Магията на изтока - 17

• 57 305
  • 730
  •   1
Отговори
# 60
  • София
  2в1, благодаря ти!В началото на 17-ти дадоха някакви намеци какво ще става, и това което видях хич не ми хареса. Да не стане като в Ирис?

# 61
  • DE
Така, сетих се. Покрай празниците нямах време да гледам филми, но традиционно наблегнах на музикални програми и концерти. БНТ много ме зарадваха с концертите на любими изпълнители, браво на тях.
За поредна година корейците не ме разочароваха. От опит знам, че новогодишните програми на SBS и MBC са страхотни и разбираемо са от най-чаканите събития. Ето едно от страхотните изпълнения с много любими момчета на куп(ама как само се изразих Laughing)

Та като говоря за новогодишни програми и тази година като миналата реших, да погледна и японската и отново не бях впечатлена, а напротив. Колкото и да обичам японците и техните филми, сега разбирам, защо повечето слушатели наблягат на кпоп . Установих, кое ме влудява повече от корейската кифла........ японската такава. Няма такава лиготия и посредственост. И въпреки възхита ми от доста японски актриси, певиците им са  Sick На моменти дори не можех да гледам и бързах да превъртам  Close, беше почти болезнено. Вероятно никога повече няма да погледна японска музикална програма или поне в близко бъдеще.
Продължавам с коментара за източните жени. СНСД пуснаха новият си клип и с бясна скорост се опитват да изместят Сай от върха на класацията в Ютуб

за 6 дни 18 милиона  #Crazy, аз така и не разбрах какво толкова им харесват на тези "певици" newsm78
Едно обаче е ясно, света разбра за източната музика и тази година вероятно ще е доста успешна в световен план. Дано ни зарадват с много нови хитове, които да слушаме, да си тананикаме и гледаме клиповете с удоволствие(това беше нещо като новогодишно пожелание Grinning).

# 62
  • София
  Тази песен голяма сбирщина, да не е компилация от няколко песни? И доста нехаресвания има. Корейците може да си я пробутват напред, хареса им да са рекордьори,но за другите не знам.

# 63
  • София
Да не пропуснете китайската кинопанорама на азиатско кино във Vbox7, има още само две дена Wink

Ето материалче за интересуващите се:

http://china.edax.org/?p=2689

Последна редакция: нд, 06 яну 2013, 04:14 от Zanda Ksurik

# 64
  • MJF
 Simple Smile аз защото съм абонирана и за темата Китай и погледнах за какво става въпрос във vbox още при първото съобщение на Zanda Ksurik. Zanda Ksurik, тук не забравяме и китайските продукции, само че някои като мен дозираме строго езика  Blush Laughing не повече от 2,30 ч. анблок на седмица. Често някои от интерес представляващите за мен китайски филми са по-дълги от този лимит и се разсейвам  Laughing. Това в рамките на шегата. Hug

Cheongdamdong Alice Episode 9  изгледан. freedoms пак се  Joy Joy с моя любимец. Такова освободено държане , раздвижено , пълно с различни мимики чак не съм очаквала в такъв мащаб от Park Shi Hoo. Време е кор. телевизионери да поразчупят изкуствено поддържаните клишета.По-освободеното, нормално, естествено поведение от героите не хапе и не предизвиква икономически кризи да речем  Mr. Green.
Да не подхващам пък клиширания дамски тв образ, който  придобива крайност при музикалния дамски, както се дразни и дането.

# 65
  • София
6o6ul4o, Пак Ши Ху страшно много си го харесвам, но тук той просто надмина себе си. Наистина играе много освободено, ходят му такива роли и сериала си е забавен.Надявам се така да е до края.

Suna no Utsuwa - вече съм в края на сериала.Много ми е жал за главния, защото въпреки тежкия си живот е постигнал нещо голямо в живота си и само за миг в момент на паника и умопомрачение, успя да провали всичко постигнато.Но времето не може да се върне назад.Затова човек трябва много да мисли, преди да действа. Laughing В ролята на ГГ - пианиста Вага- е Nakai Masahiro,  един от петимата от SMAP и страхотно се справя с тази роля. Песничката, с която завършва всяка серия е много приятна, но за съжаление, въпреки ровенето из YouTube, не можах да я открия. Sad Но една друга много готина песен, изпълнена на японски Grinning.

