Математически турнири - 19

• 84 706
  • 750
  •   1
Отговори
# 330
# 331
"Въпросното   Азиатско математическо състезание се провежда пробно тази година като инициатори за него са СМГ и 125-то СОУ. По решение на колегите от тези училища състезанието е затворено само за ученици на посочените учебни заведения и  не фигурира в календара на математическите състезания за учебната 2012/2013година. Поради тази причина състезанието не е оповестено в публичното пространство официално и  на родителите и учениците от ЧНУ "Питагор" и ПЧМГ."

В подчертаното се крие отговор на въпроса защо само СМГ и 125-то са участвали. Заслужават похвала, че са се свързали с организаторите и че предоставят такава възможност на своите ученици. Черна точка има СМБ - ако той беше инциирал контакта, то тогава много повече деца щяха да участват. Същото (за черната точка) важи и за другите математически училища.

Що се отнасе до резултатите, в класовете 7+ от СМГ има деца с резултат над 95%. Това означава, че задачите поне на този кръг са били решими.

# 332
Що се отнасе до резултатите, в класовете 7+ от СМГ има деца с резултат над 95%. Това означава, че задачите поне на този кръг са били решими.

Решими са, но резултат от 90+ % е изключително постижение ако е постигнат с нулева подготовка за формата. Просто е малко времето... при 120 минути щеше да има повечко високи резултати според мен.
В случая друго ме интересува - имало ли е някаква предварителна подготовка за състезанието при децата от 7+ клас или е било проведено между другото, както при малките?
ПС - Аз разбрах за 2 резултата в 6-ти клас от 80+ точки, а Ant12 споменава за поне 4. Голямо тайнство е състезанието Simple Smile
Аз съм почти убеден, че малките ще приключат на този етап, дано поне по една купа им пратят от Китай (поне е написано, а и на снимките на щатския сайт има купи за 1,2,3-то място във всеки клас за 1-ви рунд)

Тук би било интересно, ако изкарат някъде резултатите по класове. В СМГ в ниската дивизия логично се явяваха деца от 5 и 6 клас, но ако в 125-то са се явявали и по-малки деца, би било интересно какво са направили на същите задачи.

В 5-ти клас са доста по-ниски резултатите, отколкото в 6-ти

Последна редакция: пт, 14 дек 2012, 16:10 от kodbg

# 333
Решими са, но резултат от 90+ % е изключително постижение ако е постигнат с нулева подготовка за формата.
В случая друго ме интересува - имало ли е някаква предварителна подготовка за състезанието при децата от 7+ клас или е било проведено между другото, както при малките?
ПС - Аз разбрах за 2 резултата в 6-ти клас от 80+ точки, а Ant12 споменава за поне 4. Голямо тайнство е състезанието Simple Smile
Аз съм почти убеден, че малките ще приключат на този етап, дано поне по една купа им пратят от Китай (поне е написано, а и на снимките на щатския сайт има купи за 1,2,3-то място във всеки клас)

Доколкото аз знам, никой не е бил подготвян, на самия ден или 1 ден по-рано са разбрали, че ще се явяват на някакво "пробно". Нищо повече.

# 334
Доколкото аз знам, никой не е бил подготвян, на самия ден или 1 ден по-рано са разбрали, че ще се явяват на някакво "пробно". Нищо повече.

Аха, в такъв случай 95% е.... уникално според мен. Направо са готови децата да смачкат конкуренцията през лятото Simple Smile

Сега ми звънна хлапето - на 06.01 ще е Олимпиадата по информатика, да знаете ако иска някой да ходи.

Последна редакция: пт, 14 дек 2012, 16:17 от kodbg

# 335

Доколкото съм чула, а то нищо не съм чувала за такова състезание, май всички са отишли без никаква подготовка - привикани от чиновете, така да се каже. Иначе не е в стила на СМГ да знае и да подготви само една група деца. А и какво толкова му е имало на формата? newsm78 То толкова формати са им минали през главите на "по-старите" СМГ-ейци, че където и да ги пуснат там се явяват. И друг път съм казвала, че нашите деца се явяват с минимална подготовка на състезания. Даже на големите олимпиади и балканиади я имат месец подготовка, я не. А конкурентите им се готвят от поне половин година по-рано. Или най-малкото се знаят кой ще бъде в отбора, което е почти същото. По-рано някоя мама беше писала, че ръководителят на отбор китайчета от скорошното китайско състезание е казал, че се готвят цяла година за това състезание.

Цитат
Аха, в такъв случай 95% е.... уникално според мен. Направо са готови децата да смачкат конкуренцията през лятото Smile

Да бе, така се мачкат то азиатци с шаолинска подготовка, подбор измежу милиони деца и правителства, които много държат на добро представяне (респективно и дават средства за подготовка)

# 336

А и какво толкова му е имало на формата? newsm78 То толкова формати са им минали през главите на "по-старите" СМГ-ейци, че където и да ги пуснат там се явяват.

Аз разсъждавам от гледната точка на 5-токласник все пак... Няма откъде да има необходимия опит за нещо по-различно от общообсъжданите 3-4 състезания в БГ. И съчетано с факта - общи задачи за 5-6 клас гарантира ниските резултати Simple Smile

# 337
  • София

А и какво толкова му е имало на формата? newsm78 То толкова формати са им минали през главите на "по-старите" СМГ-ейци, че където и да ги пуснат там се явяват.

Аз разсъждавам от гледната точка на 5-токласник все пак... Няма откъде да има необходимия опит за нещо по-различно от общообсъжданите 3-4 състезания в БГ. И съчетано с факта - общи задачи за 5-6 клас гарантира ниските резултати Simple Smile
Готови ли са вече резултатите и на петокласниците? В класа на сина ми не са им казвали резултатите.
Kodbg, знаеш ли какъв е най-високият резултат при петокласниците и какъв е средният?

# 338
Готови ли са вече резултатите и на петокласниците? В класа на сина ми не са им казвали резултатите.
Kodbg, знаеш ли какъв е най-високият резултат при петокласниците и какъв е средният?

Най-високият е 78. Ако се не лъжа, вторият е 60, но не съм сигурен.

# 339
  • София

Най-високият е 78. Ако се не лъжа, вторият е 60, но не съм сигурен.
Браво на детето със 78 т. - супер резулат! Да не е синът ти?

# 340
И ние мамите и децата от 125-то не знаем никакви резултати за азиатското. Въобще знае ли се кое точно е това състезание или са само догадки във форума? Откъде вземате информация?

# 341
Доколкото схващам това е нещо като Австралийско кенгуру. Т.е. оценката и класирането ще се определят в Китай, като се изпратят работите на децата. Така ли е впрочем? И ако не бъркам и е така то информацията за резултати е само неофициално изтичане от проверяващи и изпращащи учители.

# 342
Откъде вземате информация?

Реално погледнато - отникъде Simple Smile
Чешем си езиците и внасяме дезинформация, защото ни е налегнал предпразничен мързел и не ни се работи Simple Smile Поне на мен.

Доколкото схващам това е нещо като Австралийско кенгуру. Т.е. оценката и класирането ще се определят в Китай, като се изпратят работите на децата. Така ли е впрочем? И ако не бъркам и е така то информацията за резултати е само неофициално изтичане от проверяващи и изпращащи учители.

Мисля че да. И мисля, че не е неофициална, а това са върнатите от Китай резултати

ПС - някой може ли да ме осветли със задачи за общински кръг на олимпиада по програмиране?

Последна редакция: пт, 14 дек 2012, 17:10 от kodbg

# 343
Аз не се включвам в обсъждането много, защото хвърлях боб, ама още не мога да "разчета" резултата.

# 344
ПС - някой може ли да ме осветли със задачи за общински кръг на олимпиада по програмиране?

Виж тук http://www.math.bas.bg/infos/

Общи условия

Активация на акаунт