ЮНСКИТЕ коремчета стремително наддават, бебешки ритничета с усмивки ни даряват

• 27 042
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
Atrakcia -мнооооого благодаря

# 706
  • Sofia
Здравейте на всички Laughing

По принцип предпочитам само да чета и рядко пиша, но сега реших и аз да се включа.
Това ми е втора бременност, а първата завърши в 24 г.с. с аборт по медицински причини заради открит сериозен дефект на сърчицето на малката...
Забременяванията ми също не бяха лесни, въпреки че и двете са естествени и в месеци, когато най-малко съм очаквала Simple Smile От доста години знаех, че имам някакви проблеми и толкова бях фокусирана в това да успея да забременея и после да задържа бременността, че чак сега се замислям, че реално нямам идея какво следва, когато мъничето се появи... въпреки не малкото бебоци на приятелки около мен Grinning

Надявам, че този път ще завършим успешно, но раждането на мен (а и на таткото) се струва толкова далечно, че дори не сме си и помисляли за пазаруване, колички, дрешки, легла, къде ще раждам, кърмене и всичко останало...

Сега за бременността (до момента протича почти идентично с първата): бих казала, че до момента нямам почти никакви от обичайните неразположения (гадене, повръщане, миризми, болки, стягания, кървене и т.н.), само малко проблеми със запека (които си имам попринцип) и подути глезени към края на работната седмица, дори и крампи засега няма...

На 12.02 бях при Михова на ФМ (21 нав седмица и 3 дни) всичко изглежда наред, даже юнака е малко по-големичък, към 500 гр. Движения усещам още от около Нова Година, може би защото реално е втора бременност... ниско долу сега през 2-3 часа ги усещам, най-вече докато съм седнала или легнала по гръб (задна плацента, седалищно разположение).
При мен обаче проблемчетата са други - аз съм с Таласимия минор и проблема с хемоглобина е неизбежен... около 100 - 110, когато съм напълно здрава, сега е 89, от което всички са много доволни Simple Smile А тъй като желязото ми е 21 (направо чудесно) няма какво да се направи  - нито от към лекарства, нито от към храна; ще седим и ще се надяваме да не падне под 70. Също ми е проблем и хипофункцията на щитовидната, която ме стресна с ТСХ 3.8 в 16 г.с. въпреки лекарствата; отделно ежедневните инжекции с фраксипарин и кофти микробиология (това си ми е попринцип също)...
Сега привършвам 3 опаковка Биозин Мама и да чукам на дърво този зимен сезон ми мина без разболявания до момента (освен дежурното запушване на носа вечер и неизбежното слагане на какво ли не в него, само за да заспя)... След малко почивка смятам да се взема пробиотик с ацидофилус и бифидус, ако няма лекарски възражения... Пия си и витамини и рибено масло... Досега сме качили към 5 кг, но тъй като си имам не малко излишни от преди това, съм доста строга към храненето си (вярвам в интерес и на двамата)  Flutter

стана доста дълго, но надявам се няате много против  Embarassed

# 707
krisskata добре дошла при нас Hug

Надявам се всичко да е наред с теб и бебо  този път и накрая всички заедно да бутаме колички по паркчетата Hug

Аз днес малко подреждах книги и речници по куфарите,досадна история ooooh! и сега почивка,че да не се напрягам много много Mr. Green.
Вече ми е много трудно с обуването на обувките,както и с рязането на ноктите на краката Laughing

# 708
  • София
ооо и аз го имам същия проблем  hahaha иначе намерих цаката за рязането на ноктите - сядам по турската и си извивам пръстите един по един, само че нямам никакъв шанс да си сложа лак  hahaha и даже започнах да се шегувам с милото дали не иска да ми лакира ноктите като веднагически реагира -ооо отивай на педикюр  hahaha

# 709
И аз много трудно си режа ноктите на краката и ги лакирам, а пък не ме питайте как си бръсна ..... Хихи, адски мъки падат в банята, щото все си забравям огледалцето, но от следващия път ще го ползвам вече, няма как.

Аз си смених личния лекар. Сега мога да се наслаждавам на болнични, но наслаждавам не е точната дума, тъй като ми потвърдиха възпалението между двата прешлена. Трябва да ходя на кинезитерапевт и да пия хапчета.

криската, добре дошла, пожелавам ти една прекрасна и перфектна бременност до финала  Hug

Много се радвам за включването и сериозното отношение на ЛЛК, както и на милиса

# 710
Честит празник на всички!
krisskata добре дошла, пожелавам ти тази бременност да завърши с перфектен край и здраво бебче.   bouquet
тумбака и на мен ми пречи от доста време, но намирам цаката и аз със седене по турски и т.н.
Atrakcia благодаря и аз за присъствието.
Милиса, както и други майки с второ/трето и т.н. мисля, че също ще бъдат полезни с опит.
Хубава вечер.

Последна редакция: чт, 14 фев 2013, 16:27 от mgamisheva

# 711
Здравейте момичета и честит празник
Аз се включвам чак сега, защото имам 5 спонтанни аборта до 9 седмица и някак си не вярвах, че тази може да е успешна. Сега се поуспокоих. В началото ви четях редовно и "познавам" много от вас. Гледам, че има и доста нови за мен момичета. Радвам се, че темата е толкова пълна. Аз съм на 35 години и със съпруга ми очакваме второто си момченце

# 712
Здравейте и от мен нова съм тук но се надявам да получа съвети от вас които да ме успокоят поне малко. На 23 седмици съм а още не съм усетила истинско ритниче незнам защо така, дали че ми е първа бременност? Притеснена съм а доктора ми ми казва че бебето е добре и съм объркана нещо вече.............

# 713
Здравейте салдуркииии,честит празник и добре дошли на новите мами,желая им лека бременност и малки сладурчета юнииии  Hug Hug Hug Hug Hug
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Наслаждавайте се на днешния ден,не се напрягайте,обичайте се и се умисхвайте!!!! Heart Eyes
Всички заслужаваме да бъдем обичани,не само на днешния ден!!!!
 txtloves txtloves txtloves txtloves Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts

# 714
cveti891 всички мами ще ти кажат, че няма за какво да се притесняваш, може да си с предна плацента, може коремната ти стена да е по-дебела.. Щом са ти казали, че бебчето е добре няма смисъл излишно да се стресираш, а и не е полезно Simple Smile  Hug

# 715
мерси много за бързия отговор и Честит празник и от мен на всички   Heart Eyes

# 716
krisskata добре дошла, пожелавам ти тази бременност да завърши с перфектен край и здраво бебче.   bouquet

# 717
  • София
Я кажете сега как ще отпразнувате днешния ден  Heart Eyes

# 718
  • гр. София
Честити празници и от мен! Желая ви от цялото си сърце да сте много обичани и щастливи и юни месец всички да имаме живи и здрави бебчета, на които да се радваме с половинките си! Целувам ви и ви желая прекрасно прекарване на празника!  Hug

# 719
Аз по принцип почитам Трифон Зарезан, но понеже тази година обстоятелствата не го позволяват, ще празнувам именния ден на котьо Вальо  Laughing Crazy

Общи условия

Активация на акаунт