Бременна ли съм? - За всички, които имат съмнения – Тема 3

• 39 051
  • 729
  •   1
Отговори
# 660
днес мисля да си взема още един тест ... пак да проверя вече почнаха много въпроси от всякаде да не съм бремена и аз взех да се шашкам защо незнам какво да отговоря .. че още една седмица докато стане време пак за доки ... или не ми дойде ще има да го мисля

# 661
не правих тест на 15 сти вечерта към 18 и 30 и 19 ч други тестове след закаснението не съм правила

# 662
Ако последния ти тест е правен на 15 и е отрицателен и ако евентуално си забременяла то ще е в дните след 1март.

# 663
Здравейте  Hug
Не съм чела назад...възможно е това което ще питам да е обсъждано...моля да ме извините  Embarassed
Все още кърмя и не ми е идвало,но имам притеснения дали не съм бременна отново  Rolling Eyes
Правих два теста,но мисля че е твърде скоро за да отчете положителен резултат или отрицателния да ме успокои.
Приблизително колко време след евентуалното зачеване трябва да се тествам?
Обикновено бих се водила по закъснение на цикъла,но като няма такъв  newsm78

# 664
на 14 сти съм правила теста

# 665
на 14 сти съм правила теста
14-15 няма особено значение Wink
Просто ако има забременяване е станало след 1 март.

# 666
Здравей Муки, според мен, никой не може да ти каже какво има в  теб, освен лекар. Напълно възможно е да си бременна. А теста може да ти отчете плюс до няколко месеца след раждането. 14,15 ден, 1.03---------това са пълни глупости. Никой не го е слагал с лъжичка, за да твърди кога е станало. Моят съвет е да идеш при първа възможност на лекар. И не вярвай на разни хора, които се взимат или за лекари или за Господ! Положението ти е деликатно и никой не може да ти даде съвет освен ЛЕКАР! Успех!

# 667
Успех на всички момичета Wink Simple Smile

# 668
 Hug
Определено ще отида.....и без това след раждането съм ходила само веднъж,а бебе е на 7 месеца вече.Просто исках някаква представа да добия  Peace
Попрочетох колко време след раждане тестовете отчитат положително и се казва че положителен тест дължащ се на остатъчен хормон може да се види най много 2 месеца след раждането.

# 669
За да се види ембрионче, трябва да е минало около 1м. от зачеването на бебето. Така че, сметни кога е бил рисковия акт, изчакай месец ( но не по-рано) и отиди на преглед.

(имам позната, която разбра, че е бременна в . - кърмеща, без цикъл, отива на проф. преглед и лекарката й казва, че е бременна)

# 670
За да се види ембрионче, трябва да е минало около 1м. от зачеването на бебето. Така че, сметни кога е бил рисковия акт, изчакай месец ( но не по-рано) и отиди на преглед.
същото си мисля и аз  Peace Въпреки че избързах с теста.още повече че нямам и цикъл за коректив.
Ще изчакам  Hug

# 671
  • В сърцето на любимия човек
Моля, ако има желаещи да пуснат следващата тема да ми пишат на "Лични", за да предоставя темата, оформена на Word. Ако има желаещ, но иска да оформи темата по друг начин, нека да пише тук , че ще я пусне, за да се знае, че има кой да поеме щафетата. В случай, че няма желаещи, след 50-та страница темата ще бъде заключена от модератор и отново ще сме свидетели на множество теми с едно и също питане през ден-два.
Благодаря предварително!

ПП: Виждам гора от ръце на желаещи...

Последна редакция: пн, 18 мар 2013, 17:06 от пънче-мънче

# 672
Мили девойки, виждам нещо, което не е много правилно. Нямате опит, задавате въпроси, но щом не ви харесат отговорите или не ги чувате или скачате срещу отговарящият. Трой и Пънчето нямат никаква вина и само се опитват да ви помогнат и насочат правилно.

Сега нагледно и съвсем ясно: защо казват, че теста отчита 14 дни след овулация ако сте сигурни/ изчислениятасобственоръчни или по калндар не са показател, те са общоприетият стандарт, но много малко са жените, които овулират на 14-15 ден. Дори за една жена всеки цикъл и овулация може да е на различна дата.

От какв зависи дължината на цикъла- най вече от датата на овулацията, колкото по- късна е овулацията, толкова по дълъг ще е цикъла, съответно ще ви " закъснява" повече.

Ако теста след 14 дни след овулацията е отрицателен, шанса да сте бременни е нищожен, повторете теста след 48 часа, ако пак е отрицателен, то тоз цикъл не е вашият късмет.

Ако не знаете кога е овулацията, а си мислите, че ви закъснява/ овулацията се следи много елемнтарно и доста точно с измерване на базалната температира, в комбинация с тестове- за това също си има особености и ако решите да го правите питайте и спазвайте стриктно препоръките, не се оплаквайте и не скачайте срещу другите момичета, ако не се справите веднага или резултатите не ви харесат/ , та ако си мислите , че ви закъснява, без да знаете датата на овуто, направете тест. Ако има втора черта, макар. Бледа, то - честито има мплантация, бебе има, но пътя тепърва започва, доста чести са за съжаление околоимплантационните или имплантационните успехи. От тук се получава и това, че някои момичета имат положителен тест, но след няколко дни им идва менствуацията. По принцип, това се случва, но ако се повтори или по трети може да е сигнал, че нещо пречи на бебето да се имплантира успешно и това може да е причина за стерилитет. Направете изследвания в такъв случай и контакт с РЕПРОДУКТИВЕН специалист.  

Най рано можете да отидете налекар око 7-10 дни след положителният тест, тогава ще може да се види нещи в матката, по рано от този срок сакчео е прекалено малко да бъде видяно с ехиграв, било то и вагинален, единственото, което ще ви посъветва лекаря е да направитетест, да пиете витамини и а дойдете след една седмица.

Ако теста е отрицателен, то последните 14 дни не е имали забременяване, тъй като ако е имало,то вече чхг би трябвало да се открие в утината. Ако мнооого се съмнявате, то пуснете кръвен тест,това ше разсее всякакви съмнения. Чхг е уникален хормон, който се отделя само от плацентата на ембриона, седем дни след зачеването, започва имплантацията, която е средно 4 дни,образувани са вече първичните клетки на плацентата, които секретират чхг и се итделят с майчината урина, в крайната фаза на имплантацията , около 11 ден след зачеването, чхг вече е в кръвообращението и започва да се натрупва в урината. Този хормон е вид комуникатор на бебето с майката и е вид сигнал за тялото на майката , ме има бебе, сигнал да не започва следващият месечен цикъл, да не пада нивото на прогестерона и да не загива жълтото тяло. На 14 ден от зачеването в 97 процента от случаите, количеството е достатъчно високо да се засече в урина. Останалите 3 процента са патологични случаи, може да са сигнал за извънматочба, не правилно развиващ се плод или проблем с отделителната система на майката.

Ако на вашите приятелки теста е отчел по късно във времето от деня на очакваната менструация, то най вероятно не че теста е отчел по- късно, а са имали късна овулация, с което автоматично се измества и деня на очакваната менструация, само че те няма как да го знаят и си мислят, чеим закъснява и, че теста е отчел много късно.

Ето едно клипче по дни как точно се случва по дни овулация, имплантация, чхг.  Ако ембриона не се имплантира на стадий бластоцист, до който достига горе долу 5 дни след зачеването, то той загува. На такъв стадий се нуждае от храна и от майчиният организъм за да продължи развитието си. За това и. Ембриолозите са неспособни да отгледат ембриони повече от стадий бластоцист /5 ден/ , трябва им утроба, към която да го прикрепят, за да продължи да се развива. Веднъж прикреприл се към матката и майката, започва автоматично секрецията на чхг, с цел да се даде сигнал на майката, че не е сама и тялото трябва да настрои имунната си и ендокринна система, за да задържи и да не отхвъли плода. Нивтото на чхг се удвоява поне на 24 часа. Сега разбрахте ли защо е математика?

