ЮНСКИТЕ коремчета стремително наддават, бебешки ритничета с усмивки ни даряват

• 27 042
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Дилянка радвам се че са ти били полезни моите постове за кърменето. Нямам търпение да се родят бебетата и да ходим по разходки в Кюстендил   bouquet

Аз лично горещо препоръчвам ето този консултант - казва се Силвия (потребител SZA) и е Доброволен консултант по кърмене към НАПК. Сега си прегледах пощата назад и всъщност тя ми помагаше с кърменето и тя идва в нас, а не момичетата от ЛЛЛ. Не зная дали ще иска да се включи в темата, но по-нататък ако имате проблем можете спокойно да и пишете на лични.

Момичета внимавайте, следете си кръвното, че прееклампсията е най-коварна за бременните е една от основните причини за преждевременно раждане (едва мацка от предната ни отчетна заради това роди в 7 месец и после беше 1 година ходене по мъките).

# 691
  • гр. София
Алекс, предлагам щом на повечето им харесват повече от едно име за тема, тези, които не спечелят да ги складираме и да ги ползваме за в бъдеще. Предложението "Пролет идва, зеленее ЮНСКО бебче дебелее!" ще е идеално за следващата тема за март например.  Grinning

# 692
Да, Ади ще е супер да си разхождаме бебенцата заедно и в Кюстендил  Hug
А за консултантите (от ЛЛЛ или НАПК), тези посещения вкъщи предполагам се заплащат  newsm78 или как стоят нещата незнам. Може би ще ни се изясни с времето и комуникацията с тях  Rolling Eyes Rolling Eyes

# 693
Здравейте, юнски момичета  Hug
Имам удоволствието да ви представя съвместната инициатива на BG-Mamma и Ла Лече Лига България, която ще се осъществява във всички отчетни теми, които желаят да участват в нея  Grinning

На вашите въпроси, свързани с кърмене и захранване аз, като Ла Лече Лига помощник за кърмене и майка с добър опит, ще ви предоставям възможно най-пълна информация, за да вземете най-доброто решение за бебетата си!   Grinning

Този проект стартира успешно преди няколко години в отчетната тема на Март-енки 2010, както и в почти всички отчетни теми, в тях отговарят други консултанти от ЛЛЛ. Целта ни е да помогнем на бъдещите майки да се чувстват спокойни, информирани и щастливи по време на един от най-прекрасните периоди с бебетата.

Ако желаете и във вашата отчетна тема ще ви пускам информация кога и къде ще се провеждат кърмачески лекции и срещи на ЛЛЛ в цялата страна Simple Smile

В отчетните теми, които до момента участват в проекта, записаха на 1
ва страница тези подробности, за да е по-лесно за помнене и справки  Simple Smile

За да няма неискани съвети, ще е по-лесно ако имате питане към нас, да го маркирате някак, например:

ЛЛЛ/Ла Лече Лига, интересувам се за... едикакво си  Grinning
(да се откроява по-лесно); някоя от нас ще отговори на питането. Извън питанките за кърмене/захранване, насочени изрично към нас, няма да се намесваме в темата, защото тя е ваша отчетна и не бихме искали да ви притесняваме.[/color]

Това, което е важно, когато искате да зададете въпрос, е:

- да го маркирате ясно - на въпроси в обща дискусия, даже да е за кърмене, няма да отговаряме, защото е обща дискусия

- не се колебайте да четете и да се информирате, преди или след задаване на въпроса. В Кърмаческия подфорум пишат опитни майки и там има стотици страници с въпроси и дискусии към тях. В консултативния форум на Ла Лече Лига има много въпроси и отговори към тях.

- на 0888-555-385 - националния телефон за информация и помощ за кърмене на доброволните ЛЛЛ Лидер-консултанти, можете да зададете своя въпрос, а също - да го публикувате за дискусия с участието на други майки на Фейсбук стената на Ла Лече Лига. Там администраторът на стената пре-публикува въпросите за обща дискусия.

Важно е да съберете информация предварително сега - след появата на бебето няма да имате много свободно време, тези, които чакат второ, трето+ бебе, ще потвърдят това  Grinning

Ето една добра отправна точка - библиотека със статии за кърмене
..::..БИБЛИОТЕКА - всичко за КЪРМЕНЕТО е ТУК!..::...
Можете да прочетете първите раздели - подготовка и първи дни.

