и да се чудя как да не го засегна.

Nickkie , да за съжаление.И моето мнение е такова.Няма как да го накарам да изчисти кухнята, та той собствената си стая досега никога не е чистил.

alpha_beta , да му я разреждам, ако остава.Купува се шише и на същата вечер е в коша.Не се пази, да не изветрее  Mr. Green

# 118
Чукча писател,не читател! Crossing Arms
И все пак..Ако за в бъдеще се окажеш в подобна ситуация,инвестирай в хладилник.  bouquet

# 119
Чукча писател,не читател! Crossing Arms
И все пак..Ако за в бъдеще се окажеш в подобна ситуация,инвестирай в хладилник.  bouquet

Joy Joy Joy Непременно!Твоите съвети ми бяха много ценни(особено ботуша)   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт