Как бихте се почувствали, ако приятел Ви признае, че е влюбен във Вас?

• 17 402
  • 112
  •   1
Отговори
# 45
С всичките си приятели от мъжки пол съм правила секс. Сексът не пречи на приятелството, дори често го заздравява.  Simple Smile

Аз не съм много съгласна, ако трябва да съдя от личен опит. Май съм доста влюбчива и ненаситна и не мога да се задоволя с веднъж - което пък си прераства във връзка после...и накрая приятелството свършва в даден момент.
Пък и погледнато иначе...излиза, че сега нямаш приятели - щот нали си омъжена  Joy

# 46
  • out of space
С всичките си приятели от мъжки пол съм правила секс. Сексът не пречи на приятелството, дори често го заздравява.  Simple Smile

Аз не съм много съгласна, ако трябва да съдя от личен опит. Май съм доста влюбчива и ненаситна и не мога да се задоволя с веднъж - което пък си прераства във връзка после...и накрая приятелството свършва в даден момент.
Пък и погледнато иначе...излиза, че сега нямаш приятели - щот нали си омъжена  Joy

Аз не съм влюбчива, била съм някога- около 16 годишна може би.  Simple Smile
Дам, действително не се сещам в момента да имам приятел от мъжки пол. Познати- да, но истински приятел май не...  Rolling Eyes

# 47
Да ти кажа истински е и много разтегливо. Все повече се у бедих последните години, че мога да разчитам на себе си единствено на 100%. Имало е моменти, когато така съм се учудвала на определени реакции – че се питам аджеба кво туй приятел...но това друга тема.
Аз имам приятели мъже, разчитам на тях – помагали са ми в определени моменти. Но не е съвсем истнско – защото липсва виждане редовно, ежеседмично, тоест малко други са ни отношенията. В същот овреме ако допусна някого до себе си съвсем близо – шанса да минем на друга плоскост – неимуверно нараства...така че е добре, че нямаш сега истински приятели мъже май и ти

# 48
...така че е добре, че нямаш сега истински приятели мъже май и ти

Аз ако се замисля, истински приятели нито мъже, нито жени сега имам, по скоро познати по малко или по близки. Такива приятелства като от младежките години с които си знаете и кътните зъби и споделяте и добро и зло, такова доверие и желание да прекарвате време заедно, близки интереси и вълнения, вече нямам, а и май не искам да имам...

# 49
ЕГН-то си казва думата. И аз съм така... Laughing

# 50
  • София
Хареса ми обяснението, смути ме и се ядосах, че се разминахме - през всички тези години си редувахме чувствата, но ги деляхме с различни хора

Един пък, реши, че ще се откажа от сватбата заради признанието му hahaha Вчера го видях, след толкова години май не се е отказал Thinking

# 51
Ами уж го имах за приятел, пък той си падал по мен! Joy
Какво се случи ли?
Ами събрахме се...та 9 години оттогава.
Същата работа Mr. Green Сериозно ,наистина ми беше най-добър приятел. Една година преди да се съберем и бил зад гърба ми в какви ли не неприятности.

# 52
Аз почти винаги усещам, когато някой мъж си пада по мен. Хеле пък да ми е близък приятел и да не го разбера...за предаденост и омърсеност пък изобщо да не говорим. Така, както го е описала авторката, звучи все едно освен обяснението в любов е имало и нахвърляне с опит за изнасилване.
Не виждам и нищо кой знае колко фатално някой да се влюби в теб. Ако с най-добрия ти приятел си допадате и сексуално, какво по-хубаво от това? Предпоставка за прекрасна връзка си е.

# 53
И на мен ми се случи веднъж, преди време, пак в тийн годините. Но аз бях поласкана. Най - добрият ми приятел е супер интелигентен, красив, чаровен мъж, с чувство за хумор и бях трогната, че мисли за мен по този начин. Разбра ме напълно, когато му обясних, че чувствата ни не са споделени и до ден днешен сме си приятели. Аз му бях детската любов, надживя си ме. Не сме спирали да се виждаме и не е имало драми между нас. Но той просто наистина е супер свястно момче.