Посещаването на ЛЛЛ лекции за кърмене и захранване и срещи на бременни и кърмещи майки е добра идея. На лекциите ще научите нови неща и можете да заведете таткото, бабите... А на срещите, ако има такива във вашия град, може да е важно да отидете по няколко причини  Grinning Там не само ще можете да зададете въпросите си и да чуете събрания опит на други майки, но и ще можете да видите 'на живо' как се кърмят бебетата  Simple Smile друго си е човек да види сам, а не само да го прочете.

Хубав празник на всички  Heart Eyes

[/color]

# 694
  • София
Да, Ади ще е супер да си разхождаме бебенцата заедно и в Кюстендил  Hug
А за консултантите (от ЛЛЛ или НАПК), тези посещения вкъщи предполагам се заплащат  newsm78 или как стоят нещата незнам. Може би ще ни се изясни с времето и комуникацията с тях  Rolling Eyes Rolling Eyes
Дилянка, момичето от НАПК, което дойде в къщи не ми е искало пари, те както и ЛЛЛ работят на напълно доброволни начала.

# 695
Честит празник на всички  Heart Eyes Бъдете много щастливи и много много обичани  newsm76 txtloves newsm76 Kissing Heart

# 696
ЛЛЛ/Ла ЛЕЧЕ ЛИГА, първо благодаря,че се присъединихте и второ интересувам се какъв е правилният подход при постоянно повръщащо след хранене бебе, НО не спадащо на килограми?

# 697
Здравейте  Peace

Вчера бях на консултация, всичко е наред, гледахме и бебето 15-тина минути, много съм доволна  Hug

Дали някоя от вас знае къде мога да намеря приблизителни размери по седмици на индексите, които мерят (обиколка на главата, бедро и т.н.) Търсих е нета и в темите в бг-мама, но нищо конкретно не намерих. Благодаря предварително   bouquet

Честит празник и от мен!

# 698
Atrakcia добре дошла   bouquet
Eva_Beva на мен тук http://www.ladypill.com/calendar.php ми е най удобно да  Grinning

# 699
  • Bulgaria
Честит празник момичета bouquet
Обичайте и бъдете обичани!!! Весел празник:)

# 700
ЛЛЛ/Ла ЛЕЧЕ ЛИГА, първо благодаря,че се присъединихте и второ интересувам се какъв е правилният подход при постоянно повръщащо след хранене бебе, НО не спадащо на килограми?

Благодаря за милото посрещане  Hug
marinels, повръщането е възможно да се дължи на незрялата храносмилателна система на бебетата и може малко трудно да се справя с храната, дори тя да е най-лесно усвоимата от тях, кърмата и затова е по-лесно стомашното съдържимо да се върне обратно в хранопровода.
Бебетата често повръщат, когато поемат прекалено много мляко прекалено бързо. Това може да се получи, когато бебето е хранено много бързо  или когато гърдите на майката са препълнени. Ако бебето е “Щастливо повръщащо” – качва тегло добре, повръща без дискомфорт и е доволно през повечето време – то повръщането е главно  социален проблем  и може да създава проблеми с прането  Grinning
 Цитирам от статия на Бу, където е добре описана разликата между притеснително и “щастливо повръщащото” бебе :

Цитат
Количеството повърнато обикновено изглежда много повече, отколкото всъщност е .
Малко  статистика (за всички бебета, не само за кърмените):
•   Повръщането обикновено се появява веднага след храненето на бебето, но е възможно също така да се появи и 1-2часа  след хранене.
•   Половината от бебетата на възраст между 0 и 3 месеца повръщат поне по веднъж на ден.
Ако вашето бебе е “Щастливо повръщащо” – качва тегло добре, повръща без дискомфорт и е доволно през повечето време – то повръщането е главно  социален проблем  и ви създава проблеми с прането, а не толкова медицински въпрос.

Поздрави   bouquet

# 701
  • Paris, France
Честит празник на всички мами!  txtloves

Нека усещаме любовта на хората около нас във всеки един миг и я даряваме в умножени количества. newsm76

# 702
  • София
Здравейте мили мами, искам първо да благодаря на ЛЛЛ че се присъединиха към нашата отчетна тема и второ да ви пожелая да сте все така вклюбени и щастливи. Честит празник на всички   txtloves

# 703
Честит празник момичета,

Бъдете много много обичани! newsm76 Two Hearts  loveuuu Two Hearts

Благодаря за включването на консултанта от ЛЛЛ,аз вече отдавна чета по другите отчетни за кърменето,понеже много искам поне 6-7 месеца да кърмя бебка.

Хубав ден на всички!  bouquet

# 704
  • София
Честит празник на всички  txtloves newsm76 Two Hearts

Сутринта ме събудиха с вино и бонбони  Two Hearts

Atrakcia добре дошла  Hug

Общи условия

Активация на акаунт