Пациентки на клиника "Щерев" София и МЦРЗ "Д-р Щерев" Русе - 6

• 66 601
  • 754
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Не знам как е с новата апаратура. На мен хистерото ми беше през септември 2011г. Тогава не правихме "надраскване" . "Надраскването" направихме самостоятелно преди опита ми през 2012г.

# 346
  • В сърцето на любимия човек
Благодаря  Hug

# 347
Здр момичета какво всъщност е това НАДРАСКВАНЕ

# 348
 bamze77 , това е от форума на Щерев

Скрит текст:
"Локалната лезия на ендометриума е метод, който се прилага за разрастване на ендометриалната лигавица и подобряване на имплантацията на ембрионите в маточната кухина. Методът е неболезнен, извършва се без анестезия. При нужда и желание на пациента може да се използва и анестезия. Цената на метода е 50 лв., ако се използа анестезия към цената се добавя 90 лв. /това е стойността на анестезията/"

"Техниката на манипулацията се състои в безболезнено въвеждане на много тънък катетър в матката под ехографски контрол. Отнема се част от лигавицата под формата на тънки линии, което стимулира собствените растежни тъканни фактори. Крайният ефект се наблюдава в следващия месечен цикъл, като ендометриумът може да увеличи дебелината си с до около 30%.Цената на манипулацията можете да намерите в ценоразписа на Медицинския център и включва 2 ултразвукови прегледа, тригериране на овулацията, самата манипулация и един ултразвуков преглед в следващия месечен цикъл."

Последна редакция: пт, 19 апр 2013, 11:15 от loca

# 349
Благодаря. Успех на всички.

# 350
здравейте момичета, много съм притеснена. Хем си обещах, че като започна процедура няма да се интересувам и няма да чета ама не ме можах!
Днес си взех всички изследвания на хормоните до момента и видях, че прогестерона е висок. Т.е днес 8 ден на стимулация е 6.44nmol/L, което е равно на 2.02ng/mL. Много ми стана криво, защото навсякъде съм чела че трябва да е 1.5 до 2 най-много в деня на прегнила, а моят е вече 2, а поне още един ден стимулация ще имам преди прегнила. Как мислите има ли смисъл изобщо да се връщат ембриони с такъв прогетсерон. Някой има ли успешен опит със стойности като моите. Моля за отговор

# 351
Соне, при мен ЛХ беше тръгнало съвсем извън граници, но го сваляхме с Цитротид. Дори не съм мерила прогестерон. Доки какво каза за този прогестерон? Може би ще го измерят пак и ще решат дали ще има трансфер? Стискам палци за успех.
А, и виждам, че си при Андреева - абсолютен професионалист, не се рови, само ще се объркаш. Аз рових, четох в чуждестранни форуми, тюхках се, че това не се прави така, че късно съм почнала еди какво си, че не ми е правилната доза, че не ми е мерен прогестерон - и накрая: положителен тест. Докторката си знае работата!

Последна редакция: пт, 19 апр 2013, 18:43 от bellaK

# 352
Момичета утре ми е пункцията стискайте палци. За прогестерона няма много инфо, подкрепена с доказани теории. Моята лекарка казва, че е наблюдавала много бременности и не е забелязала разлика при имплантирането, ако прогестерона е над 1 или 2 преди пункцита в сравнение с това да е под. и дори е искала да пише статии по тази тема. Казва,ч е някой много уважавани клиники дори не мерят тези хормони. Посъветва ме да се успокоя, моят прогестерон ден преди овитрела беше 2.3ngml.

# 353
Стискам палци за хубави яйцеклетки и после перфектни ембриончета! Hug

# 354
# 355
  • гр. София
 fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

# 356
Здравейте!

Да попитам в Щерев всички лекари ли препоръчват цетротида да се слага в ръката, такава ли им е практиката?

Питам, защото аз досега само в корема съм си го била, а в указанията и корема и ръката са възможни области, но в корема ми е по-удобно.

# 357
t_icsi, как мина днес?Какво ти казаха? Аз цитротида си го бих в ръката. Така ми каза лекарката. В корема можело само ако е за 1 път. А аз имах 5 инжекции. Ако не ти представлява трудност си го слагай в ръката.
Момичета стискайте палци за сряда. Тогава ще ми бъде пункцията.

# 358
  • София
На мен са ми казвали,че няма значение,моят съм го слагала винаги в корема и си е вършел перфектно работата  Peace

# 359
Incredible, ще стискам палци за срядата.
При мен се оказа, че 3 фоликула вървят вдясно - между 10 и 13 мм са. Левият яйчник нещо се изложи и от там нищо не се очаква, та ще видим накрая какво ще излезе.

hristina21 и аз си мисля, че след като в указанията пише, че може и в корема, не би трябвало да е проблем. Но днес и лекарката и сестрата категорично казаха ръката, та ръката, че така правели в Щерев и сега последно там го сложих.

Общи условия

Активация на акаунт