101 заблуди за България

• 40 934
  • 1 369
  •   1
Отговори
# 15
Трудолюбието първо ми изниква, като мит.
Любознанието също. Мит е че 'няма закони" и че е 'страната на розите'. 

# 16
Бях чела някъде ,че бг розово масло наистина е с най добро качество.
10 c's не споря..просто ми стана интересно защо да  е мит ,че Бг е 'страната на розите'. 

# 17
  • Там,където се събуждам щастлива.
10 c's не споря..просто ми стана интересно защо да  е мит ,че Бг е 'страната на розите'. 

Доколкото знам в Турция се отглеждат / произвеждат много повече (от наши рози).

За мен е мит, че който не е поискал, не се е издигнал. С една дума: всеки може да преуспее / успее, ако иска.

# 18

Да вярно е,Турция, Франция, Мароко, Индия, Афганистан ....но аз имах предвид като качество.
Мисля ,че  най-доброкачествено и търсено розово масло се получава от култивираната в България Rosa damascena . Но пък може и да не съм права. Simple Smile

# 19
  • Там,където се събуждам щастлива.
В Турция е същия вид роза.  Peace

# 20
  • в сърцето на един мъж...
Мит е, защото ония огромни розови полета около Карлово и Калофер вече ги няма....

# 21

Да вярно е,Турция, Франция, Мароко, Индия, Афганистан ....но аз имах предвид като качество.
Мисля ,че  най-доброкачествено и търсено розово масло се получава от култивираната в България Rosa damascena . Но пък може и да не съм права. Simple Smile

Taka е.
Турците и японците положиха много усилия, за да отглеждат този сорт на тяхна територия, но качеството е по - ниско.

# 22
  • в едно миланско село
никакви митове нямам за България, отдавна отпаднаха всичките.
имам една голяма (лична) истина : такъв купон със стари приятели не съм виждала тук (респективно съдейки от старите компании на мъж ми). не че не знаят да се веселят, сакън да кажа подобно нещо за италианците, просто го няма този момент на освобождаване, не знам как да го обясня, купон  Mr. Green

пп. опссс, сетих се за един голям мит : българската кухня е много здравословна  Twisted Evil

Последна редакция: ср, 20 фев 2013, 22:32 от feiam

# 23
10 c's не споря..просто ми стана интересно защо да  е мит ,че Бг е 'страната на розите'.  

Ами защото аз си преставям страна потънала в рози на всяка крачка, както например си представям Холандия с техните лалета ( не знам дали правилна асоциация правя, не съм била в Холандия). Представям си розата, като национален символ представям си навред да се култивират сто вида рози и тн и тн нещо като 'свещен символ' - Страната на Розите.
И понеже аз рози почти никъде не виждам всмисъл, като изобилие, отношение - нещо да ми се набие като ясен спомен от обиколка из страната и да кажа "Ах, тези хора с техните рози!" смятам, че е мит, че България е страна на розите:)

# 24
  • в едно миланско село
сетих се и за друг мит: българите имат невероятна обща култура. гола-вОда са останалите.

# 25
  • Германия
Мит е,че българите са европейци.В европейския съюз сме,но мисленето и поведението на голяма част от населението е на светлинни години от европейското.

# 26
по манталитет българите са по близки до ориента, отколкото до Европа. спомнете си години назад начина на мислене, че младите трябва да живеят със старите и да ги слушат. вчера гледах филм от 1975 година- два диоптъра далекогледство. Препоръчвам го

# 27
Oт вчера вече два пъти имам повод да пейстна тази графика ( oт 'Европа.ИСтория' на Н.Дейвис), мисля, че е точно по темата ( гледайки последните постове):
европейски културни кръгове

Последна редакция: чт, 21 фев 2013, 23:31 от Рокси

# 28
Мит е,че българите са европейци.В европейския съюз сме,но мисленето и поведението на голяма част от населението е на светлинни години от европейското.

О, те пък някои от другите са такива големи европейци, че ум да му зайде на човек!  ooooh!

# 29
Хмм, не знам какво означава точно "европеец",
но не бих сложила българите до ориенталците.
Доста по-модерно мислене имаме, дори и тези на възрастта на баща ми напр.

10 c's , в Холандия не навсякъде могат да се видят полета с лалета. Wink
Аз в България също не съм мяркала с рози, ама не знам и къде ги има,
за да ги посетя.

feiam , никога не съм чувала такъв мит - че ни е здравословна кухнята.
Че е вкусна - да, ама здравословна май никой не твърди...

Общи условия

Активация на акаунт