Петиция против целогодишното шофиране на фарове през деня

• 5 430
  • 139
  •   1
Отговори
# 75
Аз съм за контрола на светлините, да се следи регулирането и това за размяната, което казвате. В тях е проблема, не в това, че денем трябва да си ги цъкнеш. Защото, ако са нормални, няма да заслепяват ни денем, ни нощем, но ако са такива, че заслепяват, те ще ви заслепяват И нощем. Или и за тогав аще пуснете петиция, че ви пречат?  Simple Smile

# 76
Светлините не ги ли проверяват на годишния технически преглед. Или гледат само дали светят Rolling Eyes

# 77
Светлините не ги ли проверяват на годишния технически преглед. Или гледат само дали светят Rolling Eyes

Беше то някога в КАТ преди 25-30г.

# 78

Води се, че ги проверяват, но ни се случва така, че всяка година трябва да ги подсещаме. И ако има проблем се правят на ударени, защото не им се занимава да ги регулират, затова се оправяме сами  Simple Smile

# 79
  • Пловдив
Прочетох петицията. Прочетох и темата и се сетих за :
http://chitanka.info/text/14515-kritik
Царе сме да мрънкаме.

# 80
Ох, нямам думи! Някои нарочно ги разменят! Преди години бяхме купили една кола от ръка, на която точно така бяха разменени. Това никак не е трудно. Разглобява се фарът и се разменят кабелите на късата и дългата светлина. Няма такова нещо едната светлина да бъде регулирана по-високо! Ако се направи така ще заслепява насрещните дори и дясна да е. Колко такива срещам през нощта.....Тарикати, които обаче създават проблеми на останалите.
Дай една причина поради която някой би си направил единия му фар да свети на къси а другия на дълги.
От много години ,и се налага да слагам/сменям изгорели крушки на автомобили, такова нещо не съм виждал. И на всяка ношна смяна (6-7 всеки месец) гледам автомобили с пуснати фарове и пак казвам такова нещо не съм виждал.
Дясната свети малко по високо(или лявата по ниско, не съм сигурен)  И пак ти казвам на автомобилите с дясна дирекция в БГ или им слагат една полупрозрачни лепенки на фаровете http://www.bglondon.com/bg/informaciq/adapter-lepenki-za-farove.html

# 81
Ох, нямам думи! Някои нарочно ги разменят! Преди години бяхме купили една кола от ръка, на която точно така бяха разменени. Това никак не е трудно. Разглобява се фарът и се разменят кабелите на късата и дългата светлина. Няма такова нещо едната светлина да бъде регулирана по-високо! Ако се направи така ще заслепява насрещните дори и дясна да е. Колко такива срещам през нощта.....Тарикати, които обаче създават проблеми на останалите.
Дай една причина поради която някой би си направил единия му фар да свети на къси а другия на дълги.
От много години ,и се налага да слагам/сменям изгорели крушки на автомобили, такова нещо не съм виждал. И на всяка ношна смяна (6-7 всеки месец) гледам автомобили с пуснати фарове и пак казвам такова нещо не съм виждал.
Дясната свети малко по високо(или лявата по ниско, не съм сигурен)  И пак ти казвам на автомобилите с дясна дирекция в БГ или им слагат една полупрозрачни лепенки на фаровете http://www.bglondon.com/bg/informaciq/adapter-lepenki-za-farove.html

Не е ли ясна причината? Ако имаше как някои винаги щяха да карат на дълги. Случвало ми се е въпреки многократното светене къси-дълги от моя страна да трябва да се размина с някой, който е на дълги! Добре, че не е твърде често.
Пак напомням, че такова нещо като светене едната по-нагоре от другата няма! Заводските предписания са за еднаква височина на двата светлинни снопа. 

# 82
Прочетох петицията. Прочетох и темата и се сетих за :
http://chitanka.info/text/14515-kritik
Царе сме да мрънкаме.

Някои назовават протестите и негодуванието от различните видове безобразия и изстъпления над нас като мрънкане.....Тяхната роля в живота е да се борят с НЕДОВОЛСТВОТО. И вчера го написах. Май си заслужава специална тема, посветена на БОРБАТА С НЕДОВОЛСТВОТО.

# 83
vl, след 6 страници тема ти очевидно си единствения радетел за карането без фарове. Това не те ли кара да се замислиш, че има забележително голям шанс грешката да е в теб, а не в останалия свят?

# 84
Не е ли ясна причината? Ако имаше как някои винаги щяха да карат на дълги. Случвало ми се е въпреки многократното светене къси-дълги от моя страна да трябва да се размина с някой, който е на дълги! Добре, че не е твърде често.
Пак напомням, че такова нещо като светене едната по-нагоре от другата няма! Заводските предписания са за еднаква височина на двата светлинни снопа. 
махам се от тука

# 85

Абе ти не си в ред ooooh! Или не довиждаш, или си пълен дебил, или никога не си карал на фарове, за да видиш, че десния свети по-надалеч от левия. Това лято се виждах с хора, прибрали се от Англия с колата си, та те казаха, че на излизане са им дали лепенки, които трябва да си сложат на фаровете, за да не пречат на колите с лява дирекция. Това сигурно е, защото няма разлика във фаровете ooooh!

# 86

Намалели с 20%....Стъкмистика.....А в Австрия? Не прочете ли написаното? Или не знаеш как да го коментираш? Ами написаното от англичани?

Загинали на пътя в България:
- 2012г. - 599
- 2011г. - 658
- 2010г. - 775
- 2009г. - 901
- 2008г. - 1061
- ........

Е увеличил ли се е броят на жертвите на пътя заради фаровете?

Мир на праха на жертвите до сега и дано през 2013 броят да е още по-малък и дори клонящ към 0.

Вместо да правим петиции срещу дупките по пътищата и недостатъчния контрол срещу нарушителите, вие се занимавате с глупости и правите петиции срещу нещо, което е поне малко полезно.

# 87
Моят личен проблем е, че ВИНАГИ трябва да мисля за проклетите фарове! ...

Не можеш да си правиш изводи от 1-2 страни изключения. Това за мен значи, че причината е друга, няма как във всички други да действа, а само в една да не стане. Има друга причина, която води до лошите резултати.
Виждам вече, че са ти дали данните за България. Дано следващата година са с още толкова по-малко. 59 почернени семейства по-малко. Дай Боже и повече.

А твоят личен проблем си е твой. На някой може да са му проблем и фаровете нощем с населено място. Факт е, че в София даже не усещаш дали си с фарове по тъмно, но това не значи, че трябва да караме без светлини "щото си виждаме"  Wink

# 88
Ще подпиша петицията.
Аз виждам. Който не вижда, да си върне в КАТ книжката.
Бъркат ми в джоба - гориво, крушки, акумулатори, глоба, когато съм забравил.
България е най-южната страна, въвела тая протекция за изразходване на повече горива, в интерес на Лукойл.

Намалели са катастрофите, ако са намалели изобщо, защото хомосапиенс на територията на Българие е намалял драстично. И защото инфлацията е намалила реалните му доходи.

Все по често при катастрофа единият дава пари на другия, и продължават. ПТП-то се губи за статистиката.

Последна редакция: пт, 11 яну 2013, 10:09 от Вълкът с дълъг ник

# 89
Аз виждам. Който не вижда, да си върне в КАТ книжката...

Всички виждат.
Но с фарове виждат по-рано, отколкото същата ситуация без фарове. Съответно времето за реакция е по-голямо, което води до по-малко опасни ситуации.

Всяка кола бърка в джоба, който няма пари да я поддържа, да слиза и да тръгва пеша, все пак колите не са задължителни  Peace

Общи условия

Активация на акаунт