# 66
Zanda Ksurik, благодаря за информацията. Покрай твоето влизане тук погледнах темата за Китай, от там се сетих за тези за Япония и Корея и от мнение - на мнение попаднах на един доста интересен и подплатен с много снимки разказ. Ето го, за който му е интересно - Сърцето на Япония.

# 67
  • MJF
 Blush мързел готованец съм, къде е темата Корея? Темата Япония я знам и нея я поглеждам. 2в1 , мерси,  сега ще разгледам и прочета Сърцето на Япония.

# 68
Шоши, ето я, но в нея почти не е писано.

# 69
Интересни обичаи от Тайланд

Цитат
Внимавайте с характера!
Гневът не се толерира в Тайланд и ако някой се ядоса той често ще бъде оставен сам докато се успокои. Не спазването на обичаите за благоприличие и показването на избухлив характер може да провали бизнеса на дадена компания или най-малкото да ви спечели отвращението на колегите.
Shocked
 А  скубането и крясъците или горното изключва жените newsm78  Mr. Green

# 70
  • BG
Привет, аз изтеглих всички сезони на Ориндж Каунти и сега това гледам Laughing

# 71
  • MJF
 Misc Ghost съвсем друго е като си стигна до моята мишка. Отворих си обичайните табове и в чудене от къде да започна с навлизането в обичайния ми далекоизточен ритъм мярнах прясно качен River . Тепърва ще се връщам и в предишната ни 16-а тема но поставям началото на филмогледането за 2013  Mr. Green.
Да си повторя на себе си че първия ми сериал ще е Beautiful Rain. Така де годината трябва да се почва със стил. Sunglasses.
freedoms , слаб Cheongdamdong Alice Episode 10 епизод, предимно мръзнене по зимните улици и само дето не преброих колко пъти за епизод, хора не в детска градина си взимаха довиждане с възлюбен всеки път с пълната корейскосер. версия-дискусия кой да си трътне/обърне пръв, кой до къде кого да изпрати, махане с ръчичка и т.н.  Tired Mr. Green. Спаси ги липсата на мишока ми този път. Но да му мислят от тук на там че аз-мишка сме пред монитора  Mr. Green.

River 2012. Жанра не е написан но и аз се затруднявам. Гледам такъв тип филми по принцип. Бих казала дакументален с елементи на игрален. 1 камера, 1 главен герой който обикаля улици в даден градски квартал и няколко негови разговори със случайно срещнати, заговорени хора. Мотива е даден на зрителя, за да не се чуди  Laughing. Нямам коментар, тъй като филма нито е добър нито е лош.  Покрай сюжета прочетох за реалния споменат факт и забелязах че в Япония действа смъртно наказание.
Тепърва ще гледам вчерашния линк за Япония и днешния за Тайланд.

# 72
  • София
6o6ul4o,  аз Алиса от... все още не съм изгледала 9-10 серия, тъй като чакам превод-руски или български. Да питам дали си гледала японските сериали Tree of Heaven или Shokojo Seira / A Little Princess Seira и ако да, да кажеш  дали си заслужават.

Темата за Япония - много увлекателно пресъздадено пътуването на нашите десетина българи до Япония, а и има многоооого снимков материал.Много ми хареса. За Тайланд не ми се отваря, дава ми грешка, не знам на какво се дължи.

Нощен гост, ти да не заряза азиатското вече?

# 73
freedoms, и двата съм ги гледала. A Little Princess Seira е модерна японска интерпретация на тема Пепеляшка. Предполагам, че ще ти хареса. Действието започва в Индия и е доста .... пищно и шаренко Crazy. Има си от всичко, а и с епизодична роля се появява Jun Kaname Wink.
Tree Of Heaven го водят за една от класиките в мелодрамите наред с A love to kill, Sorry I love you и What happened in Bali. Води се японски, но главните са си баш корейците Lee Wan и Park Shin Hye. Много хора харесват сериала, но аз явно не бях в настроение за такъв сюжет и не можа нито да ме грабне, нито да ме разчувства. И за съжаление изпитвах повече раздразнение и досада от вечното циврене на главната. Но, ако ти се гледа нещо такова съм сигурна, че на теб ще ти подейства по-различно.

# 74
Пфууу не дават да се сложи линк от този саит
Копирам инфото

Скрит текст:
През последните години Тайланд бързо се превърна в една от най-популярните дестинации. Тази очарователна страна ще предложи много изненади на посетителите. Ако Тайланд се нарежда и във вашия списък с мечтани дестинации няма да ви навреди да знаете по нещо за основните обичаи в страната. Ето ги и тях:
Етикет при запознанство или сбогуване
Тайланд е земя на красотата и богатата култура, с много интересни традиции и силно общество, уповаващо се на уважението и будизма. Когато поздравявате, благодарите или се сбогувате с някого е обичайно да изпълните „the Wai”. Това е жест, при който трябва да изпънете двете си длани и да ги допрете една до друга както при молитва. Дръжте дланите си пред гърдите или на нивото на носа, като леко кимнете с глава.

Кралското семейство
Кралското семейство на Тайланд е крайъгълен камък за културата и хората се отнасят към него с огромно уважение. Голяма грешка ще бъде, ако си позволите да направите някаква пренебрежителна забележка относно краля или който и да било друг член на семейството.

Тайландските обичаи, които трябва да следвате повеляват да стоите изправени, когато се изпълнява химнът по време на спортно събитие, филм или друг вид публични събития.
Национален химн
Националният химн се изпълнява два пъти дневно и независимо къде се намират гражданите на страната от тях се изисква да спрат всякаква дейност и да стоят изправени в знак на уважение към националната гордост на Тайланд. Важно е да спазвате тази традиция, тъй като тя е сред най-старите.

Цветни дни
Една от очарователните тайландски традиции е това, че всеки ден от седмицата представлява даден цвят, а това произлиза от хиндуистките легенди. Често срещано е да видите много хора, облечени в жълто в понеделник, тъй като това е денят, в който кралят е роден. Други цветове се свързват с останалите дни от седмицата – например в петък се носи светло синьо, тъй като в този ден е родена кралицата.
Понеделник  hahaha да живееееее краля

Облекло
Облеклото трябва винаги да бъде прилично и чисто, а ако сте лошо поддържан се счита за неуважително според тайландските обичаи. В религиозните зони е от изключителна важност да сте покрити адекватно и на хората, които носят къси панталони, потници и къси поли може да им бъде отказан достъп до храмовете. Според тайландските обичаи това се счита за неподходящо за случая облекло.
Внимавайте с характера!
Гневът не се толерира в Тайланд и ако някой се ядоса той често ще бъде оставен сам докато се успокои smile3515. Не спазването на обичаите за благоприличие и показването на избухлив характер може да провали бизнеса на дадена компания или най-малкото да ви спечели отвращението на колегите.
Търпението се счита за много важно нещо в Тайланд. Дори когато на тайландец му съобщават лоша новина, или се намира в лоша ситуация, често ще видите усмивка на лицето му. В Тайланд усмивката, когато се намирате в неприятна ситуация се счита, че показва мило отношение към пострадалия човек.
Етикет на хранене
По време на всяко хранене се използват разнообразни прибори, но е добре да разучите кой е подходящ за храната, която е сервирана. Например, нуудълс трябва да се ядат с пръчици, а когато ядете ориз трябва да правите това с вилица или лъжица.
Храната в ресторантите може често да бъде сервирана под формата на голямо плато, което да бъде разделено между група от хора. Не е подходящо да трупате големи количества храна в чинията си, или да се храните прекалено бързо. Една от традициите в Тайланд е да оставите малко количество храна в чинията в края на храненето, което показва, че сте хапнали достатъчно и не желаете да ви бъде сервирана повече храна в чинията.

Пазарене
Цените са фиксирани на места като ресторанти и супермаркети, но ако няма цени ( например на пазара, или когато наемате превозно средство) е разбираемо и дори очаквано да се пазарите. Добре е и да запомните, че оставянето на бакшиш не е типично, нито очаквано в тайландската култура.

Подаръци
Когато подарявате подаръци в Тайланд те не бива никога да бъдат опаковани в зелено, черно или синьо - тези цветове се асоциират с погребение. По същата причина, неподходящи подаръци са маргаритките и карамфилите. Най-подходящите подаръци според тайландската култура са хубавият шоколад, подходящите цветя, или плодовете.  Gift
Също така, ако отивате на гости у някои, е по-добре да прескачате прага на къщата вместо да стъпвате на него.

Общи условия

Активация на акаунт