Отговори
# 180
Не ви изчетох докрай защото ме сърби езика да кажа за РАННАТА ФМ на която съм решила да ходя. Явно някои не правят разлика между БХС и ранна ФМ. Първото е троен тест на хормони и спрямо тяхното съотношение се изчислява риск за Даум. Ранната ФМ освен тези 3 хормона включва и ехографски преглед (дебелината на нухалната гънка, назална кост, кръвен поток през сърцето на плода, дуктус венозус и фетална анатомия). Тази ранна ФМ също е важна но съществената е тази която се прави по късно (аз ще правя и нея естествено пак при д-р Стратиева).
Естествено и аз четох лошите отзиви за Св. Петка (мерси сандалке за предупреждението   love001),  четох и за д-р Янкова защото те лошите отзиви са за нея. И пак питах моята приятелка във Франция. Тя каза в никакъв случай да не ходя при Янкова. Стратиева е завършила с отличие 2010 г, от съвсем скоро работи в бг и почти никои не знае за нея (все още). Каза ми че със сигурност това е възможно най подготвения специалист, а и като й пратя поздрави от моята приятелка и й кажа че идвам с протекции чак от франция, ще ми обърне малко по специално внимание (надявам се). Освен това поради факта че работи съвсем от скоро тепърва трябва да се доказва и се старае при всеки един случай (а за съжаление един д-р в бг веднъж като стане известен започва да попретупва малко работата си, е има и изключения ама знаеш ли...)
Не искам да навивам никого. Сега ще се върна да ви дочета и пак ще пиша

# 181
Добрютро, Мацки!  Hug
Пак за болничните - миналата си бременост я изкарах цялата в болничен от втория месец нататък. Лекаря сам ми предложи и понеже аз работех тогава от скоро в на майка ми фирмата, решихме, че ще ни е по-изгодно за да си намалим осигуровките. Така че не се притеснявайте, която от вас прецени, че иска да си вземе да си взема. Друг е и момента, че сега като ходих на ТЕЛК, понеже аз имам група инвалидност, лекарката там ми обясни, че независимо броя на дните по принцип никога не са връщали майки и са им давали болнични.
Лек ден. Аз днес май съм по-добре, даже закусих. Пу пу.  Flutter Whistling Grinning Grinning

# 182
Здравейте, мамчета  Grinning Пращам ви един бърз понеделнишки поздрав с пожелания за хубава седмица. Мен от сутринта са ме затрупали с работа, та не знам откъде да я захвана, но няма как... Така е в понеделник, още повече като е началото на месеца  Confused
Ще надниквам тук от време на време, за да видя какво сте изписали... ама вие мноооооого пишете  newsm53

# 183
  • София
rosi.to, права си, аргументите ти са много разумни!  Peace Стискам палци д-р Стратиева да се окаже на ниво, явно е, че имаме нужда от такива лекари.

Добро утро, момичета. Вижте за какво креватче съм се замислила аз. Много ми хареса, а може да се преустрои и на юношеско легло в по-късен етап (ако се окаже здраво де Laughing) И най-вече ми хареса, че има шкафчета и място за повивалка

http://www.beb4opernik.com/content/detsko-krevatche-elena-70185-sm
Румяна88, Страшно ми хареса това легълце! Мен, освен всичкото, много ме привлече и това, че има опция за люлеене - с първите деца това ми спасяваше нощите.
Направо ще ходя да го видя и ще си го вземем, живот и здраве - по-практично не бих могла да си го представя  Peace Само да не се окаже дървено, че ... бебето гриз-гриз и ТУП  newsm62

*ВЕСЕЛА*, не си спомням ти на колко години беше... Амнеоцентезата, проучвам, че не се препоръчва ненужно (т.е - препоръчват да се направят първо 1-2 БХС-та, и ако те дадат лоши резултатити, тогава) на дами с първо раждане, а и смисълът не е толкова голям да се прави от дами под 35 г., тъй като и рискът за вродени малформации, Даун и пр. при по-младите е значително по-малък.
Иначе, изследването дава реален резултат, с точност до 99%, а не статистически изчисления.
Представлява взимане на околоплодна течност с тънка игла (не боли), която игла се наблюдава от ехограф. И тази течност се изследва. Имало малък процент за абортиране на плода - 0,5%. Като този процент моя док драматично увеличи на цели 5%  Mr. Green

# 184
  • София
gery_dobreva, а дали знаеш следното: след тези 135 дни болничен по бременност и раждане - в периода до навършване на 2 г. на детето - работодателят какви осигуровки внася за майката: само здравните ли или пълния размер?

# 185
  • София
Ох, хич не искам да вали сняг, ама хич.... Дъщеря ми тренира четири пъти в седмицата на другия край на София, аз я водя и взимам, тичам от работа, бързаме... До сега на хубавото време се ядваше, но завали ли ще ни стане трудно...

# 186
  • Перник
Sandalka Има и други залъгалки, надявам се да не си изяде легълцето smile3532 smile3532

# 187
  • Бургас
Добро утро на всички, направих си кафенцето и сядам да видя какво сте писали Simple Smile

Да се похваля сутринта ходих на преглед, че нали на предния доктора нещо не го видя, та сега ми уредиха да отида при един друг лекар да ме види. Всичко си е наред, има си сакче, вътрематочна Simple Smile Каза към 17.12 за сърце Simple Smile  newsm44

Роси, тя Кара много красива  newsm51 Моя мъж много некултурен, не спря да ви изчака на пешеходната пътека, ама бързахме много за прегледа Simple Smile

# 188
  • София
Руми легълцето, което си показала и на мен ми се струва много практично  Peace Аз гледах същия модел в един друг сайт, имаше го в различни цветове и още тогава се замислих над този вариант. Нашата спалня е голяма и има място и за легло и за кошара и з още куп други неща... Много хубаво ми действат бебешките сайтове  Grinning

# 189
  • Перник
И аз много обичам да си разглеждам и дрешки и други принадлежности baby_neutral
За момичета определено има много по-хубави и по-разнообразни неща (по мое мнение де  Grinning)

# 190
ДОбро утро на всички !
Руми ,леглото е много хубаво !Стига обаче бебето да спи в него ,защото ако е като моето момче  ooooh!Той в живота си не е спал нито една нощ в леглото си  ooooh!Кърмехме се по цяла нощ и си беше при мен.Сега уговорката е ,че като се роди бебето,щял да спи вече сам BlushИсках да попитам майките ,които очакват второ дете,казахте ли вече на каките /батковците ? Аз все гледам да си мълча ,защото е много рано,не че има причина за безпокойство ,но и на родителите си не съм казала даже .Ще чакам,за да може новината да бъде коледен подарък BlushСинът ми много искаше бебе ,откакто е проговорил все за бебета говори и сега му обяснявам ,че не може да скача върху мен ,не може да правим всичко както преди....не съм сигурна дали ме разбира обаче и съм малко объркана TiredМоля ви ,споделете при вас как е .
Аз към 10-ти декември съм на преглед за сърцето,дано да го чуем.Досега съм била само веднъж на лекар за установяване на бременността.Но съм мноооого по-спокойна от първия път Flutter

# 191
gery_dobreva, а дали знаеш следното: след тези 135 дни болничен по бременност и раждане - в периода до навършване на 2 г. на детето - работодателят какви осигуровки внася за майката: само здравните ли или пълния размер?
В периода до 410 дни и по време на майчинството размера е един и същ - здравни осигуровки - 20.16 лв.
Креватчето наистина е много хубаво, но аз като че ли този път се насочвам към сгъваемите кошарки. Не че не съм си ползвала предното легълце, но този път възнамерявам по-рано да прехвърля бебето в друга стая, да не се застоява много много, че Каката тази вечер изнахалства още с лягането да легне при нас. А аз напоследък така да не понасям никой около себе си като спя. Пък и сегашната ми спалня, която правихме това лято толкова хубаво ми уплътни стаята, че чак се чудя и за кошарка ще има ли място.
Ние казахме на Каката за бебето още преди две седмици. Милото не се сдържа. Тя много се зарадва, но незнам дали осъзнава промените, които ще настъпят. Тя милата досега беше галеницата на семейстовото и въпреки че е много кротко и обичливо дете, незнам как ще приеме това.

Последна редакция: пн, 03 дек 2012, 10:06 от gery_dobreva

# 192
Добре дошла, Данчето с трабантчето!  Simple Smile Знам те от други теми, ти дали ме помниш, не знам, но успех!

butinsky, чакам те да се върнеш с добри новини!

Много сте писали, момичета!  Simple Smile Аз не успях всичко да изчета  Embarassed  Гади ми се, лошо ми е и все така и до кога не знам и вече много яко ми писна!  Sad 

# 193
Пина, и аз съм така, уикенда имах гости - един стар приятел и сестра ми с нейното Мило. Приятеля вика имам чувството, че не си била бременна преди, не ти беше така предния път. Сестра ми само се вайка какво можела да направи, много гадно и ставало като ме гледала. Аз по принцип съм кулинарка, като ми дойдат на гости два дена готвя, творя, а тоя път изкарах гостито полегнала на дивана, те на масата и с поръчана по телефона храна.

# 194
Pina,много се радвам да те видя и тук ! Ако не се лъжа сме се засичали в темата за питки и други тестени изкушения!МНого неща съм правила по твоите насоки!За съжаление сега не мога да ям такива вкусотии и ще ги оставя за по-нататък.Не знам как ще се приготвям за празниците,така ми се гади само като вляза в кухнята Sick А по принцип обичам да готвя.
Гери Добрева,благодаря ,че си споделила за каката Simple Smile Сигурно ще е трудно .И моето момче е номер едно в семейството ,първо внуче и за двете страни.Ще му обяснявам настоятелно и това е .Има много време.При нас притеснителното е ,че ако родя юли,той септември трябва да тръгне на градина.И тогава какво ще става...не ми се мисли.С бебе и градинско дете ,ще е купон LaughingА и аз няма да прекъсвам работа засега (имаме магазин и няма как да стане).Изобщо не знам какво майчинство ще получавам.Но все се успокоявам ,че има мноооого време Crazy Crazy Crazy

Общи условия

Активация на акаунт