Разочарование от Тон Бонбон

• 41 693
  • 550
  •   1
Отговори
# 285
Няма такова нещо. Не всеки клиент е ценен. Има си даже специални стратегии за отблъскване на ненужните. Зависи от фирмата де.

От коментара ти оставам с впечатление, че не разбираш за какво говоря. Има хора, които никога не могат да бъдат клиенти на дадена марка поради финансови причини. Няма да мога да си купя Боинг или да вляза в петролния бизнес. Но такива като мен съм гледала и слушала как се посрещат и отпращат от шоу-рум. Уникално отношение, недостижимо за много търговци! Също така познавам човек, който работи точно това - общува с клиенти, за които няма възможност за компенсация или по някакъв начин сами са нарушили договорите си с компанията. Слушала съм го с часове как работи, просто нивото е толкова различно.

# 286
За да излезем извън обхвата на конкретния казус, то в столицата доста детски парти-клубове направиха чудеса от храброст, за да оцелеят- от ваучери в сайтовете за колективно пазаруване до много високи цени с ясната цел- отбрана клиентела- и въпреки усилията много затвориха.
В провинцията не зная как е. Дано да е по-добре.

Защо така? В столицата се върна модата на домашните рождени дни ли?

Не знам как е в провинцията. Във Варна горе-долу всяка седмица се ходи на някакъв детски рожден ден, но не задължително в детски клуб. По-често е в заведение на познати на родителите и се вика аниматор или DJ.

# 287
Парите не са всичко, човек трябва да има и guts.

В страни от обсъждания случай, някога и аз разсъждавах като теб. После обаче срещнах 1-2 лидери на екипи и те промениха представите ми. Да умееш да отстояваш себе си и да обгрижиш всеки клиент независимо от нивото му, е много ценно умение. Може и да нямаш нужда от тези 5 лв, но такива умения те правят мениджър, а не собствената представа за качествата ти. 

Възможно е, но аз не  целя да имам най-успешния бизнес, да правя богатства и големи пачки. Искам да живея спокойно с моя мъничък трам-трам.

# 288
Вярно, Куркума, защо да не е вярно? Само в моя район затвориха четири клуба. Виждам, един от тях отваря само за партита, но не съм засичала такива повече от три пъти в месеца.
Преди време имаше дълга-дълга тема в Нашите деца, в която Ерин много компетентно и професионално отчиташе плюсовете и минусите на този бизнес. Тогава, а и сега, искрено се надявах повече собственици на подобен род бизнес да я прочетат и послушат.

Check Please, не. Мисля, в момента няма мода. Преди години ни канеха на поне две партита месечно в детски клубове, сега не падат по-долу като брой покани, но местата са много и разнообразни- от домашни такива, през алтернативни- заведение с аниматор, пикник, цирк+ почерпка....

# 289
  • Пазете Гор
Вярно, Куркума, защо да не е вярно? ...
Ясно. Питах без сарказъм, просто не познавам тая част на общностния живот.

Между нас казано се изприщвам от всякакви организирани детски купони. Децата се забавляват, де, аз за себе си казвам.

# 290

От коментара ти оставам с впечатление, че не разбираш за какво говоря. Има хора, които никога не могат да бъдат клиенти на дадена марка поради финансови причини. Няма да мога да си купя Боинг или да вляза в петролния бизнес. Но такива като мен съм гледала и слушала как се посрещат и отпращат от шоу-рум. Уникално отношение, недостижимо за много търговци! Също така познавам човек, който работи точно това - общува с клиенти, за които няма възможност за компенсация или по някакъв начин сами са нарушили договорите си с компанията. Слушала съм го с часове как работи, просто нивото е толкова различно.

Гледай сега, ходила съм във всякакви магазини по света, тук-таме съм пазарила и в най-скъпите. Прекарах и 7-8 часа в завода Мерцедес в Щутгард. Та знам какво е отношението към тези, които само зяпат. В общи линии е снизходително, пък ти се впечатлявай колкото искаш. Но тук не става дума за такива клиенти, а за откровено лоши клиенти. До този урок явно не си го докарала още.

Последна редакция: нд, 23 дек 2012, 23:46 от Анонимен

# 291
  • София
Тая тема кърти!

Сега взех да се чудя кое е столица, кое не и кое е провинция... Гледам извадили сме сантиметъра и за търговските умения, а скоро ще се заложи и нов универсален стандарт за таргетиране!

О, да изреждам ли посетените от мен дестинациЙ, за да участвам в темата?

Джингъл белс, джингъл белс....

# 292

Джингъл белс, джингъл белс....

