Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 127

• 79 442
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
Честита Коледа!

Извинявам се, че нахлувам в темата, но имам въпрос и мисля, че тук е правилно да питам.
Мога ли да замразя парчета торта във фризера? Тортата, която направих е доста голяма и едва ли ще можем да я изядем. Затова си помислих за варианта фризер...

# 541
Една торта от мен която много ме измъчи най вече кутията.

# 542
  • Бургас/Пз
Честит рожден ден прекрасна Ванчееееее! Всичко най-най-най! Ако трябва дай да сложим малко бензин на метлата, че напоследък хич не долиташ насам Simple Smile

# 543
ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО! Желая ви здраве, късмет и още много тортени фантазии!

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ВАНЮШКААА! Бъди все такова огромно сърце!!!

# 544
  • ГОре на черешата...
Ванче, честит pожден ден  bouquet! Пожелавам ти много здpаве, щастие и вдъхновение!

# 545
  • Русе
Честито Рождество христово!
Честит Рожден Ден на Ванчето!

# 546
Ванче, честит рожден ден!
Да бъдеш все така "луда глава" Simple Smile, здрава, влюбена и вдъхновяваща.

Весела Коледа момичета! Бъдете много здрави и щастливи!

Christmas chocolate tree by Dani Dineva, on Flickr

# 547
  • Хасково
Здравейте! Извинявам се предварително за първия въпрос, защото сигурно много пъти сте го обсъждали, но, тортата е за рождения ми ден в петък и смятам да я правя утре, така че нямам много време, а това ще ми е едва втората торта, затова ще питам Embarassed
Решила съм да е на два етажа, покрита с фондан, подобна на вид на тази на Pashic от предната страница, та въпроса ми е има ли нещо като подложка между двата етажа? Изчетох първа страница и предполагам, че има, но каква да е тя, изрязана от кашон, дали ще свърши работа и две сламки дали ще са достатъчни да издържат малката торта или да слагам 4 ?
Иначе мисля да е по тази рецепта за Devil's cake http://thegingercookies.blogspot.com/2010/10/devils-cake.html , защото предния път много я харесахме, само че този път ще е не с два, а с три блата, като между първите два ще си е ганаш, а между другите може би нещо подобно на чийзкейк крем - маскарпоне с ягоди и може би бита сметана, защото искам да се получи много лек и въздушен, но и аз не съм го измислила още този крем, ще стане в движение. На вкус съм сигурна, че на моето семейство ще им допадне, но не знам дали блатовете няма да омекнат много от маскарпонето(а и ягодите са замразени) и после да не мога да ги покрия с фондан. Има ли нужда от желатин. Ако няма да се получи с такъв крем, бихте ли ми предложили друг лекичък крем, подходящ за тези блатове. Моля за вашите съвети и съжалявам за досаждането  Blush Blush
Ох, 300 пъти си преправям поста, но изгледах видеото от 1ва страница и май си отговорих на първия въпрос за подложката, но другите остават

Последна редакция: чт, 27 дек 2012, 03:19 от Ivayla_

# 548
  • София
Честит Рожден Ден, Ванче! Бъди здрава, щастлива и много късметлива!
  party023
Весела Коледа на всички!

# 549
  • София
Поздравления на всички за Коледните празници!
Ванче, желая ти здраве, сили и мечти!

Страхотни торти, кейкове и курабийки последните страници!!! Браво, търпеливи и вдъхновени момичета!

Руми - невероятни бродерии!
Свещичка, ти също прекрасно си преплела двете хобита!
Илариана - много желание и усет има в празничната ти колекция от вкусотии!

# 550
  • Русе
Здравейте! Извинявам се предварително за първия въпрос, защото сигурно много пъти сте го обсъждали, но, тортата е за рождения ми ден в петък и смятам да я правя утре, така че нямам много време, а това ще ми е едва втората торта, затова ще питам Embarassed
Решила съм да е на два етажа, покрита с фондан, подобна на вид на тази на Pashic от предната страница, та въпроса ми е има ли нещо като подложка между двата етажа? Изчетох първа страница и предполагам, че има, но каква да е тя, изрязана от кашон, дали ще свърши работа и две сламки дали ще са достатъчни да издържат малката торта или да слагам 4 ?
Иначе мисля да е по тази рецепта за Devil's cake http://thegingercookies.blogspot.com/2010/10/devils-cake.html , защото предния път много я харесахме, само че този път ще е не с два, а с три блата, като между първите два ще си е ганаш, а между другите може би нещо подобно на чийзкейк крем - маскарпоне с ягоди и може би бита сметана, защото искам да се получи много лек и въздушен, но и аз не съм го измислила още този крем, ще стане в движение. На вкус съм сигурна, че на моето семейство ще им допадне, но не знам дали блатовете няма да омекнат много от маскарпонето(а и ягодите са замразени) и после да не мога да ги покрия с фондан. Има ли нужда от желатин. Ако няма да се получи с такъв крем, бихте ли ми предложили друг лекичък крем, подходящ за тези блатове. Моля за вашите съвети и съжалявам за досаждането  Blush Blush
Ох, 300 пъти си преправям поста, но изгледах видеото от 1ва страница и май си отговорих на първия въпрос за подложката, но другите остават
Моя съвет е да сложиш желатин в крема с маскарпоне от личен опит те съветвам,иначе Муса на Танита от тортената библиотека ми допада много и аз го правя с маскарпоне.
За подложките- задължително да има между двата етажа,3-4 сламки в първия са достатъни.Може и да забиеш шиш през подложка за по-голяма сигурност. Peace
dimitrina 73 много ,Благодаря за похвалата!

# 551
Честит рожден ден на Ванчето! Здраве, щастие пари и безгрижни дни!

Честита Коледа на всички момичета! Продължавайте да радвате с нещата, които творите!

# 552
Честита Коледа момичета!
Ванче надявам се приемаш закъснели поздрави. Бъди много здрава, заобиколена от много обич и доброта! Hug

# 553
[color=red]Здравейте, още веднъж да попитам:
Отскоро се занимавам с фондан, съвсем непрофесионално, просто хоби:) Започнах като за по - лесно със направата на коледни сладки с фондан и днес направих първата торта с фондан. Моля ви за съвет, защото срещнах следните трудности:
1. Фонданът се нацепи по ръбовете на тортата - ползвам готов фондан от Сладката къща.
2. Фонданът се нацепи и по долната част на тортата.
Опитах се да замаскирам със снежинки, но то целият ръб на тортата е с напукан

Някой има ли идея защо така се получи.
И още един въпрос - мога ли готовата торта, покрита с фондан да държа в хладилника?

Благодаря ви предварително за отговорите.
Весели празници!
[/color]

# 554
М-Маринова-85 не съм ползвала този фондан, но описаните недостатъци ги срещам и при фондана Овалете. Марулка беше споделяла, че му е нужно много премесване преди да разточиш чершафа. Пробвай лееекинко да загрееш в микровълнова, колкото да поомекне и меси до припадък преди да разточиш. На мен при една от последните торти ми се нацепи по ръба и заглаждах с 2-та показалеца, като ги приплъзвах и оформях ръба. Горе-долу стана, даже стана хубаво остро ръбче.
Готовата торта можеш да съхраняваш в хладилник без проблем. Някои момичета слагат тортата в картонена кутия, за да може картона да обира конденза, но то си зависи от хладилника. Друг трик за избягване на конденза е да сложиш парче картон точно на решетката на хладилника.Успех Peace

Общи условия

Активация на акаунт