СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 30 898
  • 754
  •   1
Отговори
# 150
Върнали са 3те точки за първо желание и са начислили яслената точка за набор 2010.
Сега поне не е нужно да гадаем кой има да взема още точки Party

Все още не на всички деца точките са върнати, но явно се работи. Нашите са върнати, но на детенце от яслената група на моето виждам, че не са.
Като ми обърна внимание и аз забелязах, че има дечица от нашата група е невъзстановени точки   Naughty

# 151
Добро утро, момичета,
бих искала да попитам дали някой има информация за допълнителната сграда на 65 ОДЗ Слънчево детство в Слатина за какво ще се използва. Минах от там и вядях, че е завършена, но не виждам обявени свободни места в това ОДЗ, освен 26бр за втора яслена група и 15 за първа. Намерих единствено коментар във форума, че "новата пристройка на 65-то ОДЗ ще е за 3 градински групи. В едната ще се разхвърлят деца от вече приетите, а другите места ще са за 2009 набор."

Това за групите в 65-то една майка, която е била на род. среща там го сподели. После една мама от РГ беше писала, че би трябвало всички места от новата сграда да се пуснат през системата.
Защо не се пуснат малко повече места - мога само да предположа. И предположението ми е, че понеже има адски много деца, приети по другия начин, съответно групите са препълнени и не остава нищо за пускане в системата от новата сграда.

Благодаря Ви! Така е логично, май аз не съм разбрала правилно, какво точно се обсъжда.
 Това което мен ме вълнува по-точно е свързано с приема в самостоятелните детски ясли:
Ако единият от родителите работи на две места, едното от които е граждански договор, но точно то е в района на детската ясла, полагат ли се за тази работа 0.1 точки за месторабота от допълнителните критерии? Как се отразява това в системата? Извършва ли се проверка или това се удостоверява само с бележка пред директорката?
Гражданският договор не се брои.  Трябва договорът да е трудов.
Това пише в ръководството за обяснения на критерия за работещ родител:
Родителят/настойникът трябва да има трудов договор с платени осигуровки в НОИ, да работи по служебно правоотношение съгласно Закона за държавния служител, да се самоосигурява (едноличен търговец, свободна професия и др.) с платени осигуровки в НОИ или да е специализант, който получава възнаграждение по договор за обучение за придобиване на специалност от номенклатурата на специалностите, определена по реда на чл. 181, ал. 1 от Закона за здравето.

При записване трябва да представите служебна бележка от работодателя или копие от документите, удостоверяващи внесените осигурителни вноски (ако сте на трудов договор).

Благодаря за изчерпателния отговор!

# 152
Върнали са 3те точки за първо желание и са начислили яслената точка за набор 2010.
Сега поне не е нужно да гадаем кой има да взема още точки Party

за кой район говориш?
защото при нас нито са върнали 3-те точки, нито едната е прибавена?!?!?!

Party и нашите точки са на линияяяя

Последна редакция: ср, 27 фев 2013, 11:15 от Pile76

# 153
  • София
Pile76, не е по райони - определено.

# 154
Здравейте! След като списъците на чакащите са по азбучен ред и няколко деца са с едни и същи точки, как става приемането им? Означава ли, че тези, които започват с А например, са в някакво предимство, понеже са по-преден номер в списъка? Жребий ли определя в този случай кой влиза и пак системата ли провежда този жребий? Попитах и в сайта  на ИСОДЗ, но все още няма отговор.

# 155
Здравейте! След като списъците на чакащите са по азбучен ред и няколко деца са с едни и същи точки, как става приемането им? Означава ли, че тези, които започват с А например, са в някакво предимство, понеже са по-преден номер в списъка? Жребий ли определя в този случай кой влиза и пак системата ли провежда този жребий? Попитах и в сайта  на ИСОДЗ, но все още няма отговор.
Децата с равен брой точки на границата (т.нар. гранични групи) се класират на база на случаен подбор - чрез жребий. Системата го провежда - има генератор на случайни числа.

# 156
  • София

от първа старница"Как ще се класират децата с равен брой точки и подточки
Цитат
9.1. Как ще се класират децата с равен брой точки и подточки?
Всички деца се нареждат в списъка с чакащи по точки. При равен брой точки и подточки, ще се нареждат по азбучен ред. При попадане в гранична група по време на класирането ще се генерират случайни номера. По-малките номера ще са с предимство.

9.2. Какво означава термина „гранична група”?
Става въпрос за тези групи с равен брой точки и подточки, които са на границата на прием в детското заведение. Например, останали са 3 свободни места, но в началото на опашката има 10 деца с равен брой точки и подточки (примерно, 8.1 т.). Тези 10 деца с 8.1 точки всяко образуват граничната група.
В случай че детето Ви попадне в гранична група, в деня на класирането ще се генерира допълнителен входящ номер на случаен принцип, чрез специално хардуерно устройство – генератор на случайни числа. При класиране в гранична група, по-малките случайно генерирани номера са с предимство."

# 157
  • София, Люлин-8
И на нас са ни върнали 3т. за първо желание  newsm10
Създава ми душевен комфорт да виждам малката на 6-то място в списъка  Laughing

Последна редакция: ср, 27 фев 2013, 12:31 от romanol

# 158
  • София
Създава ми душевен комфолт да виждам малката на 8-мо място в списъка  Laughing
Успех Wink

Момичета, четете първа страница  Peace
Алексанър няма предимство пред Явор по буквичка. Азбучната подредба е за пригледност и по-лесна ориентация/търсене. Точките са важни.

# 159
  • София, Люлин-8
v_spasova Мерси  Hug

За сега със 8,2 имаме сигурен прием, но ще видим как ще се развият нещата до април  Wink

# 160
Благодаря ви за отговорите и се извинявам, ако е бил "спам" въпросът ми. Аз самата предпочитам първо добре да си разгледам, преди да питам и порових в сайта на системата, но не съм догледала очевидно. Още веднъж благодаря и за отговорите, и за търпението   bouquet

# 161
Здравейте, от два дена гледам обявените места за ясли за набор 2012 и се чудя нормално ли е да има групи, които ще бъдат от 2 или от 6 деца. Не са обявени всичките бройки или аз не гледам където трябва. Ще дам пример http://kg.sofia.bg/isodz/dz/287 тук аз поне виждам 6 места, http://kg.sofia.bg/isodz/dz/90, а тук виждам 2!!! Благодаря предварително!

# 162
На моето дете са му върнати и 3-те точки за първо желание, и 1-та точка за ясла, въпреки че посещава ясла от 20.09.2012 г.
Успех на всички!

# 163
  • София
Здравейте, от два дена гледам обявените места за ясли за набор 2012 и се чудя нормално ли е да има групи, които ще бъдат от 2 или от 6 деца. Не са обявени всичките бройки или аз не гледам където трябва. Ще дам пример http://kg.sofia.bg/isodz/dz/287 тук аз поне виждам 6 места, http://kg.sofia.bg/isodz/dz/90, а тук виждам 2!!! Благодаря предварително!
На повечето места групите са смесени от 2-та яслени набора
Така, че сложи към тези 2/6 бройки и децата от набор 2011, които ще приемат. И добави и това, че има и приети предната година деца от 2011.

За 67-мо конкретно, откакто почнаха класиранията с точките, такъв официален прием обявявт за яслата - 2 деца от малкия набор +17/18 деца от по-големия набор.

# 164
  • София
Повечето ДЗ предпочитат по-големите деца в яслна възраст - по-лесно се гледат.

Общи условия

Активация на акаунт