Деца отглеждани в чужбина-тема 8

• 23 641
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
На първия си Великден (9 м) опита козунак, а около първия р.д. - сладолед (беше 36+ градуса, грях ми беше да не й дам). Но горе-долу редовно прояде сладки неща някъде между 18 м и 2 г. Аз нямам проблеми да отказвам нещо видяно от други деца, но самата аз си подслаждам следобедното кафе с парче шоколад и по редица причини ми е философски неприемливо да се крия.

Лепри, аз години се борих с ниска кръвна захар, причернявало ми е даже както си ходя по улицата. На 25 години за една бройка бях да колабирам докато карах с 80 км/ч, едвам успях да се добера до аварийното - тогава се заех сериозно с диетата си и установих, че ако ям "бавни" въглехидрати на закуска, не ми пада захарта ама изобщо. (Знам, че това не е общовалидно, просто споделям.) Още си нося шоколадче в чантата, де, то страх лозе пази  Mr. Green, но от години не ми се е налагало да си вдигам захарта спешно.

Последна редакция: пт, 15 мар 2013, 07:10 от Juturna

# 706
Все още пазя от сладко, но не като цербер. Ако други деца ядат или той види и иска да си вземе - давам. Ако ние ядем, също. Много рядко купувам сладки неща специално за него, но пека кекс или сладки/бисквити, мажа филии със сладко, подслаждам с мед. Т.е давам сладки неща, но внимавам с купешките. Проблемът с тях ми е не толкова захарта, колкото всякакви други подсладители, бои и консервати, които можем да пропуснем ако аз му изпека бисквитите. И въобще предпочитам всичко домашно Simple Smile
Естествено, нямам време да седя около печката и пека всеки ден, затова купувам понякога, но гледам да са колкото се може по прости и обикновенни. Шоколад много рядко, но не го спирам ако има, и разбира се, казвам стоп ако започне да се прекалява.
Максим много обича плодове и сухи плодове, затова наблягаме на тях сега, докато можем хехе
Всеки ден яде ябълки и банани, други плодове ако има, и стафидите са закон след обяда:)

Бързо оздравяване на всички болни!

# 707
  • T"A
Ние почти не вкарваме сладко у дома, аз не обичам, а ММ не може да се спре (ако има 1 шоколад, не може да хапне малко и да го остави, яде го целия, той е пристрастен мн. тежко).
Фурма му дадох, когато беше на няколко месеца, наши приятели имат органик производство и ни снабдяват, а и фурмите са мн. полезни. Така и сухи плодове (стафиди и боровинки предимно, после и кайсии) - яде от бебе, но в малки количества.
Кексове е опитвал инцидентно, когато сме били на гости, на пръстите на едната ръка мога да преброя колко пъти е опитвал (да е ял не може да се каже). Понякога си взима сладки или бисквитка, ако го почерпят, като в първите год. и половина - 2 не посягаше.
Халва - при навършване на 2 годинки, сладолед - след това (сега последното лято), а шоколад ние не купуваме.
До скоро можехме да кажем, че не е ял бяла рафинирана захар, сега с халвата променихме това.
Вкъщи правим сладки неща рядко, но ги подслаждаме само с плодове, без добавена захар, не знам дали се брои...

---
Цвети, и вие много тежка ситуация преживявате, бързо да отминава  bouquet
На всички скорошно оздравяване  Hug

---
Йойо отиде да бере див спанак и някакви билки с дядо си Mr. Green

# 708
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Лепри, аз години се борих с ниска кръвна захар, причернявало ми е даже както си ходя по улицата. На 25 години за една бройка бях да колабирам докато карах с 80 км/ч, едвам успях да се добера до аварийното - тогава се заех сериозно с диетата си

и аз съм на същото мнение. захарта пада рязко, само ако преди това е консумирата храна, която предизвиква производство на инсулин в големи количества.
препоръчва се пълнозърнести продукти да се ядат и да се минират храни от бяло брашно и захар.

до сега Тим е ял сладки, кекс и малко шоколад. вкъщи рядко има нещо сладко, сладкишите ги правя със стевия, плодове и пълн. брашно - давам, ако иска.
и аз смятах да съм цербер, но честно казано предпочитам да си играе щастлив с децата, отколко те да ядат сладки, а той да крещи и да се въргаля по пода, защото не у давам  Tired
нося ябълки, солети и ей такива неща и гледам да го излъжа...  Whistling

бързо оздравяване на всички, Тим също е с Т и кашля малко... Rolling Eyes

# 709
  Сега забелязах, че имало нова тема Едногодишни, родени в чужбина, или нещо такова. Тя била за деца между една и две години, пък нашата била за деца над 2 години. Не че ми пречи де, ама хубаво беше някой да ни каже поне, да променя първа страничка и да знаем  Rolling Eyes
   Малката цяла нощ не спа, а стенеше нещо, единия кътник е побелял, това да не ни е скучно  Crazy

# 710
Цвети, забравих преди - знам, че срещу UTI (това ли й има на Мишелката?) помагат червените боровинки. Дано бързо се оправи душата  Hug. А на зъбите им се вижда края вече. Аз след епичния зор с кучешките, втория комплект кътници даже не разбрах кога ги изкара. 

# 711
Цвети, и аз знам за червените боровинки. Ужас, как пък всичко накуп ви се е стоварило.  Sad дано бързо се възстанови мишлето.

