Математически турнири - 19

• 84 897
  • 750
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
Цитат
.Може ли да видя някъде задачите за втори клас, искам да преценя натоварването как нараства за една учебна година.

Ето ги:  http://sou-ivanvazov.eu/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D1 … D0%BE%D1%80%D0%B8

# 451

Може ли някой да постне задачите за 4-ти клас на математическата олимпиада в Габрово

# 452
  • Варна
Някой да има задачите от олимпиадата за Добрич?

# 453
Направи ми впечатление, че резултатите от КМС за деца от втори клас са значително по- ниски от тези на първокласниците.Може ли да видя някъде задачите за втори клас, искам да преценя натоварването как нараства за една учебна година.

И на мен ми направи впечатление. Освен това забелязах, че деца от 2ри клас, които са се справили отлично на значително по-трудните състезания като ЧХ и СМТ, на коледното са с ниски резултати. По-трудни ли са били задачите тази година от предходните?

Ние сме между тези. Не е трудно  - просто се поразлигави - решава наум, не прави проверка - взе се за много голям математик - май някаква треска на слава ли, какво. Надявам се да отшуми. Миналата година също имаше няколко много добри резултати, а сега след ЧХ свали гарда и то прави  прости грешки, та прости ... ако имате лек за такава болест и дали изобщо минава...

# 454
  • Варна
Моля за помощ за една задача за 7 клас!

В триъгълник АВС ъглополовящата на външния ъгъл при върха А пресича ъглополовящата на външния ъгъл при върха В и ъгълът, който образуват е 115 градуса. Да се намери ъгъла при върха С.

Аз стигам до противоречие, защото ми се получава сбор от ъгли в триъгълник над 230 градуса....

# 455
Благодаря за задачите за втори клас!

На  мен ми се виждат трудни на пръв поглед, но аз не съм много по математиката.

За  мен странно беше не толкова,  че  високите резултати са малко, а това,че сред първокласниците най-ниският резултат е 14 точки, което означава поне две или дори три вярно решени задачи,докато сред второкласниците има много деца и с 0т. newsm78

Но и високите резултати на второкласниците  също са по-ниски от тези на първокласници.В интерес на истината задачите за първи клас, като изключим объркването на децата с тази със сгрешено условие май бяха по-лесни от КМС -І клас през предходни години.

# 456
Ще помоля, ако някой има задачи от математическа лингвистика - общински кръг за която и да е област и година да ми ги прати на guerpol@abv.bg
Много благодаря!
За коя възрастова група? Rolling Eyes
Най-ниската, дъщеря ми е 4 клас и и предложиха да участва, а все пак е добре да реши малко задачи и без това времето е малко.

Може ли и на мен да ми пуснете  на лс (за 4 клас), моля?

# 457
  • София
Моля за помощ за една задача за 7 клас!

В триъгълник АВС ъглополовящата на външния ъгъл при върха А пресича ъглополовящата на външния ъгъл при върха В и ъгълът, който образуват е 115 градуса. Да се намери ъгъла при върха С.

Аз стигам до противоречие, защото ми се получава сбор от ъгли в триъгълник над 230 градуса....

Права си, от противоположните ъгли, които се получават
А+В = 2.115 = 230 градуса, т.е. такъв триъгълник не може да има.
Някаква грешка в условието ...

# 458
...
Искам да попитам първо дали има и други деца от лагер-школата, които биха искали да се явят на Олимпиадата по информатика , и второ - ако може някои майки , вече минали по този път на явяване в други градове да споделят инфо за процедурата - как биха могли децата да се явят в Сандански примерно. Да се организираме една групичка и да ходим да се молим на РИО  Thinking

+ още поне 3-ма

+ поне още 3 за олимпиадата по Математическа лингвистика, която също ще се проведе на 06.01.2013, а децата ще са в Сандански. Дори искат да се връщат по-рано, за да не изпуснат олимпиадата.  Shocked

Цитат

Ще помоля, ако някой има задачи от математическа лингвистика - общински кръг за която и да е област и година да ми ги прати на guerpol@abv.bg
Много благодаря!

Задачи по математическа лингвистика има на сайта ма Министерство на образованието - темите от последните няколко олимпиади.

# 459
  • Sofia
Благодаря, но намерих само за областен и национален кръг. Или аз нещо не мога да се справя със сайта, или не са качили задачи от общински кръг.

# 460
# 461
...
Искам да попитам първо дали има и други деца от лагер-школата, които биха искали да се явят на Олимпиадата по информатика , и второ - ако може някои майки , вече минали по този път на явяване в други градове да споделят инфо за процедурата - как биха могли децата да се явят в Сандански примерно. Да се организираме една групичка и да ходим да се молим на РИО  Thinking

+ още поне 3-ма

+ поне още 3 за олимпиадата по Математическа лингвистика, която също ще се проведе на 06.01.2013, а децата ще са в Сандански. Дори искат да се връщат по-рано, за да не изпуснат олимпиадата.  Shocked

много неприятни съвпадения. Sad
Дано да има разрешение на казуса.

# 462
# 463
  • В най - голямото село
Много благодаря!
Най-ниската, дъщеря ми е 4 клас и и предложиха да участва, а все пак е добре да реши малко задачи и без това времето е малко.

Може ли и на мен да ми пуснете  на лс (за 4 клас), моля?

И на мен ако може.   bouquet

# 464
  • В офиса
Много благодаря!

Може ли и на мен да ми пуснете  на лс (за 4 клас), моля?

И на мен ако може.   bouquet

И на мен за 4-и клас, ако може. Много благодаря!
Като гледам задачите за 5-7 клас, 1-ва ми се вижда съвсем по силите на 4-окласници. За 2-ра не знам. А 3-а ми се вижда тъпа. Ще пробвам и 5-годишния ми син на нея, да видя какво ще измисли  Grinning

И последна редакция - 4-окласници участват в групата 5-7 клас, така ли?

Последна редакция: ср, 19 дек 2012, 20:21 от Тинкърбел

Общи условия

Активация на акаунт