ВМ НВХ - част 54

• 43 570
  • 750
  •   1
Отговори
# 720
Еленце, не те разбирам за кокосовото масло и кокосовата мазнина newsm78 Освен това ако вземеш екстра върджин, си има вкус и аромат на кокос. Но често продават обезмирисено кокосово масло за готвене, напр. тук се продава някакво био на Рапунцел.

Това, което си купила, твърдо ли е на стайна температура?

# 721
  • SA
ГАЛИ_ГЕ, нищо ти няма! Милко нали казваше, че само закуската му е 20 яйца.  Simple Smile
Elence , има кокосови масла за готвене без аромат. Може би такова си взела.

# 722
Еленце, не те разбирам за кокосовото масло и кокосовата мазнина newsm78 Освен това ако вземеш екстра върджин, си има вкус и аромат на кокос. Но често продават обезмирисено кокосово масло за готвене, напр. тук се продава някакво био на Рапунцел.

Това, което си купила, твърдо ли е на стайна температура?

Май е за готвене. Да, съвсем твърдо е, но и другото, между което се колебаех на рафта беше твърдо. Нещо съм объркала аз, ще ида пак да поразгледам. Мерси за справката и на Камелот  Hug

П.С. Хахаха, то е био малсо на Рапунцел  Mr. Green А каква е марката на вашите кокосови олиа, че да потърся такова?

# 723
Ако искаш да има вкус на кокос, просто виж да е extra virgin и да не пише, че е обезмирисено, или нещо такова. Няма значение марката.

# 724
Аз поръчвам от Iherb - в момента ползвам това: http://www.iherb.com/Nature-s-Way-EfaGold-Coconut-Oil-Organic-16-oz/4567 А преди беше това: http://www.iherb.com/Source-Naturals-Extra-Virgin-Coconut-Oil-16-fl-oz/5560

# 725
  • В Балкана
Аз от вчера пак спирам млечните.  Laughing За кой ли път!!  ooooh! Без прясното мляко в кафето. Не, че не обичам повече чисто кафе, ама така го пия по-дълго време.. Понякога отива до късно след пладне.
Ще наблягам на яйцата и на свинското.  Laughing Че ей сега ще свърши зимата, а излишните кила още на гъ*о стоят.  Laughing И на ханш, корем и паласки.  Laughing

По темата за кокосовото масло и лечебния му ефект върху пациенти с Алцхаймер, един тъп въпрос.. Дали яденето всеки ден на лъжица от това масло ще помогне при хора с проблем в паметта, без да страдат от тази болест?  Rolling Eyes

В Макдоналдс - младо семейство с детето си, бебе, което не може да стои седнало само. Майката дъвче картофи и му ги подава в устата.  Shocked Отвратително просто, как разболяват невинните човечета от съвсем малки.  #Cussing out

# 726
  • София
броколо обожавам в сметана с черен пипер само, може и със синьо сиренце/кашкавал, ако не си на супер стриктно отслабващо хранене

Ох съвсем се обърках, сега пък защо ако искам да отслабна не трябва да ям броколи с кашкавал newsm78

# 727
И из май ще спирам млечните - не мръдвам надолу и това си е  Confused

# 728
Нищо нередно няма в броколите с кашкавал Rolling Eyes

А млечните пречат на много хора в отслабването, но първо според мен е добре да се пробва поне месец - два с млечни и ако няма никакъв резултат и въглехидратите наистина са значително ограничени, едва тогава да се мисли и за млечните. Т.е. първо е препоръчително да се спрат плодовете, поне според мен. После, ако ще се спират млечните, първо се спира прясното мляко. Ако още поне известно време няма резултат, се спира и киселото и евентуално сметаната. Но сирената и кашкавалите смятам, че има смисъл да се спират само в много краен случай, просто може би е препоръчително да не се набляга на тях, а да се консумират умерено.

Друга грешка, която се прави в началото, е да се търсят заместители на тестените и на десертите. Т.е. нахвърляме се да изпробваме десерти с бадемово, кокосово, ленено и прочие брашна, използваме подсладители или пък тъмен шоколад, наблягаме сериозно на ядките... Това няма как да не попречи на отслабването според мен Embarassed Така че аз първо бих спряла всякакви "брашна" и форми на подслаждане, после плодовете и чак после бих посегнала на млечните.

И подчертавам, че няма смисъл да се търси бърз резултат от порядъка на свален поне килограм на седмица и то всяка седмица. Не става толкова бързо. Имайте търпение. За плато или за липса на успех може да се говори поне месец и половина или дори два след началото, ако няма абсолютно никаква разлика спрямо преди - никакво намаление на теглото и/или на обиколките и никаква положителна промяна в здравословното състояние.

# 729
  • София
Ох Чиколата златна си Heart Eyes Hug, мерси за инфото! ТЪкмо изпаднах в шок, защото не мога без сирене Embarassed
Аз съм спряла изцяло въглехидратите, изобщо не търся заместители, ядки почти не ям, 30грама на 5 дни, прясно мляко само чат пат в кафето. Абе като цяло съм супер стриктна.
Само май днес прекалих със закуската като калории, Фитдей ми ги смята като 680 ( а са 2 яйца, масло, бекон, сирене и маслини..)...

# 730
  • София
Е, аз вече мога да пиша от личен опит.
Само седмица съм на месо (+риба), яйца и мазнини без ограничения и половинката се радва на новата ми талия. Не знам колко точно съм свалила, но всеки грам е от правилните места Simple Smile

Нещо много интересно се случи: едно постоянно бълбукане и дискомфорт след хранене, което бях приела за даденост през годините (заради нежния ми стомах), изчезна като с магическа пръчка. Сега остава да установя дали е заради фибрите от зеленчуците или имам непоносимост към лактоза.

Което и да е  от двете - изключително съм доволна от резултата дотук!

# 731
Е, аз вече мога да пиша от личен опит.
Само седмица съм на месо (+риба), яйца и мазнини без ограничения и половинката се радва на новата ми талия. Не знам колко точно съм свалила, но всеки грам е от правилните места Simple Smile

Нещо много интересно се случи: едно постоянно бълбукане и дискомфорт след хранене, което бях приела за даденост през годините (заради нежния ми стомах), изчезна като с магическа пръчка. Сега остава да установя дали е заради фибрите от зеленчуците или имам непоносимост към лактоза.

Което и да е  от двете - изключително съм доволна от резултата дотук!

И аз съм така без млечни - с месо и яйца се отслабва доста бързо!  Sunglasses

# 732
Нищо нередно няма в броколите с кашкавал Rolling Eyes

А млечните пречат на много хора в отслабването, но първо според мен е добре да се пробва поне месец - два с млечни и ако няма никакъв резултат и въглехидратите наистина са значително ограничени, едва тогава да се мисли и за млечните. Т.е. първо е препоръчително да се спрат плодовете, поне според мен. После, ако ще се спират млечните, първо се спира прясното мляко. Ако още поне известно време няма резултат, се спира и киселото и евентуално сметаната. Но сирената и кашкавалите смятам, че има смисъл да се спират само в много краен случай, просто може би е препоръчително да не се набляга на тях, а да се консумират умерено.

Друга грешка, която се прави в началото, е да се търсят заместители на тестените и на десертите. Т.е. нахвърляме се да изпробваме десерти с бадемово, кокосово, ленено и прочие брашна, използваме подсладители или пък тъмен шоколад, наблягаме сериозно на ядките... Това няма как да не попречи на отслабването според мен Embarassed Така че аз първо бих спряла всякакви "брашна" и форми на подслаждане, после плодовете и чак после бих посегнала на млечните.

И подчертавам, че няма смисъл да се търси бърз резултат от порядъка на свален поне килограм на седмица и то всяка седмица. Не става толкова бързо. Имайте търпение. За плато или за липса на успех може да се говори поне месец и половина или дори два след началото, ако няма абсолютно никаква разлика спрямо преди - никакво намаление на теглото и/или на обиколките и никаква положителна промяна в здравословното състояние.
Шоки, абсолютно подкрепям казаното от теб, от опит потвърждавам, че е така. Наистина, ако се изключват заместващите щуротии, не се хвърляме на плодове и млечните са в граници, нещата се подреждат много добре. Аз така направих едно време и не мисля, че сгреших. Млечни и друг път съм казвала - ям малко, а същевременно когато ги има в менюто помагат за неговото разнообразяване. И прясно мляко пия, но ако видя, че се случва всеки ден го ограничавам. Не бях пила прясно мляко няколко месеца, само ако си взема някое капучино, а от 2-3 седмици все гледам да си имам вкъщи и да си топля по една чаша вечер - сгрява ме много приятно. Сега свърши, ще изчакам 2-3 дни и чак тогава ще си взема отново.

# 733
Много хора наистина не знаят, че имат проблем с млечните, защото цял живот са си били така. И като ги спрат, виждат, че се чувстват по-добре. Може да е от лактозата, може от казеина, но наистина често се получава непоносимост, а човек не си дава сметка, че е от млечните, освен ако не е екстремен случай.

# 734
Само да споделя, че боята за коса вече трудно ме хваща, то е ясно, че хормоните ми си дойдоха по местата, защото забравих какво е това пмс болки и неприятен цикъл, всичко си е супер, ама сега пък с тази боя голям майтап. Взимам си с 1 номер по-силна, и горе-долу добре, но забележете горе-долу Grinning Някой друг с подобни наблюдения или само при мен  newsm78
Съгласна съм че с месо и яйца много бързо се сваля, ще се постарая да съм по-стриктна идните дни, благодаря на Шоколадчето за съветите!

Общи условия

Активация на акаунт