# 54
аз ще съм разбрала преди него Laughing

имам приятели, с които абс никога не бих правила секс. на такива с вариант влюбени в мен, но не ми харесват - внимателно ги насочвам в правилната посока и им казвам, че им правя услуга като не отговарям на чувствата им/което е пълна истина/.

# 55
Честно казано аз бих се почувствала предадена и омърсена ако призная на приятеля си, че го обичам, а той реагира по този начин. Не  е нужно да е влюбен в мен, но ако наистина ми е най-добър приятел няма да умре от погнуса, да се почувства предаден.Даже по-скоро поласкан, да намери добра дума, по най-добрият начин да ми каже, че не е влюбен и да се държи добре след това.
Не съм била влюбена в много близък приятел  Rolling EyesПоне не помня  newsm78 Е, почти всички, с които съм имала връзка, преди това с ами били познати/приятели, но не и изключително близки.
Първата ми връзка беше с момче, с което бяхме най-добри приятели.Въпросът е, че той още съвсем в началото ми призна, че има чувства.Подходих деликатно, сближихме се.Не исках да се отдръпвам от него веднага, защото беше стойностен човек.С годините станахме много добри приятели, сякаш това признание ни сближи.В един момент за 1 седмица станаха нещата и бяхме заедно 4 години. Та това не го броя за признание от най-добър приятел.

В момента има двама приятели на моя мъж, които имат чувства към мен  Laughing Не с ами казвали директно, само разни фразички, намеци...но си личи безумно. И аз ги харесвам като мъже, но не и нещо повече.Близки сме, но се правим, че няма нищо  Rolling Eyes

# 56
Много, много интересно ми беше да прочета мненията ви.
Очевидно "вкус другар няма", както се казва или всеки възприема нещата различно.

За мен приятелство и любов са две ама абсолютно несъвместими понятия. Неслучайно, както се видя от дадените примери, при възникването намесата на любовта, приятелството обикновено умира. Като тук говорим за онова приятелство от тийнейджърските години, дето си знаете и кътните зъби. Ако един от двамата е влюбен в другия, то тогава подбудите за взаимоотношенията няма да са чисти и неподправени приятелски. Ето тук е предателството за мен. Да си споделял на един човек най-личните си тайни с мисълта, че ти е най-добър приятел, а в същото време той да е гледал на теб със съвсем други очи. Един вид приятелството все едно е било средството да се добере до теб.

# 57
  • София
Приятелите ми мъже (то аз други нямам) са приятели, именно защото не са имали потенциал за гаджета. Затова подобни признания винаги са ме изненадвали.
Ако, недай си боже, някой се влюби ставам адски зла. Унижавам, тормозя и игнорирам докато не бъда разлюбена или докато той не се сгаджоса. Един от тях дори сватосах собственоръчно и сега е с бебе Simple Smile
Едва след това отношенията ни се връщат към нормалното си русло.

И след любовта при мен приятелство не вирее. Харесвам това на Ремарк:
"Приятелството! Зеленчукова градина върху лавата на мъртвите чувства. ...  Любовта не трябва да се осквернява с приятелство. Краят си е край."

# 58
Подобна грешна не бих направила - когато човек е нещастно увлечен/влюбен - много лесно се "взима" с първия срещнат, еле пък ако е насаден от приятели...Не бих постъпила така с човек, когото наричам приятел.

# 59
  • София
Леле, или съм пълна зелка, дето нищо никога не разбира овреме или съм много грозна, та нямам тълпи от влюбени в мен приятели.  tooth
Егати и дзвера съм, значи. Майтапи, подхвърляния - да. Ама да седне някой срещу мен и със сълзи на очи да ми каже, че въпреки брака ми и чавето като бонус, аз съм пътеводната му звезда и заради мен диша и се буди сутрин - цъ.  Crossing Arms

В момента има двама приятели на моя мъж, които имат чувства към мен  Laughing Не с ами казвали директно, само разни фразички, намеци...но си личи безумно. И аз ги харесвам като мъже, но не и нещо повече.Близки сме, но се правим, че няма нищо  Rolling Eyes
Това го наричам аз мерак, но не баш любов  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт