Пациентки на клиника "Щерев" София и МЦРЗ "Д-р Щерев" Русе - 6

• 66 531
  • 754
  •   1
Отговори
# 420
  • София
От 2 години съм пациентка на Щерев, имам всички изследвания без генетични и имунологични.
През тези години имам правена операция на полип, след нея неуспешна инсеминация, бременност завършила в 7 г.с, абразио декември месец, януари- март- киста, и от миналия месец подновихме с опитите.
Но наистина е време да предприема по- сериозни процедури.

# 421
И аз се лутах между кисти, инсеминации, неспукани фоликули и противозачатъчни една година. Омагьосан кръг, костващ много нерви и пари. Въпреки, че доки искаше да продължим с по-леките процедури /демек инсеминации/, аз реших да действам с тежката артилерия.

# 422
  • София
Точно лутане, ужасно е  Tired, ще предприема по- сериозни действия.

# 423
Така е, не можеш да го усетиш, ако не го изживееш.
Имай предвид, че доки сигурно ще иска да прави още инсета - ако имаш само едно /не разбрах абразиото в резултат на инсето ли е, или от естествено забременяване след това/. Ако е първо инсе и е имало имплантация - няма място за отчаяние. Аз бих повторила и потретила инсе  Peace Въпреки, че не съм фен на тази процедура, ако при теб работи - чудесно!

# 424
  • София
Инсето ми беше неуспешно, няколко месеца след това забременях по естествен начин.
Сега все още не знам, по кой път да поема- инсеминация, ин витро.

# 425
Аз бих си пуснала имунологични и генетични изследвания, въпреки, че по "протокол" май не ги назначават в твоя случай /в някои клиники/. Аз това харесвам в Щерев - назначиха ми всичко наведнъж - АМХ, Инхибин Б + броене на антрални фоликули, проследяване на О, ЦС, генетични, имунологични, микробиология, вирусология и още има сигурно. Освен това, за да решиш как да продължиш напред, най-добре е да го направиш на среща с доки  Peace

# 426
  • София
Ще говоря с доки, а докато мине времето до прегледа ще обмисля нещата.
bellaK  Hug

# 427
Аз бих си пуснала имунологични и генетични изследвания, въпреки, че по "протокол" май не ги назначават в твоя случай /в някои клиники/. Аз това харесвам в Щерев - назначиха ми всичко наведнъж - АМХ, Инхибин Б + броене на антрални фоликули, проследяване на О, ЦС, генетични, имунологични, микробиология, вирусология и още има сигурно. Освен това, за да решиш как да продължиш напред, най-добре е да го направиш на среща с доки  Peace
На мен пък точно обратното,никакви изследвания от изброените с 2 неуспешни опита бях там.

# 428
  • гр. София
Тези изследвания ги назначават не при неуспешни опити, а при спонтанни аборти. И на мен ми назначиха при първия.
Поне аз не знам да ги назначават при неуспешни опити.

# 429
Може би зависи и от конкретния лекар. Съобразяват се и с пациента. Аз ясно казах, че предпочитам да пусна всички възможни изследвания преди опита, а не после да търся причината за неуспех. Изследванията могат да стигнат към 1000 лв, затова лекарите не могат да те посрещнат с това на първа среща за добър ден.

# 430
  • гр. София
О, разбира се  Peace
Ако иска човек да си изследва всичко, никой няма да ти каже "недей, няма нужда".
Но поне аз не знам да се назначават от лекаря тези изследвания поради неуспешни опити.  Rolling Eyes

# 431
  • София

Но поне аз не знам да се назначават от лекаря тези изследвания поради неуспешни опити.  Rolling Eyes

При мен имунологичните и генетичните изследвания бяха назначени именно на база неуспешни опити

# 432
О, разбира се  Peace
Ако иска човек да си изследва всичко, никой няма да ти каже "недей, няма нужда".

Тук не мога да се съглася с теб   bouquet . Аз постоянно питам дали да пуснем генетични и имунологични, но отговорът винаги е този, а именно, че не е необходимо в нашия случай. Всичко е твърде индивидуално и важно е за нас да имаме доверие на лекаря си. Аз вярвам на моята докторка и знам, че тя преценява правилно и знае точно какво е нужно като изследване при нас.

# 433
Не съм ги искала за "добър ден",но пък все си мисля,че след неуспешен опит трябва да се разшири кръгозора в търсенето на проблема.Питала съм и след 2-рия за имун, и ген, но не ми ги искаха.По добре да дам 1000 лева(както каза ММ) но не да стреляме във въздуха.Останах с впечатлението,че откъм изследвания в Щерев е така.Все пак си самоназначих доста изследвания които не ми бяха искани и в повечето от тях открихме проблем  Naughty И точно тези изследвания ми искаха в новата клиника.Практиката е различна ,зависи и от доста фактори,на кой какъвто му е късмета.

# 434
  • гр. София
Момичета, не споря с вас. Само казах това, което аз знам, съдейки от собствените си проблеми и назначени изследвания. Не съм казвала, че съм права за всеки конкретен случай  Peace

Общи условия

Активация на акаунт