Покажете си детските стаи - тема 18

• 72 818
  • 768
  •   1
Отговори
# 405
  • на североизток
Трудно се свалят стари тапети, лепени преди перестройката. Новите са песен - намокряш и дърпаш от раз Peace Така, че няма нищо страшно в свалянето на скоро лепени тапети(под скоро разбирам близките 10-15години).

# 406
  • при моите любими
Тsкива бои готови в кутия са Levis, Dulux, Benjamin Moore, Benetton. Сигурно има и други, но не ги знам. Ние ползвахме Левис. Но имам приятели ползвали Dulux i Benettom и са много доволни. Самите бои, като са нанесени, седи много по-различно от другия латекс.

# 407
Да, аз говоря на изуст понеже.  Laughing

Да,явно наистина е така,защото технологично обясненние на това,което твърдиш няма. Действа дезориентиращо за хора,които тепърва ще избират между тапет и латекс!!!

Laughing Заблуждаващо е също и да се твърди, че латекса не се зацапва повече, не му личат повече времето, мръсотиите и като цяло ползването. И като чета назад - не съм единнствената с това мнение. Всеки има право на избор, затова форумът дава информация, а човек накрая сам си решава.

Действително, ако се ползва латекс - има огромно значение какъв е. Аз например два пъти си изпатих с цветовете - защото купувах бял с оцветите, който сами да си направим. Първо цветовете далеч не станаха като исканото - вместопепел от рози - циганско цикламенко  Joy и вместо топло капучино - студено сивкаво...Второ - като покривност цената на по-скъпия е оправдана, защото покрива доста повече.
За тапетите - старите се лепят ужасно действително, също така трудно се и свалят. Но по-новите, плътни, флийс или винил - съвсем лесно се свалят и лепят  Peace

Иначе и аз като Човечето - малкия като беше на около 2 - си взе някоко парчета тапет  Joy, но ги поправих с останала ролка. Лошото и тук на кръпките е, че ако е минало повече от година - и залепиш да поправиш скъсан тапет - си личи вече, защото цветово се забелязва.

# 408
Извинявам се, но следя темата с интерес.
Айде да поспрете с латекс или тапети, че почвате да идвате в повече.
Всеки има мнение и е казал защо. Другите си имат глава на раменете и си предценяват.
Доводи всеки е дал.
viliko извинявай но не ме интересува как сте се справили с тонирането и каква разцветка ти се е получила.
Не харесва тапетите от социалистическо време. Нямам нерви да ги лепим. Стаята на бебето боядисахме и сложихме фриз. Когато детето стана на 2 и решихме да го отделим в неговата стая махнах фриза и всичко минахме отново с латекс. Мия с гъба...латекса е цветен и не е мръднал.
Това е моето мнение и не карам никой да си слага латекс ако си харесва тапетите.

# 409
Честно казано и мен не ме вълнува фриза в стаята на бебето ти.

# 410
Покажете си тапетите, фризовете, стените, боядисани с латекс, да гласуваме и да се свършва. Peace

# 411
# 412
Търся двуетажно метално легло. Видях ги в ИКЕА, но ми се иска да видя и други модели, това легло ми се вижда нисичко,за този които спи на долният етаж. Приемам всякакви идей за стая на 4 момчета.

# 413
Търся двуетажно метално легло. Видях ги в ИКЕА, но ми се иска да видя и други модели, това легло ми се вижда нисичко,за този които спи на долният етаж. Приемам всякакви идей за стая на 4 момчета.

http://www.speedo-sf.com/bg/products.php?category=7

Не мога да кажа нищо за качество, през гугъл стигнах до тях.

Тук има идеи за дървени и ПДЧ.

Ето още една идея.

По поръчка няма да излезе много по-скъпо, но можеш да си го направиш по размер, какъвто ти харесва, без да се съобразяваш с готовите  Simple Smile

# 414

Охо, колко е голяма стаята, защото 4 момчета/на каква възраст са също/ в едно помещение ще е доста интересно  Laughing

Като препоръка мога да ти кажа като Човече да ги направите по поръчка. Долното да е максимално ниско, за да остане място за нормално разстояние между луглата. Също така да е със скрит матрак - тоест матрака да е поставен максимално до долния ръб на горната табла на леглото. Ето такава конструкция лично аз бих избрала - максимално изчистена и лека

# 415

Охо, колко е голяма стаята, защото 4 момчета/на каква възраст са също/ в едно помещение ще е доста интересно  Laughing

Като препоръка мога да ти кажа като Човече да ги направите по поръчка. Долното да е максимално ниско, за да остане място за нормално разстояние между луглата. Също така да е със скрит матрак - тоест матрака да е поставен максимално до долния ръб на горната табла на леглото. Ето такава конструкция лично аз бих избрала - максимално изчистена и лека
По принцип със се спряла на метални легла, защото смятам че ПДЧ легла ще бъдат счупени много бързо. Момчетата са на 12,8 и 3 години

# 416
ПДЧ и аз не препоръчвам, но то пак опира до избор. А дървени http://biomebelivelingrad.com/index.php?cat=legla-edinichni&id=656 ?
За мен метално легло е малко как да кажа...студено, казармено...

# 417
  • Sofia
.. но и много по-здраво!
preci е абсолютно права да търси здравината преди всичко при очакваното потребяване  Peace

Предложената схема е ок, като аз бих сложила стълбичките посредата, при това разположение на главите, разбира се. Ако дълбочината на стаята позволява, би било удачно двойките легла да се разделят с шкаф-стълба.

# 418
Сигурно е здраво, аз не съм спала на такова  Peace
Но при всичкиположения мисля, че за да е стабилно, трябва да е максимално ниска конструкцията. Отделно, че двуетажните затварят пространството, а при наличие на две такива - съвсем.
Не знам има ли място, но все пак най-добрия варинт е, ако леглата са разположени перпендикулярно ето така

Иначе ето една приятна конструкция , като гледам фирмата изработва от всякакъв материал.

А конкретно метални ето тук http://www.speedo-sf.com/bg/products.php?category=7

Добавям нещо и нтересно като разположение

Последна редакция: пн, 11 мар 2013, 13:41 от viliko

# 419
Здравейте!

Моля за малко помощ. С две малки деца сме, голямата спи в легло с размери 140-70 см с решетка дървено легло, а дребния е още в преносима кошара 12-60. Спим всички в една стая (да сме точни спим всички на спалнята, но принципно те си имат легла, стига да ги ползваха Laughing ). Искам да махна вече преносимата кошара, която седи в средата на стаята и е в известен смисъл срещу климатика. Вече става топло и няма да е удачно ако пускаме климатик. Идеята ни беше за двуетажно легло, на мястото на леглото на каката, но ми се иска ако мога да си ползвам нейното легло за дребния, а на нея да й взема легло на втори етаж с идеята, че може би ще бъде по бюджето-щадящо, а после мога евентуално да го ползвам и за другото жилище, докато двуетажното легло, най-вероятно не. Дано ме разбрахте какво обяснявам.

1. Някой мяркал ли е нещо подобно готово да ме упъти с линкове, адреси на магазини и т.н. ?
2. Кое според вас ще излезе по евтино, двуетажно лего, или само пристройка върхуу нашето?

Много благодаря предварително на всички отзовали се!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт