Фиброаденом- да се оперираме ли? 2-ра тема

• 151 412
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Мамография не са ми правили, понеже съм на 25 години. Ходих 2 пъти при един и същи гръден хирург, чието име не желая да споменавам и 2 пъти на ехограф по негово искане. Първия път на ехографа казаха, че е киста и хирурга реши да наблюдаваме на 3 месеца, съответно втория преглед беше след толкова време и на ехографа тогава казаха, че кистата се е "желирала" или е станала фиброаденом ... и двамата лекари ехографист и хирург, обясниха, че се разбирало дали е едното или другото, чак когато се извади ....минаха вече 6 месеца от последния преглед и до сега ме наболяваше рядко, но от 3-4 дни ме боли почти постоянно

# 106
  • София
Моят лекар определено различава ФА от киста newsm78

# 107
Добрите диагностици мамолози разпознават киста и фиброаденом. Доколкото съм запозната са доста различни и няма как една киста да стане фиброаденом Peace

# 108
  • Варна
благодаря, ви, момичета ... ще се консултирам и с друг специалист ... дано е по-малкото зло!

# 109
  • варна
Момичета след операцията изписваха ли ви някакви мазила за мазане ?Моя лекар ми каза че месец след махането на конците трябва да отида да ми ги изпише,нос детето много ми е трудно при личната да чакам после при хирурга .ТА да питам толкова ли са важни тези мазила или мога и да пропусна

# 110
Аз ще ходя сигурно другата седмица на преглед в София за този апарат с ултразвука Grinning Много се надявам да е възможно да стане с него. Те май сега щели да го монтират и след 15-ти ще почнат да правят процедури с него.

# 111
  • гр.Варна
Момичета след операцията изписваха ли ви някакви мазила за мазане ?Моя лекар ми каза че месец след махането на конците трябва да отида да ми ги изпише,нос детето много ми е трудно при личната да чакам после при хирурга .ТА да питам толкова ли са важни тези мазила или мога и да пропусна

предписаха ми контратубекс  Peace

# 112
  • София
Бухти,дай малко повече инфо Hug

# 113
  • Карлово/ Пловдив
Аз ще ходя сигурно другата седмица на преглед в София за този апарат с ултразвука Grinning Много се надявам да е възможно да стане с него. Те май сега щели да го монтират и след 15-ти ще почнат да правят процедури с него.

Апарата който е в Сбал по Ендокринология в София за ултразвуково лечение на фиброаденоми и други изменения в различни органи си е бил винаги там,даже се записваха и хора които да бъдат подложени на този метод.Така,че след като си е бил там апарата значи сега пак си е там и няма какво да монтират.В град Плевен в Сбал по Акушерство и Гинекология "Св.Марина" има втори такъв апарат - повече на сайтовете на съответните лечебни заведения е описано като там са и индикации кога метода може да бъде прилаган и кога не.Там ще прочетете всичко това.
Обаждайки се в съответните болници вие ще получите информация кога ще бъдете приети и ще ви бъде обяснено всичко по интересуващите ви въпроси.
В интеренет има информация относно метода която може да прочетете.
Желая ви успех!Давам ви инфо къде ги има тези апарати и как стоят нещата с тях!

# 114
  • Карлово/ Пловдив
За заличаване на белези могат да се ползват както Контратубекс,така и негови аналози и силиконови препарати.Избора на такива препарати по аптеките е широк.Важното е да ви помогнат.

# 115
Нямам никаква представа какъв е апарата и къде се намира, става въпрос за това (Болница Света София където пише) - http://www.theraclion.com/pathologies/breast-fibroadenoma/interv … 0%B2%D1%83%D0%BA/
Честно казано даже са си обновили линка. Имаше друга статия там преди когато съм запазила страницата. Бях им писала още преди месеци, не ми отговориха, накрая ми написаха някакъв тъп отговор, който нямаше нищо общо с питането ми. И преди около месец най-сетне ми отговори човек и ми даде координатите на лекарите, които са посочени и на линка. Свързах се с един от тях и ми обясни, че апарата се монтира сега.
Иначе повече информация ще мога да дам надявам се следващата седмица след като отида на място.

# 116
  • София
Нямам никаква представа какъв е апарата и къде се намира, става въпрос за това (Болница Света София където пише) - http://www.theraclion.com/pathologies/breast-fibroadenoma/interv … 0%B2%D1%83%D0%BA/
Честно казано даже са си обновили линка. Имаше друга статия там преди когато съм запазила страницата. Бях им писала още преди месеци, не ми отговориха, накрая ми написаха някакъв тъп отговор, който нямаше нищо общо с питането ми. И преди около месец най-сетне ми отговори човек и ми даде координатите на лекарите, които са посочени и на линка. Свързах се с един от тях и ми обясни, че апарата се монтира сега.
Иначе повече информация ще мога да дам надявам се следващата седмица след като отида на място.
Ще чакам Hug
Казаха ли ти цена?

Последна редакция: пт, 10 май 2013, 18:08 от k@li

# 117

Ще чакам Hug
Казаха ли ти цена?
Не съм питала за цена. Ще попитам като отида Simple Smile

# 118
здравейте отново! ходих при един хирург и ми каза, че имам фиброаденом и обясни, че ако остане в този размер може и да не го махам, ноооо като чета в форума оставам с впечатление, че е по-добре да се отстрани. Мисля да си взема направление и да отида за второ мнение, но какъв доктор да търся, мамолог ли? и да ми препоръчате някой, ако е възможно в Балчик примерно, мисля си, че ще ми обърнат повече внимание от колкото във Варна. Включвам се и аз в чакащите за отговор с ултразвука като цена. Благодаря предварително

# 119
  • гр.Варна
здравейте отново! ходих при един хирург и ми каза, че имам фиброаденом и обясни, че ако остане в този размер може и да не го махам, ноооо като чета в форума оставам с впечатление, че е по-добре да се отстрани. Мисля да си взема направление и да отида за второ мнение, но какъв доктор да търся, мамолог ли? и да ми препоръчате някой, ако е възможно в Балчик примерно, мисля си, че ще ми обърнат повече внимание от колкото във Варна. Включвам се и аз в чакащите за отговор с ултразвука като цена. Благодаря предварително

Доц. Радев ,Варна  Peace Ако не е необходимо да се оперира- той ще ти го каже. 
В Балчик не съм чувала .

Общи условия

Активация на акаунт