ВМ-НВХ - част 55

• 39 035
  • 744
  •   1
Отговори
# 690
Копирам от файла:

„Опалянки”

Продукти за 6-8 броя в зависимост от размера:
3 яйца
100 грама крема сирене
Щипка сол
½ супена лъжица Псилиум Хуск (люспи от семена на индийски живовляк) (не са
задължителни)
½ чаена лъжичка бакпулвер (не е задължителен)

 Отделете жълтъците и белтъците - белтъците в една купа, а жълтъците в друга.
 Разбийте белтъците заедно със солта на твърд сняг. Трябва да можете да
обърнете купата, без белтъците да помръднат.
 Смесете жълтъците и сиренето добре. Добавете Псилиум Хуск и бакпулвер, ако
желаете (така „опалянката” ще прилича повече на хляб).
 Съвсем леко добавете белтъците към сместа с жълтъците – опитайте се да
запазите въздуха в белтъците.
 Изсипете сместа в тава за печене, като направите 6 по-големи или 8 по-малки
купчинки („опалянки”).
 Печете в средата на фурната на 150°C за около 25 минути – до златисто.
 Могат да се консумират като хляб или да се използват като хлебчета за хотдог
или хамбургер. Също така можете да ги поръсите с различни видове семена
преди печенето, например маково семе, сусам или слънчогледово семе. Една
голяма „опалянка” може да се използва за приготвяне на руло - с дебел пласт
разбита сметана и малко горски плодове.

# 691
соевото брашно е горчиво и никога не се използва самостоятелно,а само смесено с други безглутенови брашна
едно време правех много безглутенови  кексчета , палачинки и подобни
и от опит казвам:горчи Sick
опалянките ги правя във форми за тартлети
стават и красиви

# 692
Шоки, мерси, че ми "преведе" резултатите. Аз се зарадвах на захарта, хем бях пила кафе. Тоя холестерол доста ме стресна - по инерция, после си спомних думите на Милко и се успокоих. Но от всички наоколо ми е най-висок.

# 693
Миа, нормално е да е по-висок, защото от една страна ти е доста висок ХДЛ (на другите той колко им е висок? Twisted Evil), а и от друга страна често се отчита висок ЛДЛ, но там нещата на практика е трудно да се коментират, защото трябват изследвания за вида и размера на частиците. Тази цифра може да означава, че имаш едри, леки частици, както обикновено се получава при НВ-ВМХ - тогава рискът е нисък. Но при хора на високовъглехидратно хранене, особено с вече проявени метаболитни проблеми, високата цифра често означава висок брой на малки, плътни частици, а точно те са рисковите. Всъщност дори и да не е висока цифрата, може да означава малки частици и точно такова понижаване се получава, когато намалиш мазнините, както съветват - цифрата намалява, защото обаче размерът на частиците намалява. А така рискът се повишава.

Така че според мен нямаш основания за притеснение Hug

# 694
  • В Балкана
Шоки, когато изсипвах по малко от сместта (малко повече от супена лъжица), ставаха тънки. Когато слагах по две и малко отгоре - по-дебели. И двата варианта ми харесаха. Но при по-тънките са набляга на пълнежа.  Mr. Green И лично на мен, те повече ми допаднаха.
Махам тигана от котлона, намазвам съвсем леко с краве масло (поради липса на друга подходяща мазнина), изсипвам от сместта, хубаво разклащам тигана, за да се покрие равномерно дъното и го връщам обратно на котлона.
Да, усеща се кокоса, все пак са от кокос.. За да не се усеща, трябва и нещо друго да се добави... Смлени ядки, ленено семе, някакви семена..  Rolling Eyes

Кам и на нас ни харесаха, със съквартирантката. Тя чак ме учуди.. Ще им правя повторение с допълнение. Ама някога, не го бързам.  hahaha

Два дена съм и на едни питки и баници, по случай един случай..

Радвайте се на хората около вас и им казвайте, че ги обичате.. Защото утре може да ги няма, във физическия ни свят.
Та тъй.  
Скрит текст:

Тази най-отгоре е най-дебелата

И намазана със сметана, тахан и какао.  Mr. Green

Последна редакция: сб, 16 фев 2013, 09:32 от Rain*

# 695
Рейн, много хубави снимки! И мерси за подробното обяснение Hug

За повода за баниците и питките - прегръдки и съболезнования! Sad

# 696
  • В Балкана
Шоки, благодаря!

Другото .. изживяно е отдавна. Философията и гледната точка и тогава бяха по-различни.. Сега - още по-.
Така или иначе нищо не се губи, ама може и по-друг начин да се изживее. 

Хев ъ найс дей!   bouquet

# 697
# 698
Включвам се, за да отбележа, че най-добрият начин за приготвяне на свински или телешки дроб в домашни условия, при липса или нежелание за печене на скара, е на грил тиган, леко намазан с мазнинка. И свинският, и телешкият дроб станаха перфектни Sunglasses Телешкият е разкошен, за него нямам думи, но и свинският стана много по-сочен от друг път, когато е бил само печен с фолио на фурна Embarassed И не са киснати предварително в мляко или вино.

Последна редакция: сб, 16 фев 2013, 13:13 от Cioccolata

# 699
Аз да си повторя въпроса от вчера, малко нахално  Embarassed, ама ...Та каква е разкладката Б,М,В и калории в джумерките  newsm78

# 700
Аз да си повторя въпроса от вчера, малко нахално  Embarassed, ама ...Та каква е разкладката Б,М,В и калории в джумерките  newsm78

Приядоха ми се  Wink
Pork Rinds Nutrition Facts
Pork rind Заповядай  Hug

# 701
Благодаря ти,ГАЛИ! Ми те много ниско калорични, не го очаквах, но всъсщност има логика, нали е отделена мастта.

# 702
Ми те много ниско калорични, не го очаквах, но всъсщност има логика, нали е отделена мастта.

Влад@ - Щеше да е така добре, както изглежда, ако тия 80 ккал бяха за 100 гр., но мисля, че са за (само) малка порцийка от 14 гр. (пише го там някъде горе).... То 100 гр. крехка шунка е над 90 ккал  Sunglasses Т.е. дадените данни би трябвало да се умножат по около 7 за да се разбере колко са 100 гр.  Peace

# 703
  • София
Момичета,

Оказах се с кисело мляко в излишък и се чудех какво да направя с него. Мислих нещо за закуска, но нищо не ми идва на ум, освен замразени горски плодове, които няма от къде да купя в момента. Приемам всякакви предложения и идеи.
Хубава вечер.   bouquet

# 704
Добро утро!
Петя, аз не съм по сладки варианти, но мога да ти предложа нещо солено. Отцеждаш го, слагаш подправки, краставичка, броколи или каквото друго се сетиш. Може, както е отцедено, да го разбиеш с масло, да му добавиш подправки и може да бъде нещо като майонеза или солен крем за гарнитура ( а може и за самостоятелно хапване  Wink).  Hug

Общи условия

Активация на акаунт