Re: Огледален свят/Нарекох те Фериха/ по БТВ ~ тема 28 ~

• 36 768
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
Леле, аз знам репликите наизуст, трябва да си премеря спешно температурата, да кажеш, че Шекспир ви цитирам, а то ooooh!
Нямаш температура, споко. Аз мога да разказвам реплика по реплика + положение на тялото на Ф и Е почти за всеки един епизод от втори сезон, а като го гледам на български съм сигурна, че нашите преводачи ще отнесат много благословии, както беше случая с Нехир и коментара и: "Те май са гаджета", вместо истинското "Тези, май, са влюбени."

Много се дразня на такива преводи и в този епизод забелязах недоизпипан превод в сцената между Корай и Емир.Може би се дразня, защото знам точно репликите наизуст и ми прави впечатление дори и най-малкото изместване на значението на дадена дума.

# 481
Наде, ами то това си е значи, диагноза нашето хихихихи  
Абе, Неви, каква диагноза! Да не е лесно да си професор по Фемирология!? Гордей се!  Joy
smile3521И Надето PeaceТри сте  Laughing

# 482
Клоди - "тортаджийката"  Mr. Green и аз съм у маалата
Ама ядете нали и дебелеете Mr. Green

Оригинала на Стораро е друго Heart Eyes

http://www.youtube.com/watch?v=WXJU-UwXuio

newsm74 Допадна ми на Стораро, защото има смисъл в текста Peace

# 483
Снежи,
Цитат
Искам гоооо...ама да започнат поне с едно проектче,деее,ама общо...ко щЪ ка'ите
Ще кажа Даааа!
Наде, овен съм аз, уфсъ, ама мойта лъвица в къщи как ми пили нервите, но накрая винаги има консенсус

# 484
Тоя Левент как ще я издърпа след малко #Cussing out

# 485
Киарче, права си, Фери е силна обаче при обичайните обстоятелства:
-в семейството си - принудена е, всички я мачкат, кой повече, кой по-малко
-Гюндже и Джансу - жени, нещо като приятелки може би, но позната ситуация
-НО Емир - първият мъж в живота й /тя нали го кааза в 56/ - тука няма никакъв опит, абсолютно начинаеща е горката и съответно се лута като пиле в кълчища, а като прибавиш и лъжите...
Peace

Снежи Hug  bouquetаз си имам една титла-Надуфка Laughingи ми харесва Heart Eyes

Надуфка,Надуфка...колко да си Надуфка...виж що народ посрещаш...Утре,като си дойда от работа ,сигурно ще сте изписали още една тема,а ще твориж ли,твориш!Бреййй...ама балкона наистина ще падне... Hug Еее това са легендата Фемир ,съвременните Ромео и Жулиета ...обичани!!!  txtloves

# 486
Не е диагноза Неви. Просто сериала дори и със своите слаби страни, като цяло е много качествен и стойностен и го изживяхме заедно с героите, особено с ФЕмир. Сраснахме се с тях, станаха наши близки без да ги познаваме и ни влезнаха под кожата както се казва.
Оооооо пак си имаме нова съфорумка, НадуФка. Joy

# 487
Момичета, абсолютно вярно - за превода и аз го забелязах и се нервя, ми те развалят сцените с тоя нескопосан превод, нашите преводачки тука, хем на момента как се справиха, а тия -тю бре  #2gunfire

# 488
Ми тя Ренка побърза да си тури титлата, ся ше съ надуфква тука  Joy Joy

# 489
Клоди - "тортаджийката"  Mr. Green и аз съм у маалата
Ама ядете нали и дебелеете Mr. Green

Оригинала на Стораро е друго Heart Eyes

http://www.youtube.com/watch?v=WXJU-UwXuio

newsm74 Допадна ми на Стораро, защото има смисъл в текста Peace
Да може Hugпросто сложих оригинала  Hug

# 490
Снежи,
Цитат
Искам гоооо...ама да започнат поне с едно проектче,деее,ама общо...ко щЪ ка'ите
Ще кажа Даааа!
Наде, овен съм аз, уфсъ, ама мойта лъвица в къщи как ми пили нервите, но накрая винаги има консенсус
Еееее, ти пък сега, тя ти пили нервите, ти пък с рогата, но в крайна сметка важен е резултата, особено когато е положителен.
Те и ФЕмир бяха все с рогата напред, пък все намираха пътя един към друг. Стига хората да го искат, винаги намират верния път един към друг и правилната посока.

# 491
Наде  Peace Между другото това за Нехир ти ми го припомни как точно беше и защо ме издразни превода.

Абе, Неви, каква диагноза! Да не е лесно да си професор по Фемирология!? Гордей се!  Joy

Как без Надето, бре, тя е начело даже!  Naughty  Wink

Оооооо пак си имаме нова съфорумка, НадуФка. Joy
Надуфка, Хостеса, Гид - всичко в едно!  smile3534

# 492
Ми тя Ренка побърза да си тури титлата, ся ше съ надуфква тука  Joy Joy
JoyАма аз съм си Laughing

# 493
Аз не съм, може би има някой диалог, който ми убягва, но сцена, едва ли.

# 494
Благодаря за топлото посрещане Joy

Общи условия

Активация на акаунт