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 19 мар 2013, 04:22 от Звезден^Прах

# 673
  • Varna
Звезден^Прах* Много благодарим за полезното инфо:)

# 674
Звезден прах, благодаря за полезната информация! Искам само да напиша нещо последно в този форум! Преди две години си направих регистрация ( с друг ник) за да пиша в една много болна тема за мен тогава. Попаднах на много злобни хора и след кратък, но доста ожесточен словесен двубой се зарекох, че никога повече няма да пиша тук.  Сега, пред вид състоянието ми, реших да си направя нова регистрация за да се включа в тази тема. Никога не съм имала намерението да се заяждам с някой. За това и отговарях кротко и чинно на някои хора, които, признавам си ме подразниха още в самото начало с ,,компетентното" си мнение.  На драго сърце бих цитирала, но не знам точно как става тук, пък и няма толкова голямо значение, защото до колкото разбирам и други хора са се подразнили от същото. Всяка една жена, която чете и пише тук знае много добре отговорите на въпросите, които задава, но подсъзнателно се надява да чуе именно това, което да я окуражи. Аз зададох един въпрос, няма да го пиша пак ( ако си направиш труда да прочетеш 7,8 стр. на зад ще разбереш за какво иде реч) и отговор на него не получих. Вместо това, някои хора се опитаха да ми кажат едва ли не кога съм забременяла, ако изобщо съм! Други пък ме взеха за мезе и си направиха труда да ми напишат, че няма как да стане бебе, ако не правя секс. Аз съм на 35 години. Имам вече едно дете. Имам и приятелка акушерка, която винаги ми отговаря адекватно на всички въпроси. Сега вероятно ще ме попиташ защо тогава пиша тук! Защото исках да разбера дали други жени са били в подобно положение като моето. Дори гинеколожката ми, която много уважавам, защото има 30 години стаж в родилно и няколко в ОНКО,  днес не беше категорична, че няма бременност щом тестовете са отрицателни. Първо ме видя на видеозон и чак тогава ме прегледа, за да не направим беля, ако има бебе!!!
    Тези форуми са за да споделяме личните си преживявания и неволи, а не да се правим на многознайковци и да раздаваме присъди!  Дори материала, написан в дебелите книги по гинекология е твърде относителен. Човешкият организъм е уникален по своему! По-скоро правилата са изключение от колкото обратното. А например когато започнах да раждам (по време на бременността си изчетох 5 книги за раждането) си мислех, че съм напълно подготвена за събитието. Да, ама НЕ!!! Навсякъде пишеше, че първоначално контракциите са на интервал от около 30 или 40 минути и после зачестяват. Моите контракции започнаха с интервали от 5 минути! И както всичко беше идеално до последно, така в крайна сметка се наложи секцио по непредвидими причини. Както и да е! Математика ли? Е това са пълни глупости и всеки лекар ще ти го каже! ИНДИВИДУАЛЕН ОРГАНИЗЪМ! Мога да пиша до утре сутринта, но мисля, че няма смисъл. И само още нещо. Обръщението ти в последния пост - ,,мили девойки" е пропито със сарказъм !!!
сарка̀зъм

Тълковен речник
мн. сарказми, (два) сарказъма, м.
1. Само ед. Присмех, язвителност, жлъч. Говори със сарказъм.
2. Злобна язвителна бележка. Вмятам в разговора сарказми.
• прил. саркастичен, саркастична, саркастично, мн. саркастични. Саркастична усмивка.

Синонимен речник
(същ.) подигравка, присмех, насмешка, язвителност, хапливост, жлъч, злоба, ирония, шега, гавра, играчка
(същ.) саркастична забележка
(същ.) саркастичност 

Тук и със свещ да търсиш, пак не мож намери девойка!
И за тези, които се заинтересуват от моето положение ще кажа, че не съм бременна, но затова пък си отглеждам киста на яйчника, която ще лекувам с Дуфастон!
Приключвам вече за винаги с БГ мама. Има и други форуми с подобни теми! Благодаря на всички, които ми бяха морална подкрепа и пожелавам в най-скоро време две чертички. Останете си със здраве!

Общи условия

Активация на акаунт