Окръжна болница - Варна -тема 5

• 55 058
  • 848
  •   1
Отговори
# 630
Pina да ви е жива и здрава малката Юлия! Да расте весела и безгрижна! Чудесно име сте и избрали. Чакам с нетърпение да кажеш как минаха при теб нещата.

# 631
Благодаря!  Simple Smile

Аз родих трудно. От Родилното отделение съм много доволна. Не знам името на дежурния лекар, но съм с много добро впечатление от него, както и от двете акушерки, с които се сблъсках - хванах смяната и затова първо бях с една, после с друга. После и административната част - записване, болнични, документи - изобщо нямам забележки. Раждах с д-р Славчев и нямам забележки там. После дойде Неонатология - ужас! Информация никой не дава за нищо. Даде ли, най- вероятно не е вярна и цели манипулиране на майката, уплаха и съгласяването ѝ да удължи болничния си престой. Съквартирантката ми беше уведомена, че бебето ѝ спаднало критично, на 10% граница, т.е. с 380гр. Издебнахме един кантар и го изтеглихме, оказа се, че е спаданло само с 260гр  Tired  но тя вече беше в паника. Около 5-6 бебета бяха набедени, че имат шум на сърцето и сърцата на майките им спряха... Извикаха кардиолог, който ги прегледа и на всички каза едно и също - нормално е, всички бебета го имат, изчезва до 6-я месец. Подава им визитка за кабинета си и им казва 'ще се видим след месец'. На едната майка забрави да даде визитка, та я издирва по стаите да и даде - очевидно визитката се оказа най- важно от цялото мероприятие... Всички бебета се оказваха с жълтеница. Стойности на билирубин не се даваха. Аз получих информация след дълъг и настоятелен преговор. Дали беше истинска? Пекоха бебето 12 часа на лампа и от вечерта ми казаха, че сутринта рано ще вземат кръв, ще изследват и ако е наред ще ни изпишат. Така и стана, само дето крачето ѝ не беше бодено и кръв не беше взимана. Как направиха това излседване и как дойде стойността, която е написана в епикризата? В същата епикриза пише, че ѝ е наливана глюкоза - тъй като съм имала денонощен поглед знам, че на бебето не е преливано нищо. И т.н. няма смисъл да продължавам с историите все в този дух.

Отделението е много мизерно! Аз бях писнала тук след като го видях на Отворени врати, но тогава за една бърза обиколка изобщо нямаше как да забележа всичко. В нашата стая мивката беше запушена през целия престой. Пълнеше се догоре с вода и се изтичаше цяла нощ. В нея имаше тиня, миришеше на канал и мръсотия. Като цяла банята беше не просто мизерна, а в нея се развъждаха всякакви гъби и микроби - мухъли, плесени, канални гадости. Мисля, че бебето никога няма да му се случи да живее в по- мизерна обстановка. Освен, че е подтискащо, е и страшно нехигиенично. В събота стаята не се почисти нито веднъж, добре, че поне боклука хвърляха. Чудно ми е ако едно ХЕИ отиде и си вземе пробите от тук и там какви ли резултати ще излязат?!

Общо взето това е, добре, че се отървах. Дано бебето е здраво и никога не ни се налага да попаднем на такова място отново.

# 632
Пина, направо не мога да повярвам в какво се е превърнало отделението... Иначе за неонатологията напълно вярвам, няма по-големи мошеници от тях.

# 633
И аз съм учудена от описаното от Пина. За неонатологията подкрепям на 110% повече от убедена съм, че само точат касата. Но за отделението наистина се учудих. Раждах на 10.02 т.г., бях там 8 дни и именно хигиената много ме зарадва, имам база за сравнение понеже в началото на бременността си лежах и в АГ, ами спомена ми за там е ... ще замълча просто. За 8-те дни в Окръжна, нямаше ден, в който да не се чисти стаята и банята в стаята, минаваше се с препарат всяка сутрин, а в банята санитарката почистваше с препарат цялата тоалетна чиния и мивката и това също всеки ден, без неделя мисля. Коридора по 2 пъти се миеше, бях особено впечатлена, понеже за 3 дни в АГ - веднъж измиха стаята, а в тоалетната само изхвърляха боклука, банята я ползваха само да наливат вода в кофите си. Това, което не ми хареса беше леглото, много високо беше и като имаш и някой друг шев и направо мъка си беше ставането и лягането. Всичко това в 3-та стая, за другите наблюдение нямам.

# 634
Аз също раждах в ОБ, 7 дни си полежахме в стая №3. Подкрeпям казаното то nevVn, бях изненадана относно хигиената. Неонатолозите няма какво да ги коментирам  #2gunfire

# 635
Пина, до болка ми е познато това което казваш за неонатология , заради тях бях 2 седмици в болницата. Аха да ни пуснат и в същия ден пристига "любимия" ми доктор Абди, детето било зле с тежка жълтеница и стояхме една седмица на лампа, тъй като дъщеря ми имаше хематом на главичката и уж заради него бавно се оправяла, като ни изписваха казаха че билирубина е в норма, а като си четох епикризата , хич не е бил, но пак си се оправихме. Ама нали си взеха всичко от здравна каса и ни пуснаха. Ние също сме със сърдечен порок. И така де измъчих се без информация за детето си, трябваше все да се караме с тях. Важното е че детето е добре, само това ме интересуваше Simple Smile

А за хигиената, да не е кой знае какво, ние имахме последните дни една хлебарка и мравки в банята, но определено е по добре от АГ

# 636
  • Варна
И аз като раждах хигиената си беше ок, само неонатолозите ми идеше да ги гърмя всички до един. Добре, че Славчев идваше всеки ден да ме види, та чрез него наваха инфо  Rolling Eyes

# 637
И аз бях в 3-та стая. Мивката я сварих запушена. Установих го сутринта, късно вечерта ме настаниха след раждането. Попитах момичето, което сварих там и тя каза - а, да, запушена е  Thinking Нея веднага я изписаха и после дойде друго момиче. Мивката я отпушиха в деня, в който ме изписаха. За целия престой никой не забеляза състоянието ѝ тъй като не я почистваха, то си личеше отдалеч и без да се почиства, че е пълна с бълвоч... Санитарката се канеше да налива кислол, че да я отпушва, пак добре, че попита и я спрях, възрастни хора се тровят с кислол, остана бебетата да го дишат! Не знам защо в събота тотално ни зарязаха и не чистеха  Thinking Ние помислихме, че и неделя ще е така, но в неделя чистиха, то имаше и избори. Тоалетната си беше мръсна като цяло, но със запушената мивка не можеше да се сравни, разбира се.
Може да е било малшанс, но така ми се случи на мен. Аз бях на по- високото от двете високи легла в 3-та стая.

# 638
  • ВАРНА
pina , и на дъщеря ми така преди 3 години правиха изследване на билирубина без да са й вземали кръв  Wink Факири са неонатолозите ша знайш  Laughing
Много хубаво си го написала и предлагам тази част от поста ти, в която описваш неонатолозите, да бъде на първа страница в следващата тема.

# 639
Благодаря!  Simple Smile

Аз родих трудно. От Родилното отделение съм много доволна. Не знам името на дежурния лекар, но съм с много добро впечатление от него, както и от двете акушерки, с които се сблъсках - хванах смяната и затова първо бях с една, после с друга. После и административната част - записване, болнични, документи - изобщо нямам забележки. Раждах с д-р Славчев и нямам забележки там. После дойде Неонатология - ужас! Информация никой не дава за нищо. Даде ли, най- вероятно не е вярна и цели манипулиране на майката, уплаха и съгласяването ѝ да удължи болничния си престой. Съквартирантката ми беше уведомена, че бебето ѝ спаднало критично, на 10% граница, т.е. с 380гр. Издебнахме един кантар и го изтеглихме, оказа се, че е спаданло само с 260гр  Tired  но тя вече беше в паника. Около 5-6 бебета бяха набедени, че имат шум на сърцето и сърцата на майките им спряха... Извикаха кардиолог, който ги прегледа и на всички каза едно и също - нормално е, всички бебета го имат, изчезва до 6-я месец. Подава им визитка за кабинета си и им казва 'ще се видим след месец'. На едната майка забрави да даде визитка, та я издирва по стаите да и даде - очевидно визитката се оказа най- важно от цялото мероприятие... Всички бебета се оказваха с жълтеница. Стойности на билирубин не се даваха. Аз получих информация след дълъг и настоятелен преговор. Дали беше истинска? Пекоха бебето 12 часа на лампа и от вечерта ми казаха, че сутринта рано ще вземат кръв, ще изследват и ако е наред ще ни изпишат. Така и стана, само дето крачето ѝ не беше бодено и кръв не беше взимана. Как направиха това излседване и как дойде стойността, която е написана в епикризата? В същата епикриза пише, че ѝ е наливана глюкоза - тъй като съм имала денонощен поглед знам, че на бебето не е преливано нищо. И т.н. няма смисъл да продължавам с историите все в този дух.

