Холандска тема - 41

• 116 427
  • 764
  •   1
Отговори
# 30
Картинка честито ти бебче!   bouquet да ти е живо и здравичко!

Мила и аз така, ни тук ни в Белгия, но което ни прави впечатление, е че в последните 3-4 г. Има една особена тенденция клоняща към умишлено. Има една промяна и по отношение политика, държане, възприемане. Преди сякаш беше по-различно, не знам ... Може аз да греша...
Ще взема да го изровя тоя документален, ако ви се гледа...потресаващо е! Не съм пътувала много из БГ, но и най-грозното което съм видла не може да се сравни с показаното. Да, в Антверпен например има улици с павета и дупки, които толкова ми напомнят на някои Софийски. Mr. Green  Иначе и на 3те места съм видяла и хубави неща. Като навсякъде Simple Smile важно е човек да се чувства добре където е.

Аз попадам в последно време на много холандци, които са били на почивка в България. Включително съученици на госпожицата и всички са очаровани.

Сладка хапка  Mr. Green ааа, няма, няма да се скача. И аз не съм патриот (няма и как да съм). Харесва си ми където съм. Simple Smile Уютно си ми е. Срещам и хубави хора, не са само шовинисти.

Мопси именно  Peace за мен най-логично беше да се срещнат с майката и да говорят, да вземат под внимание желанието на детето, което вече не е чак толкова малко и дори в съда има тежест. Изобщо ми заприлича на криминален филм. От друга страна се виждаше и страданието на бащата...бе да не попада човек в такава каша. Peace

# 31
  • Nederland
И аз го изгледах филма и малко съжалих. Радвам се, че нямаме телевизия в къщи и си подбираме какво да гледаме онлайн.
 Това дете според мен повече няма да иска да види България и роднините си там. Та то доста преди тази случка е било отдалечено емоционално от майка си. Тъжна история наистина.

Този случай, който описа Сладка Хапка беше за 2 деца, отвлечени от майка им - полякиня пред очите на толкова хора. Ужасна гледка беше. Година по-късно тези деца вече бяха напълно забравили български ез. и нямаха абсолютно никакво желание за срещи с бащата. Ето това ще стане и с това дете.

Да, лош е имиджа на България и българите в цяла Европа. И как да е друг? Аз избягвам да коментирам националността си, т.като тя неминуемо се свързва с всичките "продавачи" на списания, музиканти и всякакви такива таланти, с които това е единственото ни общо нещо.

# 32
Диде твоето момче нямаше ли имен ден днес? Да му носи много щастие и късмет името!  bouquet

О, да! Сега се сещам за кой случай говорите...бррррр...

Тони, де да знам дали няма да иска...на мен не ми изглеждаше толкова стресирано, подскачаше си и т.н. жалко, жалко...и за двамата възрастни, които не могат да се разберат и цялата им болка.

# 33
Тоя случай с поляконята май беше миналото лято. Спомням си, че бях в България и гледах репортажите по ТВ.
Сладка хапка, ние 2 пъти сме минавали по процедурата с пререгистрация Веднъж в Германия и после обратно в Холандия. Не че чак толкова сложно, колкото изглежда. Peace
Това, че детето не говори български беше само тезата на бащата. А дали е така?!
Стерече, да са ти живи и здрави именниците. Аз съм запомнила, че имаш 2 бр ивановци. (дано да не бъркам).

# 34
  • Eemnes, NL
Диде твоето момче нямаше ли имен ден днес? Да му носи много щастие и късмет името!  bouquet

О, да! Сега се сещам за кой случай говорите...бррррр...

Тони, де да знам дали няма да иска...на мен не ми изглеждаше толкова стресирано, подскачаше си и т.н. жалко, жалко...и за двамата възрастни, които не могат да се разберат и цялата им болка.
Да - има, че и татко му и баща ми.... Ивановци да търсиш при нас. Wink Наздраве за всички именици - после де. Simple Smile

# 35
Да - има, че и татко му и баща ми.... Ивановци да търсиш при нас. Wink Наздраве за всички именици - после де. Simple Smile
Иха  Mr. Green Да са ти живи и здрави всичките Ивановци! Наздраве!  cheers

# 36
  • Там,където се събуждам щастлива.
Предаването е снимано зимно време (май, имаше някакви елхи пред летището) и за съжаление, когато няма сняг е доста сиво и..подобно на показаното ( и в други държави е така..малко за успокоение). Аз не съм изненадана. Старият Пловдив е прекрасен, но за съжаление бабата живееше в един от техните квартали, който си е типичен български такъв.  Tired

Мъжът от предаването ми е страшно познат...Иначе, в подобни предавания не дават другата страна на историята. Винаги се надявам, че съдебните решения са взети разумно, а и доколкото знам детето може да казва при кого иска да живее. Поне така е при моите ученици. А и мога малко да вярвам на мъжът, че в възможно жената да е била прекалено загрижена, което в един момент води до сблъсък на културите, ако той е давал по по холандски. Имам роднини, които не дават на децата си да мръднат без тях или непрекъснато са: "Студено ли ти е? Жаден ли си? Гладен ли си?" и т.н. (и тук има такива майки, със сигурност). Предаването ме натъжи..

# 37
Иха  Mr. Green Да са ти живи и здрави всичките Ивановци! Наздраве!  cheers
Ехе, хайде наздаве за Ивановците.

Ох, аз до сега майсторих попкейкчета. С 2 помощнички е бавна работата. Тая година реших да зарежа здравословните почерпки. Сладко ще черпи Софи утре.  Crossing Arms Наляла съм си за Ивновците и така.  Mr. Green

# 38
  • Nederland
 sterretje, да са ти живи и здрави именниците и много да те слушат!  cheers

Мопси, концертът беше много хубав, беше близо 3 часа, но ми се стори кратко. Wink Но все пак си мисля, че атмосферата в Маастрихт ще е много по-вълнуваща! Все някога ще отидем и там, а? Grinning

# 39
Мопси,да ти е жива и здрава рожденничката.Много късмет,много успехи в училище и много игри и подараци от сърце.
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bigdance2 newsm59 Tada

Много тъжна история,и наистина никой да не попада в такава,че най- вече децата се побъркват от всичко.И кой каквото и да ми казва -отразява им cе по някакъв начин с времето Cry.Не дадоха ясно становище за раздялата,но то и в доста случаи е комплекс от ситуации,и като го няма търпението-обичта и нещата се разминават.Но момичета ,истината е,че някои жени наистина не са родени да бъдат майки. Sick..Само те си знаят нещата най -добре...,но и някък не видях майката да се бори за детето си,щом и на бързо се е завърнала в родината(при условие,че щяха да и уредят квартира,и помогнат да си стъпи на краката).Има хора,които не могат да живеят другате освен в БГ...познавам няколко такива ooooh!,та тя ми се стори от тези .Много ми стана жал за детето,раздърпано между двамата.Първо майката го откраднала от бащата,после бащата ot майката...лоша работа...тъжно,много тъхно. Cry

Картинка,честито ви бебече Heart Eyes

Най-накрая децата днес на училище Party(вчера студидаг имаха).Направиха 1 месец ваканция и нямат търпение да си видят юфките и приятелите.
Аз се улежах и уядох ...сега е време да се взема в ръце.
спорна седемица на всички

# 40
Меги, много хора не могат да живеят другаде. Това не е типична черта за българите.

Освен това, жената наистина изпадна в истерия като чу за връщане тук и за мен, това не е случайно. Би могла да се бори, да си го получи обратно,но според мен се е сблъскала и с неговото желание, а детето очевидно предпочиташе бащата и Холандия.

Аз днес вече звънях на пеутерспелзалата, защото уж Нико рябва да почва,
а ни вест ни кост. И...получила се грешка, мислели че е роден 2012.?!?!?!
Подала съм документите още през 2011, ама те мислят че е роден '12. Направо супер.
Жената ми обеща, че ще уреди всичко и от другата седмица почва.
Ще стискате палци, че очаквам големи драми, освен ако не ме изненада приятно. Tired

# 41
  • Nederland
Мопси, Честит рожден ден на Софи! newsm59  bigdance2  ura
Нека бъде много здрава, весела и да има щастливо детство! Весел празник и наздраве! cheers

Мила, стискаме палци Нико да ви изненада приятно и бързо да свикне с децата! Praynig

# 42
И аз изгледах предаването.Срещала съм тази жена в самолета,много приветлива и хубава ми се стори тогава,а в предаването изглеждаше като неуравновесена,лабилна психически,несамостоятелна и изключително зависима от майка си и нейното мнение.Когато важни решения се вземат в състояние на силни емоции, рядко е съвсем безпроблемно.

Познавам едно 9-годишно дете,на което родителите не са разведени,но майката го води много често в Бг със себе си,понеже не издържа в Холандия и никак не й се стои тук,нищо не й харесва,не говори езика и няма никакво желание да се адаптира.
Детето говори много добре български и даже ходи в бг училище.Но изобщо не е щастливо да се откъсва от баща си и приятелите си тук,за да седи затворено с баба си, а майка му да се забавлява.Много е тъжно да видиш скрити сълзи в детски очи,когато детето е принудено да слуша как майката обяснява колко е ужасна Холандия и какъв бил бащата....
Както и да е,двете култури са много различни ,децата се възпитават в различни ценности,нормално е да има сблъсък,когато се съберат в едно семейство,но за мен това не е причина хората да си причиняват неприятни емоции,още по-малко пък да го причиняват на дете.
Спирам,иначе или ще ме баннат или някой пак ще се почувства лично засегнат.

# 43
  • Eemnes, NL
П.п Не мисля, че на нея не и харесва тука(дори доколкото знам си има и друг тукашен приятел в момента, по скоро е било опит да отдели детето от баща му... поне аз така мисля, но мисля и че не е постъпила правилно, все пак той е също родител и в случая дори има повече права от нея - поне по закон Sad 
Картинка - и аз разсъждавам като тебе, а ако съдя и по свой опит с Ванко например България за него например въобще не е това което е за нас, неговата родина си е Холандия.

# 44
Диде, примери с личните ни ситуации не са съвсем уместни и са ужасно субективни. Peace

Ако ( поради ред причини) на твоето дете не му харесва в България,
на друго пък ( пак поради други причини ) му харесва.
Нещата са много комплексни....

На мен и двамата родители ми изглеждат емоционално нестабилни. Tired

Картинка, за споделено мнение - никой не банва.
Колкото до лично засегнати - при така описаната история, подкрепена с достатъчно факти,
само ти си знаеш дали и кой може да се разпознае, съответно да се засегне.
Аз лично се надявам, да не чете тук, защото темата ни точно беше влязла в един спокоен и добронамерен тон. Peace

Мопси, честита ти рожденичка!   bouquet Heart Eyes
Да ви е жива и здрава и много да ви радва!

Последна редакция: вт, 08 яну 2013, 18:44 от Milla Elaine

Общи условия

Активация на акаунт