СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 30 714
  • 754
  •   1
Отговори
# 705
  • при моите любими
Момичета да ви пита (със сигурност обсъждано), ако има обявени 10 места за деца със социален критерий, а кандидатите са само 3 или се приемат само 3 деца ( в списъка повечето са с ниско желяние и предполагам ще са приети в григи градини) другите 7 места автоматично ли ще се дадат на деца с общ критерий или това ще се случи на второ класиране. Каква е процедурата.

# 706
  • София
инсп. Гаджет -да, защото бях пратила запитване преди време кога смятат да я пуснат в експлоатация в предвид наболелия проблем с местата. Отговорът беше повече от изчерпателен -Да следя секция "Новини"  ooooh!. Ако я пуснат от септември как ще е кандидатстването тогава?

# 707
инсп. Гаджет -да, защото бях пратила запитване преди време кога смятат да я пуснат в експлоатация в предвид наболелия проблем с местата. Отговорът беше повече от изчерпателен -Да следя секция "Новини"  ooooh!. Ако я пуснат от септември как ще е кандидатстването тогава?

Ако по отговора в обратна връзка съдиш, че е ти е актуална информацията, по-добре недей  Laughing
Ако наистина е държавна и е готова септември, ще я пуснат още през пролетта /ако наистина са сигурни, че пусковият период ще е есента/ в системата. Ако не са сигурни, ще я пуснат по-натам, на текущ прием. Но аз не съм убедена, че ще е държавна, дано греша, а ти да си права.

cydonia да, останалите 7 автоматично ще се заемат от деца от общата опашка още на първо класиране, няма да се оставят за второ.

# 708
  • София
инсп. Гаджет дано не си права, освен да им  пратя запитване директно да отговорят държавна ли е или частна?

# 709
Здравейте и от мен!

Следя темата, но до момента не съм се включвала.
Дъщеря ми е на почти 5 месеца и кандидатстваме за ясла.
Живеем в кв. Модерно предградие, което се намира в район Връбница, но кандидатстваме в район Люлин.

Имам няколко въпроса:
1. Някои има ли впечатления от 20 ОДЗ Люляче, което се намира в Люлин, тъй като шансове да приемат малката Ива са най-големи в това ОДЗ?
2. В 101 ОДЗ "Ябълкова градина" има допълнителна 0,1 точка за гранични райони. Ние сме в голяма близост до това ОДЗ, писах на имейла на ОДЗто, но според тях Люлин и Връбница са два различни административни района и нямаме този шанс. Никъде не откривам инфо кои са тези гранични райони. Ще се радвам, ако някой има възможност да ми съдейства.

Предварително благодаря за помощта Ви.

# 710
Искам да ви питам нещо малко по-встрани от кандидатстването.  Rolling Eyes
Знаете ли как и от кого се определя колко свободни места ще отпусне градината/яслата за приема за новата година? Досега всички години, в които съм следила класациите (2011 и 2012), градината, в която искаме да кандидатстваме, е обявявала 50 свободни места за прием - т.е. 2 групи с по 25 деца. И като съм гледала точките, ако кандидатстваме в съответната година, сме щели да се класираме при всички случаи. Да, ама не!  Twisted Evil Тази година, когато е нашият ред за кандидатстване в същата градина са обявили само 25 места за прием и, разбира се, синът ми е в гранична група с още 20 деца за 5 места!  Close

# 711
  • СОФИЯ
Директора определя колко свободни места да пусне.

# 712
  • София
Искам да ви питам нещо малко по-встрани от кандидатстването.  Rolling Eyes
Знаете ли как и от кого се определя колко свободни места ще отпусне градината/яслата за приема за новата година? Досега всички години, в които съм следила класациите (2011 и 2012), градината, в която искаме да кандидатстваме, е обявявала 50 свободни места за прием - т.е. 2 групи с по 25 деца. И като съм гледала точките, ако кандидатстваме в съответната година, сме щели да се класираме при всички случаи. Да, ама не!  Twisted Evil Тази година, когато е нашият ред за кандидатстване в същата градина са обявили само 25 места за прием и, разбира се, синът ми е в гранична група с още 20 деца за 5 места!  Close

Ето какво ми отговориха на подобно запитване за съвсем ново и голямо ОДЗ:

Здравейте, бих искала да разбера каква е причината да не се отпуснат места за септемви в новото 72-ро ОДЗ в Дървеница - много се надявах да можем да кандидатстваме там. Благодаря Ви предварително.

