Априлки 2013 - тема 15

• 34 084
  • 731
  •   1
Отговори
# 675
Това пък за бъркането в носа с клечка..... още повече ми го забрани. ....

няма какво да бъркаш, то се вижда всичко, просто няма как да изтекат и спрей да пръснеш при толкова малко бебе, а е добре да е чисто нослето, за да може носната лигавица да работи правилно, а корички се образуват, което е нормално.
да не изпадам в подробности, ще видиш как е, живот и здраве Wink

поръчах си го ей това от продавалника, не мога да дам линк нещо пак, оффф
Скрит текст:

мислим да го ползваме в началото, не знам дали дори ще разпънем преносимата кошара  newsm78
може да остане за пътувания. какво матраче ще ми препоръчате, то ще дойде с някакво, ама ако някоя от вас има опит с тия кошници, моля да сподели Simple Smile

# 676
Здравейте Simple Smile
Аз минах на преглед най-после и всичко е наред. Пак сме със седмица и повече напред. От самото начало съм така, аз също мисля, че бебето е станало по-рано, но няма да местим термин. Мен не ме вълнува много документацията, но се радвам, защото имам по-голям шанс за рибка Simple Smile Дано сме на едно мнение с бебето.
Срам ме е от килограмите - към 13 са. Но бях доста слаба като забременях. Лошото е, че такъв апетит - като в първите месеци, не съм имала от пубертета  #Crazy Моят мъж много ми се радва, а и все пак той готвеше до скоро вкъщи. Не ми тежат много.
Ние скоро слушахме съвети на бъдещите баби и дядовци да не купуваме предварително нищо  newsm78. Това ще е първо бебе сред роднините, с които общуваме, и е забавно  Confused. Опитвам се да бъда спокойна Simple Smile

Иначе... ми е много полезно да ви чета.   bouquet

# 677
За клечките за уши, да, не е добре да се бърка в ушите на бебето и не се препоръчва на повечето места.
С рязането на ноктите, за мен пък са глупости. Падат сами, ама друг път. Още в болницата ми казаха да си взема ножичка, за да се изрежат ноктите на бебето и да не се дере с тях по лицето.
Нищо не му е станало от това, нито пък виждам какво ще стане ако се отрежат....

r0se, а кога ще купувате, като се роди?.

# 678
Mirama, права си, ако се дере че ще ги режеш, ние с малката ръкавички не сме ползвали, но и не се е драла, падаха си сами ноктите и към края на първия месец, когато започнаха да си растат без да падат, започнах да ги режа, на краката започнах да ги режа от по-рано.
педи ни обясни, че като падат не бива да се режат, за да не се изкривят накрая, а да започнат да растат нормално. може при някои бебоци да започнат отрано да си растат, ее, ще ги режем тогава Simple Smile

r0se, хубави новини, браво,
но и на мен този въпрос ми се завъртя, кога мислите да купувате, няма да имате време за 2-3 дни след раждането да приготвите всичко  #Crazy
много-много не се вслушвай в такива роднини!
започни със списък с необходимите неща и карай по него, така хем ще ти е спокойно после, хем няма да се охарчите толкова, защото може да намерите нещо на по-изгодна цена, времето няма да ви притиска, най-малкото дрешките трябва да са изпрани и изгладени, за теб сигурно ще е приятно занимание преди раждането Simple Smile
няма да те поучавам, извинявам се, и не искам, ама ми стана интересно, ще купувате ли нещо предварително?

# 679
Здравейте можете ли да ми дадете номера на доктор Бързашки гениколга от Плевен и ако можете да ми кажете къде преглежда

# 680
Мирама, аз само като си го представя това и  #Crazy. Не знам как точно го мислят това моите роднини.
Хубаво е, че няма кой да ги слуша. На мен ми трябва време да огледам, да преценя, мисля към края на февруари да сме приключили с пазаруването.
(Сега като прочетох какво съм написала, видях, че не съм се изразила много ясно  Laughing )

# 681
Моите колежки повечето не купуваха неща за бебетата преди раждането - интелигентни и начетени жени. Чак понякога ме притесняват, викам ли аз ли съм нетърпелива толкова. Но не си представям с новородено бебе, когато искам вниманието да е 100% за него, аз да почвам да пазарувам, пък и с какво да си запълвам тези цели 9 месеца?!

# 682
ОХ това с покупките и бабите мани,мани ooooh!
Аз устисках до 5 месец(май Blush).Но сега остава само коритце,протектор,кош за дрешките,легенче,памук,спирт,топоцин,капки против колики?,лепенки за пъпче.И за мен сутиен,компрес? за гърди и контейнери за крма,но тях по на татък,като видим как е кърмата Peace
Майчетата с опит,я кажете какви капки против колики да вземем и каква е разликата м/у подплънки и
компрес за гърди newsm78 То не е ли едно и също Blush newsm78
Аз съм си взела подплънки на Чико.

# 683
  • София
http://www.pakostnik.com/bg/products.php?cat=18 - ето ти да видиш какво са подплънки за кърмачки. О, сега видях, че си писала, че имаш вече...
Съвсем различно нещо е компреса, не ти трябва засега да знаеш, ако имаш проблеми с гърдите при кърменето - тогава... Контейнери за кърма също не бих купувала предварително.
А за капките - много варианти има, някои по-евтини други по-скъпи. Някои може и да подействат  Mr. Green Аз също не знам още кои ще ползваме, оставила съм ги за по-нататък. С каката пробвах 2-3 варианта, не че голяма файда имаше...

# 684
Аз не говоря за съвети от баби, а за млади жени на около 30, нашата средна възраст в офиса е под 35 години.

# 685
G-Baby ,приятелки ме съветват да си нося в родилното,че да съм спокойна newsm78
А за контейнерите и аз съм ги оставила за по на там,както и шишетата само 2 взехме.
А за компресите наистина не знам какви са и сега ще се поразровя в чичко Гугъл да  се образовам малко Mr. Green

# 686
  • София
О, за подплънките и сутиена в родилното съм с 2 ръце ЗА! И аз ще си нося този път, че беше страшно като текне тая кърма...  ooooh!

# 687
ахаааа сега разбрах Blush smile3555 за компресите  Mr. Green
Доколкото разбирам са многократна употреба или пак съм в грешка Laughing

# 688
Мечо,не си пълни багажа за родилното, същата работа ще ти свърши и една хавлиена кърпа с топла вода, която да наложиш върху гърдите, не ги мисли тия компреси, няма никой в родилното да те остави да стигнеш до там  Peace
за там си носи малко подплънки и сутиена за кърмене, живот и здраве.

контейнери не мисля, че ти трябват сега да купуваш. аз замразявах кърма няколко месеца, така и не стигнах да я ползвам. само трябва да знаеш, че е добре да се съхранява в отделно отделение във фризера, а не при месата, например.

за капките не знам какво да те посъветвам.
педи като дойде на първата консултация ни каза с какво да си попълним бебешката аптечка - взехме капки колийф и еспумизан, така и не сме ги отворили. и копър за чай бях приготвила.
просто минаха като я гушках повече, на гърдата, на рамо гушната и й разтривах гръбчето, като топлех с корема ми нейния, също и по часовниковата стрелка съм правила масажче на коремчето по часовниковата стрелка. това всичко по съвет на педи и имаше ефект. капките ни ги беше казала ако това не помогне.
просто се молиш по-бързо и леко да минат коликите  Peace

# 689
Мерси jos   Simple Smile А за коликите трябва ли да носим в родилното,така ме посъветваха newsm78

Общи условия

Активация на акаунт