Екскурзиите - втора заплата?

• 21 356
  • 497
  •   1
Отговори
# 240
  Първа глупост- учителите не определят сами коя е туроператорската фирма, водеща децата на екскурзии и зелени училища. Минава се през директор, ръководство, обяснява се за какво иде реч и тогава се преценява дали да им се гласува доверие или не. Много съм благодарна за това, защото нашата класна ни разказа видимо притеснена за един господин, който дошъл, а учителите били на съвет. Развълнувано влязъл и почнал да им " разтегля локуми". Бил доста красноречив, но една от старите учителки, която била пред пенсия скочила и моментално го разкрила. Човекът се оказал мошеник, който преди време замъкнал с пари деца, учители и родители, създал им проблеми при настаняване на летен лагер и после потънал. Сега пак се явил, но под името на друга туристическа фирма. Добре, че има опитни хора, които навреме са се усетили. Колкото до това дали един учител може ефективно да обгрижва повече деца, веднага споделям нещо, което видях с очите си, тъй като бях на една от двудневните екскурзии. Организацията бе желязна не само на нашата учителка, а и на другите и колеги. Ставането на децата, помощта за подреждането на стаите, включително факта, че жената поиска стаята и да бъде между стаите на децата, за да ги чува по- добре, лягането им- всичко. И стига са ми подхвърляли някои, че пиша глупости, защото тяхното не е по- умно! Отпуски се пускат, бележка ми се дава с точно упоменаване на сумата, която е дадена във фирмата. На родителската среща сама учителката сподели, че и се дават командировъчни- нищо не е скрито. Много грозни са нападките на господина от фирмата срещу учителите. Не съм чувала някой да се пазари за пари, а той да си помисли, ако тия хора пускат отпуски и им се намалява възнаграждението, на какво да разчитат? Сигурно и всички вие не работите за тоя дето духа, нали? Всички знаем, че се плаща за услуга, тъй че без излишно честолюбие! Фалшиво е!

# 241
  • София
Нардуца ли, нардука ли, когато излезеш с името си и координати за връзка срещу коментара на Луканов, тогава смей да използваш думи като "фалшиво".

# 242
  • Ямбол
И вие ще му изберете офертите, понеже е излязъл с името си и е наплюл или компрометирал някакви си даскали.
Интересен подход за реклама.

# 243
  • волно калдъръмче
когато излезеш с името си и координати за връзка срещу коментара на Луканов, тогава смей да използваш думи като "фалшиво".
Фалшиво, не ами! Ще се опне с оферта на родителска барабар с конкуренцията и ще я смаже. Вече говорихме, че някои са много силни на приказки, но не и на дела.

Ще го питам какво ще прави, като му зададат някои въпроси от типа:
- Детето ми не яде кайма, а в менюто има скара. Кюфтета ли са това или пържоли?
- Моето пък сменя резци. Как ще яде пържолата?
- Моето е с алергия към гъши пух. Какви са завивките?

Ние във фирмата, дето не сме бол народ, че и се познаваме, едва достигаме до консенсус, когато започнем да си организираме парти. Един не ще ресторант, иска пиано бар, друг има други претенции.  

# 244
Дъждовно време, а какъв е твоят коментар на написаното от туроператора?

Първо, не смятам за случайно появата на туроператора тук. Но това е друг въпрос. Аз писах и по-напред - във всяко стадо има мърша. Не мога да отговарям за последната. Но не искам да се слага етикет на болшинството учители, които не са се овълчили. Никога не съм водила подобни преговори и не мога да си го представя. Плащам си във фирмата и насреща ми се подава сума, съответстваща на 15 лв. дневно. Това е. Не съм съгласна всички учители да се слагат под общ знаменател, както говори и заглавието на темата. Не е честно спрямо всички коректни и съвестни хора, които са болшинство.

Да разбирам, че тук аз съм мършата? Simple Smile))) Моля ви, госпожо учителко ... никого не съм обидил, и никой, който не е в тази схема не следва да се чувства засегнат. Казах каква е схемата в голяма част от ученическите екскурзии. Да, има места, където цялата сума се прибира от директора/ката и той/тя определя фирмата и тя е задължителна за всички класове. Да, проблем са и туристическите агенции, който водени от желанието за сигурна печалба от този вид туризъм са склонни да поощряват директори или учители, екскурзиите да са техни. Да, голяма част от туристическите агенции не издават никакви документи и не отчитат този вид туризъм.

Дадох пример за свободен избор от няколко агенции и както всяка туристическа услуга, тези трябва да са подчинени на закона за туризма... и родителя трябва директно да подпише договора с агенцията, за да може да си търси връзката при не изпълнение на програмата. В противен случай има един хвърчащ договор между агенцията и директора и 3 подписа от съответното РИО (което нищо не значи) + 32 документа (годни само за печката).

Аз не съм се включил тук за да обиждам или бъда обиждан. Давам своето мнение, защото родителите имат право за избор и информация! Simple Smile

В момента течат срещи за промяна в наредба 2 за ученическия отдих и туризъм и ви моля, вашите родителски асоциации да се включат активно Simple Smile))

Иначе мога да говоря и за Модул Туризъм (3-я учебен час по физкултура и спорт) и за това как да избираме екскурзията спрямо възрастта и учебния план..., какво е това скаут и Алеко не е ли по-добрият пример и още и още, но Simple Smile))))  виждам, че тук не приемате инакомислещите, които посочват проблема Simple Smile

# 245
Аз повече шпага с Пепеляши нямам намерение да кръстосвам, защото е безмислено. Не зная дали си толкова наивна, но доколкото виждам всички тук ползват псевдоними и това е нормално. Едва ли и твоето име е Пепеляши. Колкото за фалша, нямах предвид господина / моите уважения към него/, а  такива като тебе, които раздухаха до немай къде нещо толкова добро като идея- ходенето на децата ни някъде с учител. Продължавай заблудено да вярваш на какво ли не и да пръскаш тук надъхани слова- твоя воля! Трезвомислещите добре ще преценят думите ми и ще разберат какво имам предвид. Истината е, че до сега не се е появил учител, яхнал джип, купен от парите за екскурзия на децата ни... Може някъде да има некоректност, никой не го отрича, но с колкото хора говорих, всеки се смя искрено на това, че учителите принуждават родителите да пускат децата си на екскурзия или зелено училище. А отсега нататък ти гарантирам, че " идеалистите", които са си залагали главата в торбата да водят ученици някъде, значително ще намалеят именно заради такива глупости, които  изсипа. Успех ти желая в " организирането" на каквото и да било. Дано да се справиш по- добре от даскалите и свръхлоялно.  bouquet

# 246
  • волно калдъръмче
Дадох пример за свободен избор от няколко агенции и както всяка туристическа услуга, тези трябва да са подчинени на закона за туризма... и родителя трябва директно да подпише договора с агенцията, за да може да си търси връзката при не изпълнение на програмата. В противен случай има един хвърчащ договор между агенцията и директора и 3 подписа от съответното РИО (което нищо не значи) + 32 документа (годни само за печката).

Интересно ми е защо натоварвате родителя с отговорности, които не са в неговия ресор? Той просто ползва услугата и плаща за нея. От къде да знае какво точно му тикате в ръцете да подпише?

Имам усещането, че нещо от РИО-то ви връщат документите и вкарвате филми в главите на родителите да подписват договори. Много професионално.

# 247
Интересно ми е защо натоварвате родителя с отговорности, които не са в неговия ресор? Той просто ползва услугата и плаща за нея. От къде да знае какво точно му тикате в ръцете да подпише?

Имам усещането, че нещо от РИО-то ви връщат документите и вкарвате филми в главите на родителите да подписват договори. Много професионално.

Simple Smile))) Окей де. спирам да ви досаждам. Simple Smile Разбрах ви. Останете си със здраве. Simple Smile

# 248
  • волно калдъръмче
Много се надявах да получа отговор от такъв голям професионалист като вас. Но явно няма да имам този късмет.

# 249
Много се надявах да получа отговор от такъв голям професионалист като вас. Но явно няма да имам този късмет.

Нищо,не се ядосвай. Нардука ще ти обясни всичко,тя е много навътре в нещата.
Сега започва сезонът на зелените училища. Интересно ще е мамите да споделят своите наблюдения.

# 250
  • волно калдъръмче
Темата е отворена за споделяне. Засега.

Нормално е недоволните да са повече от доволните. Доволните си живеят с доволството и не държат особено да занимават околните с това. Недоволните държат цял свят да разбере какви са терзанията им.

# 251

Нищо,не се ядосвай. Нардука ще ти обясни всичко,тя е много навътре в нещата.
Сега започва сезонът на зелените училища. Интересно ще е мамите да споделят своите наблюдения.

Аз имам въпрос към ЕВА 17

Защо, след като знаеш колко и как става не се възползваш ти?

# 252
Имам си мои причини и мои принципи. В почти всички теми съм защитавала учителите от несправедливи нападки,но не одобрявам категорично изнудването и извиването на ръцете на родителите.

# 253
  • София
Може ли аз?! Може ли аз, госпожо?!

Кали, така по-добре ли би се чувствала - ако съвестните учители и те се възползват? Може би си гласувала с втори отговор от анкетата?

Изчерпиха ли се смислените въпроси по темата?

П.П. Ех, госпожата ме изпреварила!
П.П.2. Към Мирослав Луканов - твърде голяма рядкост е тук човек да излезе с името, мейла и занаята си накуп. Моля Ви, не се оттегляйте заради маскирани драскачи със страст към плюенето. Просто ги игнорирайте (не е просто, но се свиква).
П.П.3. Нардуца (така по-ме кефи), моята личност всеки с малко въображение, или просто мисъл, може да я открие в профила ми.

# 254
Пепеляши,отивай в ъгъла да се срамуваш,че разбута гнездото на осите.

Общи условия

Активация на акаунт