Нашият отговор:
Всеки директор преценява какви групи ще бъдат сформирани, в зависимост от капацитета, условията и човешкия ресурс, с който разполага детското заведение, както и съгласно изискванията на РИОКОЗ и другите държавни институции.

Поздрави,
Екип за обслужване на ИСОДЗ към Столична община

# 713
Здравейте и от мен!
......
2. В 101 ОДЗ "Ябълкова градина" има допълнителна 0,1 точка за гранични райони. Ние сме в голяма близост до това ОДЗ, писах на имейла на ОДЗто, но според тях Люлин и Връбница са два различни административни района и нямаме този шанс. Никъде не откривам инфо кои са тези гранични райони. Ще се радвам, ако някой има възможност да ми съдейства.

За това ОДЗ е посочено, че точката по ДК2 важи само за район Люлин. Ако важеше за повече от един район в скобите щяха да бъдат посочени и двата. Директорите определят за кои райони важи подточката и се посочва изрично.

# 714
BAN, нашата ситуация е същата, с тази разлика, че досега биваха обявени 25 свободни места, а тази година са 0. В първата година на кандидатстването ни, директорката обяви нулев прием за първа група на яслата под претекст, че едногодишните деца се записват само, за да са записани и после не ходят, де факто така осигури повече места за първа група в градината. Това добре, съгласна съм донякъде. А сега ощетява същия този набор (2010), който ощети навремето с нулев прием за яслата, с нулев прием и за първа група. Де факто, този набор имаше един-единствен шанс - миналата година, когато пък направи мръсен номер, когато в последния момент раздели кандидатстването на две - обособи допълнителната сграда на градината като административен филиал и прехвърли свободните места там, и това - насред кампанията по кандидатстването. Така много хора, които бяха записали децата си февруари и не са следили ежедневно системата, де факто се оказа наредени на опашка отново за нулев прием. Едновременно с това, в момента набор 2007 и 2008 има общо 13 свободни места, за които чакащи няма. Тази градина няма алтернатива в 12 км радиус и всъщност цялата тази история се явява огромен проблем, особено за родители, едно от чиито деца посещава училището в близост (ще ми се налага да карам второто дете на минимум 15 км от първото, ако изобщо успеем да се класираме някъде, защото поради горепосочените причини губим и 0,1 точка за местоживеене). Става въпрос за Банкя. Чудех се и аз къде мога да сигнализирам, но отсега си зная, че е кауза пердута.

# 715
  • София
инсп. Гаджет дано не си права, освен да им  пратя запитване директно да отговорят държавна ли е или частна?

Общинска или частна  Wink В БГ почти всички нечастни ДЗ и у-ща са общински, ДГ май вече няма (не съм сигурна за статута на тази в Г. Баня напр.  Peace ), държавните школа също са малко - НПМГ, НГДЕК и т. н.

# 716
Директора определя колко свободни места да пусне.
ОК, де, ама после някой контролира ли го да не пусне останалите 25 места на "свободен прием"?  Crossing Arms
Щото капацитет очевидно има - ще изпишат 2 групи за училище. Другото помещение празно ли ще седи, съответно персонала без работа?
И още нещо - ако в една година всички директори решат да съкратят приема на половина например, никой ли няма да ги контролира?!

# 717
  • София
Здравейте и от мен!
......

За това ОДЗ е посочено, че точката по ДК2 важи само за район Люлин. Ако важеше за повече от един район в скобите щяха да бъдат посочени и двата. Директорите определят за кои райони важи подточката и се посочва изрично.

Peace с едно уточнение - не директорките, а педагогическите съвети  Wink

# 718
Относно намаляване на бройките/ групите от две на една е обвъзано с отпускане на една група повече за 4-5 годишните /тази година за сметка на набор 2010/, за които е задължително да има осигурени места във връзка с последните измишльотини за предучилищна от 4 години. Това е обяснението на една от директорките на ЦДГ! 

# 719
Добре де, а като дойде ред на набор 2010 да стане на 4 години и да започне задължителната предучилищна, моето дете къде ще иде? Или тогава ще ощетят набор 'нам-си-кой заради набор 2010?

Общи условия

Активация на акаунт