Екскурзиите - втора заплата?

• 21 168
  • 497
  •   1
Отговори
# 450
Темата е точно за задължителния елемент - червиш се пред строя, че родителите ти не могат да отделят пари за 4-звезден хотел  или са лоши и просто не те пускат.

# 451
  • sofia
Как точно бих реагирала - не знам, защото не ми се е случвало.
Други простотии са ми се случвали, щом във втори клас се срещах два пъти с директора.....но че има учители откачалки, без грам отношение към някои деца съм сигурна, защото избягахме от една такава.

# 452
Не ми се стори да става въпрос за модул "туризъм" в началото на темата.

Последна редакция: вт, 05 мар 2013, 19:24 от Люлин

# 453
Нещо не си разбрала. Да, аз съм против придружителите. Но моят коментар беше относно заплащането на учителите за положения извънреден труд.
Проблема е в това че на родителя се опитват да му наложат че един възпитател е достатъчен за 15-20 деца.Неприемливо е  на родителя да  му се отказва възможност срещу съответното заплащане да подсигури допълнителен възпитател ,който да носи отговорност за 2-3 деца.
Допускам че не всеки родител ще се възползва от тази екстра,но това значително ще облекчи натовареността на възпитателите,които водят групата.

Не само на родителя, и на учителите се налага тази бройка. Тя не е по желание на учителите.  Но 1 възрастен да гледа 2-3 деца, по-добре си ходете семейно.

Дъждовно време, следя темата от началото.
Не съм виждала обява за зелено училище в софийска ДГ или софийско училище за неучебни дни.

Ами те обявите не са в темата..........

# 454
  • край голямата локва
Кой отговор на въпроса "ОК ли сте да плащате втора заплата на класната (без да Ви е уведомила за това), защото води детето Ви на екскурзии?" би те удовлетворил?

Ами аз съм го написала. Съмнявам се че има някой който да не знае че се покриват разходите на учителите, че и отгоре. Така бе и когато аз ходех на екскурзии/ лагери. А тогава уж всичко в образованието  бе "безплатно".  Wink Съмнявам се че ще се намери кой да поеме такава голяма отговорност без пари. Всъщност в тези организирани мероприятия има много неща които и аз не харесвам. Но да си мисля, че не се плаща допълнително, хайде де.  Whistling
  Според мен когато правиш анкета, трябва да предвидиш и отговори които няма да ти харесат.

Моля, не ми отговаряй.

# 455
  • София
Може ли да върна темата към основния й замисъл?

Говорих с Училищното настоятелство.

Цялото ръководство на училището, включително учителят, отговарящ за началния курс, стоят зад идеята за промяна в схемата на екскурзиите, за да се минимизират злоупотребите.

Вече наистина ще трябва да се представят по 3 оферти и наистина класният не следва да дава съвет (коя фирма е по-подходяща), дори когато му е поискан.

Моля, всички родители, които четат тази тема, на предстоящата родителска среща по повод промените, да ги подкрепят открито. За да се престрашат и останалите родители и те да го направят.
Защото наистина нещата са силно капсуловани в един клас. Има безкрайна солидарност с класния, която е градивна, но точно в такива извънредни ситуации е обратното - деструктивна.

Веднъж разчупим ли статуквото, нещата ще се променят.

# 456
Пепеляши,спечелила си голяма битка.  bouquet

# 457
Говорих с Училищното настоятелство.

Цялото ръководство на училището, включително учителят, отговарящ за началния курс, стоят зад идеята за промяна в схемата на екскурзиите, за да се минимизират злоупотребите.

.......
Моля, всички родители, които четат тази тема, на предстоящата родителска среща по повод промените, да ги подкрепят открито. За да се престрашат и останалите родители и те да го направят.
Защото наистина нещата са силно капсуловани в един клас. Има безкрайна солидарност с класния, която е градивна, но точно в такива извънредни ситуации е обратното - деструктивна.

Добре, щом водиш разговори с всички /по твои думи/, защо ти беше тази тема тук? Ами говорете си очи в очи. Явно не това те притеснява. Щом всички са за желаната от теб промяна, какъв ти е проблемът?

# 458
  • Ямбол
Ми аз пък не съм съгласна и с трите оферти, но няма да ги предлагам на Пепеляши, така че да не взима мнението ми под внимание.
Аз съм учител, не туроператор. Работата ми по екскурзиите е регламентирана с правила от училище. Те са достатъчно много и съм длъжна да ги изпълня до последното. От там нататък, ако има недоволни и/или хора, които се съмняват в мен, не задължавам никого. Как пък да не тръгна да търся да предлагам 3 оферти.
И като се предложат пък, решавате проблема с корупцията ли? Как?

# 459
Пепеляши,спечелила си голяма битка.  bouquet

Никак даже. Това е стратегия, която сме виждали.

Дъждовно време, поднесената тук информация е частична.
Подкрепям казаното от Лиляна.

# 460
Mного гадна тема - представя учителите като хитреци, които само се чудят окъде да смотаят някой лев, а това опделено не е вярно.
На екскурзиите гледам така - има оферта и тя срува толкова пари. Ако ме устройва - пращам, ако не - не го пращам, в никакъв случай не и хрумва да се тюхкам за цената и да мисля как се разпределят парите, които се събират. Това просто не ме засяга. Лошите оферти от само себе си отпдат, 300 лева за 4 дни на Говдарци никога няма да дам, при положение,че за 290 лева детето ми ходи за 10 дни на спортен лагер на море, с включени тренировки и забавления.
Нашият клас ходи на еднодневни екскурзии, на зелени училища - не, само веднъж през зимата се ходи на ски училище за една семица, което не е задължително и няма натиск върху родитеите.

# 461
  • sofia
На екскурзиите гледам така - има оферта и тя срува толкова пари. Ако ме устройва - пращам, ако не - не го пращам, в никакъв случай не и хрумва да се тюхкам за цената и да мисля как се разпределят парите, които се събират.
То и аз така разсъждавам. Даже последната оферта за ски училището ми се видя скъпа, проверих колко струва ски училище на Витоша и вече почна да ми се вижда евтина  Wink

Пепеляши, сега някои родители ще гледат да пробутат "тяхната" оферта и пак ще има почва за "корупционни практики". Няма пълно щастие...

# 462
Това с трите оферти е толкова за замазване на очите, че ме учудва кой още се хваща на тоя номер  Stop  Ако искам да "пробутам" предпочитана от мен оферта, не три, десет по-неблагоприятни мога да представя, и пак да стане това, което "трябва"... Наистина ли сте толкова наивни, или просто ей така - да се отчита някаква привидна активност  и заинтересованост newsm78

# 463
  • Ямбол
Е, как ще са наивни, тука битки се печелят... ooooh!

# 464
Така.... Получават се три оферти, три различни цени. И кой тръгва да проверява дали е читав туроператора, превозвача, хотела.... Кой и по какви критерии ще сравнява офертите - по цена, по качество, по безопасност, по какво? И като спрете учителите да взимат, ако го правят, няма да има екскурзии, вие ще си ги водите насам-натам и така - всички доволни и щастливи и  децата до полите ни....

Общи условия

Активация на акаунт