Режимът на д-р Папе - или "Да отслабнем докато спим" - 4 част

• 119 585
  • 586
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте! Позагубих се малко - бях за 3 седмици в България при мама и татко да се поглезя.  Simple Smile  Heart Eyes Все още съм 58 кг. Режимна бях, но ядях повече, понеже имаше кой да ми готви.  Wink От днес съм си обратно вкъщи и намалям храната - този последен килограм трябва да падне до другия месец.  Praynig

В България направих снимки, та ще ви покажа резултатите от две години и половина борба с излишните килограми:

Скрит текст:

Mysti, трябва да си следиш и количеството мазнини, и количеството въглехидрати дневно. Мазнините не трябва да надвишават 60 гр. дневно - т.е. по 20 гр. на ядене. Необходимото количество въглехидрати за закуска се изчислява въз основа на твоето ИТМ: виж на първа страница как става това, а за вечеря въглехидратите не трябва да надвишават повече от 15 гр.

# 166
Резултата е невероятен, браво на теб.
Ето какво пише на първа страница
 количеството им е в зависимост от Индекса на телесната маса (ИТМ) – килограмите, разделени на височината на квадрат, и после Когато ИТМ е до 30, се полагат 75 г въглехидрати на закуска и 75 г на обяд. Но в единият случай е 29 на хранене, а в другият 75, и разликата е огромна. Не е едно и също дали ще изям 30гр овесени ядки или 100 +плод  Thinking
Скрит текст:
От два дни съм изключила изобщо въглехидрати на вечеря. Нещо вече трети месец бях с ниско-въглехидратен режим, което си е същото, но след първият месец килограмите не мърдат, та измислих, че ще изключа въглехидратите на вечеря изобщо. А тук поне има вариант за плодове или десерт през деня, че вече ми липсват много. Ще опитам така, да видя дали няма да има ефект. Само 90 дневната не съм опитала, че не мога да ям едно и също по цял ден. А и после разбрах, че като минеш на нормално хранене има йо-йо ефект, което пък цял живот разделно, не е моят режим.

# 167
  • София
Страхотен резултат, Arielle.  smile3501
Браво за огромната ти воля и дисциплина! Заслужава си обаче! Ще пребориш и последния килограм.
Няма невъзможни неща!

И аз продължавам да се придържам към режима и съм доволна. Преборих вече 4 килограма, след седмица ще станат 4 месеца и се надявам килограмите да станат 5.
При тези малко свалени килограми обаче контурите на тялото ми видимо се промениха- изчезнаха "издутините" на корема и дупето  Simple Smile 
Твърде дълго- 6-7 години- килограмите ми бяха м/у 57 и 59 (след като отказах цигарите) и предполагам, че сега ще се позакучат нещата, но целта ми е 55.
Режимът е невероятен и е здравословен. Никой вкъщи дори не подозира, че се храня по режим.
Единственото ми обяснение, че не е популярен тук  е, че не се отслабва 20 кг за 15 дни  Joy

# 168
Най-после след всички мъчения кантара тръгна надолу.  newsm44 Почнах този режим от миналият петък днес отчетени -2,7кг чак не ми се вярва, че е възможно. А даже и десерт/ черен шоколад/ си позволих тази седмица, нещо което не бях си позволявала от почти три месеца /с едно малко изключение/

# 169
Благодаря ви, момичета!  Hug Прекрасни резултати имате и вие - успех и занапред!

При мен няма нищо ново, продължавам да задържам, кантарът се инати и все ми показва точно 58,0 кг., но ще видим кой е по-инат.  Mr. Green Тази сутрин закусих плодове - една шепа скъпи и прескъпи череши и една сплескана праскова. За обяд смятам да си направя крем супа, а за вечеря шопска салатка.

Вчера ходих на плуване и парна баня - в четвъртък тук беше неработен ден и се възползвах да си взема и вчера свободен, много добре ми се отрази. Супер беше, ще се опитам да ходя всяка седмица.

Единственото ми обяснение, че не е популярен тук  е, че не се отслабва 20 кг за 15 дни  Joy

Аз пък напълно умишлено си търсех точно режим, с който да сваля бавно и да имам време да изградя нови хранителни навици и да свикна с тях. Какъв смисъл има да сваля всичко за 3 месеца, да увисна цялата, защото неизменно щеше да се случи с толкова излишни килограми, и после пак да кача всичко? Новите хранителни навици са до живот за мен - не мога да си представя въобще да се храня както преди. Тези сrash диети са безумни и могат дори да застрашат здравето.

Последна редакция: сб, 31 май 2014, 11:28 от Arielle

# 170
  • България
здравейте момичета
пак съм тук и ще опитам да съм редовна в писането и хапването
лутам се от режим на режим,по някога и мотивацията липсва,а кг се качват малко по малко
62кг съм,а преди година бях  55кг
целта ми са те,но 52кг би било чудесно
искам бавно да отслабна за да е трайно
толкова мн съм чела за здравословното хранене,че главата ми пуши вече хахах
така
опитах само на протеини и салатки,но ми липсват плодовете
реших да се храня на този принцип  режима на д-р Папе -белтъчините да са вечер задължителни
закуската ...ами пробвах да е въглехидрати...но след нея ми става мн тежко и не се чувствам добре
връщам се на шепа плодове
обяда принципно ще е въглехидрат с голяма салата,един път в седмицата смесен
вечеря само протеин
днес менюто ми е
закуска черешки
обяд надупени 3картофа и салата домати с червен лук и малко зехтин
вечеря свинска пържолка и салата домати
вода многооооо над 2л
хляба...чета мн протеричиви мнения и мисля на обяд при мн силно желание да си хапна една филийка/не съм му голям фен-в една статия бил смъртоносен,в друга при липса изцяло е неправилно за диетата и тялото..../
желая си успех и на всички вас добри резултати

# 171
Роситоооо успех ти желая.
Аз сутрин съм на овесени ядки с плодове
Обяд протеин със зеленчук, но прегрешавам понякога с някоя бира, основно в събота и неделя. И един път седмично с тъмен шоколад няколко кутийки.
Вечеря само протеин. Много рядко салата с яйца.
Първоначално свалих с този режим 3кг и оттогава нищо вече 20 дена. Вече и аз не знам защо така ми се получават нещата, но така ми омръзна от смяна на диети, а резултат никакъв. Иначе аз пък не мога само на плодове сутрин. От тях ми се разтройва стомаха  Embarassed и цяла сутрин изкарвам в  smile3550 Тази сутрин само череши на закуска, да видя дали пък не ми е минала тази мода, мииии не ми е. Аз и затова намирам 90 дневната за ужасна диета, не мога да си представя, че ще ям всяка сутрин плодове, и то пък само два, и като знам ефекта, ще пропусна разходките лятото  Embarassed

# 172
Здравейте и от мен момичета!
И аз се "запалих" по този режим , след като гледах снимки във фейсбук на вече отслабнали.От 20-тина дни се мъча да спазвам правилата-не винаги успявам , защото много поводи за празнуване имахме в семейството,но вече се захващам сериозно.Малко ми е трудно с всичкото това смятане на въглехидрати,белтъчини и мазнини.При пръв прочит на резюмето на режима си казах-"Супер - много хапване ,без да съм лишена от сладко , а пък се отслабва".Не се оказа точно така/имам предвид многото хапване/,но пък съм решила да опитам и това.Смятането на мазнините ми е най-трудно,защото във всичко има мазнини.Например за вечеря мога да ям само около 80 гр. сирене и с това съм изчерпала 20 - те грама мазнини.С това количество направо ще си легна гладна,нищо че е комбинирано със салата Grinning.С месо са по-добри грамажите , но за съжаление не обичам да ям често месо.Засега продължавам ,дано има резултати.Мъжа ми също съм го подложила на този режим и при него вече е - 2 кг.Но се знае,че те са привелигирования пол и свалат много по-лесно. Simple Smile

# 173
svili2006 добре дошла, аз толкова много диети смених, че съм схванала принципите и не смятам вече мазнините, знам че на вечеря салатата е с около една супена лъжица олио и съвсем малко сирене, колкото за украса. Но като си сложа вътре и едно яйце и ако има и някакво месо направо съм си се наяла. Въпрос на навик е. При мен проблема е, че организма ми свикна с диетите и вече е минал май на някакъв икономичен режим и не свалям. Но Ариел е пример за мен, тя също беше писала по-рано, че в началото е имала застой но после бавно но славно е свалила почти 30кг, за около година май беше. И т.к. почнах от нейните килограми, но не целя -30 защото бих изглеждала ужасно, си казвам, щом тя е успяла 30 значи аз ще успея 15, от тях половината съм ги преборила де. Но бавно стават нещата. Но този режим мнооого ми допадна, сутрин си хапвам плодове, на обяд понякога и десерт, изобщо екстра е, нищо че нещата стават бавно, то пък с другите по-драстични методи, които използвах, пак нямаше кой знае какъв ефект, само дето си седях гладна  Embarassed

# 174
Аз затова се заразих по този режим.Много сте момичетата , които сте свалили с него.Аз от октомври съм -7 кг. от други диети ,но нещо зациклих и не мърдам надолу  Sad. Ще пробвам , пък дано след време и аз да мога да се похваля  Grinning.

# 175
svili2006 добре дошла, аз толкова много диети смених, че съм схванала принципите и не смятам вече мазнините, знам че на вечеря салатата е с около една супена лъжица олио и съвсем малко сирене, колкото за украса. Но като си сложа вътре и едно яйце и ако има и някакво месо направо съм си се наяла. Въпрос на навик е. При мен проблема е, че организма ми свикна с диетите и вече е минал май на някакъв икономичен режим и не свалям. Но Ариел е пример за мен, тя също беше писала по-рано, че в началото е имала застой но после бавно но славно е свалила почти 30кг, за около година май беше. И т.к. почнах от нейните килограми, но не целя -30 защото бих изглеждала ужасно, си казвам, щом тя е успяла 30 значи аз ще успея 15, от тях половината съм ги преборила де. Но бавно стават нещата. Но този режим мнооого ми допадна, сутрин си хапвам плодове, на обяд понякога и десерт, изобщо екстра е, нищо че нещата стават бавно, то пък с другите по-драстични методи, които използвах, пак нямаше кой знае какъв ефект, само дето си седях гладна  Embarassed

mysti, много ти благодаря и ти желая да свалиш всички 15 кг. възможно най-скоро! Аз наистина свалих 31 кила, но ми отне не година, а почти две години и половина с този режим, включващи един голям застой от 3 месеца, през които кантарът не пожела да мръдне.  #Cussing out Ако режимът ви харесва, мога само да апелирам да не се отказвате при първия застой. Режимът е такъв, че по принцип килограмите се свалят по-бавно. Около 1 - 2 кг. на месец беше нормалното темпо при мен. За съжаление правилото от първа страница за количествата не трябва да се забравя -  по-слабите хора имат нужда от по-малки количества храна. Ако свалите от 80 на 70 кг., трябва да намалите количествата още, иначе ще е трудно от 70 да станете 60 кг.

Моят инатлив кантар най-накрая се предаде и в събота ми показа 57,7 кг., т. е. имам още 700 гр за сваляне.  Party Със сестра ми резервирахме почивка на Менорка и отсега съм си приготвила 2 къси роклички - там поне всички ходят така и ми е все едно, че съм на 35, а не на 20, нали съм слабичка.  Crazy

Менюто днес:

Закуска: две сплескани праскови
Обяд: порция постна мусака от тиквички и домати и едно малко парче чийзкейк от колежката  Flutter
Вечеря: приготвих си салата от домати, малко пресен лук, половин консерва риба тон в собствен сос, две варени яйца, пресен босилек и няколко кубчета кашкавал Гауда. Подправих с една лъжица кисело мляко и малко дижонска горчица.

svili2006, аз също не съм голям фен на месото. Пробвай вечер да хапваш риба или яйца заедно със салатите. Също препоръчвам от време на време да се готвят по-засищащи зеленчуци за вечеря - тиквички, патладжани, карфиол, броколи, брюкселско зеле, нормално зеле и т. н., че зелените салати след време омръзват. Не знам дали в България има протеинов хляб - може да се вечеря с една две-филийки и към него сирене или кашкавал пак с много зеленчуци, но гледайте да се случва рядко, защото протеиновият хляб е с голямо количество мазнини за сметка на въглехидратите. Препоръчвам за вечеря да се хапва и авокадо - то е много полезно, въпреки че също е мазничко, затова внимавайте с количеството.  Peace

# 176
Ариел евала за постоянството. smile3501

# 177
Време е за моя последен отчет.  Party

Както виждате от лентичката, след много чакане и много мъки аз успях да достигна мечтаното тегло от 57 кг. Сега взех да се чудя дали да не пробвам да ги направя 55, но и да не се случи, няма значение, вече съм слаба и се чувствам добре в кожата си, пък и все някога трябва да спра с отслабването.

Вчера вечерта си направих една малка тортичка Шварцвалд и ще си хапна от нея, но нямам намерение да спирам режима - ще продължа да се храня по този начин и да наблягам на плодовете, зеленчуците, ядките и здравословните храни. Бяло брашно и бяла захар не използвам от доста време - сладкишите се получават страхотни с пълнозърнесто брашно и кафява захар. Когато правя сладкиш по българска рецепта, винаги намалям захарта, защото по принцип се прекалява с нея и се научих, че става достатъчно сладко и с по-малко захар. Ям по-малко ориз и го заменям често с киноа, елда или просо. Сега си купих жито и ще пробвам и с него. Месо почти не ям (свинско никога), но за сметка на него ям повече риба. Обожавам млечни и ям редовно всякакви сирена, кисело мляко и кашкавал. Намалила съм хляба до минимум и купувам почти винаги пълнозърнест. Готвя всичко сама.

Единственото, от което не мога, а и не искам да се откажа са шоколадът и сладкишите, но ако не се прекалява с тях, няма как човек да качи килограми. Готови сладкиши (с изключение на любимия ми сладкиш с мак, който не мога да докарам както в сладкарницата) не ям, правя си ги сама, и то доста успешно.  Crazy Много съм благодарна на този режим и на д-р Папе. Тези дни ще му напиша едно благодарствено писмо. Ясно ми е, че издаването на толкова много книги и цялата история със създаването на протеиновия хляб и на специалните продукти "Schlank im Schlaf" са с цел печелене на пари, но факт е, че този режим е точно за хора като мен и много ми помогна.

Ако все още има някой тук, успех! Ще наминавам от време на време.

# 178
Arielle честито! Дано успееш да ги задържиш, защото това е най-тежката част. Минавай за стимул на оставащите!

# 179
Здравейте,
От 2 месеца се опитвам да спазвам този режим. Дали успях правилно да преценя грамовете въглехидрати, мазнини и белтъчини не знам. Много полезно ми беше да разбера как работят жлезите с вътрешна секреция, нещо което не съм разбирала до сега.
Днес мога да споделя с удоволствие, че имам свалени стабилно 5кг, 6см от талия, 3 от ханш и 3см от бедро. Външният ми вид много се промени, имам повече енергия, събуждам се сама и отпочинала. Най общо на практика спрях хляба, закусвам  с неудоволствие мюсли, пия кафе без захар и много внимавам със сладкишите. Опитвам се и мааалко да спортувам, най-вече въртя велоергометър през ден по 20-30мин.
Най трудното беше докато мозъка ми свикне с този начин на хранене. Сега вече е лесно:)
Пожелавам успех на всички и благодаря на Arielle за примера и подкрепата!

Общи условия

Активация на акаунт