СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 30 880
  • 754
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Моля,да ми кажете как мога да кандидатствам директно за първа група от септември вместо за втора яслена при положение че дъщеричката ми е януари 2011г. родена?Избирам примерно 47ОДЗ и то директно ми изкарва че кандидатствам за втора яслена група...Благодаря Hug

# 136
  • София
Добро утро, момичета,
бих искала да попитам дали някой има информация за допълнителната сграда на 65 ОДЗ Слънчево детство в Слатина за какво ще се използва. ...."

По спомен тази сграда не е към ОДЗто, а е някакъв център с друго финансиране. Мисля че има нещо в някой от протоколите на РГ.

Благодаря. И аз така знам от информационната табела при строителството й, но миналата седмица минах покрай сградата и видях, че на нея има надпис 65 ОДЗ Слънчево детство...

# 137
Моля,да ми кажете как мога да кандидатствам директно за първа група от септември вместо за втора яслена при положение че дъщеричката ми е януари 2011г. родена?Избирам примерно 47ОДЗ и то директно ми изкарва че кандидатствам за втора яслена група...Благодаря Hug
Трябва да се пише в "Обратната връзка", че искате промяна на набора на детето, защото сега за 1-ва група в ЦДГ се допуска само набор 2010

# 138
  • София
Може да поискаш смяна на набора чрез обратна връзка, но това може да стане чак от септември месец за текущите класирания.

# 139
  • София
Добро утро, момичета,
бих искала да попитам дали някой има информация за допълнителната сграда на 65 ОДЗ Слънчево детство в Слатина за какво ще се използва. ...."

...Защо не се пуснат малко повече места - мога само да предположа. И предположението ми е, че понеже има адски много деца, приети по другия начин, съответно групите са препълнени и не остава нищо за пускане в системата от новата сграда.

Мдам, аз лично познавам две дечица, приети "по другия начин" точно там. И сигнализирах за едното общинския отдел по образование, но ми отговориха, че при проверката в ДЗ директорката е казала, че детето има документ, че е със хронично заболяване и по този показател е прието и не е отписано от списъците в системата. Скоро след сигнала ми детето изчезна от списъците на чакащите. Със сигурност знам, че детето няма такова хронично заболяване ...

# 140
  • София
Благодаря ви много за бързите отговори HugЖалко че е чак от септември,това значи че трябва да се адаптираме първо в яслата,после ако се преместим отново адаптация в новата група и въобще не е измислено както трябва,но уви... Sad

# 141
  • София
Мдам, аз лично познавам две дечица, приети "по другия начин" точно там. И сигнализирах за едното общинския отдел по образование, но ми отговориха, че при проверката в ДЗ директорката е казала, че детето има документ, че е със хронично заболяване и по този показател е прието и не е отписано от списъците в системата. Скоро след сигнала ми детето изчезна от списъците на чакащите. Със сигурност знам, че детето няма такова хронично заболяване ...
Да де, то това е 'другия' начин - с фалшиво заболяване, за да може дир-ката да си върже гащите при проверка.
Иначе и аз бях разбрала, че ще е към друга институция. Но после пък чух, че щели да приемат нови деца и реших, все пак ще е разширение на градината предвид малкото места и многото деца...

# 142
Здравейте, искам да ви попитам следното тъй като нещо не ми е ясно с това разделение по критерии - ако градината е обявила 15 свободни места, 6 по социален критерии и 9 по общ  и за по социален кандидатсват само 2 деца какво се случва с оставащите 4 места още на 1-во класиране ли се заемат от тези по общ критерии или се обявяват като свободни за 2-то класиране. Предварително ви благодаря!

# 143
  • София
Може да поискаш смяна на набора чрез обратна връзка, но това може да стане чак от септември месец за текущите класирания.

И моето дете е януари 2011. Аз писах. Но засега не дават да се мести набора.

Още на първо класиране падат свободните места от соц. опашка в общата.

Ох,и аз редя кандидатури и смятам шансове.
17 деца за 10 места?
Или 20 деца за 21 места?
 Mr. Green

Питане: 2011 имат ли прием по т.2.2.4.?

# 144
Върнали са 3те точки за първо желание и са начислили яслената точка за набор 2010.
Сега поне не е нужно да гадаем кой има да взема още точки Party

# 145
А защо вече има приети деца за 2011? Shocked
Кога обявиха свободните места, кога ги приеха, че аз не разбрах?
Те не са ли приети миналата година като ясла 1? Както сега ще кандидатстат 2012.

# 146
  • София
Здравейте, искам да ви попитам следното тъй като нещо не ми е ясно с това разделение по критерии - ако градината е обявила 15 свободни места, 6 по социален критерии и 9 по общ  и за по социален кандидатсват само 2 деца какво се случва с оставащите 4 места още на 1-во класиране ли се заемат от тези по общ критерии или се обявяват като свободни за 2-то класиране. Предварително ви благодаря!
Прехвърлят се към общата опашка още на 1-во класиране.

2011 или 2012 набор?
Предполагам, че си искала да напишеш 2012 - ами има, сещай се как да приети ...
Позната сподели, че в тяхната ясла имали бебета по на 10 месеца и нейната щерка (януари'2010, на 3г) много им се радвала.

# 147
  • София
Върнали са 3те точки за първо желание и са начислили яслената точка за набор 2010.
Сега поне не е нужно да гадаем кой има да взема още точки Party

Все още не на всички деца точките са върнати, но явно се работи. Нашите са върнати, но на детенце от яслената група на моето виждам, че не са.

# 148
Благодаря за отговорите!

# 149
  • София
Те не са ли приети миналата година като ясла 1? Както сега ще кандидатстат 2012.

Ох, сега разбрах и си изтрих поста. За 2011 говоря.
Те са дали първо всички места, после приетите миналата година и после още места за тази година.

Общи условия

Активация на акаунт