Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 127

• 79 438
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
Colova, много ти благодаря, че се включваш със съвет. Да попитам възможно ли е точно обратното - да се е нацепил поради многото месене. Фонданът ми е бял, а ми трябваше син - та след като сложих синя боя доста трябваше да меся и предвид и боята, фонданът стана доста лепкав, наложи се да използвам нишесте за да го пооправя. Та сега съм пред чуденка - да меся повече или по малко?

# 556
Не е от месенето -първо не разточвай много тънко ,остави дебелина.Второ от боята става мнного мек и по-труден ,разстилам го върху найлон и посредством него го вдигам върху тортата .Имам шпатула за изглаждане ,но не я ползвам къса фондана .Та съвсем внимателно и да има дебелина.В микровълнова не бих го сложила точно този фондан не е твърд.Когато обличам с бял без да оцветявам се работи много лесно! Peace

# 557
Привет мацки.
Опитвам се със гугъла да си открия торти петел,на руски успях ама на английски ми излизат вместо петел разни мъжки атрибути .Ако откриете някоя интересна идейка метнете я насам.

# 558
# 559
Marieta,благодаря Hug  bouquet

# 560
  • Русе
m_marinova_85 Просто този фондан се цепи и това е,аз за това го смених...с нишасте става още по ужасен...дори дебело да обличаш тортата пак ще се нацепи.

# 561
ilariana,

а какъв фондан да взема, който не се цепи и се работи лесно? 

Въпросът ми е към всички - препоръчайте фондан за обличане на торта:)

# 562
  • Бургас/Пз
а какъв фондан да взема, който не се цепи и се работи лесно?  
Въпросът ми е към всички - препоръчайте фондан за обличане на торта:)

Белгийската паста на Алимко, така известното Пикко. Simple Smile Единствено цената му е висока близо 14лв за 1кг и е в разфасовки от по 7кг

Не е от месенето -първо не разточвай много тънко ,остави дебелина.Второ от боята става мнного мек и по-труден ,разстилам го върху найлон и посредством него го вдигам върху тортата .Имам шпатула за изглаждане ,но не я ползвам къса фондана .Та съвсем внимателно и да има дебелина.В микровълнова не бих го сложила точно този фондан не е твърд.Когато обличам с бял без да оцветявам се работи много лесно! Peace

Аз правя точно обратното, разточвам изключително тънко, когато е дебело ми се цепи повече. Никога не ползвам найлон и винаги ползвам шпатула за заглаждане.

Последна редакция: пт, 28 дек 2012, 17:30 от ani_d

# 563
Много голямо количество   newsm78  ! Ани ,виждам че сме градски ,ако вземаш и искаш да разделим ще се включа за ПИККО!

# 564
  • Бургас/Пз
Много голямо количество   newsm78  ! Ани ,виждам че сме градски ,ако вземаш и искаш да разделим ще се включа за ПИККО!

Рядко взимам Пико, защото ползвам предимно Овалете, но ще те имам предвид Simple Smile  Peace

# 565
Момичета, препоръчайте ми бои с които мога да оцветявам върху фондан и от първа ръка да стават хубави цветове, с тези маркерите колко мога да оцветявам горе долу като количество ?

Благодаря ви предварително Simple Smile

# 566
  • ВАРНА морето сините вълни
здравейте момичета аз направо ви изтървах
 ЧЕСТИТА КОЛЕДА на всички!!!
аз си дадох почивка и съм се отдала на семейството за да не ме забравите да пусна една тортичка която правих скоро

# 567
Ха добра ви вечер!Честита Коледа на всички! Ванюшке, на голяма вече патерица- честит ти ден рожден!!!Жива и здрава да си, все така луда и-вЕрно бе- к'во става с метлата??!!Не яздиш нещо напоследък... Hug Joy
Понеже само прелитам в момента/ за което съжалявам наистина Cry искам да ви пожелая послучай настъпващите празници много топлина в домовете ви, много любов в душите, много усмивки и сбъднати желания през новата година!!!Поздравявам ви с тази тортичка, която правих за имения ден на брат ми Стефан/ идеята не е моя- взех я оттук http://cakecentral.com/a/how-to-make-hanging-icicles-on-your-cake ,за да пробвам висулките/

Весели празници!

# 568
  • Vaudreuil Canada
МаринаД разкошна е тортата - прелест!!!!!!!!

Ето и последното ми творение - малко са му криви шевовета ама това е положението - има си желатинов диамант за център на цветето - много ме изкефи.

Sweet handbag by shemet_neveroiaten, on Flickr

# 569
  • някъде тук
И аз да помоля  Praynigнякой ако поръчва Пикко ще се включа Praynig

Общи условия

Активация на акаунт