ВТОРИ клас - първи срок - 2

• 57 977
  • 734
  •   1
Отговори
# 480
  • София
ЧНГ майки, второкласници и целите ви семейства !  Grinning Да сте здрави, усмихнати, късметлии и успешни през новата година ! Мечтайте и сбъдвайте мечтите !  Hug Hug Hug
Ние изкарахме едни прекрасни празници и въпреки, че сме в отпуск/ваканция от 22,12 на мен лично ми се искаше на 02,01 да не съм на работа. Доста пътувахме и това събиране и разпъване на багажи ми действа подтискащо и уморително + недоспиването по празниците....  ooooh!

По повод умножението - и нашите са го започнали. Аз им ламинирах по една цветна таблица от нета още през лятото, а в книжарницата хитро са пусналии линии с таблицата. Мъжът ми вика, ама те ще я наизустят, а според мен точно това е целта - да я знаят наизуст.  Mr. Green
През ваканцията имаха да решават задачи от 1 до 57 стр от единия сборник, всичко, което не е решено в клас или за д.р. през срока, а то беше почти половината страници  ooooh!. Едва вчера сколасаха, ама не са си и давали много зор де. С книгите е трагично - още мъчат първите си за ваканцията. Вярно е, че са дебелшки, ама ми се иска да напъват повече на четенето, а не на ТВ, компютри и разни други електронни джаджи.
По повод сексуалното ограматяване - взех книжката на Фют, но тази дето е по-софт - Какво се случва с мен. Не пожънах успех - започнаха ( Цвети повече, а Плами само я попрехвърли) и казаха, че има е станала гадна.  Confused Няма да ги напъвам. От вчера, обаче обяснават на Леа, че я е донесъл щъркелът,  тях също-и се заливат от смях. В изчаквателна позиция съм.  Wink

# 481
Честита Нова Година!

# 482
  • Варна
Честита Нова Година и от нас! Много здраве, усмивки и успехи през 2013!

Ваканцията почти свърши (много бързо!!!), бяхме на ски, на какво ли не, само дето нито една тетрадка, нито учебник сме отворили... Дано не е забравил да пише и смята Simple Smile Все още не са започнали таблицата, от обща култура знае да умножава донякъде, но не съм го натискала да я учи систематично. Все си мисля, че ние научихме таблицата без картички, линийки и т.п., затова засега няма да търся нищо. Ще видим.

# 483
  • sofia
Моята хитруша си е купила тетрадка по математика, на чийто гръб е таблицата за умножение.

# 484
На моя хубавец хич не му се учи,занимава се с всичко друго.Вчера си писа домашното по математика,почти цялото грешно,започвам вече да се претеснявам.Преди поне математиката му вървеше,а сега.Още изкарва отлични оценки,но виждам,че има доста пропуски.

# 485
  • София
С каката нямам проблем (да не чуе дяволът), но малкото се оказа, че е единствено сред приятелчетата, което не знае буквите, другите четат и пишат. Току що стана на 6, но предвид, че е в края на декември ще бъде първи клас. От два дни му пробутвам думички, запомни няколко букви. Мисля, че има време да ги научи до септември.  Rolling Eyes Не знам защо така не ги е научил в ДГ, все пак е четвърта група, от там даже го хвалят колко е умен.  ooooh! Баща му го води и взима тези два дни, понеделник ще гледам да проведа разговор. Но най-вероятно ще ми кажат - вие защо не се занимавате вкъщи.  Confused А аз, както знаете, съм толкова нетърпелива, че грам не ставам за учител. Освен това мисля, че щом по програма това е задължение на ДГ, не смятам, че трябва аз да го върша. И изобщо...
Някой имал ли е дете, което в четвърта група не е знаело буквите?  Rolling Eyes

# 486
  • София
моя ги знаеше, но не ги пишеше, не пишеше ченгелчета, не пишеше цифри, не оцветяваше, не четеше, едва разбра, как се образува сричката, все вкарваше ъ-то и не се получаваше нищо... и той е декемврийче...

# 487
  • Варна
Клеми,а напълно сигурна ли си,че не ги знае? Mr. Green
Щото и мойто малкото в 4та група като го питах за буквите все или ги бъркаше ,или викаше тази не я знам...и изведнъж го чух в тоалетната как чете чак. hahaha
Пробвай различни методи да го препитваш под формата на игра,да му стане интересно и може да се изненадаш. Peace

Изкарахме празниците супер ние,активна почивка.От вчера го карам да пише домашни,че и се оказа,че доста имат. CrazyНо до неделя ще ги приключи.Сега се ослушвам за варицела,че беше контактен и то не веднъж,а няколко дни поред.Бяхме на почивка с наши приятели и щерка им беше шаркава милата.Най треперя за големия де,че не му е времето сега да я кара,ама то не пита. Wink
Иначе за таблицата говорите,гледам,че с 2 са взели. Peace

# 488
Някой имал ли е дете, което в четвърта група не е знаело буквите?  Rolling Eyes
Моя  не ги знаеше. Mr. Green Най-много 1/3 от буквите знаеше като тръгна на училище. Голяма мъка беше в първи клас. Всеки ден  по 4 часа учехме само по Бел. ,даже и през ваканциите. Но сега няма грижи, пише почти без грешки, ако се разсейва допуска най-елементарни.
Тази година е много по-добре от миналата. Най- много ни се събират по 3 дни в седмицата да напишем нещо по Бел.
Вземи му някакви тетрадки да пише буквите или някоя игра и така ще ги научи.Иначе може да му бъде трудно в първи клас.
От вчера почна да чете по малко, на мен все ми се струва , че трябва повече четене. Thinking

# 489
  • София
моя ги знаеше, но не ги пишеше, не пишеше ченгелчета, не пишеше цифри, не оцветяваше, не четеше, едва разбра, как се образува сричката, все вкарваше ъ-то и не се получаваше нищо... и той е декемврийче...

Моята щерка не ги знаеше. И й е много трудно сега, в 1ви клас.... Но няма и интерес.... Големият ги научи в градината.

# 490
ЧНГ на всички! Здраве, щастие и много усмихнати детски личица! И за нас същото.  Hug
Ваканцията при нас мина по-лежерно, по отношение на ученето. И аз съм доволна от отпуската.  Grinning
За умножението - стигнали са до умножение с 3. Моят до 5 се справя, но с 6, 7, 8 и 9 се оплита. Ще я научи през втория срок.

# 491
Той ги знаеше,но и в къщи се занимавахме под формата на игра с пласмасови букви.За малката не знам,защото за сега няма изгледи да я вземат в градина.До три години добре,но и после ако не стане,не знам как ще я подготвя,но има много време,ще видим какво ще стане.

# 492
  • София
Благодаря ви за отговорите!  Hug
Сигурна съм, че не ги знае, играе на тото.  Confused И като не познае до 3-4 път и почва да се тръшка. Но за 3-4 дни научи 5-6 букви, може и повече да са. Ще ги запомни бързо, явно е готов, но никой не му е обръщал внимание в ДГ. Което може би е разбираемо при 30 деца.  ooooh!

# 493
  • София
Направо ме е срам да си призная как моето горкото научи буквите на 3-4 годишна възраст... В моменти, когато нямах възможност да му обърна внимание, му връчвах вестника и "играехме" на намери и огради буквичката. И така си осигурявах спокойствие, докато си свърша работата. То пък се оказа от полза...

# 494
...  му връчвах вестника и "играехме" на намери и огради буквичката. И така си осигурявах спокойствие, докато си свърша работата. То пък се оказа от полза...

И при нас;) Отделно от 2-3 годишни - често повтаряне Магаренце започва с буквата М, коя е буквата на Прасчо, и ей такива.

Цитат
Което може би е разбираемо при 30 деца.  ooooh!
Може би е причина, но не мисля че трябва да е така; отделно винаги казват, че си личи, когато с детето "се работи вкъщи".

Klemy, а не се ли зарибява покрай заниманията на каката?

Общи условия

Активация на акаунт