Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 130

  • 96 606
  • 750
  •   1
Отговори
# 15
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
С риск първа да ме набиете, ама само де записвам и отивам да си въртя китките Whistling...
Пепи, голяма продукция, Мечо ми е най-сладък - и твоя, и на Бубето естествено.Има ли нещо в стъблата на дърветата - шишче например, че не са се спитили?
 Загледах се в цветовете на тортата с жирафа, по която си работила - ей това зеленото на най-горния етаж как да го постигна, че съм си наумила, а имам само един цвят зелена, и то прахообразна на Змееборец. Мисля жълто да му добавя, но смятам да рисувам и се притеснявам, че при изпарението на спирта и доливането на нов цветът ще се различава...ама и аз обясних.
И въпросче - идеята е тясна и много висока правоъгълна торта, тип кутия - дали няма да поддаде при покриването и да се деформира? Блатовете ще са шоколадовите на ири Купенска, те не се сиропират, крем - маскарпоне + масло и пудра захар. Някакви идейки за стабилизираве?

Редактирам се, но забравих да кажа на Лукс, че много ми хареса тортата на йогистка тематика Peace. Само лотосът май трябва да е с по-заоблени листенца, но може и да не съм в час newsm78. Маааалко по-изтънени биха били по-добре. Което ме подсеща, че е крайно време да си взема тайлоза или специалната маса за китки...

Последна редакция: ср, 13 фев 2013, 15:14 от mari_eta

# 16
  • Мнения: 368
И въпросче - идеята е тясна и много висока правоъгълна торта, тип кутия - дали няма да поддаде при покриването и да се деформира? Блатовете ще са шоколадовите на ири Купенска, те не се сиропират, крем - маскарпоне + масло и пудра захар. Някакви идейки за стабилизираве?

Направи две торти с еднакъв диаметър и ги стабилизирай както като слагаш втори етаж - с подложка и сламки.

# 17
  • Мнения: 10
_Пепи_ тортат с жирафа и тази с мечето много ми харасват! Точно стилът, който най-много обичам са - семпли, весели, жизнерадостни, дозирани откъм украса и с определен акцент!!! Grinning Simple Smile
На първата торта с Маша полянката малко ми голее откъм листа, тревечки и цвета, явава се с много празни участъци. Но все пак ти са го решила така и може да си имала нещо в предвид....  Wink 
ПЕПИ, има ли крепежен елемент във високата торта с жирафа? Подложки между блатовете има ли?

Много ми харесват новите правила Ваня, дано вече да ме оставите на мира чрез тях. Кефи ме, че вече мога за изразявам "свободно" мнението си. Laughing

Валерия в тортата ти има ли крепежни елементи и какви си ползвала за устойчивост? Не си я представам само с дървени шишчета тази голяма и обемна торта....  newsm78 newsm78

enister
, опитах се да отворя линкът за лютичето, но не успях! Трябва ли някакава регистрация в този сайт, на мен ми е затворена информацията?  Има ли шанс да се види от нерегистриран потребител? Sad Confused
Хубав ден Момичета!

# 18
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Ванче добави моля те в правилата някой като си пусне тортата в темата и получи "ах" и "ох" и въпроси да мине да благодари след това и да отговори на въпросите към тортата щото много от заетите майсторки пропускат тази част.

# 19
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Мишока, правоъгълна трябва да е тортата, мисля 6-7 блата да са с размери 25 на 10-12 см. Обаче благодаря, ще ги набуча с шишове за по-сигурно Mr. Green. Абе да не стане така да я събирам с лъжицата, ама като си наумя нещо не се спирам Whistling...

# 20
  • Мнения: 368
Мишока, правоъгълна трябва да е тортата, мисля 6-7 блата да са с размери 25 на 10-12 см. Обаче благодаря, ще ги набуча с шишове за по-сигурно Mr. Green. Абе да не стане така да я събирам с лъжицата, ама като си наумя нещо не се спирам Whistling...

Мариета, идеята е между тях да сложиш и една подложка със шишове, не знам дали правилно се изразявам Simple Smile Примерно 3 блата - подложка - другите три блата, за да си сигурна, че няма да ти се свлече

mamaeli8000 създаването на правилата беше провокирано от последните драми с твое участие Wink Не се заяждай, моля те, всички се опитваме да го забравим Wink

 _Пепи_, "Большая стирка" ми е едно от любимите детски Simple Smile Дори сега си тананикам песничката от нея. Харесва ми точно коя част от епизода си пресъздала Simple Smile Като забележки - мечока е малко кльощавичък и несъразмерен спрямо дърветата. Жирафът ми влиза в любими, а повторението на тортата на Бубето е страшно сполучливо!

Ванче, за макароните ще напиша всичко, което знам и съм научила, нищо, че не съм от майсторите, в някой от следващите дни, в които малко се поуспокоят нещата в работата

# 21
  • Мнения: 10
Мишока, не се заяждай, не съм аз провокирала нещо. Не забравяй кой първи почна всичко това.... Не човъркай темата, просто си спомни. Та аз дори не съм писала тук, когато  се появи историята. Радвам се, че има правила, които вече ме защитават от голи нападки! Наистина ми е кеф, че ги направихте! Нищо лично! Хубав ден!

Шемет Невероятен, добро допълнение е това, да.

# 22
  • Мнения: 148
Mari_eta,аз съм правила такава кутия по обясненията на Руми Ангелова а беше огромна 50-60 парчета и се транспортира на 20 км.Направих си две отделни торти на различни подложки,измазах по отделно.След това на долната сложих доста сламки и отгоре втората.След това измазах снадката за да станат равни.
После покрих общо като леко белязах точно къде почва вторият етаж.
ето виж я
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2152552545416.101243.1 … 74379&type=3#!/photo.php?fbid=2905621931680&set=a.2152552545416.101243.1594474379&type=3&theater
Мамаели,я ти си припомни и стига си се правила на ощипана.

# 23
  • Мнения: 97
Дълго се чудих дали да пиша или не Thinking Наистина не съм качавала скоро снимки (нямам време за торти  Confused) но редовно следя темата, и се опитвам да помагам с каквото мога Simple Smile
Правилата са нещо хубаво, но имам чувството че някои хора все още немогат да разберат каква е целта Rolling Eyes За това май е по-добре просто да се игнорират постовете им, защото иначе темата ще продължи по този начин, което няма да е приятно на никого Simple Smile Нито пък ще е полезно, защото много хора ще се откажат да пишат тук  Cry

# 24
  • Мнения: 148
Ами просто ще напомняме по често да ги четат и предполагам ще свикнат.

# 25
  • Мнения: 31 491
Здравейте на всички!

_Пепи_  , тортите са много сладурски, особено ми хареса тази с жирафа и с лодката. Сега съм се амбицирала за РД на малкия да направя тортичка, но още се чудя за украсата. Върти ми се в главата нещо като лодката, но ще видим - да те питам, изцяло ли е от фондан и колко е голяма?

Други снимки не мога да видя, че нещо ми се е скапал нета в момента... Sad

Как се закрепят три етажа? Два етажа съм правила, като закрепвам с дървени шишчета.

Ще гледам да ви пусна моите тортички, макар че съм още съвсем нова в тортоправенето, но е много зарибяващо  Grinning

# 26
  • Мнения: 1 965
Много ви моля, спрете! Спазването на каквито и да е правила, са признак на възпитание. Който иска нека си пише. Затова има точка, в която ясно пише да се игнорират определени постове и потребители. Не искам да си отварям устата, защото много бързо ще стигнем 50та страница, а дотогава още 10 човека ще са се изнесли.
Ей, чувствам се като партиен секретар, който раздава правосъдие.  Айде, мноУ ви сЪ мол`, да се стегнето, щото работата стана малко "Моля Другарко, кажете и на тая....."

Пепи - Много се радвам че се завърна с пълна сила. Липсваха ми твоите торти. Маша и мечока, явно е модерно филмче напоследък. Слава богу, досега не ми се е налагало да правя нещо по темата, защото ще се наложи да го гледам и него. Твоята торта е много сладка, типично в твой си стил.  незнам дали си приличат героите, но много ми харесват.
Тортата с жирафчето много ми харесва, да не казвам че ми е любима от поредицата ти днес. Шарените топчета са си твоя запазена марка и аз ги харесвам. Винаги ти се радвам на търпението да ги връткаш тия топки една по една. Жирафа е сладък и ми харесва как му излиза балона от дупето. Mr. Green
Тортата с морячето е много хубава. лично на мен ми стои празна, но аз съм фен на кича, както всички знаят, така че, това не е забележка.
Валерке - ще питам Ири. Сигурна съм че няма да има против да я сложим в библиотеката. Дано се прежаля и да направя и аз такова чудо, въпреки че съм от малкото /може би/ които не харесват особенно макароните.  Яла съм и купешки и домашни и вносни и какви ли не.... абе, не е моя сладкиш. Няма ли какао или плод, не ме търси за мнение. Но, ми си иска да пробвам. Нещо съм се повредила напоследък и ми се пече нещо. Упражнението дупене пред фурната е полезно за целулита все пак.  Mr. Green
Момичета,имам имам нужда от съвет. Направила съм торта сърце, но явно много съм я напоила, предната, изострена част е много мека и ми се цепи, запълвам с трохи, но пак се "разлива" напред и се цепи.
И аз бих те посъветвала да облечеш с платки.
Ванче добави моля те в правилата някой като си пусне тортата в темата и получи "ах" и "ох" и въпроси да мине да благодари след това и да отговори на въпросите към тортата щото много от заетите майсторки пропускат тази част.
Ами.... То, пак е свързано с нещото, наречено възпитание. Мисля, че чак толкова не можем да изискваме. Който иска, благодари, който не иска..... но да отговори на въпросите, това мисля че е редно.

Последна редакция: ср, 13 фев 2013, 17:00 от van444eto

# 27
  • Мнения: 1 352

deedee83, ditsan, van444eto
, благодаря ви за съветите! И аз мислех да облеча с блат, но нямам, а нямах време и да печа. В крайна сметка разбърках трохите с повече маслен крем и оформих острото на сърцето, след което веднага сложих в камерата за около 15-ина минути. Като стегна измазах с още маслен крем и ми се струва добре. Така ще я покривам, пък ако стане крива ще замазвам с цветя  Embarassed.

_Пепи_, първата торта си направила много добре, не мога да видя никакъв минус, само на Мечо малко му е хлътнал корема май.. Втората е весела, лично за мен прекалено шарена, но децата се радват точно на такива. И третата ти торта е перфектна.

# 28
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Eй, Мишока, за подложка между двете не се бях сетила, благодаря  bouquet! Дитсан, благодаря, оплакнах окото с твоите красоти Hug...

# 29
  • Мнения: 7
Пепи, страхотни торти, такова настроение и жизненост излъчват   bouquet
цветовете за много живи и готини! Безспорен фаворит ми е третата морска торта! Супер е!  Hug
Van444eto, аз също бих предложила линк към блога Ирина, тя е публикувала супер много информация и пояснения за приготвянето на макарони. Те така или иначе са супер сложни...или поне въпрос на практика! Както и Валерия е казала има и видео, може и то да е полезно...не мисля, че тя ще има против, така или иначе нейни рецепти присъстват доста често в темата, една повече или по малко  Laughing  прежали се да направиш домашни  макарони Laughing нямат нищо общо с купешките, на мен вече са ми любимите сладки  Simple Smile

Последна редакция: ср, 13 фев 2013, 19:39 от madlene

Общи условия

Активация на акаунт