СЕПТЕМВРИ е далече,а ние нямаме търпение вече!

• 24 648
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Лече, честито  Hug
Аз не съм толкова гладна, колкото все ми се хапва нещо... Преди пушех доста и сега като си седя по цял ден на бюрото, само се чудя какво да си хапна... добре, че магазин, от който мога да си купя нещо има, но далече от офиса и ме мързи да отида до там  hahaha И така чрез мързел успявам да не меля нещо непрекъснато  Laughing

# 106
Я да ви предложа нещо след като обсъдихме зодиите и свекървите  Laughing
Кажете каква професия практикувате, толкова време прекарваме заедно тук, можем пък да си бъдем полезни с нещо една на друга, знае ли човек  Grinning
Ето аз - въпреки че учих за счетоводител, сега съм "Нормировчик ефективно използване на материали" в шивашка фирма, или най-просто казано - с програма разполагам кройките върху хартия, с която ще се крои, с цел най-оптимален разход на плат например. Така че ако на някой му трябва съвет, свързан със шивашкия бранш - насреща съм  Wink   bouquet

# 107
Лече, много хубава новина! Нека всичко е наред и малката точка със сърчице да расте здраво и красиво бебче!  Hug Hug

# 108
nenimira, без да претендирам да съм специалист, особено с новите разпоредби, за изличисляването на майчинството се взима средния доход на ден и от него 90%. Да кажем, ако заплатата ти е била 500лв в продължение на 18 месеца, то ще умножиш 500 по 18 и после ще го разделиш на броя работни дни в тези 18 месеца, ще се получи да кажем 25лв. В последствие ще ти изплащат майчинство в зависимост от броя работни дни в месеци, ако са 20 - ще е 500, ако са 22 - 550.
Ако ползваш болничен, той се изплаща на стойност 80% от работната заплата, така че тези месеци, които си в болничен доходът ти вече ще бъде не 500, а 80% от това - 400лв. Съответно вече базата за майчинство ще бъде, да кажем 12 месеца по 500 и 6 месеца по 400, и пак ще се раздели на същия брой дни. Това, естествено, ще я намали.
Трябва да си направиш сама изчисление как ти е по-удобно и изгодно.
Момичета извинете, че се намесвам в темата, но аз като септемврийка 2012 да се изкажа по въпроса. Майчинството се изчислява вече на база 24 месеца назад, а не 18. Болничният няма да се отрази по никакъв начин на майчинството. То си се изчислява на база на заплатата, а не върху болничните. Даже е 90 % от брутната заплата, т.е. без данъците. Аз бях в болничен от 2-рия месец на бременността до края и си взимам майчинство върху цялата заплата. Така, че ако трабва да сте в болничен - действайте спокойно.
Анастаси изключително важно е да отидеш на лекар за Хашимотото и да провериш хормона. По време на бременност и особено в първия триместър ТСХ трябва да е под 2.
Лека бременност като моята ви желая и здрави бебчета през септември  Hug
Личи си, че имам спокойно бебче, щом и по чуждите теми пиша  Mr. Green

# 109
лече, честито ти сърчице  Hug ти сега си в 6г.с. и 6 дни така ли  newsm78 питам, че и аз съм се залетяла тази седмица да ходя  пак за сърчица. ще бъда точно в 7-ма седмица и се чудя дали ще се чуят  newsm78

лека нощ  smile3524

# 110
  • До морето :)
hut, аз съм (т.е. вчера бях) 7г. и 0д. Пълни 7. По ехографа ми излезе 6с. и 5 дни (а си мислех, че трябва поне 4 дни напред, луда работа, чак си мисля, че моето е непорочно зачатие  hahaha ) Тупкащо сърце не видях, т.е. не ми показаха, но доктора каза, че е там.

Въпрос: Вашите бебета при измерване колко бяха големи и в коя г.с. бяхте?

Развитието на бебето по дни

Биология на вътреутробното развитие - ПРеведени клипчета на плода по гестационни седмици.

Последна редакция: вт, 15 яну 2013, 02:56 от Лече-Буболече

# 111
Pampers - ужасно работно време, помисли си за болничен.
Колкото до проличаването - с първата ми бременност към 19 седмица бях като напълняла леко, но 4 седмици по-късно като отидох на работа вече се виждаше и шокирах не знаещите колеги  Mr. Green
Сега обаче имам много надут корем, все едно страшно съм преяла и много трудно го скривам. Струва ми се че няма да мога да го скрия повече от още 2-3 седмици макс, а даже още не съм потвърдила бременността с лекар. Ще ходя края на седмицата да съм сигурна че ще се види нещо. Макар че за сърце е рано още според този календар.

Да кажа и аз за болничните - няма да се отразят на майчинството ако в последните 24 месеца си вземала една и съща заплата. Ако има повишение на заплатата се отразяват в зависимост от това кога е било то. Също ще има разлика, ако се осигурявате на максималния осигурителен стаж, защото от януари тази година е по-висок  Peace

Не се притеснявайте да вземате болничен, ако работите при тежки условия или работата ви натоварва - бебето е най-важното, а сега се развиват всичките му органи  Peace

# 112
И разбира се часът е 3 без 10, а аз бродя из апартамента  ooooh!
С предната бременност само заради безсънието се наложи да си взема по-рано болничен. Сутрин ми се доспиваше чак и после като ходех на работа почваха едни контракции... Сега май ще имам същия проблем  Whistling

Лече-Буболече Аз съм на 5 седмици и 1 ден. Не знам дали изобщо се вижда нещо още, но не отдавай толкова значение на измерването. На мен постоянно ми водеха че е ту по-малка с няколко седмици, ту по-голяма. Накрая прогнозата беше за бебе над 4кг, а се роди едва 3 Simple Smile

# 113
  • София
Добро утро сладурани!Пожелавам ви един прекрасен ден изпълнен с многоооо усмивки!
В къщи и мъжо и детето са болни,та незнам и аз колко още ще съм здрава.Кажете нещо за предпазване от грип?

# 114
Здравейте, бъдещи мами на септемврийчета  Hug

Записвам се във вашите редици като бъдеща мама с термин 9 септември (изчислен по калкулатора от сайта). На 31 декември разбрах прекрасната новина, но дори и 15 дена по-късно се чувствам като в небрано лозе  Laughing Все още чета много по темата, но реших да се включа и тук, за да споделям радости и тревоги  Crazy
До няколко дни ще отида на лекар за пръв път и ще видим какво е положението и надявам се и  да чуем Heart

Имам още какво да напиша, но да не прекалявам като за начало  Laughing
Пожелавам ви хубав ден, с по-малко гадене и повече апетит newsm55 (и на мен си го пожелавам също  Mr. Green)

# 115
  • В Рая - срещу облаците, вдясно на слънцето
Айде добро утро Simple Smile
Днес съм на док - моля за палчета! Дано да се види сърчице, въпреки че по спомен предния път се видя към 9г.с. (мойта работи с най-дъртия ехограф на света май)  Mr. Green
Много ми се е свил корема и след малко отиваме да се пързаляме с шейната с малката,   че да не седя и да си се шашкам.
Хубав ден, момичета!  bouquet

# 116
Добро утро,Мама на Раличка-не само твоята доки е с дърт ехограф,май май и моята  Mr. GreenИмаш стиснати палци от мен.

# 117
Добро утро момичета!

Добре дошла при нас Dund1chk4!   bouquet
Честито и на Лече!
Аз след дълги сметки, изчислих термин 4. 09. , при което ми изписва че ще мога да чуя сърчицето след 23.01 , така че мисля втория ми преглед да е там някъде!НА мен на първия преглед не ми казаха нищо.. извадиха ми снимка, виждаше се някакво сакче го нарекоха, и ми казаха да отида след 2-3 седмици...Мисля че съм 6 г.с и няколко дни....

# 118
Mama na Rali4ka, стиснати палчета и от мен - да ни зарадваш с добри новини довечера!

antigona, на мен ми помага един бабешки лек - не твърде приятен, но поне при мен е ефикасен - бавно дъвкане на скиидка чесън, най-добре е вечер, за да може цяла нощ да действа. Чесънът  е бил антибиотикът на старите времена и особено ако успея да хвана в зародиш едно разболяване, веднага го пресича.

hrisiki, мерси за включването. Пак много са променяли закона, а аз не съм успяла да отразя всички промени.

Тая сутрин ми беше едно лошоооо... с миналата бременност по мои спомени някъде след седма седмица почна да ми прилошава сутрин, сега май ще подрани ooooh! Ама нищо де, така пък си знаем, че процесите в тялото се развиват с пълна сила, което е по-важно от всичко друго  Laughing

От мойта докторка съм много доволна за бремеността и раждането на сина ми. Тя е от Шейново, а иначе има отделен кабинет, в който работи (или поне тогава работеше) и със ЗК. Проследи ми бременността, после като стана време за раждане, направи всички необходими неща в Шейново, мойта работа беше само да й звънна на нея и да отидем с таткото. Раждах при нея, в присъствието на таткото и бях много спокойна.
Проблемът й е обаче, че не мога да я открия с дни по телефона, а пък пред кабинета й без час (а и със записан час) се чака по час-два-три, време, което работата не ми позволява да отделя Confused
Сега съм й писала смс, да видим дали ще ми отговори преди термина... Mr. Green

# 119
Добро утро  Grinning
Лече супер новини    bouquet
По темата за килограмите на майката и тези на детето според мен това не е вярно. Аз качих страшно много предният път , а бебето беше 3.095 кг. Сега също е много слабичка и не се нахвърля на храната с голям апетит. Това не означава че трябва майката да се яде по много , но понякога се случва. И аз съм с голям апетит въпреки гаденето. Когато не ми се гади и ми се яде . Но аз винаги съм си имала стабилен апетит тъй че нищо ново на хоризонта  Mr. Green
Искам да кажа добре дошли на новите попълнения !  bouquet Май имам даже адаш –Софи ?
Аз съм козметик и работя в СПА център в хотел на Златни пясъци. Сега сме в почивка от януари до края на март , и после предстои връщане. Незная дали ще мога да се върна ако знаят , че съм бременна , надявам се да не ми личи до тогава , но едва ли ...Та при мен незная как ще са нещата с тези майчински , не ги разбирам защото и преди не съм взимала защото бях в друга държава ...

Общи условия

Активация на акаунт