Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 6 част

• 387 083
  • 3 655
  •   1
Отговори
# 75
  • София
На мен кърмата ми слезе на 2-3-ти ден някъде. Всички мислеха,че имам,даже в началото не ми даваха достатъчно добавка,бебето врещеше от глад, в чудо се видях,докато разберат,че нямам още кърма,че не засуква като хората/или аз поне така си мислех Rolling Eyes/...и т.н...после даваха достатъчно добавка, въпреки,че страшно много ми помагаха да се закърми,не успях там..това се случи на малко по-късен етап,но пък цедях и давах кърма изцяло Rolling Eyes

# 76
  • София
А прясна информация от преди седмици. Братовчедката ражда, мъжа ѝ (защо, да го пита човек) изкупил хранителния магазин от почерпки, а акушерката троснато към родилката:"Вместо да купува тия работи, да беше дал 50-100лв. Ние такива работи не ядеме".

Е, това е супер нагло.  Shocked Явно навсякъде има "черни овци". Но наред с тях, има и наистина прекрасни акушерки. От моя престой бих откроила две, на които така и не им разбрах имената Sad
Едната беше на етажа, където са реанимационните стаи- около 30-и няколко годишна, пъргава, ведра, усмихната... просто кеф ти става като влезе в стаята. Няколко часа след като ме преведоха там, доведоха още едно момиче, 2-ро секцио. На нея обаче упойката не й се беше отразила много добре, още не беше излязла от нея, плачеше и бълнуваше. Тази млада акушерка я държа за ръката, говори й мило и с разбиране... просто беше прекрасна!  Heart Eyes
Другата беше на 5-ти етаж, около 60 годишна, с къса руса коса- "старо куче". Тя беше от тези, които отговаряха за майките и наистина се отнасяше към нас с грижа, назоваваше ни по име... Тя ни каза да се оплачем от "кетъринга", ако искаме нещо да се промени в бъдеще. А накрая каза: "-Не искам бонбони, сладки, нищо не искам. Стига ми едно "Благодаря" и да се върнете отново след време. Във всички ви виждам моите деца, защото те са на близка до вашата възраст..."  Hug

А за неонатологичното отделение- дано не се промени към лошо. Едно знам със сигурност- неонатолозите и особено добрите такива в София и България са малко... не идват и нови попълнения отдолу (то като цяло за специализация по "Педиатрия" няма желаещи. Когато съпругът ми кандидатства 2010 година, бяха отпуснали 4-5 места, за които се явиха... 5 човека на изпит Sad ) и една голяма болница като ТК (и с претенции), не може да си позволи да губи толкова хора. Да дерзае новият директор...  Rolling Eyes

# 77
  • София
skrech, по горе-долу същото време една млада пухкава акушерка с черна коса се опита да ми държи тон след раждането. Аз родих малко преди 18 вечерта, докато лежах в коридора моят лекар и акушерките си тръгнаха. Смениха се смените. Една такава подобна на описаната дойде, натисна ме зверски по корема и се разсумтя когато й казах, че трябва да ме приведе на 5 етаж  Twisted Evil Точно по това време ремонтираха и не работеше големия асансьор за количките. Тя се развика "Ама какъв пети етаж?! Аз как да Ви кача на петия етаж?!"  Laughing Аз много любезно й казах, че не знам как, но ще ме качи точно на петия етаж  Crazy Тя попита с екип ли съм раждала и като разбра кой е лекаря намери за отрицателно време начин да ме качи. Просто ме сложиха на седяща количка. Явно ги е шубе да вдигат родилката да ходи на втория час. Аз и двата пъти си бях ОК и не съм имала проблем да ми става лошо. Обаче тази жена ми беше доста неприятна, явно беше сърдита още със застъпването на смяната. Може същата да е била като твоята с тортата  Laughing

# 78
Какви торти, какви магазини, аз мислех бонбони една кутия да донесе  Crazy Явно съм скъперница.  Joy

# 79
  • София
Какви торти, какви магазини, аз мислех бонбони една кутия да донесе  Crazy Явно съм скъперница.  Joy

Хахахахах, е с една кутия бонбони смятай какви коментари ще чуеш  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Аз като родих първия път преди 10 г. майка ми купи една торта от Маркрит и някакво сладко питие и го остави на акушерките. Втория път доктора и акушерките минаха, казаха ми чао половин час след раждането. Доктора го видях на другия ден когато мина и ми пожела всичко хубаво и излезе в отпуска. Акушерките също нямаше къде повече да видя, та така или иначе не ги почерпих с нищо. Малко ми беше тъпо, защото все едно да не почерпя един бонбон на рожденния си ден, не за друго... . Като ни изписваха с бебето оставихме бонбони, кока-кола, нещо такова, не помня дори вече... Wink

# 80
  • София
След секциото, мъжа ми е накупил някакви работи за 50лв. да се почерпят- не знам какви, май се беше посъветвал с нашата докторка. Отделно, понеже раждах с външен лекар, на всички в операционната тя (ние), им е платила. И това са пари на ръка, никъде не ги отчитат, така че да не се правят на много оборотни!  Naughty Мен това ме е и най- много яд, да ви кажа- от парите, които дадохме, само 1/4 отидоха при докторката ни. Не е честно, проследи ми цялата бременност без да дадем и лев (по НЗОК), прегледите не бяха под един час, после беше плътно до мен 13 часа, след това секциото, всеки ден ми звънеше или идваше в болницата да ме види как съм, след това дойде на домашно посещение (полагало ми се по право  Shocked), а два месеца след секциото отидох и на контролен преглед, който "също ми се полагал".... Обаче понеже от старото поколение и е мн.горда, ще се обиди, ако й предложим ей така още пари на ръка. Мислихме, мислихме и решихме- тази година има юбилей, има повод и ще й подарим нещо "по-така" за благодарност...  Hug

# 81
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
На всички в операционната не им ли е платено от тези 900 лева, които са внесени съвсем документирано на касата?
Дали сме по една кутия бонбони Мерси на тези, на които сме сметнали за нужно - акушерките на втори етаж, неонатологията, на акушерките в родилно, въпреки че бях със секцио - исках да им благодаря най-вече за милото отношение. Кисели физиономии за малката почерпка не съм видяла.
На доктора си бях решила, че искам да покажа, че наистина съм благодарна,
слушах го внимателно какво говори, и разбрах, че много обича книгите - съответно му взех ваучер от книжарница - за 100 лева. С нищо не ми е показал, че съм длъжна, даже когато разбрахме, че трябва да се дадат 50 лева за теста за алергии и се чудехмве дали имаме в момента, беше готов да ми даде (назаем съ ссигурност, но все пак е жест) 
Единствената киселица беше тази, която е на изписването,
така тресна бебето на таткото и излетя, че нито букет й дадохме, нито бонбоните, предвидени за нея. Беше нещо ядосана на Стоичкова, ама си го изкара на нас.
Ако ме бяхте видели как подтръчквам след нея, никой нямаше да каже, че съм пети ден след секцио  Laughing

# 82
Ти пък, търча да почерпиш ли? Каква ентусиастка  Mr. Green Аз щях да си прибера и омахам бонбоните Blush Mr. Green

# 83
  • София
Juleto , не я мисли твоята докторка  Wink Извинявай, че съм директна, ама тя защо е давала пари на ръка на персонала? Първо тя плаща на болницата легално. Второ, здравната каса плаща на болницата и трето тя за да ти проследи бременността е взела пари от НЗОК, така че недей я мисли  Sunglasses Другото е човешко отношение, което не се заплаща с пари, т.е. ако тя е човечна е такава и без да й плащаш  Wink
Подарете й нещо лично ако решите. То не е нужно дори да е скъпо, но може да покаже отношение. Ето на LemonDesi подаръка е чудесен и показва отношение  Wink

Последна редакция: пт, 01 фев 2013, 13:45 от Vache

# 84
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Ти пък, търча да почерпиш ли? Каква ентусиастка  Mr. Green Аз щях да си прибера и омахам бонбоните Blush Mr. Green

Не беееееее 
Търчах, за да не я изпусна и да се чудя после къде да си диря бебешора.

# 85
  • София
LemonDesi, аз говорех в случая, когато си с външен лекар. Wink Тогава им се плаща на ръка, ако се стигне до секцио и влязат в операционна. Има и сума, която се отчита на болницата и се издава фактура, но това е отделно... И ние сме намислили подарък, свързан с книги Wink   bouquet

Сега, като Стоичкова вече я няма, с кой ще се оправдават за кофтито си настроение някои акушерки?  Sick

# 86
  • София
Момичета, днес, докато отивах на работа, по радиото чух, че от 4-ти февруари в 1 АГ болница "Св. София" ще се правят безплатни прегледи за рак на маточната шийка. Прегледите ще се извършват от 9:00ч. до 12:00ч., в кабинет 104, като трябва да се запишете предварително на
телефон 02/44 70 211 . Прегледът ще включва цитологично изследване, колоскопия и преглед с ехограф.

Знам, че информацията не е свързана с раждането, но ми се стори важно да я споделя.

# 87
  • София

Аз не съм раждала до сега, ама си мислих да кажа на моя мъж да накупи точно някакви коли и бонбонки да почерпим  newsm78 Интересното е, че аз по принцип съм ларш и това ми се видя достатъчно, след като ще плащаме за всичко друго  Mr. Green
Ако някоя ме изгледа на криво, квато ще съм кисела.. не ми се мисли какво ще й се случи  Crazy
Че мен само някой бакшиш примерно да ми каже на въпреки се обаждам да се оплача, пък с нещо толкова сериозно като беба няма да имам милост и ако ми кажат, че искат пари, а не бонбонки просто ще си взема бонбонките.. лев няма да им дам  Twisted Evil

# 88
  • София
С невъншен лекар си им дадохме кинти при платен избор на екип Wink
На изписването-бонбони- в отделението и долу където се излиза с бебето Simple Smile

# 89
  • София

Магнетче,  Hug ама по ваше желание дадохте, нали? Никой не ви е казвал да дадете?

Общи условия

Активация на акаунт