Веганството - да споделим опит - 11

  • 45 050
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
  • Мнения: 5 714
Нямам идея колко; не пише по опаковките, когато съм купувала; не съм и питала. 
Аз го държа в хладилник.
Щом нямаш навик, значи не ти трябва.
Мъжът ми примерно най-малко консумира от 4-ма ни, много рядко.
Зърнени закуски главно децата ядат и не винаги искат да им слагам прашец. За кремовете същата работа, които пък са главно с кокос.
Сега аз също по-рядко се сещам за него. А повече през бременността и веднага след като родих.
Май с тия разяснения не сме много за тази тема. Wink

# 211
  • София
  • Мнения: 5 349
Гледах "Нация на бързото хранене" по БНТ.  Подготвих се за геройство, а то едно нищо, бебешка история... не знам към кого е адресиран този филм. Не е за нас, гледалите Земляни и Юрофски. Яд ме е, ангажирали са холивудски звезди и ... едно нищо.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=698716.new#new Моля, вижте темичката ми, мисля, че много ще ви зарадва Simple Smile

Последна редакция: пн, 21 яну 2013, 02:04 от ЗаСлон

# 212
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 356
Май с тия разяснения не сме много за тази тема. Wink

Е, то малки изключения могат  и да се направят Mr. Green
Исках да ви споделя как си направих тахан. Тук много от нещата с които се храните и които познавам от България не мога да намеря по магазините. Та се опитвам да си майсторя по "усет" и инфо от нета. За тахан обаче се иска мощен блендер, който да смели семенцата на сусама. А аз нямам такъв. Тук продават блендери само в специализираните за ресторантски уреди,т.е. професионални центрове и цените са доста височки Thinking След първият провал се бях отказала съвсем, но после,четейки все за тахан, така ми се дояде, че започнах да правя разни опити. Накиснах сусама, после изцедих,добавих олио и пасирах. Стана горчиво newsm78 Ама Асан нали пари е дал, изяде го Blush Последният път обаче, ми дойде музата, явно мозъкът ми е избистрил идеята и ето как постигнах един сносен резултат. Значи, рекох си аз, щом горчи, накисвам и изплаквам два пъти. Накиснах докато семенцата поомекнаха, набъбнаха. После изплакнах, два пъти. Оставих на кърпа да се поотцеди водата. После в купата на пасатора, добавих зехтин, орехи, една лъжичка мед, нямах стевия в момента, малко кокосово масло и пасирах. Получи се много приятна на вкус паста.
За слон, и на мен много ми харесва къртичето! Колко отдавна него бях виждала newsm78

# 213
  • Мнения: 682
Май с тия разяснения не сме много за тази тема. Wink
"Правилата" нали са създадени, за да се нарушават?! Sunglasses

Мерси, че сподели  Hug

# 214
  • Мнения: 5 714
За тахана - с кухненския робот става по-хубаво, а е и по-достъпен ценово от мощния блендер.
Пробвано е и с двата уреда.

http://regal.bg/show.php?storyid=1986621
Статия за киноата - не са обичайните хвалебствия.

Последна редакция: пн, 21 яну 2013, 22:29 от Вери

# 215
  • София
  • Мнения: 5 349
копирам от себе си  Simple Smile

В Метро продават ДЕХИДРАТОР С ТЕРМОСТАТ  от 35 до 70 градуса Марката е  Optimum, цената само в този петък е 60 лв, а без намалението е 84 лв.

С 5 тавички е. Таймер не виждам. Пластмасата на тавичките  предполагам, че е читава, но на корпуса силно ме съмнява. Трябва да се види как излиза въздуха от корпуса и дали обгазява продуктите. Макар че на 40 градуса  може би е безопасно за отделяне на токсични вещества, ако някой реши да ги пече Simple Smile на 70, вече ще стане кофти.

Дехидраторът е ценен с термосатта , да не се чудите защо така съм натъртила, последните години продаваха един също евтин модел, но БЕЗ термостат и с неизвестна температура.

# 216
  • София
  • Мнения: 5 349
http://www.peticiq.com/podkrepa_manastir_svgeorgi вижте каква стройна и ясна петиция, моля подпишете я, за незаконен строеж и то до манастир.

# 217
  • София
  • Мнения: 1 417
подписах, толкоз не можаха да си изберат друго място....

# 218
  • София
  • Мнения: 5 349
http://www.babh.government.bg/bg/actualno-risk-evaluation&article_id=714.html
Изтърпях да прочета целия документ, със замъглено съзнание, но като видях датата, на която е съставен истински ми призля.

# 219
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 356
За тахана - с кухненския робот става по-хубаво, а е и по-достъпен ценово от мощния блендер.
Пробвано е и с двата уреда.
newsm78 Тук един добър кухненски робот струва над 200 евро! Та ми почти еднакво като цена,т.е.  СКЪПО! Засега пригаждам това, с което разполагам и споделям опит!
Къде сте се преселили? Темата е доста замряла!

# 220
  • Мнения: 5 714
Ми аз имах предвид нещо по-скромно. Simple Smile
Като това примерно:
http://www.thebay.com/eng/home-smallappliances-foodprocessorsand … der-thebay/226655

Само допълних мисълта за блендера...

# 221
  • София (Възраждане)
  • Мнения: 2 299
http://www.babh.government.bg/bg/actualno-risk-evaluation&article_id=714.html
Изтърпях да прочета целия документ, със замъглено съзнание, но като видях датата, на която е съставен истински ми призля.

Кое е притеснително в датата?

# 222
  • Мнения: 416
Момичета, как се прави хубав качамак?
И някой може ли да ми каже изпитана и проверена марка за пълнозърнесто царевично брашно?

Пускам Ви и това - който иска - да се присъедини - иска ми се да се съберат повечко хора и да раздвижим обществото по тази тема - първата ни цел са лавките - трябва да изчезнат!

http://www.facebook.com/pages/%D0%97%D0%B0-%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0 … 0/133189420179063

# 223
  • Мнения: 1 725
И аз с молба за присъдиняване към следната петиция: Just hours left to ban bee killers

# 224
  • София
  • Мнения: 5 349
Хубавият качамак се прави от прясно смляно на КАМЕННА МЕЛНИЦА бяло царевично брашно Simple Smile Бяло , защото царевицата със сладък вкус и мека целулоза е бяла на цвят. Вари се 1 час, за да настъпела някаква си реакция и да е вкусен и добър за храносмилането. Имаше го в Хранкооп, доста изядохме, даже е останало някакво количество и въпреки, че е  смляно преди над година, не се е вгорчило- точно заради каменната мелница. не зцнам дали се продава обаче.

Старо био брашно от магазина не препоръчвам, аз много си изпатих с това на Алнатура, подмениха ми го и новото , доста по-прясно, също горчеше.

От Хранкооп си взимам от родовото имение Васил ЛЕвски от жълта царевица.

От търговската мрежа препоръчвам на фирма "Бежа ву" - гарантирано без ГМО- по лични убеждения на производителя и по надписа мърху опаковката. От бързо сваряемите е. Лесно се помни Бежа ву, нали? Правилно, имало е грешка ,  регистриращият не е знаел френски Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт