Деца отглеждани в чужбина-тема 8

• 23 641
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
  • Rennes, France
За сладкото: давам, откакто свекърми го захрани с шоколад на 1,8мес Crossing Arms Но давам био шоколад, по едно парченце. Иначе давам бисквити с шоколад, близалки не съм давала, мед в чая, сладък кекс, ей такива неща, но не прекалявам. Аз съм на мнението на Елфи, че не трябва нещо да се забранява, защото може да даде обратна реакция Peace

За излизането при студено време: Алис, дори и с гащиризон и яке, шапка, шал, ботуши - пак си става мокър. Топи си ръцете във вода и си мокри ръкавите, ботушите като скача в локви пропускат, та независимо от доброто обличане, пак понякога става извеждането навън за съвсем кратко. Ние вчера бяхме до океана, да видим един аквариум и после ресто и разходка по плажа. Беше кучи студ, вятър страшен, но на нашия не му пречеше да скача в рекичките по плажа и са си мокри ръцете с пясък ooooh!

Менти, дано е период с пишкането, че не ми се връща назад Tired

Елфи, Бибитче - дръжте децата здрави, че направо ми настръхва кожата при болести...Елфи, по-скоро да не е зъбче при Алекс?

Титина, ти бая преокеански полет си направила, че и до студа си стигнала Wink

# 691
  • T"A
Къти, да ти разкажа как беше при нас - като се върнахме от почивка, даже още докато бяхме там се напишкваше, защото тоалетните не винаги бяха наблизо... Правехме му забележка, карахме се, проблемът се влошаваше. Решихме да не му обръщаме внимание, ако се е напишкал (изчистваме, сменяме му дрехите и продължаваме с нашите си неща), но когато се държи "добре", да му обръщаме повече внимание. Вечер с другите приказки баща му между другото отваряше и книжката за бебето, което пишка в гърнето, за да му припомни, че това е правилното поведение. Веднага имаше ефект - след един уикенд спряха всички "инциденти"

Тук не забраняват на децата сладко, но някои ядат основно чипсове и шоколади. Ако пък ние сме взели някаква по-здравословна алтернатива, децата му изяждат снакса. Той сега е във фаза да не дава много от неговата храна, но обича да си взима от другите  Laughing но ние сме в компания, в която повечето носят плодове и зеленчуци (или халва Grinning)

Последна редакция: чт, 14 мар 2013, 14:23 от Mentha

# 692
Здравейте,
при нас проблема с напишкването започна след като се роди малката. Изведнъж момченцето което дори и нощем беше сухо и бяхме на крачка от окончателното махане на памперса, започна да се напишква постоянно. Всякакви методи са изпробвани мисля, после дори не искаше да пишка и в тоалетната, да не говорим за гърнето. Сега успявам до някъде да го подкупя със по едно желирано мече (но от едни съвсем мънички). Та така при нас сигурно заедно ще се отказват от пелените, ама това да им е само проблема.
За сладко аз също давам всичко, като се старая да го ограничавам, защото той много обича и е способен само от това да живее.

# 693
  • Rennes, France
Оф, Менти, и ние правим същата грешка - като се напишка и му се караме, ама не така бе маме, ама големите деца не правят така и той като ревне ooooh! Tired Та май ще обърнем ефекта...Но вчера на разходката бях сложила памперс за пътуването и като бяхме на ресто, си каза пипи - заведох до до тоалетната, пампа сух и той си направи пипи. Което обаче не пречеше в съня си да напълни пампа и мама пак миеше пелена над мивката Rolling Eyes Ама хайде, и това ще мине - виж страх ме е от ефекта на новородено върху Луи, да се надявам че ще съумеем да избегнем този момент Peace

# 694
Моника яде всякакви сладки неща.
Шоколад много обича, но не прекалява с количествата.

И аз знам, че не трябва да им се караш ако се напишкват. Да се правиш, че не обръщаш внимание по-скоро.

Книжките вършат добра работа.

# 695
  • Edinburgh-UK
титина ха Шотландия и не се обади ? Sadснега вече се разтопи и се постопли,май най-големият студ си хванала
Ние си имаме водостойчиви дрехи за навънка и гумени ботуши за сега сме нямали проблем.Тука всеки ден от градината ги изкарват навънка няма значение какво е времето
cuttyаз сам родена на 24.09 (живот и здраве на моята датичка)Ти как се чувставаш?Минаха ли неразположенията?
За гърнето понякога върши там работата но на последък се изхитри и не иска постоянно се сърди и да сме го слагали да спи.А вече всичко разбира,но явно не е готов все още
За сладкото ,даваме но в ограничени количества,днеска хапна малко торта и половин шоколадово яйце,не яде всеки ден сладко но от време на време си иска и ако не му дадем почва да се тръшка и да реве.
Leprechaun`s mommyчестито !
Ментаголеми жеги при вас е 42 градуса ужас,дано скоро се поразхлади малко че на такива температури не се живее ей
термикак сте?свикнахте ли с новият график и обстановка,как върви кърменето?
Бибитчебързо оздравяване
Аз днеска се здухах и нищо не ми се прави.Акушерките пак ме изнервиха,отминиха ми срещата за 35 седмица а не са ме виждали от 28 седмица.То ще стане време да раждам ей................. да им имам системата тука

# 696
Томи е опитал всичко, включително бонбони и шоколад. Но той не е голям любител на захарта. Особено бонбони и сладки сякаш ненавижда, когато му предложат го оставям той да реши дали да вземе. Изглежда супер ентусиазиран, взима, облизва и тактично ми дава да изхвърля. Предпочита и постоянно рови в долапа за плодове и зеленчуци, като постоянно променя кои са му любими. Предпочита ги пресни. Например сушени плодове не иска, стафиди много рядко, взима 2-3 и приключва. Обича компот (не знам дали спада към сладкото) Най-много да си поиска бисквитка от едни бебешки, които слагам в млякото. Шоколада очевидно го обича, но не налита. В месеца веднъж или дори на по-дълъг период да поиска парче. Чипсове и подобни не го съблазняват, но за ината може да пририта да се купи, но и ние в къщи не ядем.
Следобед обикновенно яде плод.

Мадам, Елфи да са ви живи и здрави порасналите бубулечетата Simple Smile. Моето момче уж беше доста повече грамчета, но сега като гледам бебето то изобщо не ми се вижда кой знае колко по-малко. Дори е същите см. 49.

И ние пак сме болни с мн висока Т и ужасна кашлица...аман тая зима ми писна от болести.

# 697
Уф, любимата ми тема  Twisted Evil. Лилия е страшно сладокусна, сладко може да яде в умопомрачителни количества. Яде по нещичко всеки ден, обиконовено за следобедна закуска - парче шоколад или домашен сладкиш/сладка някаква. Мъжът ми също обича сладко и винаги имаме нещо домашно у нас, така че не върви да я лишавам съвсем. Като дете много се дразнех, когато баба ми се опитваше да ми пробута плод вместо вафла, но сега правя същото  Whistling. На плодове също много налита, но шоколадът си е шоколад  Mr. Green. Сега като попорастна, сама си казва "само ено и кай!", но като беше по-малка, ставаха върли истерии по въпроса за количествата Rolling Eyes.

То сладкишите са едно на ръка, но мен честно казано повече ме плаши скритата захар под формата на фруктозен сироп там, където не би трябвало да я има - в киселото мляко например, или купешкия хляб. Хайде, хляб и кисело мляко си правя сама, но далеч не мога да си произвеждам всичко.
--
При нас е 20 градуса, големият ми проблем е че Л. няма сандали  smile3534

# 698
Това шоколада е интересна работа.   Mr. Green Спомням си, че Томи още преди да го опита заяви колко много го обича.  Laughing аз ям много сладко, злоупотребявам от дете. Все ми е ниска кръвната захар и ми притреперва. Каката май на мен се е метнала. И прекаленото не е хубаво.
При малкия истерията е за месо. Няма ли месо жална ми майка, само на закуска дето не е почнал да иска. Не знам до колко е правилно да яде такива количества?

# 699
 Здравейте майчета и дечица!
И при нас времето е мрачно Sad Аз нямам нищо против студа но липсата на сльнсе ме убива!
Сладичко и в нашата кьща има винаги  Simple Smile На малкия гледам да давам по -рядко, но тойвече разбира и като види батко си с бисвита започва едно викане и сьрдене, направо е ужасен. Научил се е да вика "донь " (от френси donne moi, т.е.дай)  застава до масата и само това повтаря. А Виктор се е изхитрил и иска по 3 бонбона 3вафли 3 бисквити, защото бил на 3год Simple Smile

# 700
  • Rennes, France
Хи, хи, хи Mr. Greenкакъв хитрец си имаш Зана Peace

Светле, ми то каквото и когато сабя покаже, нали знаеш Hug Ти освен проблеми с акушерката как си? При вас бабата ли ще дойде когато тръгне да се ражда бебето?

Жу, с тези 20 градуса....ау завид Whistling Виж и на Менти, ама при нея много топло, та хич не е за завиждане тя Crazy Обаче вече копнея за слънце и топлина. Днес грееш слънце, ама навън беше 4градуса и духаше вятър Stop

# 701
  • Немция
Благодаря за питането, моите сладури са здрави, но при бебето сега е друг зор- зьби. Мисля, 4е са го подхванали ку4ешките, прозират през венците. За пояснение - има 2 долни зьб4ета, не сьм предполагала, 4е ку4ешките ще го подхванат. Голям киселяк е, спи малко през деня, през нощта се буди, което не ни се е слу4вало скоро- абе, след оздравяването е друго дете. -да избиват тези зьбаци, искам си предишното бебе. Mr. Green
Елфи, нищо 4удно да са зъби и при вас- бебо отказва всякаква друга храна, освен млякото в момента. Дано беб4о не вьрви на разболяване!

Лепри, а инхалации правите ли?

За4езвам отново, 4е батерията пада, друг път ще пиша по другите теми, сори! Hug

# 702
  Ехо, ето ме и мен. Ние сме в леко гаден период, малката беше една седмица с температура над 39 градуса непрекъснато. Не ядеше, полубудна, ужас. Според докторите било вирус и да и давам парацетамол. Умрях от ужас. Най-накрая ни дадоха антибиотик и се сетиха, след като изчетох всичко и установих, че е пикочна инфекция-незнам дали това е Бг названието, ни дадоха антибиотик и вече се оправя. Но да не ни е скучно ние сме с температура и ни е зле. Веселба, а и мъж ми мрънка повече от бебе и супер ме нерви..
  Сладко и давам понякога, особедно сега, както не е яла от 10 дена като иска бисквитка и давам. Много е слаба  Confused
  Та пооплаках се, оздравявайте всички болни  Hug

# 703
А вие кога започнахте да им давате на дечицата сладко? Защото аз засега съм супер цербер и не давам хич нищо сладко освен плодове но тя няма и как да мрънка за шоколади и бонбони като дори не подозира за съществуването им. Ние си похапваме шоколад скришом вечер като си легне но това е, сладкиши никога не съм умеела да въртя но и не са ми представлявали интерес. Ясно ми е че рано или късно ще ги прояде и тея неща но засега удържам фронта.
Иначе аз съм болна вече 3 седмици!!! Такова боледуване не помня да съм имала... То бяха температури, гърло, нос, сега кашлям като магаре, миналата седмица за разкош и канал запуших и съм един парцал, нищо не ми се пипа по къщата, добре че си имам добър мъж та той се е заел с подредба и чистота Simple Smile

Стиснете едни палчета утре, с поли заминаваме за БГ, предните пъти като летяхме беше по-мъничка, давах гърда и откъртваше на секундата, утре не знам какъв цирк ме чака...

# 704
  • USA
A лошо сте се натръшкали всички болни!Бързо оздравяване на болничките!
При нас е един студ чак се чудя пролет ще има ли тая година Rolling Eyes
И аз се зачудих кога дадохте сладко или може би децата гледат другите деца знам ли newsm78 У нас също няма нищо сладко освен шоколад,но и ние си го ядем скришом.
Хирсен лек път ви желая! И благодаря че питаш как съм.Аз и сега нямам никакви неразположения както и с Лекси,но тогава поне имах доста болки от хиперстимулацията.Сега чак се замислям наистина ли съм бременна.На лекар съм след седмица и ще видим има ли някой CrazyММ още не може да повярва и ще го водя с мен.

Общи условия

Активация на акаунт