Отделението е много мизерно! Аз бях писнала тук след като го видях на Отворени врати, но тогава за една бърза обиколка изобщо нямаше как да забележа всичко. В нашата стая мивката беше запушена през целия престой. Пълнеше се догоре с вода и се изтичаше цяла нощ. В нея имаше тиня, миришеше на канал и мръсотия. Като цяла банята беше не просто мизерна, а в нея се развъждаха всякакви гъби и микроби - мухъли, плесени, канални гадости. Мисля, че бебето никога няма да му се случи да живее в по- мизерна обстановка. Освен, че е подтискащо, е и страшно нехигиенично. В събота стаята не се почисти нито веднъж, добре, че поне боклука хвърляха. Чудно ми е ако едно ХЕИ отиде и си вземе пробите от тук и там какви ли резултати ще излязат?!

Общо взето това е, добре, че се отървах. Дано бебето е здраво и никога не ни се налага да попаднем на такова място отново.
Ти направо ме сръзи! Аз също раждах там, но такова нещо не съм видяла, напротив стаята беше чиста и сутрин и вечер санитарка я чисти, постоянно имаше топла вода, и в банята беше чисто, не не е 5 звезден хотел. За неонатологията ние бяхме от бебетата със силна изразена жълтеница и бяхме в кувиоз, информация са ми давали, постоянно за малката. Но там имаш достъп само да кърмиш т.е. изкарват ги на 3 часа и то за 30 мин., и ние имахме глюкоза включена в епикризата, но тя може да се дава и във водата за пиене да не я включват като система.

# 640

Много хубаво си го написала и предлагам тази част от поста ти, в която описваш неонатолозите, да бъде на първа страница в следващата тема.
Peace

# 641
  • Варна
И аз съм много изненадана от описаното относно хигиената. По мое време беше чисто и се почистваше редовно. Дано е било инцидентно това, което се е случило.

# 642
Изцяло подкрепям написаното от Пина, вкл. относно хигиената.
Бях в ОБ преди 2 сед. за 5 дни в 10-та стая и нито веднъж санитарка не влезе в банята освен за боклука!
А относно фототерапията - наистина им е много любима на неонатолозите в отделението  #2gunfire

# 643
За 5те дни престой там,използвах общата баня и тоалетна.Предпочитах ги,пред тези по стаите.Колкото и да чистят жените от персонала,баните са стари и ремонт скоро не са виждали.Също е много важно тези,с които се паднеш във стая,да поглеждат какво оставят след себе си след използването на банята-няма да изпадам в подробности.Раждах с избор на лекар,падна ми се най-готината акушерка,много съм доволна и съм им много благодарна.Това,което ми направи впечатление в отделението,е че почти никой не носи бадж.Съответно,трудно можеш да се ориентираш към кого да си зададеш въпросите.Ако искаш да се оплачеш,също няма как да стане,понеже не им знаеш имената.Когато ги научих кой кой е,беше станало време да ни изписват.Тръгнах си със 200.А неонатолозите са изключително отзивчиви и любезни само,когато шефа им- д-р Папазов е на смяна.Дори веднъж ми се извиниха  Shocked

# 644
  • ВАРНА
malenagalena , леко си в грешка - шеф на неонатолозите е Маринова. Умишлено пропускам да напиша доктор. Д-р Папазаов е началник Родилно отделение.
За баджовете също не си много права. Сестра ми ражда преди почти 3 месеца и ми направи впечатление, че повечето, да не кажа и всички, които видях, бяха с бадж.

Общи условия

Активация на акаунт