ЕВРОВИЗИЯ - Malmö 2013 (тема 13)

• 26 321
  • 578
  •   1
Отговори
# 405
На този фон се питам дали малка държава като Дания може да отнесе победата. newsm78

# 406
На този фон се питам дали малка държава като Дания може да отнесе победата. newsm78

Според мен не е до размер на държавата, а до размер на бюджета.  Peace

# 407
Чакайте да чуем азерската песен.Може пак да сме в Баку.Русия newsm78
Аз си мисля,че е време някой от големите 5 пак да домакинства.

Морхи,какво става с френската песен?

# 408

Морхи,какво става с френската песен?
Няма никакви новини.

# 409
  Новите правила за  Евровизия      
С вота на зрителите песните се класират (подреждат) съответно. Отделно от зрителите националните журита  класират всички песни (без тази на собствената си страна) според предпочитанията си. После класациите на зрителите и журито се обединяват и всяка песен се подрежда на съответното място в редицата.
esctoday представя пример:
Държавата А е класирана на първо място от зрителите  и на последно място от журито.
Държавата Б е на 11 място и от зрителите и от журито.

По досегашната система с комбиниран вот:
Държавата А: 12т + 0т  = 12т
Държавата Б: 0т + 0т = 0т                                  

Класиране по новата система:
Държавата А: 1-во място + 25-то място(последно)= 26-то място
Държавата Б: 11-то място + 11-то място = 22 място

На първата песен от всички класирани в редицата се присъждат 12т,  на  втората песен - 10т., ..и т.н. до 1т

Последна редакция: пн, 11 мар 2013, 01:04 от Isis

# 410

България ще участва ли на Детската Евровизия тази година? Дано отговорът да е положителен.

Не е решено още / не е обсъждано. Но не е изключено.

# 411

Tюю, озорих се докато проумея нещо. То беше едно четене, мани. Доколкото разбирам с новите правила, отчитането ще бъде по-точно, защото журито няма да подрежда само първите 10, а всички песни по позиция. И есемесите от публиката ще подреждат също мястото на всяка песен. Така песента получила най-малката позиция от сумарния ранг ще получава най-много точки - 12.
Правилата на френски http://www.eurovision.tv/upload/press-downloads/2013/Public_vers … ules_FR_FINAL.pdf
Правилата на английски http://www.eurovision.tv/upload/press-downloads/2013/Public_vers … les_ENG_FINAL.pdf

# 412
Да, поотделно подреждане на песните по позиции и после по общата позиция (жури + зрители). Ще видим цялата ситуация в реално време, а дотогава ще тълкуваме:

Значи международните водещи ще съобщават имената на 10-те държави, класирани за финала, а на самия финал говорителите на съответните държави ще обявяват името на държавата  и съответните точки (от 1 до 12).

Les présentateurs internationaux annoncent le nom des pays ( qui sont qualifiés pour la Finale à l'issue des Demi-finales. Lors de la Finale, les résultats de chaque pays sont annoncés successivement, clairement et intelligiblement, par le porte-parole  de chaque Radiodiffuseur participant qui s'exprime en anglais ou en français (et qui indique en premier le nom du pays concerné, puis les points attribués aux chansons, par ordre croissant).

......Така песента получила най-малката позиция от сумарния ранг ще получава най-много точки - 12
Това е песента класирана на първо място = №1  (най-добрата песен)

Последна редакция: пн, 11 мар 2013, 10:45 от Isis

# 413
Т.е. подреждане на абсолютно всички песни от (полу)финалите?  newsm78 Както аз си го правя.  Mr. Green

# 414
Песента на Нидерландия Anouk - Birds       Интересна балада!
Текст на припева и финалното изречение
Скрит текст:
Птици  падащи към покривите
От небето като дъждовните капки
Нямат въздух
Нямат  най-висока точка до която да излетят
Ето защо птиците не летят
Birds falling down the rooftops
Out of the sky like raindrops
No air
No pride
That’s why bïrds don’t fly

Последна редакция: пн, 11 мар 2013, 12:21 от Isis

# 415
На мен не ми харесва.

# 416

Гласът на изпълнителката на холандската песен много ми прилича на гласа на Адел.  Peace

# 417
Песента на Нидерландия Anouk - Birds       Интересна балада!

Наистина интересна балада. Simple Smile И хубав глас. Помниш ли Исис, по едно време се бях вманиачила по The Dear hunter, музиката много ми напомня за тях.

Знаете ли какъв проблем имам - не мога да запомням всичката текуща информация и постоянно се стресирам, че паметта ми не е наред. Вчера си пуснах ирландската песен, нито я помнех, нито помнех как съм я оценила на първо слушане. Наложи се да търся дати, постове, докато установя, че не ме е впечатлила тогава. Доста ми хареса на второ слушане. Сега смятам да си направя списък с песните по полуфинали и която не я помня, да я слушам пак.
Ще играем ли тази година на класации?  Grinning

Последна редакция: пн, 11 мар 2013, 16:17 от Morphea

# 418
Не е лоша холандската песен. Не мога да кажа,че от раз ми хареса,но след второто/третото слушане си е приятна балада.

Да,само да излезнат всички песни и някой да направи табличките и ще играем Grinning

# 419
Честито на феновете на "Само шампиони". В крайна сметка тя ще ни представя на Евровизия. Аз ще си спестя коментара Simple Smile.
http://bnt.bg/bg/about/27/article/2028

Общи условия

Активация на акаунт