СЕПТЕМВРИ е далече,а ние нямаме търпение вече!

• 24 627
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте,Йорка силно Hug.Хътче,да не съм чула повече,че се занимаваш с домакинската работа.Аз нямам нет момичета,има някъв проблем,като го оправят,ще се вкллючвам по често.

# 496
Hut, зацапване е силно казано,по-скоро бледа следа  от зацапване,което сега го няма,а и не оставя петънце даже.Аз и затова побързах да отида на лекар.
Мислех следващата седмица да отида.Знам, че е добре второ мнение, но се тревожа,че и от много лекари ще се объркам съвсем.За д-р Славчев четох добри отзиви,затова му се доверих.Сгреших ли оба
че.....:

# 497
malka maimunka Окситоцинът предизвиква контракции, това е точно така. А точно контракциите разширяват и омекотяват шийката на матката за да може да почне раждането. Раждането почва когато шийката се разшири достатъчно (до 10см), т.е. когато са минали достатъчно контракции, които да я разширят. При жени, които раждат за първи път периода е по-голям.

Или казано по ясно - с или без окситоцин ще те боли докато се разшири шийката на матката - може да избираш дали това да стане за половин час с окситоцин или да се мъчиш няколко часа докато природата свърши своето  Peace

От окситоцина не боли повече - просто контракциите ще станат по-начесто, а те болят. Без окситоцин контракциите ще станат със същата честота няколко часа по-късно и пак ще я има същата болка  Peace

# 498
Здравейте мили мами    bouquet
Бих искала да поканя мамите , които бременеят извън България в
Бременни майки в чужбина
И да помоля момичето , което води темата да сложи линк на първа страничка  ако е възможно. Предварително благодаря   bouquet
Лека и спокойна бременност от мен  Hug

# 499
Здравейте мамчета, нещо мързела ме е хванал и само лежа, за това не съм влизала тези дни. Нещо май от работата ми са заподозрели, че съм бременна и се опитват нещо да ме уволнят. Аз, още съм в болничен, а те ми званят да ми казват, че щели да продават магазините. Писах си с мой колеги и те нищо не знаят, даже напротив има нови служители наети. Тццц много странно! Утре, ще ходя да си дам болничния и ще разбера, какъв е проблема. Кофтито е, че май ще остана без работа....  Thinking Thinking Thinking Thinking

# 500
Миминка, това си е гадно малко, но все пак сме в България. Simple Smile Аз също обмислям как да им кажа, понеже сме само 3ма човека, а  трябва да сме 6... Ще си останат двамина и не знам... Май и при мен са се появили съмнения, но пък твоят проблем при мен няма как да се получи. Съжалявам, че сме толкова смотана държава. Карат те да се чувстваш виновен, че ще имаш дете, вместо да те поощрят. Абе... Кво да се прави! На теб да ти е леко и всичко да е наред, пък каквото има да става, то ще стане.

# 501
  • В Рая - срещу облаците, вдясно на слънцето
tuitito, меренето на очните дъна се налага, когато имаш проблем с очите (диоптър/късо-дълго гледство или нещо друго). Понеже при нормално раждане от напъните може да ти се отлепи ретината, затова се препоръчва даже и да нямаш проблем с очите да се прегледаш.
veselotof, книгата Аз чакам дете е много хубава - успокояваща и полезна. Препоръчвам я!
hut, днес в един магазин видях албум-дневник за близнаци - очите ми останаха в него и веднага се сетих да ти кажа  Hug
За домакинстването - мъжа ми е на пангара 10-11 месеца от началото на теста  Mr. Green и преди и сега
За раждането ще кажа само едно - епидурална и окситоцин - вълшебствооооо! Отидох да раждам с 3см и се гърчех като червей, след системата и упойката просто ми стана супер - само чаках да ме прехвърлят на магаренцето  hahaha Рали се роди с 3 напъна, аз се разкъсах просто до неузнаваеммост и не можех да сядам 2 месеца (ама не само заради шевовете, а щото се оказа че имам някаква алергия към конците), обаче пак искам същата процедура - за 4 часа съм родила, иначе сигурно за 44 щеше да стане  Laughing
Ние с мъжлето днес сме без дете - обиколихме моловете, напазарувах си разни нещица, спах, оправихме си къщата и след малко отиваме да си вземем беличката Simple Smile

# 502
Днес имах излизане и минах през Хиполенд. Купих си книга- ''Аз съм бременна'' на Мари Клод Дъолае. Харесах още една за рецепти за бременни и ме е яд, че не я купих. Като прочета тази, с която съм в момента ще си купя другите.

# 503
Miimiiнka, докато си в болничен нищо не могат да направят. Няма да подписваш нищо, ако евентуално те накарат. Каквото и да ти кажат, отговори им, че първо ще се посъветваш с адвокат и с Инспекцията по труда, за да ги стреснеш малко. Дори да закрият фирмата(което явно не е вярно), чак след като се върнеш от майчинство могат да те съкратят. Така стана с моята кума, след две поредни бременности. Зводът й беше фалирал. Успех! Hug

Лошото в цялата тази ситуация е, че ние сме виновни, защото позволяваме да се държат така с нас. Като мишоци, които само мълчим и се крием в дупките си. А трябва да си търсим правата и да ги отстояваме.

Аз да се похваля, днес съм една идея по-добре.  Mr. Green По скалата от 1 до 10 последните дни се въртях около 1-2, а днес се оценявам на цели 5 точки. Има шанс и аз да се отлепя от дивана и да се почувствам като бял човек.
Утре съм на преглед вечерта. Малко ми е притеснено. Стискайте палци да видим тупкащо сърчице и да ми дадат болничен.

CurlyD, болката от раждане се нарежда в ТОП 10, но е в края на класацията. Бъбречните кризи са на 2-ро място. Само, че колкото повече болка е изтърпял даден човек, толкова повече пада прага на поносимост, която има.
Аз имах период от около година с постоянни бъбречни кризи. Тогава лекарят ми се смееше, че няма и да усетя, че раждам щом ги понасям без болкоуспокояващи. Истината беше, че дори и силно дрогирана болката беше непоносима, а преминеше ли действието на хапчето болката те връхлита като лавина и е още по-страшна. Без лекарства организмът ми привикваше към болката. Ето защо не искам обезболяващи при раждане. А и колкото и да е тежко и страшно, всичко рано или късно преминава.  Mr. Green

Sonderzeichen, ти от Варна ли си? В св. Анна има един Славчев, за който съм чувала само прекрасни отзиви. Веднъж ходих на преглед при него и ми направи добро впечатление, но се отказах, защото работи по ЗК само в петък и  има свободни часове чак след седмици. Ако ти трябва спешно е малко вероятно да го намериш. А и постоянно е в операции.

veselotof, сподели после нещо от книгата.

# 504
Pampers,аз бях при него.Именно заради добрите отзиви се обърнах към него за преглед......
офффф притесних се
чакам и аз отзиви за книгите

# 505
здравейте момичета аз влизам само да ви поздравя днес имам много работа чакаме гости и така днес понапазарувах и едвам се прибрах с торбите  Simple Smile желая ви хубава и спокойна вечер утре съм на работа и ще чета май доста съм изпуснала така като гледам  Joy лека  Hug

# 506
Ще дам мнение за книгата след 2-3 дни. Днес нямах време и прочетох едва 4-5 страници.
Усещате ли болка ниско в корема?

# 507
Усещате ли болка ниско в корема?
Все по-рядко, но я има. По-скоро спазми като при цикъл усещам.

# 508
Здравейте  :hug

Днес бяхме цял ден на  Витоша , беше супер , децата играха много.  Времето  беше  идеално .
Сега обаче се чувствам мн уморена  и съм се  опънала на дивана Wink

Рampers цели 5 ми ти си супер тогава браво, да става  по скалата 10. 
Стискам палци да ти дадат болничен .   И утре да чуеш най хубавия звук  туп - туп Wink

# 509
Pampers стискам палци да чуеш най- прекрасния звук  Hug  Praynig
Ние само видяхме пукащото сърце, не го чухме. Явно апарата е без звукова екстра.

Аз усещам една тежест в стомаха след всяко хранене, а не ям много. Дори 2-3 резенчетя бълка да изям пак се чувствам така.  newsm78
Предимно вечер усещам стягане, но все по- рядко. Уфф и много газове напоследък имам и от тях ми става некомфортно.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт