Бързаме за някъде, или сме изнервени или разглезени?

• 5 332
  • 99
  •   1
Отговори
# 90
Не знам дали съм изнервена или разглезена, но ми е ужасно неприятно да има няколко гишета, от които да работят по-малко от половината. И аз съм от скандалджийките и ходя да търся управителя. Освен да чакам на опашка имам и други неща за вършене. Съгласете се, че не може да си вземете почивен ден, за да свършите работа в някоя банка например.

Но и да си призная съм била от другата страна на бюрото - и е ужасно неприятно, докато работиш с клиент, той те пита разни неща, купува, плаща, чака фактура и междувременно влизат хора и "Може ли само един въпрос да Ви задам?". Накрая не издържах вече на този непрекъснат тормоз - не мога да отговарям на странични въпроси, докато пред себе си имам човек, който също има въпроси, още повече, докато ми плаща нещо, докато аз броя и т.н. Установих, че клиентите сме много несъобразителни в това отношение. И ако знаете какъв клиент съм само - чакам да ме поканят, питам дали е удобно, поздравявам с Добър ден винаги, въобще ...... клиент-мечта, стига да не прекалят с търпението ми .... За справка - един параграф по-нагоре.

# 91
sunny day, а не ти ли се е случвало, някой наистина да има основателна причина да забави колоната-проблем със запалването или друг по колата? Или да ти хрумва, че на някой може да му е прилошало докато е зад волана, да не успее да реагира на секундата и т.н., и т.н.?
Мен ме дразнят шофьорите на пътя, които много пришпорват останалите, които си мислят, че са на състезание и явно, от това, да натиснат газта на секундата, да минат преди теб, да те изпреварят и т.н., им зависи живота.

Да не говорим, че свиркането с клаксон в населено място е забранено, ако не се налага да се избегне ПТП.

По темата-дразня се, но осъзнавам, че да има отворени повече гишета или да работят повече хора, определено не зависи от продавачите, а от цялостната политика на една организация, учреждение и т.н.
Да, ако видя служител, който си плямпа с друг, не си върши работата или нещо в този дух, тогава отправям възражението си към него.

Последна редакция: ср, 28 ное 2012, 18:37 от sorsha_

# 92
sunny day, а не ти ли се е случвало, някой наистина да има основателна причина да забави колоната-проблем със запалването или друг по колата? Или да ти хрумва, че на някой може да му е прилошало докато е зад волана, да не успее да реагира на секундата и т.н., и т.н.?
Мен ме дразнят шофьорите на пътя, които много пришпорват останалите, които си мислят, че са на състезание и явно, от това, да натиснат газта на секундата, да минат преди теб, да те изпреварят и т.н., им зависи живота.

Да не говорим, че свиркането с клаксон в населено място е забранено, ако не се налага да се избегне ПТП.

Това също прави впечатление в някои страни - чакат си търпеливо шофьорите. Няма клаксони, няма знаци с преобладаващ среден пръст. Дори когато пешеходците се носят като народна песен или минават на червено.

# 93

Не мога да намеря отговор за въпроса защо, когато на пешеходна пътека  има спрели коли, все се намира някой  от съседната лента, който бърза. Няма търпение да блъсне пешеходец ми се върти като единствена възможност....

# 94
Та това ми е въпроса, сутринта отидох да си платя сметка, 2 гишета, едното работи, другото не. 5 човека опашка, 1 пред мен мърмори и нервничи, как може такова нещо, пари дава, пък чака? После 2 госпожи идват зад мен, започват и те да нервничат, едната отива даже да търси касиерка за другото гише, не намира и надига вой. Аз им предлагам да застанат пред мен защото не бързам, те ми се усмихват и ми казват, че и те не бързат, от бързане били остарели... Обаче не спират да мърморят, и двете на видима възраст, че не работят, не закъсняват за никъде. Упорито отказват да ме прередят, обаче обяснения за отказа си не дават. Та изнервени или разглезени, или ей така за спорта, да става скандал?

A ако те искаха да ти отнемат предимството, по-добре ли щеше да ти е?
Много добре даже са ти отговорили жените. Те може и много да са бързали, но са били достатъчно възпитани, за да не те предредят (под предтекст, че и те не бързат), ами са насочили недоволството си където трябва.

# 95
Дес, в Германия и Австрия и аз съм чакала на опашка, но когато културно около теб хората не те бутат, тогава някак времето минава бързо.
Освен това продавачката/касиерката никога не пита за точно пари или  еди колко си монети, което допълнително бави и изнервя.
Освен това плащането тук през терминал е ужасно бавно.

# 96
  • Ямбол
...
Това също прави впечатление в някои страни - чакат си търпеливо шофьорите. Няма клаксони, няма знаци с преобладаващ среден пръст. Дори когато пешеходците се носят като народна песен или минават на червено.
Щото а са надули клаксона, а са отнесли глоба за шума. И тук си имаме такава забрана, но няма кой да ги контролира нерваците.

# 97
  • София
 Ice Queen, дадох примера, за да илюстрирам как някои хора мислят, че понеже бързат, то не е необходимо да спазват правила, както и че всички трябва да се съобразяват с това тяхно бързане.

Да, аз ти разбрах примера. Затова казвам, че в повечето случаи нещата не се коренят в твоето или моето бързане, а в това, че трети не си върши работата и ние трябва да побутнем третия.

В повечето случаи нещата се коренят в нежеланието ни да спазваме законите.
  Защото много хора си казват: че защо аз да спазвам правилника за движение, като никой няма да ме глоби( най-много да дада рушвет и да ми се размине); що да не си изхвърля опаковката на земята, като отново никой няма да ме санкционира; защо като се изходи кучето ми на тревата трябва да почистя, като отново никой няма да ме накаже, и примери в тази посока колкото искаш.
  Този тарикатлък се прехвърля и при чакането на опашки - започваш да си мислиш: защо трябва да я чакам тази служителка - к'ва е проста, не може ли да работи по-бързо; тази лекарка и нея ли трябва да я чакам, к'во толкова има да му преглежда на  дядото, снимка за некролог ли ще му прави; а тая баба как може да се вози в автобуса в 7:30 сутринта, не вижда ли, че отивам на работа и бързам. И отново гледаш да заобиколиш закона и да се предредиш.

Последна редакция: пт, 30 ное 2012, 12:08 от desy_net

# 98
Не мога да намеря отговор за въпроса защо, когато на пешеходна пътека  има спрели коли, все се намира някой  от съседната лента, който бърза. Няма търпение да блъсне пешеходец ми се върти като единствена възможност....

Ами, защото е разсеян - както не вижда, че му свети зелено, така не е видял и знака ( защото маркировка в повечето случаи липсва ) за пешеходна пътека или самия пешеходец, или въобще спрелите до него коли. Затова и казах напред - когато се шофира, се прави точно това, а не си бъркаме в носовете, чантите, гащите, ако щете, не говорим по те. и не мислим за проблемите си. Мислите ни са насочени само и единствено в правилата за движение по пътищата.

# 99
Та това ми е въпроса, сутринта отидох да си платя сметка, 2 гишета, едното работи, другото не. 5 човека опашка, 1 пред мен мърмори и нервничи, как може такова нещо, пари дава, пък чака? После 2 госпожи идват зад мен, започват и те да нервничат, едната отива даже да търси касиерка за другото гише, не намира и надига вой. Аз им предлагам да застанат пред мен защото не бързам, те ми се усмихват и ми казват, че и те не бързат, от бързане били остарели... Обаче не спират да мърморят, и двете на видима възраст, че не работят, не закъсняват за никъде. Упорито отказват да ме прередят, обаче обяснения за отказа си не дават. Та изнервени или разглезени, или ей така за спорта, да става скандал?

A ако те искаха да ти отнемат предимството, по-добре ли щеше да ти е?
Много добре даже са ти отговорили жените. Те може и много да са бързали, но са били достатъчно възпитани, за да не те предредят (под предтекст, че и те не бързат), ами са насочили недоволството си където трябва.
Никой не е искал да им отнеме предимството, просто опашката вървеше бавно. Просто не бързаха в действителност за никъде. На мен са ми давали предимство, било защото съм с детето или с малко покупки, възползвам се,  благодаря им, това също е възпитано. А пък при условие, че наистина бързам толкова, че да вия като ранен чакал, и хората да ми откликнат на нуждата, пък в същото време да не се възползвам ми е "малко" съмнително.

Общи условия

Активация на акаунт