И Томи поддържа вече 4ти ден Т около 40*. Успявам да я сваля до 38.5* и пак нагоре. Нищо не помага. Снощи почна и с повръщането. От няколко дни не сме спали. Според докторката гърди, уши и т.н били чисти и нищо не ни е изписано...

Бибитче, не правим инхалация, нищо не ни е изписано и се чудя с какво мога в домашни условия? Мислех да опитам сега със сода за хляб. Да подиша парите. Изпратиха ни билка за кашлица "парички" й казват, но как иначе се нарича не знам. Той обаче с мъка гълта 2-3 глътки и отказва, а не е лоша на вкус.

Ju да, аз също съм колабирала и до болница стигах. Не са ми споменавали, че мога да го контролирам, а само да имам винаги сладко у себе си, затова ме заинтересува какво точно мога да направя. Ще прочета кои са бавни въглехидрати и ще опитам. Направила ли си друга промяна в диетата си?
Asyalein кои храни произвеждат големи количества инсулин?

Като цяло сладко дадох след 2г. И до сега не му подслаждам нищо с бяла захар, но сигурно в някои продукти които е опитал има.

# 712

Asyalein кои храни произвеждат големи количества инсулин?

всичко със захар, царевичен сироп и подобни подсладители, всичко от бяло брашно.
най-добре е да замениш хляба и макаронените изделия с такива от пълнозърнесто брашно. те се разграждат по-бавно и инсулина не скача рязко.

# 713
  • Немция
Я ми разкажете как изкарваха децата ви ку4ешките зъби, колко време се прото4и този процес, колкото и да е индивидуално това. Имам подозрение, 4е бебо вади ку4ешки зъби, но си е само съмнение, струва ми се рано за това... С баткото нямахме тези проблеми, не го усетихме кога ги нареди зъбките, зьбните неволи са ми новост.

Лепри, ние си взехме цял инхалационен апарат на PARI Boy, смята се за най-доброто на пазара, ползваме солен разтвор за инхалации, ако не е сериозна кашлицата. По принцип в Немско лекар може да ти даде рецепта под наем за такъв апарат от аптеката, но има условия от здравната каса- детето да е карало 4ести бронхити и(или) кашлицата ве4е да се е усложнила. След един тежък бронхит на Бибит4ето семейният съвет реши да се вземе собствен апарат и да го ползваме, преди кашлицата да премине в бронхит. Аз съм фен на инхалациите, сама си оправих хрон4ния бронхит така, но над горещи пари- дете няма как да вържеш над такива изпарения.
Откакто имаме апарата, Бибит4ето не е правил сериозен бронхит, до АБ не е стигал.
Оправихте ли се ве4е?

Аз явно съм по-ларш тук, Бибит4о хапва захаросани изделия, но с граници. Шоколад не познава, заради алергията.
Харесваше няколко вида сушени плодове, но сега и това е дисквалифицирал от менюто си Confused, дано му мине в скоро време. Rolling Eyes

Мис Файн, изби ли кътника?

# 714
  Приспах диванцето и да се разпиша преди и аз да заспя. UTI имаше да, знам за сока, но тук има само такъв от кутия, той е като степче  Rolling Eyes Дали ще помогне, по скоро не според мен, ще потърся повече..
  Бибитче, кътника където беше побелял много и го чаках не е избил, но днес забелязах, че горния направо си е излязал от външната страна и почти е пробил вътрешната  Crazy Та още двааа оставатттт  #Cussing out  Кучешките не ги помня точно, ама всичките ни излизат бавно, мъчително, с разтройство, мнооогооо хрема и с висока температура - изобщо не ни е било скучно  Crazy
   Лепри ослушвай се за инфекция да не е нещо. Че и нашите тука 6 дена я лекуваха температурата със сополите за вирус и добре, че аз се разрових и навързах някой неща, че още щеше да си е с темп. сигурно. Дано минава вече  Hug
   Инхалатор и аз купих, ползвахме го с разтвор за инхалатор-някаква солена вода е, но вече не я помня. Един път като беше зле съм и слагала и Вентолин, след консултация с доктор. Тук препоръчват в баня да се запари много хубаво с гореща вода и да седиш с детето вътре да диша парата.

# 715
бибит, Тим вади сега кучешки, но той извади вече 4 кътника.
общо взето нервен, реве, иска да го гушкаме, бърка си в ушите или си гризе пръста. отказва храна за дъвчене, иска каши или банан. понякога гризе ябълка. общо взето по-нетърпим от времето, когато вадеше кътници Confused
до сега не е имал Т или разстройство от зъби.

# 716
От снощи сме с диагностицирана HFMD, която азбях определила като ухапване от огнени мравки. Без малко да объркам докторката, а съм имала проблеми с неизбила шарка

# 717
  • T"A
Титина, бързо оздравяване! Виж каква статия намерих за този вирус: http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=4064

# 718
имат го в детската градина. При Кики няма;е др симптоми само пъпки на коленете и майка му го лекува за ухапвания от огнени мравки

# 719
  • USA
Лекси няма още кучешки,но се белее на тяхното място още от преди да му излязат предкътниците.Но и аз знам ,че реда понякога се обърква.Всеки зъб е голям зор и няма спане до като не избие и той е с разтройство и червено дупе.
Бързо оздравяване на болните!

Общи условия

Активация на акаунт