Да бе, Коледа е и духът владее навред!  Sunglasses

# 293
До този урок явно не си го докарала още.

Извинявай, че те цитирах! Припознах се в друга съфорумка, която е интелигентен и интересен събеседник. Видно с теб случаят не е такъв. 

# 294
До този урок явно не си го докарала още.

Извинявай, че те цитирах! Припознах се в друга съфорумка, която е интелигентен и интересен събеседник. Видно с теб случаят не е такъв. 

Извинена си, разбира се.

# 295
Уникално отношение, недостижимо за много търговци! Също така познавам човек, който работи точно това - общува с клиенти, за които няма възможност за компенсация или по някакъв начин сами са нарушили договорите си с компанията. Слушала съм го с часове как работи, просто нивото е толкова различно.
Завидях черно за възможността, която си имала. Ценен опит.

По темата да не знам какво да кажа. Аз съм много сипатичен клиент, влизам в положение, но вероятно щях и аз за момента да изтрЕскам.
Влизам в положението и на Ерин. Вероятно на нейно място, при така създалата се ситуация бих се ограничила единствено до поднасянето на извинение за издънката и дотам /в темата/. Повече подробности по случая дават твърде много лична и бизнес информация, а аз това ревниво го оставям само за себе си , на никой друг не влиза в работата. Особено пък на цял един форум.
Поучителна тема, поне за мен.

# 296
Гледай сега, ходила съм във всякакви магазини по света, тук-таме съм пазарила и в най-скъпите. Прекарах и 7-8 часа в завода Мерцедес в Щутгард. Та знам какво е отношението към тези, които само зяпат. В общи линии е снизходително, пък ти се впечатлявай колкото искаш. Но тук не става дума за такива клиенти, а за откровено лоши клиенти. До този урок явно не си го докарала още.

И какво пазари Laughing в тези магазини? Там не се пазарят хората Mr. Green

Какви лоши клиенти? Тук говорим за родната провинция...нали криза имаше. Май клиенти не им трябват на някои.

# 297
Аз не съм останала с впечатление, че този бизнес запада.Всяка седмица, понякога по два пъти, водя дъщеря ми на подобен детски център, където може да лудува на воля и всеки път има поне по един рожден ден, да не говорим, че чакаме на опашка докато влезем вътре.
Разбира се, имам поглед само върху тази фирма, която е една от най-големите и е възможно, цялостно нещата да са по-различни.

Относно добрите и лошите клиенти, не мисля, че по-сериозните и големи фирми, си позволяват пренебрежително отношение, към който и да е клиент.Работила съм в автосалон и беше абсолютно задължително, дори и тези, които заявяваха, че нямат възможност, а просто разглеждат или планират в бъдеше такава покупка, да получат адекватно обслужване, защото утре това можеше да е реален клиент.Веднага давам пример с тест драйв-не отказвахме такъв, дори и на откровените зяпачи.
Да, редовните клиенти, както и платежоспособните, получаваха специално внимание-различни отстъпки, покани за партита, подаръци или картичка на всеки празник и т.н., но това не означаваше неглижиране или пренебрежение към останалите.

И да се върнем на темата, все пак.Мисля, че и двете гледни точки са пределно ясни, авторката също май се успокои, дали не е време да се съсредоточим върху по-приятни занимания?  Grinning

# 298
Хайде да повторя и аз за 69 път за неразбралите активистки  Whistling
Проблемът не е в Снежанката, не е в това, дЪл децата са разбрали какво е станало или не
Не е и в това дали авторката преувеличава или не (афектирана е била, бих я разбрала).
Това, което подразни, уважаеми госпожи е реакцията на собственичката след това в  постовете й
Никой не отрича, че предложи компенсация и тъ нъ, но начинът, по който го направи (подчертавам в първите постове) не беше никак удачен. След това тя написа още един дълъг пост, който на мен лично ми хареса и аз лично не бих спряла да ползвам услугите на клуба
Лоша услуга й правят активистките, наричайки хората, които изказват мнение по темата, злобни и завистливи, чак и кал се мятала  Shocked ooooh!
Дишайте спокойно, нищо фатално не е станало, всеки има право на своето мнение, пък било то и неодобрително. Хайде стига с тези клишета "злоба", че е крайно банално и досадно и й правите лоша услуга  Stop

# 299
  • Boston, MA
... Вместо това даде хляб на разни душички да си правят неделята.
Някой бил шамар на детето, персоната била много арогантна, раздавала ехидни усмивки, децата били разочаровани, чакали Снежанка, ма не я чакали и не били разочаровани, това не е професионално, ама кажете непрофесионално ли е,  ама ние пак ще посещаваме Тон Бонбон. Няма толкова смях просто:)

Абсолютно.

Общи условия

Активация на акаунт