ВМ-НВХ - част 55

• 39 035
  • 744
  •   1
Отговори
# 75

за млякото в кафето предлагам кокосово

и аз при блейките - Тони честит вчерашен  празник  newsm67

# 76
  • В центъра на мръсотията
Аз открай време пия кафето сутрин със сметана, кокосово мляко и канела... А като се замисля, че само преди година-две не можех да пийна друго освен черно...

# 77
Като стана въпрос за канела, да питам дали тази смляната в пакетчетата е ок, в смисъл дали е натурална?Ако помня правилно, мисля че  коментирахме за ванилията, че в пакетчетата е чиста химия, а не смляна кора.Дано не бъркам. EmbarassedТа си мислех дали и с канелата е така и дали не е по-сигурно да се ползват канелени пръчици

# 78
Мисля, че смляната става.

# 79
Добро утро  Hug минавам на бързо  Wink прочетох ви и да честитя на патерици на Тонитата-живи и здрави.
И днес на Атанасовците и Наските Grinning  bouquet
Привет момичета,
крайно време е да се разпиша. Две теми само шпионирам. С вас съм. Интересното при мен е, че ям зеленчук по изключение, не е нарочно, но така ми се получава. Не са ми вкусни сегашните пресни зеленчуци. Менюто е основно свинско, кашкавал, сиренце... Хапвам по някои друг плод - основно ябълки - български зелени, портокал, грейпфрут и си позволявам сладости /по малко и не всеки ден разбира се/. Признавам си, че на моменти когато менюто ми е съвсем чисто откъм въглехидрати и имам движение и бягане покрай децата и ми прилошава, започва да ми се гади и да нямам сили, хапвам една ябълка и съм пак ок. На какво се дължи това според вас?
Аз, бих те посъветвала,да хапваш само кисели/грейпфрут,лимон,киви/ плодове при това сутрин!Като междинки следобедни НЕ плод,а сурови ядки!Пий ВОДА!Мазнините от какво си ги набавяш?
А на какво го мажете това масло сутрин  newsm78
Аз лично много го обичам върху сварени яйца разрязани на две.Мога да изям 5 такива  Grinning Wink

Мазнините вкъщи идват от сланина, мас и всичко свинско, млечни на родопа милк и хармоника, домашни яйца. Имаме достъп до селски прасенца и за тази зима вече сме прибрали три във фризера. Правим си всякакви мезета и глезотии, да живее провинцията Simple Smile)). Вода пия много.

# 80
Здравейте!
Онзи ден започнахме да спорим с майка ми на тема хранене.Тя не одобрява начина по който се храня,защото откакто отслабнах с гладуване,тя се оплаши и сега не мога да и докажа,че по този начин нещата ще си дпйдат на мястото.Според нея трябва всичко да ям и я питам например каква е ползата от 1 вафла.Според нея трябва задължително да ям хляб,ако искам да не е бял ок ,но пълнозърнест трябвало.Много се тормозя така,като постоянно ме гледа с какво се храня и ме критикува. Казвам и че чета статии от доктори и информацията е много полезна,а тя само повтаря ,че всичко това са глупости и как толкова години се повтаря,че мазнините са били вредни и изведнъж не било така.
Но въпреки това си продължавам режима.
Искам да ви питам относно този вигантол как трябва да се приема.Искам да си взема някакви витамини.Последния път ми беше изписано геритамин нео.Не знам дали е добра алтернатива,но мислех,че по - добре да си взема витамин А и Д на NOW,но също не знам какво трябва да е съотношението и дневната доза ?

и другото  на което попаднах е това
http://www.lechitel.bg/product.php?p=48

# 81
Като стана въпрос за канела, да питам дали тази смляната в пакетчетата е ок, в смисъл дали е натурална?Ако помня правилно, мисля че  коментирахме за ванилията, че в пакетчетата е чиста химия, а не смляна кора.Дано не бъркам. EmbarassedТа си мислех дали и с канелата е така и дали не е по-сигурно да се ползват канелени пръчици
И аз също като Cioccolata мисля, че смляната канела е ок.
Аз ползвам и смляна ванилия, но истински смлени шушулки и зърна - черна е на цвят и има доста различен вкус и аромат от химическата ванилия.

# 82
Cioccolata , Herzen  , ГАЛИ_ГЕ,
Благодаря за пожеланията...  bouquet

ioioto0 ,
когато си сменил многократно позицията си за правилно хранене...и всяка следваща е "най - вярната"...когато си допускал крайности...нормално е родителите да са разтревожени и да пледират за умереност .
Не знам на колко години си..абе порастване няма Simple Smile
Татко и досега си повтаря "Умереност , от всичко по малко!".
Сега да докладвам  . Пети ден на нормално хранене , няма  следа от главоболието , снощи лека - полека си замина...дори не усетих как . Но този път беше отвратително . Пети ден тренирам и днес вече се скапах . Нямах наистина сила , ама какво да правя като ми свършва отпуската , а и имам да наваксвам . Истината е че сега с нормална храна ( малко попрекалявам вече ми се струва ) и с физическо натоварване се чувствам  тонизирана и физически и емоционално ...и едва се възпирам да не се претегля...но няма . Ще проявя изобщо неприсъщо ми качество :търпение .

# 83
Браво, Тони, страхотни усилия полагаш и ще дадат резултат! Hug

# 84
Благодаря за отговорите за канелата.Аз досега си пиех кафето(нес) с бучка краве масло, но ми напомнихте за канелата и утре ще добавя и нея Peace Никога не съм пила кафе с канела, но мисля, че ще ми хареса  Wink .Да споделя и още един положителен ефект от режима - мога да си представя комбинациите от съставки какъв вкус ще имат, както сега с канелата в кафето, без да съм опитала  Peace Така е ,защото с това хранене усещам истинския вкус на нещата.Когато човек консумира много захар някак си не може да усети вкуса, както като си ял или пил нещо много сладко, всичко след това ти е напр.кисело дори и само по себе си да не е .

# 85
Здравейте!
Онзи ден започнахме да спорим с майка ми на тема хранене.Тя не одобрява начина по който се храня,защото откакто отслабнах с гладуване,тя се оплаши и сега не мога да и докажа,че по този начин нещата ще си дпйдат на мястото.Според нея трябва всичко да ям и я питам например каква е ползата от 1 вафла.Според нея трябва задължително да ям хляб,ако искам да не е бял ок ,но пълнозърнест трябвало.Много се тормозя така,като постоянно ме гледа с какво се храня и ме критикува. Казвам и че чета статии от доктори и информацията е много полезна,а тя само повтаря ,че всичко това са глупости и как толкова години се повтаря,че мазнините са били вредни и изведнъж не било така.
Но въпреки това си продължавам режима.
Искам да ви питам относно този вигантол как трябва да се приема.Искам да си взема някакви витамини.Последния път ми беше изписано геритамин нео.Не знам дали е добра алтернатива,но мислех,че по - добре да си взема витамин А и Д на NOW,но също не знам какво трябва да е съотношението и дневната доза ?

и другото  на което попаднах е това
http://www.lechitel.bg/product.php?p=48

Не се притеснявай! И с мене е същото. Нашите само ми натякват да спра да ям "тия мазнотии" (иконка за много погнусена физиономия), да наблегна на плодовете в големи количества и да тръгна да бягам по 2ч в парка, за да отслабна. Иначе без мъка и тормоз нямало да стане като толкова искам да отслабна. И веднъж отлсабна ли, да правя каквото си искам. Трябвало зор да има и това е.  Laughing Аз обаче имам по-различно мнение за зора и ролята му в отслабването, както и степента му.

Когато родителите ти видят, че си все по-здрава, енергична и щастлива, ще ти се радват много и ще започнат да те подкрепят. Моят съвет е да не им даваш обяснения и да си гледаш живота, защото вече си голям човек. Просто бъди себе си! Всеки човек греши, включително и родителите ни, но сякаш забравят затова винаги и, с извинение, лицемерничат пред децата си колко са перфектни. А не е съвсем така... Всеки има своето право и не може да се отрича всичко ей така. Бъди упорита в търсенето на здраве и здрав разум и когато почувстваш сили, можеш даже да започнеш да спортуваш нещо любимо - каране на колело, ролери, плуване, тенис и т.н. Може и с тежести да опиташ даже. Но първо гледай да се стабилизираш!  Hug

# 86
AGLIKKA ,
знам че си сериозна в тренировките . Като няма кой да ме тренира ще си се тренирам сама Simple Smile
Сега остава да уточня с какви гири да започна .
С'а . Дъртофела е на 47 , и раменният ми пояс , гърди и гръб са ми най - слабите места .
кажи  с какви ли тежести да започна ?
Двоумя се дали да подкарам с 2 кг. и като си изиграя целия цикъл и позаякна да мина на по - големи...или да си започна с по - големи тежести с по - малко повторения и постепенно да качвам  бройката...ох.

# 87
  • София
AGLIKKA ,
знам че си сериозна в тренировките . Като няма кой да ме тренира ще си се тренирам сама Simple Smile
Сега остава да уточня с какви гири да започна .
С'а . Дъртофела е на 47 , и раменният ми пояс , гърди и гръб са ми най - слабите места .
кажи  с какви ли тежести да започна ?
Двоумя се дали да подкарам с 2 кг. и като си изиграя целия цикъл и позаякна да мина на по - големи...или да си започна с по - големи тежести с по - малко повторения и постепенно да качвам  бройката...ох.

Според мен започни със сериозни тежести и малко повторения. Но и аз се включвам към въпроса ти.

# 88
  • Варна
Здравейте, момичета!!!

Днес за пръв път се загледах във вашата тема. Прочетох статията за начинаещи, там ми изглеждаше по-лесно май, отколкото тук четейки постовете ви и се обърках повече, та имам няколко въпросчета. Знам, че ви е писнало да обяснявате на новодошлите, но ако някой ми отговори ще съм благодарна.

Та: в момента с мъжа ми сме на диетата Японско чудо и се загледах в тази като продължение на нея. Обаче ме притеснява факта, че мъжа ми е с високо кръвно налягане, а навсякъде пише да се ядат и пият нискомаслени млека за този проблем, иначе той обожава мляко и сирене. 174 см е и 93 кг, не е толкова пълен, колкото има корем, за спорт нямаме никакво време и двамата. Като се стопли времето той ходи пеша до работа, което хич не е малко, защото е към 6-7 км, аз и тази възможност нямам и кибича цял ден на бюро пред компа, след работа няма как, понеже имаме малко дете и няма кой да го гледа. Адски много сте изписали от самото начало, ще се опитам да попречета по-важното, но смятате ли че тази диета е подходяща за нас, особено за него, заради кръвното?А и тези плюсови кг, които споменавате тук откакто сте режимни нещо ме притесниха. Благодаря предварително и много минусчета ви желая   bouquet  bouquet  bouquet

# 89
Привет и от мен!
Аз ви чета по-отдавна, дори вече съм осми ден на ВМ-НВХ. Преди да споделя впечатленията си до тук, бих искала да споделя, че имам проблеми, свързани с високо кръвно, висок холестерол и триглицериди и както може би се досещате накъде отиват нещата - инсулинова резистентност. Няма нужда да ви обяснявам какви съвети получавам вече години наред от личния лекар, от кардиолога и ендокринолога - никакви мазни храни, ама никакви. И аз така и направих в един период - чак бях горда от себе си как не ям никакви мазнотии, как дори готвя без никаква мазнина, разчитайки само на тази, която си пуска самото месо, почнах да ям само пилешко и т.н. Резултатът? Ами колко и пъти да опитвах да спра лекарствата за холестерола и триглицеридите, толкова пъти се оказваше, че веднага скачат до небесата. А уж не ядях мазно...Продължаваше да ме залива неистово на моменти гладът за сладко, независимо, че си пия Метформина. И какво се оказваше, хем следвам съветите на лекарите, хем си ходя, хм, пухкава.

Поразгледах из този подфорум и реших да заложа на този тип хранене. Благодаря ви за полезната информация, която споделяте! Сега да кажа впечатленията си до тук - реших и започнах на 11.01., ама ей така, от раз, просто спрях въглехидратите. Чак сама не си вярвах, че е възможно да ми се случи. Случи се, не изпитвах никакъв глад за сладко, защото се оказа, че мазнините, които приемам, ме засищат в пъти по-добре от приеманите досега въглехидрати. След 3-4 ден се появи лек глад за сладко и тогава реших да включа тахана като помощник за справяне със ситуацията. При мен действа. Относно тоалетната - винаги съм имала проблеми с дефекацията, така се случи и сега, но само първите 3-4 дни. Оттам-нататък съм повече от доволна, мазнините и тук действат. Аз забравих да си премеря мерките, но си знаех теглилките, затова мога да дам отчет в килограми какво се случва при мен след осем дни - килограмите ми са два по-малко. Може и вода да са, защото ми изчезнаха едни сутрешни отоци на клепачите, но пак съм доволна. Днес обаче ми прималя по едно време, още сутринта вървейки за работа, усетих една немощ в краката, сякаш мускулите ми бяха омекнали. До обяд не ми беше комфортно, после си премерих кръвното - беше ниско. Освен това четох, че такава слабост е възможна в началото. Преди два дни изпитах желание да си хапна плод и ядох ябълка, вчера също. Това са ми най-големите въглехидрати засега.

Относно родителите - за момента не бих посмяла да им споделя как съм започнала да се храня, защото майка ми ще подскочи до тавана.

Тони, честит имен ден на патерица! Носи си името със здраве!
Ако и днес има именици тук, нека бъдат живи и здрави!

Общи условия

Активация на акаунт