ВТОРИ клас - първи срок - 2

• 57 968
  • 734
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Ееее, този метод с вестника звучи супер! Simple Smile

# 496
  • София
Ееее, този метод с вестника звучи супер! Simple Smile
В детската градина на моите момичета го практикуваха доста. Все ми искаха "парче вестник" Mr. Green

# 497
  • София
Благодаря ви за отговорите!  Hug
Сигурна съм, че не ги знае, играе на тото.  Confused И като не познае до 3-4 път и почва да се тръшка. Но за 3-4 дни научи 5-6 букви, може и повече да са. Ще ги запомни бързо, явно е готов, но никой не му е обръщал внимание в ДГ. Което може би е разбираемо при 30 деца.  ooooh!
в групата на дъщеря ми са 36 деца... за сега не ходят всички и тя се справя добре, но съм се замислила евентуално последната година ПУ да я пратя в училище и с брат й следобяд на занималня... за сега не съм решила окончателно, но ми се върти в главата  Peace

# 498

Цитат
Което може би е разбираемо при 30 деца.  ooooh!
Може би е причина, но не мисля че трябва да е така; отделно винаги казват, че си личи, когато с детето "се работи вкъщи".

Klemy, а не се ли зарибява покрай заниманията на каката?

lorenca не съм съгласна. С големия на съм се занимавала въобще, и не е имал проблеми в училището, даже намираше грешки на госпожата.
Второкласника нищо не беше научил в градината.Вкъщи се научи да смята на една игра на компютъра.
А малката която е на 5  и е предучилищна /4 група/ се опитва да чете и пише, а има още две години до първи клас. С нея отскоро се занимаваме в къщи понеже се сърди ,че се учело само с батко и.Но буквите , цифрите и др. неща ги научи в детската градина и миналата година когато учехме с първокласника. Сега учи таблицата и съществителните пак покрай брат си... Mr. Green Какво ще го правя това дете когато тръгне първи клас ,не ми е ясно.
 Всичко си е до госпожи и до дете.

# 499
vela, същото съм казала.
И не само до госпожи, но и до дете.

# 500
vela, същото съм казала.
И не само до госпожи, но и до дете.
Не съм те разбрала. Peace
Аз да си похваля второкласника ,днес направи за първи път преразказ почти / на 95%/ сам.
За мен това е голям напредък. Ще продължава да се упражнява.
Благодаря за препоръката на помагалото " Преразказвам и съчинявам" на Слово.

# 501
  • София
А малката която е на 5  и е предучилищна /4 група/ се опитва да чете и пише, а има още две години до първи клас.
Това не го разбрах - понеже моето ще стане скоро на 5 и е във втора група, можеше да бъде в 3-та, но аз не бързам, затова се учудих, как е в 4-та група или е родена януари, но тогава пак няма да й остават две години до училище  newsm78

# 502
А малката която е на 5  и е предучилищна /4 група/ се опитва да чете и пише, а има още две години до първи клас.
Това не го разбрах - понеже моето ще стане скоро на 5 и е във втора група, можеше да бъде в 3-та, но аз не бързам, затова се учудих, как е в 4-та група или е родена януари, но тогава пак няма да й остават две години до училище  newsm78
Като броя  и тази учебна година , остават две. Не съм го написала ясно. Embarassed Август ще стане на 6.
 Когато  трябваше да бъде втора група я преместиха направо в трета. Директорката на детската градина каза ,че няма какво да прави с набора си понеже била много умна. Mr. Green Аз не съжалявам, понеже госпожите и са страхотни.
Родена е 2007 август.

# 503
  • София
Не се зарибява покрай кака си.  Grinning Изобщо грам не го интересуват букви и четене.

Аз това "с детето се работи вкъщи" не го разбирам и не го толерирам. Мисля, че щом е в работния план на учителките не е моя работа аз да го върша. Моята работа не идват да ми я вършат учителките, предполагам не идват и вашата да вършат.  Naughty Сега просто ми се налага да го науча на буквите и оттук нататък се надявам да не се налага. Детето ми е умно, те самите го хвалят колко добре се справял. Не ми се разправя с тях, честно, остават едни няма и 5 месеца. Да се приключва с ДГ и да се върви напред. Сега като ги научи, лятото ще делегирам правата на сестра му да го научи да срича.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Кога е следващия математически турнир? Великденското състезание? (Имам предвид извън СБНУ, което е съвсем скоро и ще ходим.)

# 504
  • у дома

Кога е следващия математически турнир? Великденското състезание? (Имам предвид извън СБНУ, което е съвсем скоро и ще ходим.)

Европейско кенгуру през март.

# 505
  • София
Най-накрая да се включа и аз, все пак ваканцията приключва!
Отпочинахме си хубаво, не сме пътували кой знае колко, но пък се видяхме с приятели, с които в забързаното ежедневие не остава време.
Мими нямаше някакви големи домашни, но почти всеки ден от последната седмица се занимаваше с нещо от училище. Ще видим това деление как ще го учим, някакси ми изглежда недобре измислено в учебниците- Умножение и деление с едно, следващ урок Умножение и деление с две....По- лесно ми се струва първо да се премине умножението и после да се започне с делението. Но кой ме пита мен!? Laughing
За сметка на това голямо четене на книги падна! Simple Smile

Клеми, в предучилищна в училище беше моето дете и още преди да тръгне там знаеше буквите. Обаче имаше деца, които и в първи клас в началото не ги знаеха всички. Според мен им беше една идея по-трудно , но се справиха и влязоха в ритъм.
Моето мнение за работата с детето вкъщи е различно, смятам че без такова в един момент нещата стават трудни. Естественно, не винаги! И не мисля, че така върша работата на учителите, напротив. Simple Smile
Но всеки с мнението си! Hug

# 506
Моята не е ходила на предучилищна, не съм я карала да учи каквото и да било. Тръгна в 1-ви клас без да знае буквите и без да може да чете. Е, знаеше няколко букви, в смисъл - разпознаваше ги, но за четене беше много трудно да се говори.
Научи всичко в училище и госпожата твърди, че в момента е едно от най-добре четящите деца в класа. Това, че вкъщи не чете кой знае колко. Чете вечер преди лягане книжки, но само това.

# 507
  • София
То това много си зависи от детенцето, как схваща.
Моя пременник например отиде уж подготвен на училище, но е толкова разсеян, че до 3-и клас сричаше.

# 508
Зависи и колко му е интересно. Ето Косьо например, хич не обича българския.Затова се налага да доучваме в къщи, просто не му е интересно не е концентриран в час. В къщи обаче няма мърдане и ще не ще учи. Математиката е друго нещо. Вчера например ми вадеше 3 цифрени с преминаване, аз го питам от къде знае. Госпожата била обяснила веднъж и той го запомнил. Чисто и просто математиката му е страшно интересна и затова слуша в час.

Grinning Изобщо грам не го интересуват букви и четене.
Все едно себе си слушам , но  миналата година. Това че ще научи буквите не означава , че после ще учи сам. Tired

Последна редакция: нд, 06 яну 2013, 16:18 от vela

# 509
  • София
На мен знаете ли кое ми е странно....
Преди преподавах английски на едни дечица 2-3-4 клас, племенникът ми е на същата възраст.
Когато видех някое контролно с "двойка" или "тройка" нормално, задавах въпрос "Защо!?" - защото ниските оценки обикновено бяха или на неща, които не се знаят, или на такива, които се знаят отлично.
И масовият отговор беше (забележете) - "Разсеях се".
Питам аз - как се разсея на четири от пет упражнения и въобще не си ги попълнил, времето ли не стигна... и ми се отговаря по следния начин: "Ами... погледнах през прозореца и.... часът свърши".
После под мой надзор тестът се изпълнява перфектно.

Общи условия

Активация на акаунт