На море в Гърция 2013 - II

• 84 331
  • 729
  •   1
Отговори
# 15
Ох аз от вчера въздишам по един хотел в . Прочетох само хубави отзиви. Не е много евтино. Някой има ли впечатление от там?   По 80 евро на човек на ден ,закуска и вечеря.  http://www.anthemussea.gr/portal.php?action=location&language=BG

# 16
  • София
Ох аз от вчера въздишам по един хотел в . Прочетох само хубави отзиви. Не е много евтино. Някой има ли впечатление от там?   По 80 евро на човек на ден ,закуска и вечеря.  http://www.anthemussea.gr/portal.php?action=location&language=BG
В предишната тема на последните страници е коментиран.

Точно щях и аз да почна да въздишам,докато не прочетох,чеима камъни в морето и се отказах. Зарадималката търся само "пясъчно" море.

# 17
  • Младост 4
Записвам се и аз, май станах почитател на темата Blush
На млади години (преди двадесет, че и повече лета...) обикалях по Родос, Миконос, Принцовите острови, Пелопонес ... и след дълго затишие в последните две-три години преоткривам Гърция със семейството си Peace За разлика от преди, този път се интересувам от леснодостъпни плажове, топла морска вода и уютни къщички на спокойни местенца Laughing

# 18
Да ,прочетох ,че в морето има къмъчета, но плажа е пясъчен. Наистина е много трудно се намери място където и храната, и стаите, и морето, и пясъка да бъдат перфектни. Тук поне много хвалят хотела и обслужването ,а храната направо била превъзходна за Гърция/така коментират по разни чуждестранни сайтове/. Аз не съм някаква страстна плувкиня, така че малкото камъчета в морето изобщо не ме притесняват. За дечицата обаче е друго. Ще се чудя и мая още , има време до юли месец. Grinning

# 19
Здравейте Simple Smile
С ваше позволение ще се намърдам в темата ви с един въпрос, някой ходил ли е ето тук
Изглежда ми точно каквото си представям, че трябва да е мястото за почивка, но не знам дали не е такова само на картинка Laughing

# 20
Да не ви изпусна и аз още не съм избрала къде ще почиваме.

# 21
имам си едно френско сайтче, в което пускат частни разпродажби, нещо като нашето фешън дейс, но по-мащабно и хубаво разбира се, та в него пускат разпродажби на екскурзии и повечето източни дестинации на адските цени (винаги се тръгва от франция, но за мен това не е проблем, уиз еър летят до париж, а и многоо други!)...

И аз пазарувам от Vente-privee и ги заглеждам тия туристически оферти, които напоследък са много популярни. Офертите са изгодни, но за французи и отправна точка Франция. Ако си добавиш цената на самолетни билети от София до Париж, трансфер от едно летище до друго (Уиз ползва летището в Бове), евентуален престой/нощувки в Париж и т.н., доста много условности и натъкмяване има в подобна сложна организация, та в крайна сметка се оказва, че френската оферта за Доминикана, примерно, не е изгодна за нас.
Офертата за Санторини, за която пишеш, не е по-изгодна от аналогичните оферти на българския пазар, по чартърната програма. Peace

първо - писала съм, че се тръгва винаги от Франция.
и второ - доменикана от България директно ли стигаш, защото мисля прехвърляш минумум 3 самолета? на мен ходене до париж не ми пречи, още по-малко като тръгна за доменикана ще ме притеснят 15 евро между двете летища...оттук е по-скъпо, ако имаш по добра оферта от 800 евро 7 нощи ол ин на човек със самолетни билети вклч - моля сподели агенцията?

в санторини смятам, че офертата си е доста изгодна - спрямо хотела. не спрямо цената, аз също мога за много по-малко пари да отида, но не и в този 5 звезден хотел.

Май говорим на различни езици, що така - не знам. Какво не разбираш, цените на офертите, които цитираш от Франция, не са крайни цени за нас от България. Хайде добави всички допълнителни разходи и после пак ела да кажеш колко е крайната цена от България. На теб екскурзията няма да ти излезе 800 Е за 7 нощ. с вкл. сам. билети!
ПП. То ако бяха такава далавера туристическите оферти във Vente-privee, нямаше да можем да се доберем до тях от хитри и прозорливи български туристи.  Laughing

# 22
  • у дома
Хоп, и аз тук. Тази година отново ще сме в Гърция /надявам се  Praynig/. По отношение на камъчетата /някъде са си направо камъни.../ не мисля, че са чак такъв проблем, момичета. С аква обувки не е проблем влизането във водата - както камъните, така всъщност и таралежите са "преодолими". Така че, ако ви харесват мястото и хотелът, които сте избрали не си струва да се отказвате само заради камъчетата... Толкова са хубави гръцките плажове, че едни камъни ли ще ги загрозят  Wink.
 Параходче, благодаря за темичката - не пропускам коментарите ти - много са полезни на всички   bouquet

# 23
  • Cофия
Момичета, пясъчен плаж и море имаше на Медитеранеан, който показах в предната тема Peace

# 24
Момичета, пясъчен плаж и море имаше на Медитеранеан, който показах в предната тема Peace

този хотел ли? http://www.mediterraneanhotels.gr/

# 25
Плажове има... много и различни, за всеки вкус. Когато се избира място за почивка, плажът е само един от компонентите на избора: също гледам мястото за настаняване, инфраструктурата около него, интересни обекти в околността (защото не обичаме да стоим на едно място), храна, ландшафт, качество на водата - един тюркоазен залив, заобиколен от гора, може да ме спечели завинаги и без един грам пясък.
Акваобувки и никакви подобни не сме ползвали никога, никъде. Два-три пъти се е случвало да влизаме с кроксите, детето го качваш на пояса от брега и айде. Чудо голямо. И без това на другия ден ще сме на друг плаж.

Помня през 90-те в България битуваше мнението, че в Гърция нямало хубави плажове "като нашите" - разбирай безкрайни пясъчни ивици като на Албена и Слънчев бряг. Бях много изненадана, когато попаднах там за пръв път (бях ходила преди това другаде по Средиземно море, всъщност) - този мит се оказа точно.. мит. Нямаше нищо общо с истината.
Не че не харесвам българските плажове отпреди 10-20 години (сега абсолютно не ги одобрявам), но ние просто нямаме такова разнообразие на морски пейзажи и брегова ивица, заливи, острови и островчета, водата не е толкова лазурна и гладка даже там, където е идеално чиста, вече дори с по-високата соленост съм толкова свикнала, че Черно море ми е някак блудкаво. (Сега ще кажете, че се предвземам, но и мидите от Каварна са с по-блудкав вкус, пък Simple Smile)  

На един нищо и никакъв ръкав от Халкидики има повече плажове за изследване и опознаване, отколкото по цялото наше крайбрежие. Хайде сега умножете тези 50 километра по 300, за 15000 км брегова ивица.
Отделно, че в България много трудно се промъкна и така и не се разви понятието "бийч бар" Grinning, което аз дълбоко уважавам...

С това отговарям и на въпроса на Петерки, зададен в предишната тема. Пишем за по-далечни места, защото мечтаенето и планирането е 50% от удоволствието. Защото е приятно да откриеш нещо по-екзотично на достъпна цена. Защото обичаме разнообразието, а в Северна Гърция някои вече сме били по 10-20 пъти. Защото животът е твърде кратък, за да прекарваме две седмици под един и същи чадър, на един и същи плаж.
Самата аз съм написала повече постове за Халкидики и област Македония в този форум, отколкото за каквото и да е друго, и смятам, че съм изпълнила дълга си към хората, които търсят информация и съвет за най-близките и достъпни места Grinning
Освен това, смятам, че достъпното и масовото няма нужда да се популяризира - то си е популярно и без това, и дори виждаме негативни аспекти в тази популярност. За него си има професионални туроператорски услуги. Обаче, не виждам нищо лошо в това да обобщим в 20 реда най-важното за Санторини - може някому да е полезно и да не се налага да изчете като мен преди 10 години целия форум на TripAdvisor.

Накратко - избирайте умно, ама не чак толкова умно, че да не оставите място за мен Stuck Out Tongue

# 26
  • София
Благодаря на Параход за новата тема! Hug

Чета още от първата, но някак все не мога да се включа.
Да се похваля и аз, тази година сме се запътили към Кефалония. Даже вече имаме резервация през букинга в едни студия, на много достъпна цена в селце Vlachаta . Мислим да сме там от средата на юни. Все още не виждам подходящия за нас ферибот, но мисля, че е рано и това ще стане.
Първоначално исках да нощуваме в Сами, но тъй като не ме устройват цените на нощувките там сменихме мястото.

Параход, помня че ти разказва миналата година за Кефалония, толкова много се впечатлих от разказа ти, че успях да убедя половинката.
Вие в кое градче нощувахте, знам ,че беше писала, че е малко, но не си водя, бележки, а май трябва.

По отношение на Великденската почивка и ние се оглеждаме за нещо интересно, но все още не сме уточнили дестинацията и типа настаняване.

# 27
  • София
Здравейте Simple Smile
С ваше позволение ще се намърдам в темата ви с един въпрос, някой ходил ли е ето тук
Изглежда ми точно каквото си представям, че трябва да е мястото за почивка, но не знам дали не е такова само на картинка Laughing

ето тук в пост №290 на divna има коментар за зинозис:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=676278.285

# 28
Хаха,изпуснах ви на завоя...много сте бързи в писането,наистина)))).
Zefyros на Амуляни е хотелчето,в което мои близки приятели отсядат от няколко години за септемврийските празници.Знам,че спят за 35е по това време с включена закуска,която приготвят собствениците.Много са доволни,но ходят на плаж с кола,защото близкия плаж не им харесва.Доколкото разбрах няма студия,а само обикновени двойни стаи за макс 3 души + бебе или ако има по-големи стаи са 1-2 бр. Имало кухничка на всеки етаж,която се ползва от 2 стаи.Не сме били на Амуляни,но казват,че е прекрасно.

# 29
Благодаря за темата  Simple Smile Много ми е интересно да я следя.

Нашата почивка в Гърция ще се ограничи до един или два уикенда, но пак трябва да са на правилното място  Wink

Пък и е толкова развлекателно тук, през повечето време...

Общи условия

Активация на акаунт