ПЪРВОКЛАСНИЦИ - Тема 18

• 35 561
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
Колкото до школите, не че се заяждам, ама защо например английския да е по-различен от математиката? Защо например детето ти ходи на школа по английски - нямаш доверие в образователната система? Въпросът ми е риторичен. Същото е и с математиката.

Не виждам защо изобщо сравняваш двете неща. Rolling Eyes
В училище, учителите нямат време, стимул от там и желание...затова и децата я разбрали, я не...и се изтърва материал и става зле нататък...ей тук вече идват допълните уроци (ако родителя няма време или капацитет да се занимава); не че не вярвам в обр. с-ма..просто се налага Wink
Езиковите школи-също..

# 676
  • София
Привет, дали някой успя да запише първокласник за състезаниято "Европейско кенгуру". В събота ходих до СМГ и се оказа, че те записват от 2 клас нагоре Rolling Eyes

Ето тук пише, че ще има и за 1 - те класове, но е за Русе:
http://smb-ruse.com/?p=986

За София нищо не намирам. Навсякъде е от 2 - ри клас.
Възможно ли е тук да не се състои Thinking.

# 677
  • нейде там, където ....
В нашето училище ще има и за първи клас.

# 678
  • София
На нашето у-ще на плаката е поправено на записването от втори до... клас, втори е зачерктнато и пише 1-ви... та явно при нас и първолаците могат да се явяват.

# 679
Здравейте момичета, аз ви чета редовно, но рядко пиша.
 С няколко думи за моята първокласничка, добре чете и смята, но с писането си имаме проблеми.
В къщи като е съсредоточена и внимава, пише доста по-добре и без грешки. Например вчера й взимам тетрадката за домашна работа и вътре пълно с грешки. Диктувах й същите думи снощи и ги написа без грешка. Та се чудех като видите домашна работа с грешки  и подписана от учителката на занималнята, поправяте ли ги в същата тетрадка. За мен е нормално да се поправят а не да ходи с грешно домашно. Всъщност май трябва да поговоря с госпожата й по този въпрос.

Angel_Dust твоят първокласник ноемврийче ли е? Навремето пишех в темата на ноемврийчетата.

# 680
  • София
Гери помня те и аз пишех Simple Smile

А за другото не знам, Фил не ходи на занималня, така че си правим всичко в къщи. Принципно не бих го пуснала със сгрешено домашно и бих поговорила с г-жата от  занималнята, как така се подписва под грешни неща? За мен това е несвършена работа от нейна страна, от която страда детето после.

# 681
  • София
Гери, моята е същата.
И да поправям ... даже наум си мисля разни неща, но детето много харесва въпросната госпожа и затова стискам зъби.
Но онзи ден правили препис на "Аз съм българче". Доволна, дъщеря ми казва, че госпожата от занималнята и е написала цели 2 шестици (по една за всяка страница от преписа). Е аз като го погледнах видях 3 грешки  Twisted Evil - 2 пропуснати букви и едно "а", вместо "я". Поправих ги със синьо, но с моя почерк. Случвало се е и по математика в учебната тетрадка или сборника да "хвана" грешка. Това само ми затвърди практиката вечер да преглеждам всички тетрадки.
Препоръчваха учебниците да остават в шкафчето, но българският и математиката си ги взимаме. Така виждам и къде са я поправяли учителките и на какво трябва да наблегнем.

# 682
  • София
В занималнята,в която ходеше Светльо первоначално също намирах грешки след госпожата  ooooh!
Но там и други неща бяха проблем.Преместих го в началото на декември и от тогава всичко е ОК Simple Smile
Госпожата поправя дори и неща които не са от учебния материал,например ако той е рисувал комикс и е допуснал грешки в надписването също са поправени  Peace

# 683
Дааа и на мен вече ще ми стане практика вечер да преглеждам всички домашни. До скоро нямахме никакви проблеми с домашните, но явно домашните започват да стават по-големи и по-дълги и учителката не си прави труда да ги проверява сериозно. Това не ми харесва разбира се.

# 684
Нашето училище /125 - то/ ще е домакин на състезанието, записванията са в стая 204, такса 7 лева!

# 685
Нашата учителка по занималня преглежда всичко под лупа. По БЕЛ съм много доволна от проверките. Само е малко странно, че по математика поправя, ако детето е съставяло някаква задача по текстово описание и е написала 5+4, да кажем, вместо 4+5. Дребната много се дразни като й поправят така.

# 686
Гери, моята е същата.
И да поправям ... даже наум си мисля разни неща, но детето много харесва въпросната госпожа и затова стискам зъби.

Нашата госпожа от занималнята и аз дори много я харесвам, но и аз понякога съм хващала грешки. МИА, това е идея, да взимаме само българския и математиката вечер.

# 687
От време на време виждам по някоя пропусната буква, която госпожата е пропуснала да види и се е подписала. Като цяло Ивайло успява почти всеки път да си напише всичко в занималнята и си оставя учебниците и тетрадките в училище. В Петък го карам да ги взима за да видя до къде са стигнали.Ако видя грешно преписано, преписва пак.

По английски са започнали да пишат букви вече, в началото на седмицата ми поиска тетрадка с тесни и широки редове да му дам за часовете. Живот и здраве като си остана вкъщи лятото, ще го подхвана и с домашна подготовка по английски, сега нямам никакво време.

Почти приключват буквара като гледам, скоро ще почват читанката.

# 688
Момичета- с молба съм - някой може ли да ми даде сборник по математика за напреднали - един приятел търси и така го каза. Може и да не е така заглавието му- но да има по-сложни задачки за 1 ви клас. Ще съм благодарна, ако някой ми даде линк или препоръча нещо....  bouquet

# 689
  • Варна.
Момичета- с молба съм - някой може ли да ми даде сборник по математика за напреднали - един приятел търси и така го каза. Може и да не е така заглавието му- но да има по-сложни задачки за 1 ви клас. Ще съм благодарна, ако някой ми даде линк или препоръча нещо....  bouquet

Погледни тази страница
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=686595.msg23463866#msg23463866

Общи условия

Активация на акаунт