ЗОНАТА и ние - 12 Тема

  • 70 036
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
  • Мнения: 89
Аз пък се чудя как да направя зонов крем карамел. Някой правил ли е?

# 541
  • Мнения: 496
Emigrantка ,  Hug  bowuu Много се радвам, че ви е харесал десерта. Получил се е супер. Правила съм го и с круши, но с по-меки плодове не се получава. Става доста глетав. Ако имаш от къде да си намериш тиква бих ти препоръчала и сладкиша с тиква. На мен ми харесва дори повече, защото наподобява вкуса на любимият ми тиквеник. И двата сладкиша ги правя доста често дори и без да ми се ядат в момента, просто да ги има, когато ми се прияде нещо сладко и да не посегна към забранените неща  Simple Smile. А и доста често това ми е следобедната закуска. Моят мъж ми мърмори, че съм заела половината камера с нарязана и разтеглена тиква. Но съм си прибрала , за да имам под ръка , когато вече няма да е сезона на тиквите. Но идва ред на плодовата торта  Laughing. И тя е страхотна , а търпи на доста импровизации с различни плодове   chef
Merry., може би проблема е именно в големината на тавичката. И аз го пека в по-голяма, за да се получи точно , както Emigrantка е показала около 1 пръст дебелина на готовия изпечен сладкиш. А може и изварата, която ползваш да е по- течна. Аз ползвам само кашкавалена, която е доста суха (стои като натрошено сирене).
 _belladonna_, аз имам в рецептите тиквен крем карамел  Laughing

# 542
  • HH
  • Мнения: 3 407
Момичета реших да ви споделя какъв прекрасен обяд и вечеря си спретнах. Нещо подобно на огретен .
5 блока
320гр. броколи - 1БВ
160гр. сварени картофи(нарязани като за мусака) - 4БВ

56гр. извара - 1БП
56гр. сирене - 2БП
2 яйца - 2БП

Една капка олио,което размазах добре на тавичката  Embarassed
5 блока майонеза

Сварих картофите и броколите, сложих ги в тавичката и ги залях с разбърканите яйца,сирене, майонеза  и извара. Запекох и стана чудно.  Wink

# 543
  • Chicago/Varna
  • Мнения: 127
dani1712,Благодаря за съвета, определено ще го пробвам с тиква. И само ако забеляза, в рецептата ти съм заменила брашното с овесено брашно  Mr. Green Аз нали все гледам да е по зеленикаво и здравословно, и за тва  Embarassed И беше голям  кеф с тоя сладкиш, щото  два дена  не мислих за следобедните закуски Simple Smile
И ако ще твориш още нови рецепти, гледай да ги правиш  с овесено брашно, че ти си професионалистка  Hug, и знаеш къде може да се използва и къде не Simple Smile

Merry,слънце наше  Hug ти  защо така се излагаш с тоя сладкиш   hahaha  chef  И аз като дани си мисля че може би е от големината на тавичката, или пък може и да е от градусите във фурната. Ако го печеш на по-силна фурна, да не би от вън да се изпича, а вътре да остава суров...
 newsm78 

# 544
  • Варна
  • Мнения: 89
Emigrantка, как успяваш от една доза сладкиш да имаш два дни за следобедна закуска? Ние сме трима, обикновено аз и мъжа ми ядем по едно парче, всичко друго сина ми/16 годишен/ го изяжда до края на деня. Все си мисля да правя двойни дози, всичко умножавам по две и пак ще е балансирано но в по голямо количество. Че не ми е рентабилно така Simple Smile

# 545
  • Chicago/Varna
  • Мнения: 127
_belladonna_ ми те излизат 8 парченца от по 1 блок Simple Smile Моите междинни закуски са по 1 блок, а на мъжо по 2, така че 2 дена изкарваме Simple Smile Дъщеря ми този път не беше заплаха Simple Smile защото не била яла такова нещо преди, и не искаше да го опита....че не знаела какъв вкус имало  ooooh! дрън дрън,ама ко да ги прайм, тийнейджъри  Joy

# 546
  • Мнения: 5 405
Ами, мила моя Емигрантка, от тавичката е било. Преди малко направих сладкиша в по-голяма тавичка и се получи. Не е толкова разкашкано, добре се изпече, доволна съм, даже си хапнах един блок  Laughing
Иначе в малката тавичка съм го пекла доста време на по-ниски градуси, точно за да не се изпече отгоре и отдолу и по средата да остане сурово, и пак оставаше разкашкано. Но му хванах цаката вече!  Peace
Иначе, Дани, и аз ползвам кашкавалена извара, точно суха е и се троши като сирене, но проблема е бил в малката тавичка. А и ползвах нея, защото е правоъгълна и да ми е по-лесно да си режа парчетата... но 8 парчета лесно се режат и на кръгла тавичка  Simple Smile

# 547
  • Мнения: 496
Emigrantка , то хубаво да ползвам овесено брашно, ама трябва някой да ме светне къде го има   Laughing . Че , нали знаеш какво приключение беше докато открием овесените ядки  Joy Сега започвам издирване на овесеното брашно. И моля, ако някой срещне овесено брашно по магазините да ми обади  Heart Eyes  Иначе използвам от време на време соево брашно, но го броя за П ( и изобщо не знам какъв цвят е  Blush).
Да те питам - дали си питала за кокосовите стърготини ??? Че има 2-3 неща, които се получават добре с тях (заместват брашното) , но идея си нямам как да ги броя  newsm78  Hug

# 548
  • Chicago/Varna
  • Мнения: 127
dani1712  това което намерих из нета е ТУК, ама за магазините няма как да знам, от другия континент мога само онлайн да бръмча  Joy

За стърготините питах преди време, и ми пращат някакви си линкове, да видя стойностите.. и съм много разочарована. Нашите личните инструктори и двамата ги изместили някъде си, на по високо ли, не разбрах, и сега хич не съм доволна  #Cussing out Като питам нещо, все с някви линкове ми отговарят, и все трябва да звъня директно. А моята Алекс беше толкова подробна и внимателна, умирам си от яд, ама ко да се прай. И че така де, по етикетите като гледах, и линковете дето ми пратиха се получаваше горе долу около 60 грама ако извадя фибрите, иначе е около 30 г. Ако имаш пакет, сравни и ти, и ще ги сложа в таблицата, че все забравям. И трябва да звънна да питам какъв цвят са, че може и да са оранжеви Simple Smile

Смятай по етикет за сега, и почвай да твориш, че аз съм малко скарана с рецептите за десерти Simple Smile

А за ябълковия сладкиш, открих, че ми е много много по-вкусен като престои в хладилника, и като се стегне още повече, направо страшно  Hug Утре ще фърча да купя тиква, да пробвам крем карамела ти, и дано да се получи Simple Smile

# 549
  • Chicago/Varna
  • Мнения: 127
Аааа, сега видях, че в същия сайт има и овесени ядки. Тези които купувам аз са леко начупени, не са цели. Но някъде из чуждите форуми срещнах, че някой си ги мелят в блендер за малко, колкото да се натрошат малко. Че моите рецепти с овесени ядки всички са с такива начупени ядки, и не знам как ще е цели, дали варенето ще става по бавно  ooooh! трябва да уточнявам във всяка една рецепта.

Ама като идея можете да пробвате да ги натрошите с нещо.  Hug

# 550
  • Мнения: 5 405
Мойте овесени ядки са цели, не се варят много бързо, но е сравнително добре.. в смисъл, колкото ориз, елда. Едва ли начупените се варят кой знае колко по-бързо Simple Smile
Дани, овесеното брашно едва ли е толкова трудно за намиране. Щом у дома имаше (на Сухиндол, а там в магазините даже извара не можеш да намериш Grinning) значи и ти ще му намериш следите някъде из магазините   bouquet

Ох, аз пък исках да отида да бягам в парка, ама така ме мързи да стана и да тръгна... ако се телепортирам до там - ще бягам, ама иначе тц  Laughing Ще си тренирам в стаята..

# 551
  • Мнения: 1
Момичета реших да ви споделя какъв прекрасен обяд и вечеря си спретнах. Нещо подобно на огретен .
5 блока
320гр. броколи - 1БВ
160гр. сварени картофи(нарязани като за мусака) - 4БВ

56гр. извара - 1БП
56гр. сирене - 2БП
2 яйца - 2БП

Една капка олио,което размазах добре на тавичката  Embarassed
5 блока майонеза

Сварих картофите и броколите, сложих ги в тавичката и ги залях с разбърканите яйца,сирене, майонеза  и извара. Запекох и стана чудно.  Wink

Само на мен ли ми бодат очите тези картофи и майонеза #Crazy? Иначе би трябвало да се е получила наистина вкусно   chef

# 552
  • Мнения: 496
Maxima2, има някои, които си позволяват и червени храни (такива като мен  Embarassed) и не могат да се откажат от тях. Мисля, че не е фатално, ако се включват и такива храни от време на време. Разбира се, че  не и, ако целиш отслабване с бързи темпове или се стремиш да подобриш здравето си. Важно е преобладаващото да бъде от зеления списък. Дори и Бари Сиърс е казал в книгата, че са позволени и червени храни, като те не трябва да надвишават 25% от дневното меню. И аз имам рецепта за Пилешки шницели, в които е включена майнезата. Ами, толкова са вкусни и у дома ги харесват много и мъжете ми, че ги правя веднъж седмично и си хапвам и аз с удоволствие. Е, вярно, че картофа може да се избегне и да се замести с нещо друго, но това е въпрос на импровизации.

Emigrantка,аз имам пакет с кокосови стърготини, и то голям от 1кг  Laughing (нарочно поръчах да ми купят от Метро) с цел да видя садържанието , но уви и на него няма никакво садържание. Пише само кокосови стърготини обезмаслени. От бб-тайм за кокосови стърготини печени (каквито предполагам, че са и моите  newsm78) излизат почти равни В и М . И съм в чуденка за какво точно да ги броя. По принцип кокоса-суров и кокосовото мляко са М . Та се чудя дали и тези стърготини да не са М. Иначе с тях правя палачинки, кокоски със стевия, кокосови питки вместо хлебчета, а може и мъфини, но тях не съм ги правила.

# 553
  • Варна
  • Мнения: 89
Дани и аз съм от хората, които консумират червени храни Simple Smile И пак свалих 7 кг. Е не е за 3 месеца, но все пак...  Червените храни не са забранени, просто са с висок гликемичен индекс и трябва да го имаме пред вид.
Мисля, че в книгата на д-р Папазова има меню за работещи - сандвичи с хляб бонус. Не че го приемам за себе си, но всеки сам решава. Важното е да не са преобладаващи червените храни. Така мисля...

Последна редакция: ср, 03 апр 2013, 15:27 от _belladonna_

# 554
  • Мнения: 659
Да се вестна и аз при вас. Grinning Нямах възможност да пиша, но ви чета. Имам някакъв проблем аз  newsm78 От известно време се чувствам гладна. Не разбирам обаче дали е наистина или си въобразявам. Май трябва да си преизчисля блоковете с новите мерки. Може би от МЦ, но така ми се яде сладко, че чак ме е срам. Поддавам се от 2-3 вечери. Може би трябва да спретна някой сладкиш от тези на Дани. Нямам време за готвене напоследък за съжаление. Ще се постарая. Хайде до скоро.
Хубава вечер!

Общи условия

Активация на акаунт