СЕПТЕМВРИ е далече,а ние нямаме търпение вече!

• 24 711
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
Мамчета, записвам се и аз, за термин 11 септември.
И аз, като някой излезнах болничен за една седмица. Вчера късно вечерта, към 12 и 30 ме заболя корема ниско долу, като все една имах чувството, че някой ме реже. Та не спря, умирах от болки и отидохме, към Майчин дом, че се притесних, но лекаря каза, че всичко е нормално и, че съм в 7-та седмица и, че било нормално понеже дедето, като расте и матката се разтягала и било, като контракций. Та сега ми казаха да си остана вкъщи една седмица. Мале, как се притеснихме да не стане нещо с бебенцето, добре, че всичко е наред. Пазете се много мамчета.  Hug

# 166
Pampers, както и другите момичета, които са със срок за изпитване:

Обърнете внимание дали клаузата за срока за изпитване е уговорена изрично договора, че е в полза на Работодателя. За съжаление обикновено е така и в такъв случай той може да ви прекрати трудовия договор от днес за утре без предизвестие. Най-добре да си кажете, че сте бременни в този случай след изтичането на изпитателния срок. Знам, че това е невъзможно понякога (напр. сега сте 2-ри месец, а изпитателния изтича след 4 месеца напр.). Накратко, няма закрила в срока за изпитване никаква Sad

Ако не е посочено в чия полза е уговорен срока за изпитване приема се, че този срок е уговорен в полза и на двете страни - което единствено и само означава, че не може без предизвестие някоя от страната да го прекрати. Но пак няма защита от прекратяване на договора, просто ще е с предизвестие..

# 167

Yorka - аз съм юрист. Ако имате въпроси по трудово и др. право с радост ще помагам, осигурителното право не ми е силата, но покрай бременността доста неща чета и се ровя и в тази сфера Simple Smile След 9 м. ще съм специалист по осигурително право  Joy

Ох, супер ами тогава дай ми някакъв съвет. На нова работа съм със срочев договор за 6 месеца и се притеснявам, ако им кажа дали няма да ме уволнят.  Sad А се налага да им кажа, защото карам и нощтни смени и лекарите казаха, че трябва да си почивам повече и те трябва да са уведомени съответно. А как ще реагират, не знам...?  Crossing Arms

# 168
Здравейте момичета. Искам да ви питам нещо. От както съм бременна постоянно ми се яде нещо. Гледам да хапвам повече плодове, но все пак си позволявам и закуска - сутрешна и следобедна:)
Та от бременноста и хапването, коремчето ми вече расте. Съответно вече и дънките ми стягат много. Особено като стоя по 8-9 часа в офиса, на края на работния ден едвам дишам. Според вас тесните дънки могат ли да навредяд по някакъв начин на бебчо? За съжаление нямам нищо по-широко, а не ми се искаше да започна с покупки за бременни толкова рано, но ако се налага.

# 169
Има ли живот след...?

Две бебета си говорят в корема на бременна жена.

Бебе 1: Вярваш ли в живота след раждането?

Бебе 2: Разбира се, че вярвам. Очевидно е, че има живот след раждането. Целта на престоя ни тук е да станем достатъчно силни и да се приготвим за живота.

1: Пълни глупости! Не може да има живот след раждането. Можеш ли да си представиш що за живот ще е това?

... 2: Е, не знам подробности, но вярвам, че ще има повече светлина и ще можем да ходим с краката си и ядем с устата си.

1: Глупости! Невъзможно е да ходиш със собствените си крака и да ядеш със собствената си уста! Това е нелепо! Имаме пъпна връв, която ни храни. Ето какво ще ти кажа: не може да има живот след раждането, защото истинският ни живот – пъпната връв – и без друго е твърде къса.

2: Въпреки това, сигурно съм, че животът след раждането е съвсем възможен. Просто всичко ще бъде малко по-различно. Представи си само.

1: Но никой не се е върнал оттам! Животът просто свършва с раждането! С други думи, животът не е нищо друго, освен страдание в мрака.

2: О, не! Не знам какъв ще бъде животът ни след раждането, но със сигурност ще срещнем Мама и Тя ще се грижи за нас.

1: Мама? Значи ти вярваш в съществуването на Мама? И къде мислиш е Тя?

2: Тя е навсякъде около нас, ние пребиваваме в Нея, способни сме да се движим и живеем благодарение на Нея; без Нея не можем да съществуваме.

1: Дрън-дрън! Никога не съм виждало никаква Мама - следователно, повече от ясно е, че Тя не съществува.

2: Не, не мога да се съглася с теб. Понякога, когато всичко около нас утихне, я чувам да пее и усещам как гали нашия свят. Убедено съм, че истинският ни живот ще започне след раждането, а ти?

# 170
Pampers, както и другите момичета, които са със срок за изпитване:

Обърнете внимание дали клаузата за срока за изпитване е уговорена изрично договора, че е в полза на Работодателя. За съжаление обикновено е така и в такъв случай той може да ви прекрати трудовия договор от днес за утре без предизвестие. Най-добре да си кажете, че сте бременни в този случай след изтичането на изпитателния срок. Знам, че това е невъзможно понякога (напр. сега сте 2-ри месец, а изпитателния изтича след 4 месеца напр.). Накратко, няма закрила в срока за изпитване никаква Sad

Ако не е посочено в чия полза е уговорен срока за изпитване приема се, че този срок е уговорен в полза и на двете страни - което единствено и само означава, че не може без предизвестие някоя от страната да го прекрати. Но пак няма защита от прекратяване на договора, просто ще е с предизвестие..

Ох, значи мога само да се моля да излязат свестни....  Thinking

# 171
Аз за един ден, колко нещо изписах, ама и вие също Embarassed

маменца имам идея имаме заведение което работи само вечер искате ли лятото да си направим една среща през деня да се запознаем да си поговорим преди да дойдат бебоците и живи и здрави догодина пак  Party

Аз съм за ЗА Hug

Miimiiнka добре дошла и ти. Днеска с теб сме минали почти по същия път, но важното, че всичко е окс, и сега повече почивка, макар, че аз съм на работа, но по-спокойно давам  Rolling Eyes

ioana_g на мен все нещо ми се рупа, но най-много ми се яде киселко нещо  Joy Аз зад бюрото съм с разкопчано копче на дънките, защото много стяга иначе Joy Не ми се мисли направо с тези кг какво ще се случва. Предната бременост бях качила 18, но започнах от 45кг на 160 височина. Сега съм пак същата височина hahaha, но започвам от 50 кг. та ще видим до къде стигна eat

# 172
  • В Рая - срещу облаците, вдясно на слънцето
Здравейте!
Днес беше най-страшния и най-хубавия ми ден. Отидох на преглед към 12 и АГ вика "не виждам ембрион" - в какво чудо се вкарахме с мъжа ми бедна ви е фантазията... 45мин търчиме по разни болници, накрая ме взеха в Софиямед - страхотна лекарка, видя ме на вагинален, показа ми тупкащо ембрионче и ми подари цели 3 снимки  Grinning Мислех си хич да не се връщам при мойта АГ с допотопния си ехограф, ама се сетих, че като ме прати на вагинален и ми взе талона за избор на АГ... Както и да е - продължава тя да ме следи, но ако пак ме ошашка така директно я сменявам! Казах й, че заради старата й техника ми е изкарала ангелите и тя "ми да, трябва да почвам вече на новия ехограф, че бая народ се наплаши"... Е, нямам думи просто!
Много съм щастлива, че всичко е наред и си видях фъстъчето!!!
После ще ви чета, че пак сте ферманствали  Hug

# 173
Мама на Раличка честито ти сърчице

# 174
Miimiiнka, добре че всичко е било наред  Hug И мен ме прерязва от време на време и се бях притеснила. Явно е нормално, ама то като ми е за първи път и се притеснявам от всичко  Laughing
Mama na Rali4ka, честито сърчице, дано скоро всички се похвалим с толкова хубава новина  Hug Hug

Аз току що се вдигам от следобедна дрямка, ама такъв мързел ме е налегнал, че не мога да се позная  #Crazy От изчетеното до тук останах с впечатление, че не съм само аз...та поне ми се успокои съвестта  Mr. Green
И мен ме пишете в кюпа на  Sick От 3 дни започна и сутрин и вечер да ми по повдига, до сега установих, че мога да ям безпроблемно само препечени филийки, плодове и баница (голям избор....няма що ooooh!) Дано скоро отмине, че ще взема да заслабна и да изгубя формите си  Laughing

# 175
ioana_g много приятна история    bouquet
За растящото коремче и дрехите , аз вече приключих с носенето на дънки, много са ми неудобни и едвам дишам с тях, а и това стягане точно на корема си мисля, че не е добре за бебчето.
Преди няколко дни пообиколих в мол-а в Стара Загора и си намерих много удобни панталони , които всъщност не са за бременни , но са изцяло с ластик на кръста и въпреки това стоят много елегантно- от Calliope и си взех два  Naughty , ... освен това нося много клинове с по-дълга блуза и така.

# 176
Mama na Rali4ka честито!!! Дано наистина всички да можем да се похвалим с прекрасни новини като твоята!
На мен пък нищо не ми притиска, даже имам странното чувство, че панталоните ми са една идея по-свободни... Пък аз си имам някой и друг излишен килограм и си имам коремче по принцип  Thinking

# 177
към мамите пушачки как се справяте с цигарите

# 178
Здравейте!
Днес беше най-страшния и най-хубавия ми ден. Отидох на преглед към 12 и АГ вика "не виждам ембрион" - в какво чудо се вкарахме с мъжа ми бедна ви е фантазията... 45мин търчиме по разни болници, накрая ме взеха в Софиямед - страхотна лекарка, видя ме на вагинален, показа ми тупкащо ембрионче и ми подари цели 3 снимки  Grinning Мислех си хич да не се връщам при мойта АГ с допотопния си ехограф, ама се сетих, че като ме прати на вагинален и ми взе талона за избор на АГ... Както и да е - продължава тя да ме следи, но ако пак ме ошашка така директно я сменявам! Казах й, че заради старата й техника ми е изкарала ангелите и тя "ми да, трябва да почвам вече на новия ехограф, че бая народ се наплаши"... Е, нямам думи просто!
Много съм щастлива, че всичко е наред и си видях фъстъчето!!!
После ще ви чета, че пак сте ферманствали  Hug
И, аз на първия преглед ходих в Софиямед. Уникални са. Ако ти харесва там, и искаш за напред там да ходиш, препоръчвам ти доктор Иван Димитров - УНИКАЛЕН Е! Няма втори, като него. Всичко ти обесняма от-до. Няма да сбъркаш, само дето работи частно иначе е уникален.  Wink

# 179
към мамите пушачки как се справяте с цигарите
Бях пушачка 6 години, от както разбрах вече 15 дни не съм пушила и ми е доста добре.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт