Отговори
# 465
Здравейте, аз съм нова в темата! Искам да ви попитам дали ви се е случвало да ви изтръпват пръстите на ръцете? Днес сутринта се събудих с мравучкане в малкия и безименния пръст на дясната ръка. И това не минава цял ден. Притеснявам се дали е нормално.
Благодаря предварително за отговорите!

# 466
Кикито добре дошла   bouquet
 newsm59   party023  newsm67 Честито на рожденничките! Бъдете най красивите  preggo ,а после най- щастливите мами!  bouquet  bouquet
Да се похваля бебовци са добре  Grinning По малкия бебо е наваксал и дивееше, а другия кротко си спеше надолу с главата  Laughing В понеделник ще направим БХС+ФМ                                                                                      .
до мамчетата  с по голям опит някой има ли инфо как  се спира утогестана newsm78 бях питала и преди  но никой не писа,само аз ли го ползвам Sad
И аз го ползвам Wink ,ако трябва да го спреш изкарай си опаковката и толкоз Stop

# 467
Майчетата , които сте по здравна каса на ЖК , доплащате ли някаква сума или всичко ви е покрито от ЗК ? Изключвам БХС и ФМ .

Доплаща се, но какво и колко зависи от лекаря. По-горе са написали колко малко неща плаща ЗК, а повечето доктори държат поне веднъж месечно да се пускат изследвания и да гледат бебето на ехограф.

silviq_soleil, благодаря за линковете! Миналата седмица тъкмо обсъждахме, че курсове има също към Mam's&Me center и Майчин дом правят, но не знам кога ще има пак.

За жилищата - аз харесвам големи пространства. Тези новите кибритени кутии със стаи под 10 кв направо ме удивляват и дори да ми подаряват такова, не бих го взела. Сега сме в много голяма гарсониера, но мен ми се струва тясна за двама ни и все не ми стига мястото, камо ли да набутам тук едно дете. Всеки трябва да има свое пространство, за това търсим квартира с две спални вече, а ако намерим 4-ен още по-хубаво, защото тези холо-кухни не са ми много по вкуса  Mr. Green

# 468
Много съм притеснена! Днес бях на преглед, както споменах малко по-рано доктора каза, че всичко е наред, но сега като пишках и се избърсах имах червеникаво зацапване. Звънях на доктора, а той само ме успокоява и каза да продължавам хапчетата, които си пия. Моля ви кажете ми някоя от вас имала ли е и знаете ли дали е възможно да е от прегледа (вагинален), което доктора категорично отхвърли.

# 469
Здравейте, аз съм нова в темата! Искам да ви попитам дали ви се е случвало да ви изтръпват пръстите на ръцете? Днес сутринта се събудих с мравучкане в малкия и безименния пръст на дясната ръка. И това не минава цял ден. Притеснявам се дали е нормално.
Благодаря предварително за отговорите!
Добре дошла  :  bouquet  zachatie.org/forum/index.php?topic=47832.0 виж тук има инфо от други мами ,аз нямам такива "екстри" още Hug Дано ти помогне Wink
Кикито той няма да признае ,но в предните теми имаше и други момичета с такива "внимателни"доктори Crazy

# 470

Сега не знам да се притеснявам ли за моето бебче Sad

# 471
  • Пловдив
Kikito86 аз имах такова зацапване, но в по начални седмици и то имах няколко пъти. Д-ра ми каза да пия хаповете и да вардя леглото. Ставане само до тоалетната!!! Е та всичко сега е наред (да не ме чува злото) Единственото, което ще те посъветвам е да лежиш и да пиеш хапчетата, който са ти изписали(предполагам утрогестан или дуфастон) и да не мислиш за това. Не прави моята грешка. От сутрин до вечер четях глупости и треперих. Тегли си филмчета и се развличай, не го мисли. Също така може да има зацапване, ако днес е датата на предполагаемия ти цикъл. Мисли позитивно. А в коя седмица си ти? Simple Smile

# 472
Kikito86 аз имах такова зацапване, но в по начални седмици и то имах няколко пъти. Д-ра ми каза да пия хаповете и да вардя леглото. Ставане само до тоалетната!!! Е та всичко сега е наред (да не ме чува злото) Единственото, което ще те посъветвам е да лежиш и да пиеш хапчетата, който са ти изписали(предполагам утрогестан или дуфастон) и да не мислиш за това. Не прави моята грешка. От сутрин до вечер четях глупости и треперих. Тегли си филмчета и се развличай, не го мисли. Също така може да има зацапване, ако днес е датата на предполагаемия ти цикъл. Мисли позитивно. А в коя седмица си ти? Simple Smile

Да дуфастон, утрогестан и още куп неща Sad иначе съм в 12 седмица почти

# 473
  • София
Честит рожден ден на празнуващите и от мен  hbday

Да сте живи и здрави и много много щастливи и - разбира се - много здрави бебчета на термин! Весело изкарване на празника  Hug

Аз съм по-добре вече, но все още ми е отпаднало. В общи линии има някакъв вирус, който върлува и него съм пипнала. Започва с ужасни болки в гърлото, минава в ужасна хрема и после кашлица. Висока Т не се вдига, аз за момента съм на етапа с хремата, дано ми се размине кашлицата. Питах лекаря ми специално за Парацетамола. Искам да вметна, че имам страхотно мнение за моя ЛЛ, страхотен специалист, ходи по разни експедиции, всестранно развита личност е и е от постоянно търсещите и развиващите се лекари. Каза категорично- няма проблем. Каза ми и какви са количествата за предозиране, но според мен ако не мине от едно-две хапчета на ден по-добре да се потърси лекар така или иначе.

Хубава вечер от мен  Hug

# 474
Kikito86, правил ли ти е днес цитонамазка( или друго специфично изследване)? На мен след взимането на пробата, ми зацапа малко еднократно  Thinking
Щом ти е предписал толкова неща сигурно не му е неочаквано да получиш зацапване и аз също бих те посъветвала да се пазиш повечко и ако продължи отиди и при друг лекар, за да се спокойна Hug

# 475
Kikito86, правил ли ти е днес цитонамазка( или друго специфично изследване)? На мен след взимането на пробата, ми зацапа малко еднократно  Thinking
Щом ти е предписал толкова неща сигурно не му е неочаквано да получиш зацапване и аз също бих те посъветвала да се пазиш повечко и ако продължи отиди и при друг лекар, за да се спокойна Hug

Нищо не ми прави днес, само вагиналния преглед. А лекарствата са повече, защото имахме проблем със зачеването Wink
Вече няма да мръдна от леглото и силно се моля да не е това, което си мисля аз Cry

# 476
Kикито няма да са шашкаш мила, всичко с бебчо си е наред. И все пак ако  искаш, за да се успокоиш, иди на преглед. И защо те е бъркал с вагинален? Не са ли ти малко множко седмиците за вагинален вече?

# 477
  • Пловдив
Kikito86 мисли позитивно, моля те! Не си мисли най - лошите неща. Лягаш и не мърдаш. Гледай яки фимчета. 12г.с. и вагинален ехограф??? Мен днес ме гледа вече коремно. А съм в 11г.с. Видя се всичкоооо. Защо те гледа вагинално? Почини 2-3 дни и ако продължи това зацапване отиди при друг лекар. Тоя го сменяй. И пак ти казвам - Не си нито първата, нито последната с леко зацапване. 80% от жените имали такова сега имат пухкави бебета. Майка ми ми беше казала, че и тя е имала такова и било често срещано, а тя е медицинско лице. Не се плаши:) Ние сме с тебе

# 478
  • София

Нищо не ми прави днес, само вагиналния преглед. А лекарствата са повече, защото имахме проблем със зачеването Wink
Вече няма да мръдна от леглото и силно се моля да не е това, което си мисля аз Cry

Kikito86, спокойно  Praynig И аз мисля, че бебето е добре, нали днес сте го видели. Щом са ти казали да си полегнеш - лягай и дано всичко е наред. Ако имаш съмнения в твоя лекар искай друго мнение  Peace

# 479
Ама защо всички са толкова притеснени по отношение на вагиналните прегледи по време на бременност? При предишната ми бременност до последно се налагаше вагинално да ме преглеждат, за да следят дали се вдига плацентата (беше ми ниско прикрепена). Не е толкова страшно, наистина, даже си е необходимо в определени случаи.

Кикито, наистина ако си притеснена, отиди за второ мнение някъде. Само недей да се притесняваш, тревогата може само да ти навреди. Мисли положително, знам че е трудно, но не е невъзможно. Разсейвай се с приятни неща.

Мими9, защо имам усещането, че сме при една и съща педиатърка... Дали не си при доктор Ася Илиева? Или просто съвпадение и моето развинтено въображение...  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт