Бременна ли съм? - За всички, които имат съмнения – Тема 3

• 39 059
  • 729
  •   1
Отговори
# 615
Хайде и аз да си задам поредният въпрос...... Laughing тъй като за първи месец си следя ОВУ и след куп направени тестове, се чудя дали не я изпуснах. На 15 ден от Ц. имах две почти еднакви черти като тестовата беше една идея по бледа, но това го показа само един тест.... а на предишния и следващия ден почти нямаше втора черта......... при вас само в един ден ли ви показва две еднакви черти или трябва да са поне в два поредни дни?? newsm78 По принцип съм с дълъг МЦ. и би трябвало ОВУ-то да ми е идната седмица ?? Rolling Eyes дано не съм я изпуснала Cry иначе си продължавам тестовете всекидневно.

# 616
  • В сърцето на любимия човек
При мен този месец овулацията ми е доказана с фоликулометрия, като междувременно правих тестове и мерих БТ, за да мога после да си ги тълкувам сама  Sunglasses
Два дни преди овулация, тестовата чертичка започна да се насища, в деня преди да се пукне фоликула тестовата чертичка беше малко по-бледа от контролната, а след като се беше пукнал, беше отново едва забележима.
При някои момичета тестовите чертички стават много по-наситени, при други не-толкова.
Ако не знаех от ФМ, че съм имала овулация, щях да се чудя дали да приема теста за положителен  Peace

ПП: Освен това моите графики са странни - не са категорични, че имам О, въпреки доказана такава, имам малка резница. При възможност ви съветвам да си проследите овулацията на ехограф - това е най-сигурният метод. Можете да съчетаете фоликулометрията с тестове и БТ и така ще  можете сами да си тълкувате графиките и тестовете.

Последна редакция: нд, 17 мар 2013, 15:19 от пънче-мънче

# 617
При мене тестовете за овулация винаги показват 2 последователни дни +.

# 618
Ех момичета, да сте живи и здрави, отворихте ми очите за нещо, което не знаех до сега. То човек до като е жив се учи, та и аз.  Понеже от 20 годишна имам гинекологични проблеми, кисти, операции и какви ли не още глупости, все съм се интересувала за проблемите свързани със зачеването. Но това за ЦС никога не съм го знаела. И сега като се запознах с материалите по темата си мисля, че може и да има шанс за мен. Много ясно си спомням едната вечер, когато си правих тоалет и после бебеправихме. Точно белтъкообразна слуз имах. И винаги съм се чудела защо понякога е бяла ( все съм си мислела , че имам течение, а всички лекари, при които съм ходила ми казваха, че нямам нищо такова, а то какво било) понякога има, понякога няма..... винаги съм се чувствала неудобно от това и винаги си ходя с ежедневни превръзки. Еееей, сега сън няма да ме хване тази нощ Simple Smile утре може да има радооооост. Вече 14 дни закъснение. Не съм правила тест от 3 дни и не искам да правя. В други форуми прочетох, че има доста случаи когато има наличие на бременност, а тестовете в първия месец са -  , та се надявам и при мен да е така. Даже една моя приятелка, която има три деца ми сподели, че с третото  в началото 3 теста са и показали  -  а в крайна сметка е била бременна. Никога не съм си засичала овулацията, но знам, че всеки месец си имам. Хормонални проблеми нямам- скоро правих изследвания, и от смяната на времето не ми се вярва да е - все пак са си доста дни вече Simple Smile  С риск да стана досадна вече, искам да споделя още нещо с вас. От снощи се скъсвам да пия газирано- фанта лимон. А аз по- принцип не обичам газирано, какво остава пък за лимон. Днес на пазара рязко ми се преядоха кисели ябълки (също мразя) и си купих. Ядът ми се сочни и кисели плодове, чак мъжо се ококори, когато му казах да ми купи фанта лимон  newsm62  Фантаааа???? Че и лимон???? Какво ти става на теб??? И така. Ще има емоции. Не искам да се навивам, но имам вътрешно усещане, че ще има хубава новина. Пък ако не, ще се отдам на спорт, че така съм напълняла тази зима, че като се замислих какво ще стане ако съм бременна, направо ми се приплака. Ей такива са ми днешните вълнения. Днес е хубав ден, искайте и дайте прошка-така се живее по- лесно. И аз ви моля за прошка за това, че постоянно досаждам с мойте глупости, но така сме ние жените-вулкан от емоции. Благодаря, че ви има! Целувам ви и ви прегръщам силно. Чао до утреее txtloves

# 619
Не знам на колко сте и отколко време правите опити, но ви пожелавам само хубави изненади  Peace

# 620
Здрасти Qncheto89 , ако питаш мен, от 4 месеца правим. На 36 години сме с мъжо и си имаме една прекрасна първокласничка. Но много искаме да я направим кака, защото това ще е най-хубавият и подарък Simple Smile

# 621
Мама, ако теста не отчита +, това означава че няма забременяване в последните 14 дена Wink

# 622
Troy, не искам да споря с теб, не това ми е целта да съм тук. Дано не ме разбереш погрешно! Ако имаш време прочети само първите две страници на тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=337700.0   Надеждата умира последна  newsm53

# 623
Достатъчно е да прочетеш само първите два поста и да си изясниш за какво става дума. Тестовете показват 100% ако е минало 14 дена след оплождането, а при две седмици закъснение е невъзможно да показва - , а  да си бременна. Понякога има късна овулация и тогава теста показва по късно, но пак 14 дена след оплождането. Просто е въпрос на малко математика.
По добре си направи нов тест или отиди на лекар. Закъснението е голямо и ако няма бременост е хубаво да видиш каква може да е причината за това закъснение.

# 624
За пореден път искам да призова по-новите потребители да прочетат ПЪРВАТА СТРАНИЦА НА ТЕМАТА и да обърнат внимание на графиката, което съм направила специално за тях, както и на събрания материал.

Благодаря!

# 625
Разбира се, че ще ида на лекар-още утре. Просто реших да споделя вълненията си, това е!
А що се отнася до математиката, много съм зле с нея, музикант съм Simple Smile  Пък и когато става въпрос за нещо, което не зависи от нас и не знаем със сигурност, няма как да разчитаме на точните науки! Хубав ден!!!

# 626
Извинявам се за това, което ще кажа, надявам се да не обидя никого:
Забременяването колкото не зависи от нас, толкова и зависи - няма как да забременееш, ако не правиш секс.
Когато се цели забременяване е желателно да се правят целенасочени системни опити във фертилните дни на жената. Затова е желателно дамите да познават собственото си тяло, да следят месечния си цикъл и да посещават редовно гинеколог поне за задължителните профилактични прегледи.
Когато бременност не настъпи при системни опити ( 12 месеца при жени до 35 години и 6 месеца при жени над 35 години ) е редно да се потърси специалист по репродуктивна медицина.

# 627
Разбира се, че ще ида на лекар-още утре. Просто реших да споделя вълненията си, това е!
А що се отнася до математиката, много съм зле с нея, музикант съм Simple Smile  Пък и когато става въпрос за нещо, което не зависи от нас и не знаем със сигурност, няма как да разчитаме на точните науки! Хубав ден!!!

КОлкото и да ти е зле математиката мисля че можеш да смяташ до 14 Wink
При тестовете принципа е такъв че показват + 14 дена след овулацията, а забременяване става по време на овулация. По някога овулацията закъснява и така цикъла се удължава и от там теста отчита и по късно. При теб не се знае дали е имало овулация ( не разчитай само на това аз си знам че имам) и има прекалено голямо закъснение. Ако си правила тест преди 3 дена това означава че в последните 14 дена смятано от деня в който си правила теста няма забременяване.

# 628
И аз ще кажа нещо, нищо, че прописах тук преди 3 дни. Моля не го приемайте като заяждане!  Praynig Но моля нека не превръщаме тази тема в поредната, в която се открояват "лидери" с поведение тип "кой е по-по-най". Не сме ли тук всички с една цел, независимо кой колко отдавна пише? Нека всички сме различни и различно осведомени. Hug

# 629
И да се оплача.  Mr. Green От два дни неистово ме боли кръстът. Аз по принцип имам проблеми, но така, както ме боли сега ми се случва извънредно рядко и примерно след като съм вдигнала 10-тина кг или съм се претоварила във фитнес. Снощи имах и неприятни болки ниско долу. Но не придърпвания, а болки като пред МЦ. Имах и страно завишено количество ЦС, нехарактерно за дните преди МЦ. А до него остава точно седмица...   newsm78

Общи условия

Активация на акаунт