Отговори
# 420
  • In a surreal moment!
И аз с питане Simple Smile В неделя ще отбелязваме деня на палачинката. Освен стандартните плънки-със сирене, сладко, шоколад, кашкавал, мед, какво друго може да се направи за плънка? Кремчета, нещо шоколадово?

И бита сметана да има, от тази за торти. Аз я смесвам с размекнатия течен шоки или с мармалада или цвъкам отгоре. За солена плънка има много възможности - сирене, шунка ,кашкавал, лютеница, зелен лук. Шунка и кашкавал е много популярно, сервира се топла ,след като е минала през микровелето да се разтопи кашкавала. Украсява се с кетчуп, маслинка, краставичка и магданоз. Всякакви салати на майонезена основа също са подходящи за плънка.

# 421
И аз с питане Simple Smile В неделя ще отбелязваме деня на палачинката. Освен стандартните плънки-със сирене, сладко, шоколад, кашкавал, мед, какво друго може да се направи за плънка? Кремчета, нещо шоколадово?
  У нас много се обичат палачинки с извара.
   Изварата се подслажда със захар ,прибавят се ванилия и стафиди ,предварително накиснати във вряла вода .
   Плънката се слага в палачинките и те се завиват по този начин:

В тиган се разтопява краве масло и палачиките се запържват в него и от двете страни (така стават 2 пъти готвени) .
    Консумират се още топли гарнирани със заквасена сметана или кисело мляко .
    Голяма вкусотия са !
    Да ви е сладко !  Heart Eyes

"Прикачвам" и палачинки с картофена плънка .

Последна редакция: пт, 22 фев 2013, 08:16 от Селма

# 422
spasdidi, Morena
Скрит текст:
Смейте се вие, смейте се....на хорското нещастие.....У нас не ме посрещат с добър ден, добър вечер или пр. както нормалните хора се поздравяват......У нас ме посрещат - Какво има за ядене????? А и в последно време  имам чувството, че са от баща - Алф - със 7 стомаха, минимум.......

В тази връзка да си кажа един виц........

Едно семейство имало много деца, наистина били многодетно - 9-10-11 деца........И бащата в един момент се видял в чудо, че не може да ги изхрани и решил да иде да се самоубие....Тръгнал той....И в един момент едно от децата му го настигнало и казало -
Тате,тате,  и Папушко прояде!

Та и при нас дребно Папушко прояде, конкуренция сериозна е вече, та днес сефте се загледах за още една по-голяма тенджера у нас.........Не че нямам....

KaRoLa, Лабрекс има едни шоколадови палачинки....правила съм ги, хубави са......

# 423

KaRoLa, Лабрекс има едни шоколадови палачинки....правила съм ги, хубави са......

Маме, добре ме подсети, знаеш ли откога не съм ги правила! Да навъртиш и на Папушко такива! Grinning  bouquet

Селма, а твоето изварено предложение колко ми е на душа (и уста Grinning). Толкова неща правя с извара, а в палачинки не ми е дошло на ум да я сложа. Ще се възползвам от идеята, благодаря!  bouquet

# 424
Усещам как групата на празнуващи деня на палачинката нарастваме Simple Smile

В неделя чакам отчет от всички ви! Simple Smile Няма как да не отбележим този ден подобаващо!!

# 425
Усещам как групата на празнуващи деня на палачинката нарастваме Simple Smile

В неделя чакам отчет от всички ви! Simple Smile Няма как да не отбележим този ден подобаващо!!
Що в неделя? Аз правих във вторник и утре пак ще правя. Mr. Green Мойте не могат да чакат до неделя.

# 426
# 427
  • София
Е, стига де. С тези палачинки направо ме убивате. Ще се превърна в едно прасе от 200 кг. Всеки ден си казвам: "няма да отварям тук" и все нещо ме гложди ... и хоп....сега пък палачинки. Нямате милост.  Simple Smile  До тук съм. Crossing Arms /а, как ги обичам... не е истина направо/

# 428
щом ви е празник - почерпете. за мен ще е празник на яденето  hahaha

# 429
Ммм, не знаех, че има ден на палачинката. Ама щом е тъй, ще го уважим, без това и каката ни ще си дойде.  Grinning

Аз тъкмо влизах да питам за идеи какво да направим с извара. Ще пробвам палачинките, които предлага Селма, а и при Лабрекс видях интересни идеи.  Grinning

п.п. Маме, много ти се радвам като те чета.  Hug

# 430
KaRoLa, сетих се за още една идея за палачинки ....  Simple Smile

Палачинки с ябълки
Във вече готови такива се слагат настъргани ябълки ,подсладени и ароматизирани (с ванилия, канела ,цитрусови корички) . Може и стафиди да се добавят .
Палачинките се завиват , нареждат се в намазнена тава ,може да се напръскат с разтопено краве масло .
Запичат се до зачервяване  .  Heart Eyes

И още идея.
Палачинки с крем от заквасена сметана и банани .
Заквасената сметана се разбърква със захар и ванилия .
Изчакваме  захарта да се разтвори . Едната половина на палачинката се покрива с крема ,в/у него се нареждат кръгчета нарязан банан . Сгъваме палачинката ,като покриваме крема и бананите с другата й половина . Палачинката е готова за консумация .
Много лесно и безумно вкусно ! Пробвайте !  Hug Heart Eyes
Да ви е сладко!  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 22 фев 2013, 08:22 от Селма

# 431

Лабрекс има още едни , моята половинка беше във възторг от тях миналата година .  Party С настъргана ябълка вътре в сместа .
   Затруднявам с да дам линк към рецептата , но може би самата Лабрекс ще се включи  Hug

В Русия този ден се знае като "Изпращане на Масленица " ,дано не бъркам . После започва Великия пост .

Последна редакция: пт, 22 фев 2013, 08:35 от Селма

# 432
  • софия
Ейййй, какви се подстрекателки. И палачинки ще се правят ooooh!

Королче, след като снощи влязох много в темата ми хрумна: шоколадова палачинка на Лабрекс с изварената плънка на Селма. Вариация може да е и извара със сладко от праскови/вишни или с нарязан на дребно ананас от компот Crazy Аз ще пробвам нещо от тези измислици Embarassed

# 433
  • София
Ние всяка неделя го празнуваме този ден. Мъжът ми прави чудни палачинки. обаче тази неделя по случай случая ще го накарам да спретне двойна доза  Mr. Green

# 434
...........Вариация може да е и извара със сладко от праскови/вишни или с нарязан на дребно ананас от компот Crazy Аз ще пробвам нещо от тези измислици Embarassed
  Пробвай с крем от заквасена сметана и праскови/вишни от компот (вместо бананите ,както предложих по-горе) . И парченца ананас чудесно ще се впишат .Сега ми хрумна  Laughing
   Съставките много си пасват !  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт