ВТОРИ клас - първи срок - 2

• 57 993
  • 734
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
За Много години! Пожелавам много здраве и късмет на нас и децата ни!
Не е отворил страница, и за днес май си прави оглушки.....

# 466
  • В светлината на слънцето
Честита Нова година! Да ви донесе много здраве, късмет и успехи на учениците!

# 467
  • София
Честита нова година! Simple Smile

# 468
  • Пловдив
Честита Нова година на майчетата и дечицата! Здраве - че по това време на годината то е много важно, много игри за децата и забавление във всичко което правят.
А за да им е по-интересна таблицата за умножение, вижте какво открих, мисля, че у дома всички можем да си "поиграем" с децата ни и да направим ето такъв проект.

# 469
Честита Нова 2013г.! Много здраве, веселие и търпение на всички нас!

# 470
  • София
mama mariana тази таблица е страхотна!
Ние разчитахм на едни като календарчета, останали от дядо ми (беше математик), които се носеха в джобчетата и бяха много практични.

# 471
  • София
Честита нова година! Желая на всички деца много здраве и забавления, както и успех в училище! За родителите - да ги радват децата!

За таблицата за умножение, ние купихме това http://www.book.store.bg/p85452/tablica-za-umnozhenie.html - ламинирано е и е удобно. На нас едно време като учехме таблицата ни разрешаваха да я ползваме от начало, не знам дали и със сегашните деца е така, но много се надявам.

# 472
  • Пловдив
Имаме и ние нещо ламинирано - много сладки пастелни цветове http://www.taralezh.com/wp-content/uploads/2012/09/pomagalnik-matematika.jpg, но някакси не му е интересно....та си мислех, дали няма да го запомни по-добре, ако помага за изработването. Смятам да купя тези дни картон, да нарисувам аз основното, дори да направя с пунктири цифрите ( за да прилича на нещо все пак, след като малкия почне да "твори").

# 473
  • София
на нас учителката ни е дала за ваканцията фигурки за оцветяване, като цветовете се получават като умножиш цифрите вътре - има такива за събиране, ако сте ги срещали. Според мен вършат работа - на детето му е интересно да открие цвета като умножи. На руски са, та се налага мама да превежда с чичко гугъл, проблемът е че има по два цвята синьо и два зелено, ама аз съм ги превела като синьо и зелено...

# 474
Аз миналата година си поиграх малко и направих ето това -2 бр. + 3 бр. формат А4 в различни цветове и форми. Ламинираха ми го и после го изрязахме.

Много са удобни, едното си го държи в колата и като пътуваме се изпитваме.По -точно сестра му ,която е на 5 го изпитва. Голямо забавление е.
Сега правя нещо подобно , но с всички правила от учебника за ударни гласни, неударни, съществителни, прилагателни  и т. н. Като всяко правило е придружено с няколко примера.  До края на годината ще събера всичко важно , пак ще го разпечатам и ламинирам.

# 475
Честита Нова Година! Бъдете здрави, щастливи и се усмихвайте!
Много забавления, пързалки и червени бузи  Laughing!

# 476
като позадобреят децата, може да играете с картите за умножение на издателство Точица/Анда/, моят син отпреди знаеше да играе само на война, така че това му дойде тъкмо на място. за мен е адски досадно, но  пък има ефект.

и тъй, Честита Нова година на всички, да са здрави и да имат само успехи!

# 477
Здрава и щастлива да е Новата ни година.
Успех на дечицата в училище.

# 478
Честита нова година! Да е здрава, късметлийска и много щастлива за семействата ни!

Ние още не сме започнали таблицата, ще я учим, когато започнат да я изучават в училище.
Периодично през ваканцията се занимаваме  с домашни и занимания по всеки предмет- един ден по БЕЛ, друг по математика, по АЕ и така.
Отделно решава коледната книжка-подарък от госпожата, в която има задачи, текстове, картинки за оцветяване и занимателни задачки.
Ползотворно и весело изкарване на остатъка от ваканцията!

# 479

Общи условия

Активация на акаунт